גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האלכימיה של הנדל"ן: ההחלטה שתקפיץ פי 6 את ערך הקרקע של גב-ים בחולון

ועדה מקומית אישרה תב"ע לקרקע באזור התעשייה שעליה מתכננת גב-ים להקים כ-850 יחידות דיור ושטחי תעסוקה, תעשייה ומסחר ● אישור התוכנית גם בוועדה המחוזית צפוי, עפ"י הערכות, להעלות את שווי הקרקע מ-430 מיליון לכ-2.5 מיליארד שקל

בניין גב-ים בהרצליה / צילום: איל יצהר
בניין גב-ים בהרצליה / צילום: איל יצהר

התקדמות משמעותית בהליכי תכנון הפרויקט הגדול של חברת הנדל"ן המניב גב-ים על שטח של 177 דונם בעיר חולון. זאת לאחר שהוועדה המקומית לתכנון ובנייה בחולון אישרה שלוש תב"עות באזור התעשייה בעיר, שגב-ים היא בעלת מרבית הזכויות בקרקע.

ככל שהתב"עות יאושרו גם בידי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב, כפי שהוגשו על ידי גב-ים וללא שינויים, ניתן יהיה להקים על גבי הקרקע כ-850 יחידות דיור, כ-500 אלף מ"ר תעסוקה, כ-30 אלף מ"ר תעשייה וכ-25 אלף מ"ר מסחר (חלקה של גב-ים). כיום מיועדת הקרקע לתעשייה ותעסוקה, ובמקום כבר קיימים לגב-ים מבני תעשייה ותעסוקה בשטח של כ-60 אלף מ"ר.

הנכסים האמורים רשומים כיום בספרי גב-ים בשווי של כ-430 מיליון שקל. במסגרת התב"עות ביקשה גב-ים לשנות את ייעוד הקרקע לשימושים מעורבים, ביניהם מגורים, תעסוקה, תעשייה ומסחר, ולהוסיף זכויות בנייה. משרד ישר אדריכלים מטפל בתכנון הפרויקט.

על פי הערכות בשוק, אישור התוכנית במלואה וללא שינוי צפוי להעלות את שווי הקרקע לכ-2.5 מיליארד שקל, וזאת בזכות האפשרות שתיפתח לבנות עליה מבני דירות למגורים. לאחר אישור התוכנית, צפויה גב-ים להתחיל בהוצאתה לפועל.

חברת גב-ים מהווה כיום את עיקר פעילותה של חברת נכסים ובניין, זרוע הנדל"ן של קבוצת ההחזקות דיסקונט השקעות (דסק"ש). מוקדם יותר השנה רכשה נכסים ובניין 37.2% ממניות גב-ים מידי המיליארדר אהרון פרנקל תמורת כ-3 מיליארד שקל, וביססה את שליטתה בחברה עם החזקה של 86.7%.

העסקה בוצעה במחיר של 37.9 שקל למניה, המשקף פרמיה של 21% ביחס למחיר המניה שבו נסחרת גב-ים כיום. המחיר הנוכחי משקף לחברה שווי של 6.7 מיליארד שקל, פי 2 מההון העצמי שלה, שבסוף מרץ השנה עמד על 3.34 מיליארד שקל.

עם זאת, הון עצמי זה אינו כולל כאמור עלייה בשווי נכסים בייזום כתוצאה מהתקדמות הקמתם, וכן השבחה אפשרית של קרקעות ותיקות של החברה, כדוגמת הקרקע בחולון. זאת כנראה גם הסיבה שבעטיה הסכימה נכסים ובניין לשלם פרמיה כה משמעותית עבור מניות גב-ים.

לא תימחק ממסחר, אבל אולי תמזג את נכסים ובניין

גב-ים סיימה את הרבעון הראשון של 2022 עם הכנסות של 324.2 מיליון שקל ועם רווח נקי של 129.5 מיליון שקל, וזאת בהמשך לרווח נקי של 1.1 מיליארד שקל שרשמה ב-2021 כולה.

מאז תחילת 2022 השלימה גב-ים את הקמתם של שני מרכזים לוגיסטיים (מרלו"גים) בחיפה ובגדרות, והיא עסוקה כיום בהקמת פארקי הייטק ובנייני משרדים בפארק מת"מ בחיפה, ברעננה, בקמפוס האוניברסיטה העברית בירושלים, באזורי התעשייה בהרצליה פיתוח ובחולון, וכן בהקמת מגדל ToHa2 בתל אביב.

מוקדם יותר השנה התחייבה נכסים ובניין כי אין בכוונתה למחוק את מניות גב-ים מהמסחר בבורסה, באמצעות הצעת רכש מלאה או הצעת מיזוג. עם זאת, במסגרת התחייבות זו לא נכללה התייחסות לאפשרות של מיזוג הפוך, כלומר לאפשרות שמניות נכסים ובניין יימחקו בעתיד מהמסחר בבורסה במסגרת מיזוג הפוך אל תוך גב-ים.

עסקה מסוג זה תצמצם את פירמידת השליטה של דסק"ש ותקרב את בעלי מניותיה לפעילות העיקרית של נכסים ובניין. בנוסף, עסקה מסוג זה מבוצעת לרוב בדרך של החלפת מניות, אשר מחזקת את ההון העצמי של הרוכשת, ואינה דורשת הוצאת כספים מקופת החברה או נטילת מימון חיצוני לשם כך.

המשימות שעל שולחן המנכ"לית החדשה

מי שתידרש להתמודד עם הסוגיה ולהוציא לפועל מהלכים אפשריים מסוג זה, היא נטלי משען זכאי, שנכנסה בתחילת חודש יולי לתפקיד המנכ"לית של דסק"ש ושל נכסים ובניין.

היא החליפה בתפקידים אלו את דורון כהן, שהיה אמור להתמודד ליו"ר הדירקטוריון של שתי החברות, אולם בחר לפרוש מהקבוצה לטובת התמודדות על רכישת מניות השליטה בחברת סלקום, במסגרת קבוצת משקיעים שיגבש. דסק"ש מחזיקה ב-45.7% ממניות סלקום, ומבקשת להוציא אל הפועל את מכירתן בשנה הקרובה, במטרה לשפר את נזילותה ולצמצם את היקף חובותיה.

עוד כתבות

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מציב דד ליין לאיראן: "תגלו ב-10 הימים הקרובים"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה עברה לירידות

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש