גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החידה שמסעירה את ההייטק: איזו עסקת ענק מתבשלת

חברת הסייבר האמריקאית קראוד סטרייק מצטרפת לענקיות תוכנה אחרות ופותחת בישראל מרכז מו"פ בהתבסס על רכישה של חברה אחת או שתיים בעסקה משולבת ● סכום העסקה עשוי להגיע לכ-2 מיליארד דולר ● שם החברה לא הוכרז, וברשתות החברתיות הועלו שורה ארוכה של ניחושים ● בין השמות: אורקה סקיוריטי ורדוור

לוגו חברת הסייבר האמריקאית קראוד סטרייק / צילום: Reuters, Rafael Henrique
לוגו חברת הסייבר האמריקאית קראוד סטרייק / צילום: Reuters, Rafael Henrique

מי תהיה הרכישה הגדולה בתחום הסייבר בתל אביב? קראוד סטרייק, אחת מחברות הסייבר הגדולות בארה"ב ומתחרה ותיקה בחברות ישראליות צומחות דוגמת סנטינל וואן וסייבריזן, מקימה לראשונה פעילות מו"פ מקומית נרחבת על ידי רכישת ענק, כך דיווחנו כאן לראשונה אמש בגלובס. לפי ההערכה מדובר בעסקה משולבת של שתי חברות - בבת אחת או בזו אחר זו - ולפי מספר מקורות ששוחחו עם גלובס סכום העסקה עשוי להגיע לכ- 2 מיליארד דולר.

מאז הפרסום אמש הועלו על ידי אתרי חדשות וברשתות החברתיות שורה ארוכה של ניחושים וספקולציות על חברות נסחרות כמו רדוור, חברות סייבר בתחום אבטחת הענן כמו אורקה, ארמטיק ואקווה, וכן חברות המתמחות באבטחת התקנים ניידים כמו פורסקאוט, או חברת פלטפורמה כמו סייבריזן שהיתה אחת מחברות הסייבר היחידות שנערכה למשבר וביצעה לאחרונה סבב פיטורים. מניית רדוור עלתה אתמול ב- 3.2% במהלך המסחר ובכ- 3.4% במסחר המאוחר.

מהלך זה מכניס את קראוד סטרייק לזירה הצפופה ממילא של ענקיות סייבר אמריקאיות שנהנות מהמצאי הגבוה של בוגרי היחידות המודיעיניות וחברות אבטחת המידע שקיים בישראל. היא השניה שעושה זאת השנה אחרי גוגל שרכשה כאן את חברת ניהול מערכות הסייבר הישראלית סימפליפיי בחצי מיליארד דולר ואת מנדיאנט האמריקאית, שהחזיקה מלכתחילה מרכז בישראל. מיקרוסופט כבר מחזיקה בישראל את אחד ממרכזי הפיתוח הגדולים בעולם לטכנולוגיית סייבר עבור יישומי ענן וגם אקמאי וסיילספורס מחזיקות בישראל מרכז מו"פ המתמחה בתחום.

קראוד סטרייק פעילה בישראל באמצעות משרד מכירות המשווק את מוצריה לארגונים ישראליים, וכן באמצעות קרן השקעות בשם "פאלקון פאנד" דרכה ביצעה השקעות עד כה בשלוש חברות: חברת האוטומציה סייבר סיקסגיל, שפיתחה טכנולוגית לזיהוי אוטומטי של מתקפות פישינג, דליפת מידע ונוזקות; דוקונטרול המגינה על יישומי ענן ומספקת לארגונים שעובדים עמם שקיפות לגבי משתמשי התוכנות; ודיג סקיוריטי, המתמחה באבטחת מידע למסדי נתונים הממוקמים בשרתי ענן מרוחקים.

קראוד סטרייק רכשה כבר ב-2020 את חברת פריאמפט סקיוריטי (Preempt Security), חברה אמריקאית ישראלית שנוהלה מארה"ב אך מחזיקה במרכז פיתוח ברמת גן. כיום מועסקים בישראל על פי ההערכה כ-60 עובדים, מרביתם עובדים חדשים שהותק הממוצע שלהם בחברה האמריקאית נע בין מספר חודשים לשנה וחצי.

שווי המזומנים שבידי החברה עומד על 2.15 מיליארד דולר

החברה הוקמה באוסטין על ידי שני מייסדים יהודים שמרבים לבקר בישראל ולשוחח עם בכירים בענף הסייבר המקומי. המנכ"ל ג'ורג' קורץ אף ביקר כאן לפני מספר שבועות, ככל הנראה על מנת לתפור כמה מעסקאות הרכישה וההשקעה של החברה. המייסד הנוסף, דמיטרי אלפרוביץ', היגר עם הוריו מברית המועצות לקנדה ולאחר מכן לטנסי בארה"ב.

החברה שהקימו השניים הייתה מעורבת בחקירה של כמה מפרשיות הסייבר המפורסמות בארה"ב, כמו הפריצה הצפון קוריאנית לאולפני סוני והדלפת הסרטים שהופקו בו; חקירת הפריצה למפלגה הדמוקרטית בעת בחירות 2016 המיוחסת לרוסיה; המשבר בשוק ההון וההאטה הכלכלית טרם פגעה בחברה באופן מהותי. מחיר המנייה שלה ירד בסך הכל בשליש מאז השיא בחודש נובמבר אשתקד ומאז תחילת השנה ירדה המנייה ב-13% בלבד. למרות שהיא פועלת בהפסד קטן יחסית, היא הצליחה להפוך את תזרים המזומנים שלה לחיובי בשנה האחרונה.

כיום שווי המזומנים שבידיה עומד על 2.15 מיליארד דולר - היקף גבוה אך כזה שאינו מספיק כדי לרכוש חברה כמו וויז, למשל, שהיא מובילת שוק אבטחת יישומי הענן בישראל, אך יתכן ויקנה לה אפשרות לרכוש את אחת מחברות אבטחת הענן הרבות הפעילות בישראל, כגון סייבריזן, אורקה או אקווה. היא נסחרת בשווי של 40 מיליארד דולר, ואם תציע ולו חלק מעסקת הרכישה באמצעות מניות של קראודסטרייק, היא ככל הנראה תתקבל בברכה.

גם המכפילים של קראוד סטרייק נראים טוב: היא נסחרת במכפיל הכנסות (Enterprise) של 25 ומכפיל הרווחים שלה לשנה הקרובה עומד על 153.

חברות אבטחת הענן מתחרות ביניהן לא רק על הבכורה, אלא גם על העשרת מוצריהן במוצרים משלימים, כמו הגנת דאטה ואוטומציה. תחום אבטחת הענן צבר תאוצה בימי מגיפת הקורונה כאשר חברות רבות העבירו את תשתיות המחשוב שלהן משרתים מקומיים לשרתי ענן ציבוריים - בחברות כמו אמזון, מיקרוסופט, גוגל, או יבמ. הצמיחה בתחום עודנה נמשכת בשיעור של עשרות אחוזים בשנה, אך היא מתקררת במעט. נוסף על כך, חברות סייבר עומדות בפני אתגר תמידי בו הן נבחנות על תוספת של מוצרי אבטחה נוספים שמאפשרים להם לספק כלי הגנה מפני איומים רבים. חברות סייבר רבות לא עומדות בקצב הזה, חלקן מתמזגות או נמכרות.

מקראוד סטרייק נמסר: "איננו מגיבים לשמועות או השערות".

עוד כתבות

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו עפ"י החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים ולקריפטוגרפיה

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

מה שהתקיים רק בראש העובד נעשה ממוסד / אילוסטרציה: Shutterstock

אנשים חוששים שה-AI תגזול את עבודתם, אבל היא כבר גוזלת את מה שיש להם בראש

השאלה אינה האם AI תחליף את העובדים - השאלה היא מי ישלוט בידע שהחברות אוספות מהם ● בעולם של בינה מלאכותית ארגונית, גם כשעובד עוזב את העבודה, הוא משאיר את הידע ואת הניסיון שלו מאחור - לבוט או למי שיחליף אותו, אם יהיה צורך במחליף בכלל

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%