גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עננת האי-ודאות הוסרה: מה עומד מאחורי פשרת משככי הכאבים של טבע

החברה תשלם 4.35 מיליארד דולר, מתוכם 1.2 מיליארד דולר שווי סיטוני של תרופות שיועברו לאורך 13 שנים ● בעבר כבר נחתם הסכם עקרוני שונה, שלא יצא לפועל ● ירון פרידמן, בנק הפועלים: "קשה לראות תרחיש שההסכם לא ייצא אל הפועל. פרשת האופיואידים הייתה אבן-נגף מאוד משמעותית, שאפילו איימה למוטט את טבע באיזשהו שלב. עכשיו תשומת-הלב תחזור לתוצאות, שהן בסדר"

קאר שולץ, מנכ''ל טבע / צילום: שלומי יוסף
קאר שולץ, מנכ''ל טבע / צילום: שלומי יוסף

זמן רב מחכים בשוק ההון להודעה שפרסמה טבע ביום שלישי בלילה: החברה עדכנה על הסכמה עקרונית על הסדר כלל-מדינתי בארה"ב, בכפוף להשתתפות המדינות ותתי-המחוזות, ליישוב רוב התביעות בעניין משככי הכאבים האופיואידיים. המשמעות היא שאם וכאשר ייחתם ההסכם סופית, טבע תוכל סוף-סוף לשים מאחוריה את הפרשה העגומה, שהעיקה על מנייתה והכבידה על תוצאותיה בשנים האחרונות.

בתגובה להודעה זינקה מנייתה  בתל אביב ביום ד' בשעות הצהריים ביותר מ-20%, ובטרום מסחר בניו יורק עלתה בשיעור דומה, והתקרבה למחיר של 9 דולרים.

בשנים האחרונות מתמודדת ארה"ב עם מעין מגפה, שפוגעת אנושות באוכלוסייה שלה: התמכרות למשככי כאבים. מספר מקרי המוות כתוצאה משימוש בתרופות הממכרות עלה בהדרגה (ראו מסגרת). יצרניות ומפיצות של משככי הכאבים, ביניהן טבע, נתבעו באלפי מדינות, מחוזות, ערים ורשויות ברחבי ארה"ב, בטענה שמדיניות השיווק האגרסיבית שלהן הגדילה את הסיכונים להתמכרות. לאורך השנים האחרונות חתמה טבע על מספר פשרות עם מדינות ורשויות מסוימות. עם זאת, כל פשרה כזאת הייתה מקומית, ולא סיימה את כלל ההליכים.

בסוף 2019 נראה היה שפשרה כזאת קרובה: טבע עדכנה כי הגיעה להסכם עקרוני עם חלק מהתובעים המדינתיים למתווה הסכם שיכלול העברת תרופה המיועדת נגד השפעת האופיואידיים, buprenorphine naloxone, בשווי סיטוני של 23 מיליארד דולר לאורך עשר שנים, וכן תשלם 250 מיליון דולר במזומן לאורך עשר שנים. אולם ההסכם הסופי מעולם לא נחתם - בתחילה נראה היה שהסיבה היא מגפת הקורונה, שעיכבה את הדיונים הסופיים עליו, אך ייתכן שחלק מהגורמים המעורבים לא היו מרוצים מסכום המזומן הנמוך שטבע הייתה אמורה להעביר.

"הכותרת הכי חשובה של טבע בעשור האחרון"

יותר משנתיים וחצי מאוחר יותר, טבע שוב מגיעה להסכם עקרוני, והפעם המתווה שלו שונה. טבע תשלם עד 4.35 מיליארד דולר (הסכום כולל הסכמים שכבר נחתמו), לאורך 13 שנים. 1.2 מיליארד דולר מהסכום הוא השווי הסיטוני של התרופות שטבע תעביר לאורך עשר שנים, גם כאן מדובר בתרופה naloxone hydrochloride וליתר דיוק הגרסה הגנרית שניתנת כתרסיס לאף.

"זו לא הגזמה לומר שזו הכותרת הכי חשובה של טבע בעשור האחרון", אמר ירון פרידמן, מנהל דסק מניות ביחידת המחקר של בנק הפועלים.

מה ההבדל מההסכם העקרוני שהושג ב-2019 ובסוף לא נחתם? יש סיכון שגם ההסכם הנוכחי לא ייצא אל הפועל?
"תיאורטית זה לא שונה, אבל מעשית כן. צריכים שעוד חברות יחתמו ושכל תובע יחתום, לכן קיימת אפשרות שההסדר לא ייצא אל הפועל, אבל קשה לי להאמין שזה יקרה. בהסכם הקודם היה רכיב מזומן מאוד קטן ורכיב גדול של מוצרים, ועכשיו מדברים על 4.35 מיליארד דולר, שמתוכם 1.2 מיליארד דולר מוצרים.

"מה שעוד משנה את התמונה זה שהיום אנחנו כבר אחרי כמה וכמה הסדרים - טקסס, פלורידה ועוד. אנחנו בשוק אחר, הרבה חברות חתמו על הסדרים וזו הדינמיקה. קשה לי לראות תרחיש שההסדר לא ייצא אל הפועל".

פרידמן מדגיש שבניו יורק לא הגיעו להסדר, אך מעריך שגם שם תיחתם פשרה בסופו של דבר.

מה המשמעות של ההסדר לטבע?
"המשמעות מאוד ברורה: בשנים האחרונות, הדבר שהכי פחות עניין את השוק היו התוצאות העסקיות של טבע, ומה שהכי עניין היו ענייני האופיואידים והחוב. קאר שולץ עושה עבודה מעולה בנושא החוב. היום יחס החוב ל-EBITDA הוא 4.2, ומה שיותר חשוב הוא שפרסו את החוב, ולמעט קפיצה בפירעונות ב-2025-2026, ההחזרים השנתיים נמוכים יחסית, וכאלה שטבע יכולה לעמוד בהם.

"פרשת האופיואידים הייתה אבן-נגף מאוד משמעותית, שאפילו איימה למוטט את טבע באיזשהו שלב. עכשיו תשומת-הלב תחזור לתוצאות, שהן בסדר. יש אפשרות ריאלית שבסופו של דבר זה יקל על האפשרות שטבע תירכש על ידי חברה אחרת. זה לא יקרה מחר בבוקר, אבל בטווח של השנים הקרובות היא לא תישאר עצמאית, כמו שמיילן מוזגה עם הגנריקה של פייזר".

למה?
"קשה לראות את טבע נשארת חברה עצמאית לאורך שנים רבות, כי העולם השתנה, היא כבר לא אותה גורילה. היא חברה קטנה היום, בשוק יותר קשה. במקביל אפשר לראות שקיצצו משמעותית בהוצאות המחקר והפיתוח, קיצצו המון תוכניות, אין פרויקטים גדולים כמו בעבר, וזה מחזק לדעתי את ההערכה שהיא תימכר".

הפסד נקי של 232 מיליון דולר

לצד הדיווח על הסכם הפשרה, טבע הקדימה בחצי יממה את פרסום הדוחות הכספיים שלה לסיכום הרבעון השני של השנה. ההכנסות ברבעון היו 3.8 מיליארד דולר, ירידה של 3.2% ביחס לרבעון המקביל ב-2021 ובדומה לתחזיות האנליסטים.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרבעון הסתיים בהפסד נקי המיוחס לבעלי המניות בסך 232 מיליון דולר. על בסיס Non-GAAP הרווח הנקי הסתכם ב-754 מיליון דולר שהם 68 סנט למניה, גבוה מתחזיות האנליסטים. הפער בין ההפסד לפי כללי GAAP לרווח Non-GAAP נובע בין היתר מהוצאה של 729 מיליון דולר על פשרות משפטיות, ירידת ערך מוניטין של 745 מיליון דולר ועוד.

ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) הגיע ברבעון השני ל-1.1 מיליארד דולר. התזרים החופשי הסתכם ב-301 מיליון דולר ובסיום הרבעון עמד היקף החוב על 22.1 מיליארד דולר.

בחלוקה גיאוגרפית, ההכנסות מהשוק המרכזי של צפון אמריקה היו 1.9 מיליארד דולר, ירידה של 2% לעומת הרבעון המקביל, ורווחיות האזור הייתה 481 מיליון דולר, ירידה לעומת 521 מיליון דולר ברבעון המקביל. התוצאות הושפעו מירידה של 38% במכירות הקופקסון, התרופה המקורית של טבע לטיפול בטרשת נפוצה, ל-94 מיליון דולר בלבד ברבעון, ומנגד מעלייה של 8% במכירות המוצרים הגנריים לקצת מעל מיליארד דולר. התרופות המקוריות אוסטדו ואג'ובי צמחו ב-17% וב-9% בהתאמה, למכירות של 204 מיליון דולר ו-49 מיליון דולר.

באירופה המכירות ירדו ב-1.1% לכ-1.2 מיליארד דולר, והרווחיות גדלה ב-13.4% ל-389 מיליון דולר. בשווקים הבינלאומיים המכירות ירדו ב-6.4% ל-454 מיליון דולר, אם כי ההכנסות היו צומחות ב-3% בנטרול השפעת שערי החליפין. הרווחיות הסתכמה ב-95 מיליון דולר, לעומת 123 מיליון דולר ברבעון המקביל.

כמו ברבעון הקודם, טבע מפחיתה שוב את תחזית ההכנסות שלה, והיא צופה הכנסות שנתיות של 15-15.6 מיליארד דולר, לעומת תחזית קודמת ל-15.4-16 מיליארד דולר. כלומר, 2022 תהיה שנה נוספת של ירידה בהכנסות - ב-2021 הן היו 15.9 מיליארד דולר. הירידה מגיעה על רקע ירידה בתחזית מכירות הקופקסון מ-750 מיליון דולר ל-700 מיליון דולר, וכן בשל השפעות שערי חליפין.

אין שינוי בתחזית לרווח הנקי Non-GAAP למניה, שצפוי להיות 2.4-2.6 דולרים, ב-EBITDA שיהיה 4.7-5 מיליארד דולר ובתזרים החופשי שיהיה 1.9-2.2 מיליארד דולר.

לדברי פרידמן, "התוצאות העסקיות קצת חלשות, אבל זה לא נורא. הגנריקה בארה"ב מעל מיליארד דולר, והקופקסון, זה שהוא החזיק עד עכשיו זה נס. הוא פשוט דועך. 700 מיליון דולר השנה בשוק כזה, זה יפה. צריך להסתכל בפרופורציה".

טבע גם סיפקה יעדים ארוכי-טווח: עד סוף 2027 החברה מצפה להציג שיעור רווח תפעולי של 30% על בסיס Non-GAAP, להוריד את יחס החוב נטו ל-EBITDA ל-2, להביא את שיעור המזומנים לרווחים (תזרים חופשי חלקי הרווח הנקי Non-GAAP) ל-80%, וכן צמיחה בהכנסות, בשיעור חד-ספרתי בינוני שנתי על בסיס שערי חליפין קבועים.

מתי סוף-סוף טבע תחזור לצמוח?
"בכל פעם דחו בעוד שנה. ברגע שהירידה בקופקסון תיעצר והגנריקה תתייצב, והיא כבר מתייצבת, אז תהיה צמיחה. מבחינת המניה, היא לא תחזור למה שהייתה בעבר, אבל עלייה ל-10-12 דולרים זה לא תרחיש מופרך (לפני הדיווח על הפשרה המניה הייתה ב-7.1 דולרים, מחיר ששיקף לחברה שווי של 7.9 מיליארד דולר). היא נסחרת היום במכפיל של כלום ושום דבר".

אופיואידים: 70 אלף מתו ממנת יתר מאז 2019

ההתמכרות למשככי כאבים אופיואידיים בארה"ב הובילה לתמותה משמעותית. נתונים שמתפרסמים באתר משרד הבריאות האמריקאי (HHS) מעלים שמעל 70 אלף איש מתו ממנת יתר משימוש בתרופה מאז 2019, כ-1.6 מיליון איש נפגעו מהשימוש בשנה האחרונה ו-10.1 מיליון איש עשו שימוש לרעה במרשם שקיבלו.

לפי משרד הבריאות, החל משנות ה-90 של המאה הקודמת, חברות הפארמה "הרגיעו את הקהילה הרפואית שהמטופלים לא יתמכרו למשככי הכאבים האופיואידיים", וספקי הבריאות החלו לרשום אותם בשיעורים גבוהים יותר. הגידול במספר המרשמים הוביל לשימוש לרעה נרחב עוד לפני שהתברר שהתרופות ממכרות. ב-2017, משרד הבריאות האמריקאי הכריז על תוכנית שנועדה להילחם בהתמכרות.

תרופות מבוססות אופיום הן בין התרופות העתיקות ביותר הידועות לאנושות, אך בתחילת המאה ה-20, לאחר שהתבררו השפעותיו הממכרות של החומר, רופאים נמנעו משימוש בו. לקראת סוף המאה ה-20 חל גידול במודעות לנושא הכאב, ואיתו השימוש במשככי כאבים אופיואידיים. עם השנים החברות פיתחו תרופות חזקות יותר (וממכרות יותר).

טבע הייתה שחקנית זניחה יחסית בשוק - נתונים שפורסמו בעבר הראו שחלקה של טבע בשוק משככי הכאבים האופיואידיים היה 0.9% ב-2006-2012. אך היא קיבלה את הפרשה בירושה מרכישת אקטביס, שהייתה שחקנית גנרית מרכזית למדי לפני רכישתה (הרכישה, ב-2016, הייתה כושלת במובנים רבים).

עוד כתבות

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח