גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עננת האי-ודאות הוסרה: מה עומד מאחורי פשרת משככי הכאבים של טבע

החברה תשלם 4.35 מיליארד דולר, מתוכם 1.2 מיליארד דולר שווי סיטוני של תרופות שיועברו לאורך 13 שנים ● בעבר כבר נחתם הסכם עקרוני שונה, שלא יצא לפועל ● ירון פרידמן, בנק הפועלים: "קשה לראות תרחיש שההסכם לא ייצא אל הפועל. פרשת האופיואידים הייתה אבן-נגף מאוד משמעותית, שאפילו איימה למוטט את טבע באיזשהו שלב. עכשיו תשומת-הלב תחזור לתוצאות, שהן בסדר"

קאר שולץ, מנכ''ל טבע / צילום: שלומי יוסף
קאר שולץ, מנכ''ל טבע / צילום: שלומי יוסף

זמן רב מחכים בשוק ההון להודעה שפרסמה טבע ביום שלישי בלילה: החברה עדכנה על הסכמה עקרונית על הסדר כלל-מדינתי בארה"ב, בכפוף להשתתפות המדינות ותתי-המחוזות, ליישוב רוב התביעות בעניין משככי הכאבים האופיואידיים. המשמעות היא שאם וכאשר ייחתם ההסכם סופית, טבע תוכל סוף-סוף לשים מאחוריה את הפרשה העגומה, שהעיקה על מנייתה והכבידה על תוצאותיה בשנים האחרונות.

בתגובה להודעה זינקה מנייתה  בתל אביב ביום ד' בשעות הצהריים ביותר מ-20%, ובטרום מסחר בניו יורק עלתה בשיעור דומה, והתקרבה למחיר של 9 דולרים.

בשנים האחרונות מתמודדת ארה"ב עם מעין מגפה, שפוגעת אנושות באוכלוסייה שלה: התמכרות למשככי כאבים. מספר מקרי המוות כתוצאה משימוש בתרופות הממכרות עלה בהדרגה (ראו מסגרת). יצרניות ומפיצות של משככי הכאבים, ביניהן טבע, נתבעו באלפי מדינות, מחוזות, ערים ורשויות ברחבי ארה"ב, בטענה שמדיניות השיווק האגרסיבית שלהן הגדילה את הסיכונים להתמכרות. לאורך השנים האחרונות חתמה טבע על מספר פשרות עם מדינות ורשויות מסוימות. עם זאת, כל פשרה כזאת הייתה מקומית, ולא סיימה את כלל ההליכים.

בסוף 2019 נראה היה שפשרה כזאת קרובה: טבע עדכנה כי הגיעה להסכם עקרוני עם חלק מהתובעים המדינתיים למתווה הסכם שיכלול העברת תרופה המיועדת נגד השפעת האופיואידיים, buprenorphine naloxone, בשווי סיטוני של 23 מיליארד דולר לאורך עשר שנים, וכן תשלם 250 מיליון דולר במזומן לאורך עשר שנים. אולם ההסכם הסופי מעולם לא נחתם - בתחילה נראה היה שהסיבה היא מגפת הקורונה, שעיכבה את הדיונים הסופיים עליו, אך ייתכן שחלק מהגורמים המעורבים לא היו מרוצים מסכום המזומן הנמוך שטבע הייתה אמורה להעביר.

"הכותרת הכי חשובה של טבע בעשור האחרון"

יותר משנתיים וחצי מאוחר יותר, טבע שוב מגיעה להסכם עקרוני, והפעם המתווה שלו שונה. טבע תשלם עד 4.35 מיליארד דולר (הסכום כולל הסכמים שכבר נחתמו), לאורך 13 שנים. 1.2 מיליארד דולר מהסכום הוא השווי הסיטוני של התרופות שטבע תעביר לאורך עשר שנים, גם כאן מדובר בתרופה naloxone hydrochloride וליתר דיוק הגרסה הגנרית שניתנת כתרסיס לאף.

"זו לא הגזמה לומר שזו הכותרת הכי חשובה של טבע בעשור האחרון", אמר ירון פרידמן, מנהל דסק מניות ביחידת המחקר של בנק הפועלים.

מה ההבדל מההסכם העקרוני שהושג ב-2019 ובסוף לא נחתם? יש סיכון שגם ההסכם הנוכחי לא ייצא אל הפועל?
"תיאורטית זה לא שונה, אבל מעשית כן. צריכים שעוד חברות יחתמו ושכל תובע יחתום, לכן קיימת אפשרות שההסדר לא ייצא אל הפועל, אבל קשה לי להאמין שזה יקרה. בהסכם הקודם היה רכיב מזומן מאוד קטן ורכיב גדול של מוצרים, ועכשיו מדברים על 4.35 מיליארד דולר, שמתוכם 1.2 מיליארד דולר מוצרים.

"מה שעוד משנה את התמונה זה שהיום אנחנו כבר אחרי כמה וכמה הסדרים - טקסס, פלורידה ועוד. אנחנו בשוק אחר, הרבה חברות חתמו על הסדרים וזו הדינמיקה. קשה לי לראות תרחיש שההסדר לא ייצא אל הפועל".

פרידמן מדגיש שבניו יורק לא הגיעו להסדר, אך מעריך שגם שם תיחתם פשרה בסופו של דבר.

מה המשמעות של ההסדר לטבע?
"המשמעות מאוד ברורה: בשנים האחרונות, הדבר שהכי פחות עניין את השוק היו התוצאות העסקיות של טבע, ומה שהכי עניין היו ענייני האופיואידים והחוב. קאר שולץ עושה עבודה מעולה בנושא החוב. היום יחס החוב ל-EBITDA הוא 4.2, ומה שיותר חשוב הוא שפרסו את החוב, ולמעט קפיצה בפירעונות ב-2025-2026, ההחזרים השנתיים נמוכים יחסית, וכאלה שטבע יכולה לעמוד בהם.

"פרשת האופיואידים הייתה אבן-נגף מאוד משמעותית, שאפילו איימה למוטט את טבע באיזשהו שלב. עכשיו תשומת-הלב תחזור לתוצאות, שהן בסדר. יש אפשרות ריאלית שבסופו של דבר זה יקל על האפשרות שטבע תירכש על ידי חברה אחרת. זה לא יקרה מחר בבוקר, אבל בטווח של השנים הקרובות היא לא תישאר עצמאית, כמו שמיילן מוזגה עם הגנריקה של פייזר".

למה?
"קשה לראות את טבע נשארת חברה עצמאית לאורך שנים רבות, כי העולם השתנה, היא כבר לא אותה גורילה. היא חברה קטנה היום, בשוק יותר קשה. במקביל אפשר לראות שקיצצו משמעותית בהוצאות המחקר והפיתוח, קיצצו המון תוכניות, אין פרויקטים גדולים כמו בעבר, וזה מחזק לדעתי את ההערכה שהיא תימכר".

הפסד נקי של 232 מיליון דולר

לצד הדיווח על הסכם הפשרה, טבע הקדימה בחצי יממה את פרסום הדוחות הכספיים שלה לסיכום הרבעון השני של השנה. ההכנסות ברבעון היו 3.8 מיליארד דולר, ירידה של 3.2% ביחס לרבעון המקביל ב-2021 ובדומה לתחזיות האנליסטים.

לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP), הרבעון הסתיים בהפסד נקי המיוחס לבעלי המניות בסך 232 מיליון דולר. על בסיס Non-GAAP הרווח הנקי הסתכם ב-754 מיליון דולר שהם 68 סנט למניה, גבוה מתחזיות האנליסטים. הפער בין ההפסד לפי כללי GAAP לרווח Non-GAAP נובע בין היתר מהוצאה של 729 מיליון דולר על פשרות משפטיות, ירידת ערך מוניטין של 745 מיליון דולר ועוד.

ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) הגיע ברבעון השני ל-1.1 מיליארד דולר. התזרים החופשי הסתכם ב-301 מיליון דולר ובסיום הרבעון עמד היקף החוב על 22.1 מיליארד דולר.

בחלוקה גיאוגרפית, ההכנסות מהשוק המרכזי של צפון אמריקה היו 1.9 מיליארד דולר, ירידה של 2% לעומת הרבעון המקביל, ורווחיות האזור הייתה 481 מיליון דולר, ירידה לעומת 521 מיליון דולר ברבעון המקביל. התוצאות הושפעו מירידה של 38% במכירות הקופקסון, התרופה המקורית של טבע לטיפול בטרשת נפוצה, ל-94 מיליון דולר בלבד ברבעון, ומנגד מעלייה של 8% במכירות המוצרים הגנריים לקצת מעל מיליארד דולר. התרופות המקוריות אוסטדו ואג'ובי צמחו ב-17% וב-9% בהתאמה, למכירות של 204 מיליון דולר ו-49 מיליון דולר.

באירופה המכירות ירדו ב-1.1% לכ-1.2 מיליארד דולר, והרווחיות גדלה ב-13.4% ל-389 מיליון דולר. בשווקים הבינלאומיים המכירות ירדו ב-6.4% ל-454 מיליון דולר, אם כי ההכנסות היו צומחות ב-3% בנטרול השפעת שערי החליפין. הרווחיות הסתכמה ב-95 מיליון דולר, לעומת 123 מיליון דולר ברבעון המקביל.

כמו ברבעון הקודם, טבע מפחיתה שוב את תחזית ההכנסות שלה, והיא צופה הכנסות שנתיות של 15-15.6 מיליארד דולר, לעומת תחזית קודמת ל-15.4-16 מיליארד דולר. כלומר, 2022 תהיה שנה נוספת של ירידה בהכנסות - ב-2021 הן היו 15.9 מיליארד דולר. הירידה מגיעה על רקע ירידה בתחזית מכירות הקופקסון מ-750 מיליון דולר ל-700 מיליון דולר, וכן בשל השפעות שערי חליפין.

אין שינוי בתחזית לרווח הנקי Non-GAAP למניה, שצפוי להיות 2.4-2.6 דולרים, ב-EBITDA שיהיה 4.7-5 מיליארד דולר ובתזרים החופשי שיהיה 1.9-2.2 מיליארד דולר.

לדברי פרידמן, "התוצאות העסקיות קצת חלשות, אבל זה לא נורא. הגנריקה בארה"ב מעל מיליארד דולר, והקופקסון, זה שהוא החזיק עד עכשיו זה נס. הוא פשוט דועך. 700 מיליון דולר השנה בשוק כזה, זה יפה. צריך להסתכל בפרופורציה".

טבע גם סיפקה יעדים ארוכי-טווח: עד סוף 2027 החברה מצפה להציג שיעור רווח תפעולי של 30% על בסיס Non-GAAP, להוריד את יחס החוב נטו ל-EBITDA ל-2, להביא את שיעור המזומנים לרווחים (תזרים חופשי חלקי הרווח הנקי Non-GAAP) ל-80%, וכן צמיחה בהכנסות, בשיעור חד-ספרתי בינוני שנתי על בסיס שערי חליפין קבועים.

מתי סוף-סוף טבע תחזור לצמוח?
"בכל פעם דחו בעוד שנה. ברגע שהירידה בקופקסון תיעצר והגנריקה תתייצב, והיא כבר מתייצבת, אז תהיה צמיחה. מבחינת המניה, היא לא תחזור למה שהייתה בעבר, אבל עלייה ל-10-12 דולרים זה לא תרחיש מופרך (לפני הדיווח על הפשרה המניה הייתה ב-7.1 דולרים, מחיר ששיקף לחברה שווי של 7.9 מיליארד דולר). היא נסחרת היום במכפיל של כלום ושום דבר".

אופיואידים: 70 אלף מתו ממנת יתר מאז 2019

ההתמכרות למשככי כאבים אופיואידיים בארה"ב הובילה לתמותה משמעותית. נתונים שמתפרסמים באתר משרד הבריאות האמריקאי (HHS) מעלים שמעל 70 אלף איש מתו ממנת יתר משימוש בתרופה מאז 2019, כ-1.6 מיליון איש נפגעו מהשימוש בשנה האחרונה ו-10.1 מיליון איש עשו שימוש לרעה במרשם שקיבלו.

לפי משרד הבריאות, החל משנות ה-90 של המאה הקודמת, חברות הפארמה "הרגיעו את הקהילה הרפואית שהמטופלים לא יתמכרו למשככי הכאבים האופיואידיים", וספקי הבריאות החלו לרשום אותם בשיעורים גבוהים יותר. הגידול במספר המרשמים הוביל לשימוש לרעה נרחב עוד לפני שהתברר שהתרופות ממכרות. ב-2017, משרד הבריאות האמריקאי הכריז על תוכנית שנועדה להילחם בהתמכרות.

תרופות מבוססות אופיום הן בין התרופות העתיקות ביותר הידועות לאנושות, אך בתחילת המאה ה-20, לאחר שהתבררו השפעותיו הממכרות של החומר, רופאים נמנעו משימוש בו. לקראת סוף המאה ה-20 חל גידול במודעות לנושא הכאב, ואיתו השימוש במשככי כאבים אופיואידיים. עם השנים החברות פיתחו תרופות חזקות יותר (וממכרות יותר).

טבע הייתה שחקנית זניחה יחסית בשוק - נתונים שפורסמו בעבר הראו שחלקה של טבע בשוק משככי הכאבים האופיואידיים היה 0.9% ב-2006-2012. אך היא קיבלה את הפרשה בירושה מרכישת אקטביס, שהייתה שחקנית גנרית מרכזית למדי לפני רכישתה (הרכישה, ב-2016, הייתה כושלת במובנים רבים).

עוד כתבות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם