גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאחר קריסת המניה: חברת הגנטיקה החקלאית ממציאה את עצמה מחדש

מאז שחתמה על חוזה מבטיח עם ענקית הזרעים מונסנטו, ונסקה לשווי של כחצי מיליארד דולר, נחתכה מניית אבוג'ן בכ-95%, והיא מאוימת בסילוק מהנאסד"ק ● לאחר שקרנה של ההנדסה הגנטית ירד, מנסה המנכ"ל עופר חביב לשווק את "אבוג'ן החדשה", שפועלת ליישום הטכנולוגיות שפיתחה לתחומי ההדברה, הקנאביס, והמיקרוביום האנושי: "חלונות ראווה ליכולות שלנו"

טיפול בצמחים בטכנולוגיה של אבוג'ן / צילום: אתר החברה
טיפול בצמחים בטכנולוגיה של אבוג'ן / צילום: אתר החברה

חלפו כ-15 שנה מאז שחברת האגרוטק אבוג'ן חתמה על הסכם ענק לשיתוף פעולה עם מונסנטו, מי שהייתה אז אחת מחברות הזרעים המובילות בעולם. אבוג'ן השתמשה במערכת הביג דאטה והבינה המלאכותית שפיתחה (עוד לפני שהתחום נקרא כך) כדי להבין איזו הנדסה גנטית יש לבצע בצמחים כדי לתת להם תכונות כמו עמידות ליובש, מליחות, לשפר את היבול וכדומה. "זו העסקה שחלמנו עליה כשהקמנו את אבוג'ן", צוטט אז בתקשורת מנכ"ל אבוג'ן, עופר חביב. 

מונסנטו שילמה לחברה הישראלית פורצת הדרך מקדמה של 35 מיליון דולר, והתחייבה להשקיע ולשלם סכומים נוספים עבור כל זרע שיימכר כשהוא מכיל את הטכנולוגיה של אבוג'ן - פוטנציאל של מאות מיליוני דולרים. עסקה זו הייתה הגדולה ביותר מבין כמה עסקאות במבנה דומה שעליהן חתמה אבוג'ן באותה התקופה, ונראה היה שצריך רק לשבת ולחכות לכסף.

אבל לא מעט דברים השתבשו בדרך: תהליכי הרגולציה על זרעים חדשים התארכו, בשוק קמו מתנגדים להנדסה גנטית ומונסנטו נרכשה ב-2016 על ידי חברת באייר. מלבד זאת, התברר שהקישור בין גן לבין תכונה מסוימת הוא עניין מורכב בהרבה מכפי שנראה היה באותם ימים; תכונה אחת יכולה להיות מושפעת מגנים רבים, שפועלים כל אחד מהם באינטראקציה מורכבת גם עם הסביבה.

כך, המוצרים נשואי שיתוף הפעולה לא הגיעו מעולם לשוק. לקח זמן עד שאבוג'ן הבינה את חומרת הבעיה ועד ששידרה את המצב לשוק. ב-2013 עוד הספיקה להנפיק את מניותיה בנאסד"ק, בעיקר על בסיס היוקרה של הסכמי העבר. בהמשך אף הצהירה על הרחבת שיתוף הפעולה עם מונסנטו וחשפה כי 1,000 גנים עברו לחברה הבינלאומית. 

זמן קצר לאחר ההנפקה מעבר לים החלה ההידרדרות במניה , שבשיאה ב-2013 נסחרה במחיר ששיקף לחברה שווי של כחצי מיליארד דולר. מאז איבדה המניה 96% מערכה והיא משקפת לאבוג'ן שווי של 35 מיליון דולר בלבד. "מסמר" נוסף הוא הצטרפותה לאחרונה למועדון הלא מכובד של חברות הנתונות תחת איום של מחיקה מהנאסד"ק, אם מחיר המניה לא יעלה מעל דולר אחד במשך עשרה ימים במהלך החודשים הקרובים (0.85 דולר כרגע) - איום שלגביו עדכנה החברה כי תנקוט צעדים כדי להתמודד עימו.

תוצאותיה של אבוג'ן מלמדות על הכנסות זניחות של 237 אלף דולר ברבעון הראשון השנה, עם הפסד של 7.6 מיליון דולר לאותה התקופה. ההפסד הצבור של החברה מאז היווסדה הוא 215 מיליון דולר.

 

לאחר שהכירה, גם באופן פומבי, בירידת קרנה של ההנדסה הגנטית, החלה אבוג'ן לחפש אפיקי הכנסה חדשים. בשנים האחרונות החלה ליישם את היכולות הטכנולוגיות שלה גם בתחומים נוספים: הדברה ביולוגית, הדברה כימית מדייקת, קנאביס והמיקרוביום האנושי (תמהיל חיידקי המעי). לדברי המנכ"ל חביב, "אבוג'ן הנוכחית נבנתה על התשתית של אבוג'ן הישנה, אך היישום הוא אחר לגמרי - הנדסה גנטית לא רלוונטית יותר, אולי רק כשרידים".

התקווה היא כמובן להעלות את מחיר המניה שצנחה, לא רק באמצעות צעדים טכניים אלא מתוך בניית אמון המשקיעים ב"אבוג'ן החדשה". ב-2019 מיסדה אבוג'ן את גישתה החדשה גם ביחס לשינוי במבנה הארגוני, כך שכל אחד מהתחומים הללו הוא חברה בת נפרדת, שיכולה לקבל השקעות חיצוניות בנפרד. החזון הוא כמובן שברבות הימים כל אחת מהן גם תפגוש אירוע אקזיט משלה.

"בינתיים יש לי את המערכת, הקמתי את סט הלקוחות וכרגע אני גם מממן אותם, כדי שיהיו מעין 'חלונות ראווה' ליכולות שלנו", מסביר חביב בשיחה עם גלובס. בעתיד, אבוג'ן לא פוסלת חזרה למודל של הסכמים אסטרטגיים עם חברות אחרות, למרות שאלה לא הניבו עד היום הצלחות של ממש עבורה. היא גם בוחנת תחומים נוספים בעולם הביולוגיה, שבהם הטכנולוגיה שלה יכולה להיות רלוונטית, מחקלאות דרך תעשייה, עבור בווטרינריה ועד בריאות האדם.

החברות הבנות, "חלונות הראווה", הן ארבע, שמהן שתיים הן בתחום המיקרוביום. חברת ביומיקה, שעומדת להתחיל בקרוב ניסוי ראשון בתחום של שינוי תמהיל המיקרוביום, כדי לשפר את פעילותן של תרופות נגד סרטן, ולביא ביו מתחום ה'אג-ביו', השבחת הצמח באמצעות שינוי תמהיל החיידקים שבאדמה שבה הוא צומח.

לביא פיתחה מוצר שמשפר את צמיחת החיטה, והפעם נפלה על תזמון היסטורי מוצלח מבחינתה: המחסור בחיטה בעקבות המלחמה באוקראינה. החברה כבר רושמת הכנסות ראשוניות, "וב-2024 אנחנו כבר מקווים לראות הכנסות מהסוג שכדאי לדווח עליהן", אומר חביב. לביא היא דוגמה ראשונה להצפת ערך של חברה בת של אבוג'ן, לאחר שגייסה הון ב-2019 לפי שווי של 100 מיליון דולר.

שתי חברות נוספות קשורות לתכונות של גנום הצמח, ולא של מיקרוביום: קנוניק מאתרת גנים רצויים בצמחי קנאביס. "אנחנו קודם כל בוחנים את ההשפעה של הצמח על גוף האדם, ובאמצעות המערכת שלנו פועלים להבין מהי הגנטיקה של צמחים שיש להם ההשפעה המיטבית ביותר", אומר חביב.

הכוונה היא לא להנדס את הצמח גנטית, אלא לכוון הכלאות של צמחים כך שיניבו את התכונה הרצויה. בעבר אבוג'ן ביקשה להמיר את הידע שלה מתחום ההנדסה הגנטית לתחום ההכלאות במגוון צמחים, אבל היום היא ממקדת פעילות זו בקנאביס בעיקר.

בינתיים רוב שוק הקנאביס הלך לכיוון ההפוך - והמוצרים הופכים מבודלים. "אני חושב שכשנביא מדע אמיתי, הצרכנים ישתמשו בו", אומר חביב. בינתיים החברה כבר החלה לשווק מוצרים, ללא אפיון רפואי או גנטי ברור, כדי לתפוס מקום בשוק. "לתפיסתי 'חלונות הראווה' שלנו צריכים לחשוב מוצר", מסביר חביב. "צריכים להכיר את השוק וללמוד אותו, כי אם הצרכן נעול על ריח או צבע מסוים, עדיף שנדע את זה עכשיו".

החברה בת האחרונה היא חברת הכימייה אגפלנוס. אומנם הצרכנים היום פחות מעדיפים הדברה כימית, אבל בפועל מדובר בשוק ענק של 60 מיליון דולר. אבוג'ן רוצה להשתמש במערכת החישובית שלה כדי להתאים טוב יותר את המוצרים למחלות ולצמחים, כמו רפואה מותאמת אישית.

"בתחום הזה אנחנו לא מצפים להשיק מוצרים שלנו, אלא ליצור שיתופי פעולה עם חברות גדולות", אומר חביב. "וכן, אנחנו מודעים לכך שמוצר כימייה עם מנגנון פעולה חדש דורש לוחות זמנים של תרופה". הסכם ראשון שנחתם עם חברת Corteva כבר מכניס קצת כסף לחברה, למרות שעדיין אין מוצר בשוק.

"אין לי היום חברה בת שאני לא רוצה להשקיע בה, אולם לא כל אחת מהן תגיע להצלחה", מודה חביב. "את זה למדתי מהסיפור של ההנדסה הגנטית. זה נראה מאוד מבטיח, אבל כל החברות בתחום הזה נעלמו. אנחנו לא נעלמנו כי גייסנו כסף בשיא, 82 מיליון דולר, למרות שלכאורה לא היינו זקוקים לו אז, וזה מה שהעביר אותנו את התקופה הזו, עד שפיתחנו את המודל המבוזר יותר".

תחום נוסף כבר ננטש פחות או יותר. "הקמנו חברה לדלק על בסיס צמח הקיקיון, ואפילו גייסנו ב-2014 על בסיס ההבטחה הזו, אבל אז הנפט ירד", מספר חביב. "כל ההתלהבות מהדלקים הנקיים ירדה. לא אכנס שוב לתחום הזה שכל כך מושפע מתנודות הנפט".

"מאמין שיימצא כסף לחברות הבנות"

במהלך השנים 2020-2021 הצליחה אבוג'ן לגייס 50 מיליון דולר, מהם 28 מיליון דולר באמצעות מנגנון ATM (מכירת מניות עצמית). ונכון לסוף הרבעון הראשון היו בקופתה כ-45 מיליון דולר. 

חלק מן המשקיעים נהנו מעלייה דרמטית של מאות אחוזים במחיר המניה בפברואר 2021 (לשיא של 9.5 דולרים). "קרן Ark הגדולה של קת'י ווד נכנסה להשקעה בנו וסחפה איתה את השוק", מספר חביב. "אבל אז הם גדלו מאוד, לא יכלו להחזיק בחברות בגודל שלנו, ויצאו מכולן בבת אחת. זה קרה בתקופה שבה היו לנו דווקא הודעות חיוביות. ואז מתפרסמת הודעה טובה והמניה צונחת, השוק חושב שבטח יש פה קאץ'. זו חוויה מאוד מתסכלת.

"אבל אני לא מוטרד, כי יש לנו שיחות עם כל מיני גופים ואני מאמין שיימצא כסף לחברות הבנות. אז השאלה היא רק באיזו ולואציה". לאבוג'ן אין גרעין שליטה ואין בעלי עניין.

מאז שהייתם חלוצי תחום הביג-דאטה בחקלאות ובבריאות, חברות רבות נוספות נכנסו לתחום. אתם מרגישים תחרות רבה יותר?
"טכנולוגיה חישובית טובה - ללא ההבנה הביולוגית וההבנה של תהליך פיתוח המוצר - לא תעשה את ההבדל".

"חייבים מוצרים כדי להעריך את הטכנולוגיה"

לפני כשנה החליפה אבוג'ן את היו"ר מרטין גרסטל בשרית פירון, שמגיעה מתחום ההייטק, כמנכ"לית ומשקיעה בהון סיכון. "החברות הבנות הן בעלות ערך רב, והגיע הזמן להציף את הערך ושרית היא האדם הנכון לכך", אומר חביב.

למה בעצם כל כך קשה להוציא ערך מהחברה?
פירון: "קיים פער מובנה בין פיתוח של התשתית הטכנולוגית ובין הפיתוח של המוצרים, ומבחינת השוק, עד שיש מוצרים אנחנו בעצם לא יודעים אם הערך של הטכנולוגיה קיים. כבר ב-2015 הבנו שאנחנו חייבים למצוא דרך להציף את הערך, והחלטנו להרים את החברות הבנות, ועכשיו סוף סוף יש להן הצלחה של מוצרים שמדגימים את הפוטנציאל של הטכנולוגיה".

אבוג'ן

תחום עיסוק: בינה מלאכותית למציאת פתרונות מבוססי גנטיקה לחקלאות ולרפואה

היסטוריה: הוקמה בשנת 2002 כספין-אוף של חברת קומפיוג'ן. הונפקה בתל אביב ב-2006 ובנאסד"ק ב-2013

נתונים: פועלת באמצעות ארבע חברות בנות עיקריות: ביומיקה, קנוניק, אגפלנוס לביא ביו. ברבעון הראשון ההכנסות היו 237 אלף דולר , וההפסד 9.1 מיליון דולר. בקופת החברה היו בסיומו כ-45 מיליון דולר. מיום היווסדה צברה החברה הפסדים בסך 215 מיליון דולר

עוד כתבות

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

היא חקרה את אחד הכלכלנים המפורסמים בעולם ובטוחה - אנחנו עושים לו עוול

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"