גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חפשו אותם בהוד השרון ובחיפה: הסינים מוכנים לשלם ביוקר על המהנדסים הישראלים

בעוד שהענקית הסינית עליבאבא סגרה את המרכז הישראלי שלה, בוואווי זקוקים במיוחד לידע וניסיון מערבי, והם גם מוכנים לשלם עליו ביוקר ● בינתיים, למרות שנכנסה לרשימה השחורה בארה"ב, הפעילות של וואווי בישראל גדולה מתמיד והיא מעסיקה כ-500 עובדים בקבוצות מחקר בחיפה ובהוד השרון ● כתבה שלישית בסדרה

משרדי וואוי ישראל / צילום: איל יצהר
משרדי וואוי ישראל / צילום: איל יצהר

 

במאי 2019 הכניסה מחלקת המסחר האמריקאית את ענקית התקשורת והטכנולוגיה הסינית וואווי ל"רשימה שחורה". המשמעות היא שחברות אמריקאיות או כאלו שמשתמשות בטכנולוגיה אמריקאית נדרשות לרישיון כדי למכור למי שנמצאות בה. יחד עם וואווי נכנסו לרשימה אז עוד 68 חברות-בנות שלה מרחבי העולם. 46 חברות-בנות נוספות התווספו לרשימה באוגוסט 2019.

אלא ששם אחד נעדר במפתיע משתי הרשימות - טוגה נטוורקס, שלוחת המחקר של וואווי בישראל. גם במשרדים של טוגה בהוד השרון ובחיפה הופתעו מכך שלא נכנסו לרשימות, ועד היום לא לגמרי ברור איך הצליחה השלוחה הישראלית להתחמק מכך. אחת הסברות שעלו בקרב העובדים היא שהשם של טוגה, שאינו מכיל את המילה וואווי, בלבל את הרשויות האמריקאיות, אבל כנראה שלא זה המקרה. בכל מקרה, באוגוסט 2020 נגמרה תקופת החסד, וטוגה הוכנסה לרשימה בפעימה השלישית יחד עם יישויות אחרות של וואווי, מצ’ילה שבדרום אמריקה ועד סינגפור שבדרום מזרח אסיה.

לדברי עובדים לשעבר, התקופה בין כניסת וואווי לרשימה לבין כניסת טוגה, שימשה את השלוחה הישראלית להצטיידות מוגברת בציוד לבדיקה ולפיתוח לפני שיוטלו גם עליה סנקציות. בחלק מהמקרים, כך על פי עובדים לשעבר, הספקים, שלא רצו להסתכן בהסתבכות עם הממשל האמריקאי, ביקשו הצהרה ממנהלים בטוגה שהציוד ישמש רק עובדים ישראלים בשלוחה בארץ. גורמים המקורבים למרכז הפיתוח טוענים שלא הייתה רכישה מיוחדת כזאת וציוד נרכש רק על פי צרכי הפרויקט בלבד.

 

לאחר הכניסה לרשימה השחורה, נמנע מטוגה השימוש בתוכנות פופולריות כמו כלי התכנות "מאטלב" (MATLAB). במקומו משתמשים עובדי טוגה בתחליפי קוד פתוח, בתוכנות לא אמריקאיות או בכלים שפותחו בוואווי. בעקבות הסנקציות, היו גם עובדים שעזבו את המרכז מחשש שהעבודה בוואווי יכולה לפגוע בהמשך הקריירה שלהם, ובמיוחד בהעסקה בעתיד בחברות אמריקאיות.

למרות כל זה, שנתיים אחרי שטוגה נכנסה לרשימה, המרכזים של החברה בישראל גדולים מתמיד ומעסיקים כ-500 עובדים ב-12-14 קבוצות מחקר, האחראיות על פרויקטים בתחומים שונים. נכון להיום, בזמן שמרכזי פיתוח אחרים מצמצמים גיוסים, טוגה מגייסת ל-55 משרות פתוחות. בעוד ענקית סינית אחרת, עליבאבא, סגרה את מרכז הפיתוח שלה בישראל בחודש שעבר, נראה שהמרכזים הישראלים חשובים במיוחד לוואווי, ייתכן שדווקא בגלל הסנקציות האמריקאיות.

סדין אדום לאמריקאים

עבור ארה"ב, וואווי נחשבת בשנים האחרונות לסדין אדום. גישה שהחלה בימי טראמפ וממשיכה גם תחת הנשיא ביידן, שלא ביטל או הקל את הסנקציות. האמריקאים מאשימים את וואווי בשורת האשמות כבדות, שהחמורה מביניהן היא כי שתלה דלתות אחוריות בציוד התקשורת שלה המאפשרות ריגול, אף שעד היום לא הוצגו הוכחות כלשהן לכך.

החודש פרסמה רשת CNN שה- FBI משוכנע שציוד של וואווי שמוצב באתרים הסמוכים למתקני טילים ובסיסים צבאיים בארה"ב מסוגל לקלוט ולהפריע לתקשורת הצבאית, כולל תקשורת של הפיקוד האסטרטגי שמפקח על המתקנים הגרעיניים. האמריקאים מאשימים את וואווי והשלוחה שלה בארה"ב פיוצ’רווי (Futurewei) גם בגניבה שיטתית של קניין רוחני וסודות מסחריים, נושא שעומד בבסיס תביעה שמשרד המשפטים בארה"ב הגיש נגד החברות ב-2020. לפי הטענות בתביעה, וואווי הפעילה בעבר תוכנית בונוסים כדי לתגמל עובדים שהשיגו מידע סודי וניסתה להשיג מידע דרך גיוס עובדים מחברות אמריקאיות. בוואווי טענו בתגובה כי התביעה ממחזרת מחלוקות אזרחיות ישנות שהיו לה עם חברות אמריקאיות כמו סיסקו ו-T-Mobile וכבר נפתרו מזמן.

האמריקאים סבורים שוואווי היא שלוחה של הממשל הסיני. טענה זו מתבססת בין השאר על הרקע של מייסד החברה רן ג’נגפיי, שהקים אותה ב-1987, לאחר ששוחרר מהצבא הסיני - עובדה שסייעה לו לזכות בחוזים ראשונים בתחילת הדרך. גם מבנה הבעלות הייחודי והמוזר של וואווי, בו 99% מהמניות מוחזקות על ידי ארגון עובדים, תורם לחשדנות. בוואווי כמובן, דוחים זאת וטוענים שהם חברה פרטית לחלוטין שנמצאת בבעלות עובדיה, המיוצגים על ידי ארגון העובדים.

קשה לגייס מערביים

אשמה או לא אשמה, הסנקציות הצליחו לפגוע משמעותית בפעילות וואווי. ב-2021 איבדה החברה כמעט 37 מיליארד דולר, 29% מהכנסותיה, במה שהייתה הירידה השנתית הראשונה בהכנסותיה מזה לפחות שני עשורים. מכירות הסמארטפונים, שהיא הפעילות המרכזית של וואווי - נפגעה אנושות.

הסנקציות האמריקאיות חסמו את וואווי מלהשתמש באפליקציות של גוגל, מה שהפך את הסמארטפונים של החברה לחסרי ערך במערב. בנוסף, ארה"ב מנעה מוואווי לייצר את השבבים המתקדמים ביותר שלה במפעלי TSMC בטיוואן, מה שמקשה על הענקית הסינית להתחרות במכשירים החדשים של אפל וחברות אחרות אפילו בשוק הסיני המקומי.

בעוד שב-2020, רגע לפני כניסה מלאה של הסנקציות לתוקף, הספיקה וואווי להפוך לרגע ליצרנית הסמארטפונים הגדולה בעולם, הרי שבשנה שעברה החברה נדחקה לחלוטין מצמרת המובילות. גם מכירת ציוד תקשורת - הפעילות המקורית של וואווי - נפגעה לאחר שארה"ב הפעילה לחצים על בעלות בריתה ברחבי העולם שלא לשלב את החברה הסינית ברשתות הסלולר החדישות בארצם.

אבל וואווי רחוקה מלהרים ידיים ומנסה להמציא את עצמה מחדש דרך כניסה לתחומים חדשים - כאלה שבהם האמריקאים יוכלו פחות להפריע. התחומים כוללים תוכנות ושירותי ענן, רפואה ואפילו רכב. החודש פתח מותג הרכב החשמלי הסיני Aito להזמנות מוקדמות עשרת אלפים רכבים מדגם חדש, שמערכת ההפעלה שלו פותחה על ידי וואווי. הרכבים נחטפו בתוך שעתיים.

 

כדי להשלים שינוי כיוון גדול כזה, מסמארטפונים וראוטרים לתוכנות בענן, השקיעה וואווי 22 מיליארד דולר על מחקר ופיתוח אשתקד, כמעט רבע מהכנסותיה, וסכום זהה לזה שהוציאה אפל על פיתוח. רק שמעבר לכסף, וואווי זקוקה לטאלנטים, אנשי טכנולוגיה מוכשרים ובעלי ידע, לא רק בסין אלא בעולם כולו. "יש לנו מספיק כסף ומספיק מקום עבור טאלנט גלובלי", אמר המייסד והמנכ"ל רן בנאום פנימי שנחשף באתר ניקיי אסיה ביוני האחרון. באותו נאום קרא רן למנהלים לזהות מועמדים מבטיחים כדי לבנות את "כוח הקרב" של וואווי מהר ככל האפשר.

הסנקציות חסמו מוואווי גישה לחלק מהעובדים הבינלאומיים. וואווי נהגה לתרום או לממן תוכניות מחקר באוניברסיטאות בינלאומיות יוקרתיות כדי למשוך אליה כישרונות צעירים, אבל לאחר הכניסה לרשימה השחורה ביטלו מוסדות יוקרתיים כמו ברקלי ואוקספורד את שיתופי הפעולה. בנוסף, הסנקציות חסמו דה-פקטו את כל פעילות המחקר בשלוחה האמריקאית של וואווי, פיוצ’רווי, שישבה בעמק הסיליקון. כשהייתה בשיאה, השלוחה העסיקה 850 עובדים, אך מאז קוצצה דרמטית. פיוצ’רווי עצמה, כיוון שהיא חברה אמריקאית, לא נמצאת ברשימה, אך מכיוון שחברת האם שלה כן, אסור לה להעביר אליה ידע וטכנולוגיה.

כדי לקבל גישה לניסיון שנצבר במערב, ולמהנדסים עם הכשרה מערבית, וואווי צריכה להסתמך על מרכזי המחקר שלה באירופה, שהעסיקו נכון לסוף שנת 2021 כ-2,400 חוקרים ב-24 מרכזים, כולל אלו שבישראל. "עובדים ישראלים, הרבה יותר מאירופאים, הם מקור לניסיון שמגיע מחברות אמריקאיות מובילות", טען גורם בתחום.

"מרגיש כמו שאיבת ידע"

טוגה נטוורקס הוקמה ב-2009 על ידי איציק מלובני, לשעבר מהנדס באינדיגו ומנהל פיתוח בסטארט-אפים קונקט-וואן וטרה-צ’יפ. בתחילת הדרך הייתה טוגה קבלן-משנה לעבודות מחקר ופיתוח עבור מרכז וואווי בגרמניה והפרויקט הראשון שהוביל מלובני היה פיתוח שבב לראוטרים של החברה. במקביל למלובני, אמנון סנדרוביץ, מהנדס יוצא ECI, החל גם הוא בנפרד לעבוד על פיתוחי תוכנה עבור וואווי גרמניה ומאוחר יותר שני הצוותים התלכדו תחת השם טוגה.

המשרד הראשון של טוגה היה בהרצליה אבל אחרי שהחברה גדלה בוצע מעבר להוד השרון. "בוואווי לא רצו שהמשרדים יהיו צמודים לאלו של חברות ציוד תקשורת אחרות, ולו כדי שלא להיראות קטנים ליד המתחרים, לכן נבחרה בסוף הוד השרון", סיפר גורם שמכיר את הפרטים. השלוחה החיפאית התווספה גם היא לפני מספר שנים.

במשך השנים טוגה שמרה על פרופיל נמוך מאוד והצניעה את הקשר שלה לחברת האם הסינית. "בוואווי רצו לשמור על פרופיל נמוך כי יש להם מכירות רבות למדינות ערב וגם למרכז בארץ זה התאים כי לא היו צריכים פרסום ויחסי ציבור באותו הזמן", אמר אותו הגורם. ב-2016 רכשה וואווי רשמית את טוגה מידי מלובני ומאז הקשר הפך גלוי.

שיטת העבודה בטוגה, שמוגדרת מרכז מחקר, שונה מזו שמתקיימות במרכזים הזרים האחרים בישראל. בעוד שבמרכזים האחרים מפתחים מוצר שלם מההתחלה ועד הסוף, או לפחות איזשהו רכיב ממוצר שלם, הצוות הישראלי בטוגה בונה בעיקר ארכיטקטורה של מוצרים ופתרונות, ומגיע בדרך כלל עד הוכחת היתכנות (POC) או הדגמה ראשונית לכל היותר. אחר כך, הידע שנצבר מועבר כולו לסין, שם מתורגמת הארכיטקטורה למוצר או לשירות. במרכז מתגאים שהם רושמים כל שנה 90-100 פטנטים חדשים.

בטוגה סבורים שגישה זו מנצלת נכון את המהנדס הישראלי היקר בשלב החשוב ביותר ולא "מבזבזת" אותו על תהליך שאפשר לעשות בזול במקום אחר. השיטה המקובלת בוואווי היא במקרים רבים לתת לכמה צוותים ברחבי העולם לעבוד על אותה בעיה, כשמי שמתקדם מהר יותר הוא הזוכה בפרויקט. עובד לשעבר בטוגה טוען שזו גישה בעייתית. "בניגוד למרכזי פיתוח מערביים בישראל, למרכז של וואווי בישראל אין אחריות על שום מוצר", טען. "בטוגה אומרים למהנדסים בארץ קחו בעיה, תפתרו אותה ותעבירו לצוות בסין, כשאתה לא בטוח תמיד לאיזה מוצר בדיוק זה יגיע בדיוק. זה מרגיש לפעמים כאילו המטרה היא נטו לשאוב את הידע של העובדים".

מקורבים למרכז דחו טענה זו ואמרו שכל פרויקט בישראל מקושר לצוות בסין ומוגדר לאן הוא הולך. "אף אחד לא ייתן לנו לבנות פרויקט גנרי", הם אומרים. לדבריהם, בכל הנוגע להעברת קניין רוחני, במרכז נוקטים במשנה זהירות ועובדים שמתקבלים לטוגה, חותמים שאינם מביאים איתם מידע פנימי ממקום העבודה הקודם: "אפילו בשלב ראיונות העבודה נמסר למועמדים שהם לא חייבים לענות על שאלות שיכולות להסגיר סודות מסחריים של מקומות עבודה אחרים". המקורבים מציינים שדווקא טוגה היא שהוציאה מכתבים לחברות אחרות כדי לוודא שעובדים שעזבו אותה לא מביאים איתם קניין רוחני.

בנוסף לעובדים הישראלים במרכז, וואווי מביאה לארץ צוות של מומחים מסין. המומחים, מהנדסים במקצועם, מסונפים לקבוצות המחקר השונות. תפקידם הרשמי הוא תיאום בין הצוות הישראלי לצוות הסיני שמלווה אותם בפרויקט, תוך גישור על פערי השפה והמנטליות, אך במרכז יש גם מי שרואים בצוות הסיני גורם מפקח, שמעביר מידע על ההתקדמות בישראל לצוות בסין. "המידע תמיד זורם רק בכיוון אחד: מישראל לסין ולא להפך וכל ההחלטות מתקבלות שם", טען עובד לשעבר.

רישיון הייצוא בוטל

כבר בשלב מוקדם יצרו מלובני וסנדרוביץ, שפרש לפני מספר שנים מהמרכז וכיום מנהל חברת ייעוץ, קשרים עם גורמים בהנהלת וואווי והצליחו להלהיב אותם בנוגע לחדשנות הישראלית. במרכז מתגאים בשורת פיתוחים משמעותיים עבור וואווי, כמו מסד נתונים בענן ששולף מידע פי כמה יותר מהר מזה של אורקל. פיתוח אחר שהתחיל בישראל הוא סט הכלים שמאפשר למפתחים לבנות ולבדוק אפליקציות שירוצו על הענן של וואווי.

נכון להיום, וואווי מחזיקה ב-18% משוק הענן הציבורי בסין והיא מנסה להתחרות במובילת השוק עליבאבא, שלה נתח של 37%. חלק מהתחרות הזו היא על התוכנות והשירותים שמספקים העננים השונים. "צריך להבין שהיסטורית וואווי היא חברה שרגילה למכור קופסאות וציוד פיזי. היא לא ידעה בכלל איך לספק שירותי תוכנה בענן (SAAS) ומי שעזר לה בזה היו המרכזים מסביב לעולם", אומר מקורב לחברה.

פרופיל העובדים הישראלים בטוגה נחשב גבוה ורבים מהם בעלי תארים במדעים או בהנדסה מהאוניברסיטאות המובילות. טוגה ידועה כמי שמשלמת שכר גבוה מאוד ומחלקת מענקי חתימה נדיבים למדי ביחס לשוק, מה שהרגיז בעבר לא מעט חברות ישראליות שאיבדו לה עובדים.

סקירת חשבונות הלינקדאין של העובדים בטוגה ומודעות הדרושים שמפרסמת החברה חושפים את מגוון התחומים בהם עוסק המרכז, שכוללים אחסון בענן, רכב, בלוקצ’יין, ראייה ממוחשבת, מאגרי נתונים, אבטחת מידע וגם וידיאו. חלק מהתחומים שמופיעים יכולים להיחשב לרגישים, כמו מחשוב עתיר ביצועים או בשמו הסקסי יותר - מחשוב על (HPC).

מחשוב על הוא מקור לתחרות אסטרטגית עזה במיוחד בשנים האחרונות בין ארה"ב לסין. אולם מקורבים לטוגה מדגישים כי במרכז מסרבים בתוקף לקבל פרויקטים שיכולים להיחשב לטכנולוגיה דו-שימושית, כלומר פיתוחים שאפשר להסב לשימוש צבאי, וגם בנוגע למחשוב-על פועלים רק בטווח המותר. בנוסף, טוגה מפוקחת על ידי משרד הכלכלה וצריכה לקבל רישיון יצוא על טכנולוגיות שיכולות להיות מומרות לשימוש צבאי כלשהו. לפחות במקרה אחד, כך נודע לגלובס, בוטל רישיון הייצוא של טוגה על טכנולוגיה מסוימת. בתגובה החליטה וואווי להעביר את פיתוח הטכנולוגיה לבריטניה, שם חוקי הייצוא מקלים יותר.

עוד כתבות

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מדד ת"א-בנייה זינק בחודש האחרון, וכעת רכישת צמח המרמן בסכנה

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

ממקבל העבודות הסדרתי: מהנדס התוכנה שטלטל את עמק הסיליקון

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת הבנייה בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

מחנה אוהלים בח'אן יונס / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

ראש המיליציה העזתית: "אין מניעה מעימות עם חמאס וממלחמת אחים"

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט