גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ייסורי הנפקת נובקטיס: "כולם התחבאו, לא היה עם מי לדבר"

חברת התרופות לסרטן גייסה פעמיים הון בנאסד"ק מתחילת השנה, בעיקר ממשקיעיה הקיימים ● המייסד והמנכ"ל רון בנצור: "בפברואר חשבתי שמצב השוק לא יכול להיות יותר גרוע, אבל עכשיו הוא גרוע יותר"

רון בנצור, מייסד ומנכ''ל נובקטיס / צילום: נעם ילין
רון בנצור, מייסד ומנכ''ל נובקטיס / צילום: נעם ילין

למרות תקופה מאתגרת בשוק ההנפקות, חברת פיתוח התרופות לסרטן נובקטיס  הצליחה לגייס לפני קצת יותר משבוע כ-16 מיליון דולר. נובקטיס היא חברה חדשה יחסית בתחום הסרטן, שנוסדה ומנוהלת על ידי הישראלי רון בנצור, שניהל בעבר חברות כמו קריקס, XTL ויורוג'ן. 

ההנפקה בוצעה במחיר של 8.25 דולרים למניה, דיסקאונט של כ-10% על מחיר השוק, ובתוספת אופציות במחיר מימוש של 9.65 דולרים, המפחיתות עוד יותר את המחיר האפקטיבי, ואשר ניתנות למימוש החל מעוד חצי שנה. חתם ההנפקה היה H.C. Wainright. לנובקטיס היו טרם הגיוס 13.6 מיליון דולר בקופת המזומנים.

למרות הדיסקאונט, עצם הגיוס בתקופה זו נתפס כחדשות טובות על ידי השוק. כך מניית החברה עלתה קלות בעקבות הגיוס וכעת נסחרת לפי 8.5 דולרים, מעל מחיר הגיוס גם אם לא לוקחים בחשבון את האופציה, ומחיר המשקף לחברה שווי של 108 מיליון דולר.

 

נובקטיס הונפקה לראשונה בפברואר האחרון, אז גייסה כ-16 מיליון דולר במחיר של 5 דולר למניה. השוק גילה אותה במרץ, והחל לשלוח אותה לעליות, כך שבמאי כבר נסחרה בתשואה של 300% על מחיר ההנפקה. בחודשים האחרונים איבדה המניה גובה יחד עם כל השוק, אך עדיין נסחרת מעל מחיר ההנפקה, בניגוד לרוב החברות שהונפקו במקביל אליה.

"מקדימים את המתחרות ב-3 שנים לפחות"

נובקטיס מפתחת שתי תרופות שנרכשו ממכוני מחקר בבריטניה. המוצר הראשון מיועד לטיפול בחולות סרטן שחלות, ובימים אלה מתקיים ניסוי בבעלי חיים וכן ניסוי ראשוני בבני אדם, שנועד לאתר את המינון שאיתו תיכנס החברה לניסוי יעילות ראשון בתחילת 2023.

בנצור מסביר בשיחה עם גלובס כי "המוצר הוא מולקולה קטנה שניתנת בבליעה ומעכבת מנגנון הגנה שהתא הסרטני משתמש בו כדי לעמוד בפני טיפולים אחרים, כמו כימותרפיה. התערבות במנגנון אמורה לאפשר לטיפולים אחרים לעבוד יותר טוב. המנגנון הזה, שנקרא HSF1, התגלה לפני כ-10 שנים ב-MIT, ויש עוד חברות שמחפשות דרך להתערב בו, אבל אנחנו מקדימים אותן בלפחות 3 שנים".

הניסוי ייערך במטופלות שיהיו חיוביות בבדיקה מסוימת שנועדה לאתר האם ישנה פעילות במנגנון זה אצל החולות המשתתפות בניסוי. החברה פונה לסוגים מסוימים של סרטן השחלות שאין להם היום טיפול טוב, ומעריכה כי השוק הרלוונטי למוצר אחרי ההתאמה מהווה 10%-20% מתחום סרטן השחלות.

"אם ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) ימשיך לאשר מסלולי ניסוי קצרים לסוגי סרטן שאין להם מענה, המוצר הזה יוכל כבר לקבל אישור עד 2025", מעריך בנצור.

התרופה השנייה של החברה פועלת על שני מנגנונים, בשם SRC ו-YES, לשם טיפול בגידולים מוצקים. גם ניסוי במוצר זה צפוי להתחיל ברבעון הראשון של 2023. לדברי בנצור, ישנם כבר מוצרים במנגנון זה בפיתוח, אבל נובקטיס מאמינה כי המוצר שלה יעיל יותר עם פחות תופעות לוואי.

השוק נהיה בררן, לא רק לגבי שווי החברות

נובקטיס הונפקה כאמור בנאסד"ק בפברואר השנה. "השוק היה במצב נורא", אומר בנצור, "וחשבתי שלא יכול להיות יותר גרוע, אבל עכשיו מצב השוק גרוע יותר". נובקטיס ביקשה לגייס 30 מיליון דולר, ובסוף גייסה בערך כמחצית מכך.

בנצור מציין כי את ההנפקה של החברה אפשרו משקיעיה הקיימים, ביניהם קרן פונטיפקס, בנצור עצמו וכמה משקיעים פרטיים, שהזמינו כ-10 מיליון דולר מתוך כ-16 מיליון. "במקביל לשוק ההנפקות, גם השוק לגיוס פרטי כבר די סגור, או לפחות לגיוס פרטי שנעשה במטרה להנפיק תוך זמן קצר (קרוסאובר, ג"ו)" הוא מספר. "לא היה עם מי לדבר, כולם 'התחבאו מתחת לשטיח' מאז הרבעון האחרון של 2021. אז כבר העדפנו להגיע לשוק".

החברה מעסיקה היום 9 אנשים בלבד, ולכן קצב שריפת המזומנים שלה נמוך יחסית. גם השווי נמוך יחסית לחברה בשלב הפעילות שלה בתחום הסרטן, אפילו ביחס לשוק. "אנחנו לא מתלוננים, אבל מאמינים שאפשר יותר", אומר בנצור.

לדבריו, השוק נהיה בררן יותר לא רק לגבי שווי החברות, אלא גם רמת ההתקדמות בפעילותן שהוא מוכן לקבל. "אני חושב שהימים שבהם חברות עם מוצרים לפני ניסויים בבני אדם, ומוצרים שמבוססים על שימוש חדש או אריזה מחדש של הקיים, נכנסות למסחר, כבר עברו ולא ייראו בנאסד"ק בשנים הקרובות".

בנצור מקווה כי המוצרים של החברה שכבר נמצאים בניסויים בבני אדם, ומבוססים על מנגנונים חדשים, יצליחו למשוך את עניין המשקיעים.

עוד כתבות

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

קתי ווד / צילום: Reuters, Hugo Amaral/SOPA Images

הבריחה הגדולה: משיכות של מיליארדים מהקרנות של משקיעת העל

עד כה השנה משכו המשקיעים 2.2 מיליארד דולר מקרנות הסל מקבוצת ARK של ווד, שהפכו לסנסציה לפני כ־3 שנים עת ניהלו 59 מיליארד דולר ● האם הזליגה תיבלם?

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

תוכנית דירה. האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית? / צילום: Shutterstock

האם ניתן לקיים הליך תכנוני ללא הסכמה קניינית?

תושבים בתל אביב שביקשו להוסיף ממ"ד לדירתם נתקלו בהתנגדות של השכנים, שטענו כי הדבר יפגע בהמשך בהליך התחדשות עירונית ● מה קבעה ועדת הערר?