גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

30 מיליון שקל ברמת השרון: הבית החדש של יו"ר קבוצת אלדר

עמיר שאלתיאל, יו"ר קבוצת אלדר ומאנשי הנדל"ן המוכרים בענף, רכש את הבית עם אשתו ● ברמת השרון עצמה בוצעו 11% מכלל העסקאות בשוק היוקרה בשנת 2022 ● וגם: מה מוביל בעלים של רשת סופרמרקטים להשקיע בהקמת מבנה קמפוס אקדמי ● אירועים ומינויים

הבית ברחוב הבושם. בעיגול: עמיר שאלתיאל / צילום: איל יצהר
הבית ברחוב הבושם. בעיגול: עמיר שאלתיאל / צילום: איל יצהר

עמיר שאלתיאל, יו"ר קבוצת אלדר ומאנשי הנדל"ן המוכרים בענף, רכש יחד עם אשתו בית ברחוב הבושם ברמת השרון תמורת 30 מיליון שקל. מדובר בקוטג' דו-משפחתי הכולל 8 חדרים, בשטח כ-420 מ"ר בנוי. בנוסף ישנן שתי חניות ובריכה על מגרש של כ-800 מ"ר.

הבית, שנבנה בשנת 2016, נמצא בשכונת נווה רום (שכונת הטייסים) שהיא מהמבוקשות ביותר בקרב אנשי עסקים אמידים. הנכס היה שנה על המדף, ויצא לשיווק בתג מחיר של 32.9 מיליון שקל.

כאמור, שאלתיאל מחזיק בקבוצת הנדל"ן אלדר, שכוללת שלוש חברות: אלדר שיווק, מטרופוליס היוזמת ומפתחת פרויקטים בתחום היזמות האורבנית, ואלדר השקעות המתמחה בארגון והקמה של פרויקטי נדל"ן מגוונים. באוגוסט אשתקד חתם בנק לאומי, באמצעות זרוע ההשקעות שלו לאומי פרטנרס, על השקעה של 115 מיליון שקל בקבוצה.

בשיחה עם שאלתיאל הוא הכחיש שהעסקה נסגרה ושחוזה נחתם, והסביר כי בשלב זה מדובר במגעים. עם זאת, מבדיקה עולה כי הוא רכש את הבית ביוני האחרון, ועל שמו ושם אשתו נרשמה הערת אזהרה בטאבו.

מניתוח שנעשה לאחרונה בגלובס לשוק דיור היוקרה בישראל, עולה כי אחרי שבשנה שעברה שוק היוקרה הישראלי רשם שיא במספר העסקאות שבוצעו בו, השנה נרשמת צניחה וחזרה עשר שנים לאחור. בשנת 2020 בוצעו בשוק זה 218 עסקאות בשווי של 10 מיליון שקל ויותר, וב-2021 נרשמו 503 עסקאות - אולם החל מאוקטובר של אותה שנה השוק התחיל להצטנן, ובדצמבר נפל מספר העסקאות ל-16 בלבד.

התפלגות העסקאות בשוק היוקרה מראה שברמת השרון עצמה בוצעו 11% מכלל העסקאות בשנת 2022, כאשר אחת מהן היא כאמור העסקה המדוברת שבוצעה לפי שווי של 30 מיליון שקל.

הקוד הבא של אלון אולמן

אלון אולמן, מייסד ובעלי קבוצת "קוד המנצח", מוכר 50% ממנה לקבוצת דובדבני, בבעלות ניר דובדבני ואבי פרץ, לפי שווי של 47 מיליון שקל.

אולמן, סא"ל במיל' בחיל הים, בוגר תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטת חיפה ותואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת הריוט-וואט, ייסד את קוד המנצח ב-2010. לאורך השנים הוא הנחה וליווה אלפי אנשים וארגונים בתהליכי צמיחה והצלחה.

הקבוצה שהקים אולמן כוללת את "קוד המנצח", "פריצת גבולות", "קוד האימון" (בית ספר להכשרת מאמנים), "קוד המנצח לצעירים" (תוכנית מותאמת לדור הצעיר, המאושרת במאגר התוכניות של משרד החינוך) ו"קוד הנדל"ן" (הכשרת יזמי נדל"ן).

אלון אולמן, מייסד ובעלי קבוצת ''קוד המנצח'' / צילום: אביגיל עוזי

לפני כחצי שנה מכר דובדבני לפרץ מחצית מהקבוצה שבבעלותו, לפי שווי של 37 מיליון שקל. כעת, עם החיבור לאולמן, משלימים השלושה שיתוף פעולה בין מנטורים שיאפשר לדבריהם להקים "את המרכז הישראלי הגדול ביותר להתפתחות אישית ועסקית". המרכז יקום במרכז הארץ, יכלול ששה סניפים נוספים ברחבי הארץ, ויאגד תחת קורת גג אחת שירותי אסטרטגיה, ניהול, שיווק והכשרות.

לדברי אולמן, "לאורך השנים הייתה דרישה גדולה לקבל את התכנים שלנו גם בפריפריה, וכעת נוכל להגיע לכל אחד. הצלחה אישית ועסקית שזורות יחד - הסינרגיה עם דובדבני והפן העסקי העמוק שהוא מביא תאפשר לנו לתת מענה הוליסטי".

הקמפוס החדש בירושלים

אחרי שלוש שנות בנייה והשקעה של 140 מיליון שקל, החודש ייפתח הקמפוס החדש של הקריה האקדמית אונו בירושלים - שנבנה על ידי בני הזוג אביקם ושרון יוחנן, מבעלי רשת הסופרמרקטים הירושלמית "זול ובגדול".

הקמפוס בשכונת תלפיות בנוי על שלוש קומות בשטח כולל של כ-13 אלף מ"ר, וכולל אודיטוריום גדול עם 450 מקומות, ספריה חדישה, אולמות הרצאות מאובזרים ועוד. המבנה החדש יאחד בתוכו את שני הקמפוסים הקיימים בירושלים, הכללי והחרדי, ויציע לכ-4,000 סטודנטים בשנה 20 תוכניות לימוד במסגרת הפקולטות למשפטים, חינוך, ומנהל עסקים - כולל לימודי מערכות מידע, שיווק ומקצועות טכנולוגיים נוספים.

הקמפוס החדש של הקריה האקדמית אונו בשכונת תלפיות בירושלים / צילום: אייל טואג

מרשת זול ובגדול נמסר כי "מדובר במבנה חדיש ומרווח, שינגיש את העולם האקדמי לאוכלוסיות מגוונות מהחברה החרדית, הערבית והכללית. החיבור בין הקהילות השונות מהווה חלק בלתי נפרד מהעיר ומהתרבות הירושלמית".

לדברי פרופ' יובל אלבשן, דיקן הקמפוסים הרב תרבותיים בקריה האקדמית אונו, "בחרנו בכוונה למקם את הקמפוס שלנו בלב אזור התעשייה והמסחר הירושלמי. זה חלק מהחזון שלנו להנגיש את ההשכלה הגבוהה להמונים. לכן אנחנו מתרחקים ממגדלי השן על הרים גבוהים, ומתמקמים בין המוסכים לבין המרכולים הגדולים.

הקמפוס החדש של הקריה האקדמית אונו בשכונת תלפיות בירושלים / צילום: אייל טואג

"החלום שלנו הוא שאותם אלה שעובדים במוסכים ובחנויות המסחר ובמפעלים, אחרי שיסיימו את יום עבודתם, ייכנסו לקמפוס וירכשו השכלה ודעת. גם להם יש זכות כזו, ולא רק למי שגדל בשכונות מסוימות שנבנו סביב מוסדות האקדמיה".

אלבשן מוסיף גם כי "הקמפוס תוכנן מראש כך שיהיה נגיש גם לאוכלוסיית מזרח ירושלים, וגם לחברה החרדית בשכונות לב העיר. התכנון הפנימי נבנה במיוחד כך שכל מגזר או קבוצה יכולים לשמור על זהותם התרבותית ועל אורחות חייהם לפי אמונתם, אבל במרחבים הציבוריים הם ייפגשו זה עם זה, יכירו זה את זה ובשאיפה ילמדו לחיות זה עם זה. לכן יש מרחבי תפילה לכל הדתות, ותוכניות מיוחדות למפגש בין האוכלוסיות השונות".

מצנח הזהב

אבנר ארד מונה למנכ"ל משק אנרגיה, העוסקת בייצור ואגירת חשמל מאנרגיה מתחדשת ומגז טבעי, אספקת חשמל ופריסת תשתית והטענת רכבים חשמליים. קודם לכן כיהן ארד כמשנה למנכ"ל וסמנכ"ל תפעול ראשי באי. די. אף אנרגיות מתחדשות ישראל.

אבנר ארד, מנכ''ל משק אנרגיה / צילום: יח''צ

טל לאופר, 45, מונה למנכ"ל איירטאצ' סולאר, המפתחת פתרונות רובוטיים לשוק האנרגיה הסולארית.

לירן כרמל מונה למנכ"ל PWM, חברת בת של קלאריטי קפיטל, העוסקת בניהול הון פרטי.

עמית ארמוזה, 53, מונה לחבר הנהלה ב-Ness ולמנהל NessPRO, העוסקת בשיווק וייצוג מוצרים ותוכנות.

עמית ארמוזה, חבר הנהלה ב-Ness ומנהל NessPRO / צילום: יח''צ

אירנה פורטניק תכהן כמשנה למנכ"ל וראש חטיבת משאבים וחדשנות טכנולוגית בבנק ירושלים. קודם לכן שימשה כראש חטיבת התפעול בכאל.

הגר בן עזרא תכהן כמשנה למנכ"לית ומנהלת חטיבת הלקוחות הפרטיים ב-AIG. קודם לכן כיהנה כמשנה למנכ"ל ישראכרט.

רו"ח ניר בן דוד מונה לסמנכ"ל הכספים של קבוצת התיירות איסתא.

רו''ח ניר בן דוד, סמנכ''ל הכספים בקבוצת איסתא / צילום: יח''צ

חדשות טובות

1 ב-15 קניונים של קבוצת עופר ברחבי הארץ יוצבו בתאריכים 15-24.8 עמדות מסירה מעוצבות של ילקוטים ותיקים, לילדים מעוטי יכולת. הפעילות תיערך בשיתוף עמותת "תיק לכל תלמיד", שאנשיה ימיינו ויחלקו את הילקוטים.

2 היוזמה של קניון TLV: בשבועות הקרובים תפעל במקום חנות שבה יימכרו בגדי יד שנייה מהארון הפרטי של ידוענים, כאשר חלק מההכנסות ייתרמו לעמותת "רוח נשית", המסייעת לנשים נפגעות אלימות.

עוד כתבות

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%