גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סכסוך בין מודן לסטימצקי הוביל להורדת ספרי ההוצאה מהחנויות

הוצאת מודן-כתר במכתב לסופרים: "לאור עליית מחירי הנייר, פנינו לסטימצקי בבקשה להקטין במעט את אחוזי הרווח שנשארים אצלם. הגענו להבנות עם כלל לקוחותינו – למעט סטימצקי; הורדת הספרים מהחנויות היא בריונות בלתי נתפסת" ● סטימצקי לסופרים: "מודן מנסים להסיט את הקוראים אל רשת הספרים המתחרה שבבעלותם - על גבכם"

חנות ספרים של רשת סטימצקי בדיזנגוף סנטר בתל אביב / צילום: סיון פרג'
חנות ספרים של רשת סטימצקי בדיזנגוף סנטר בתל אביב / צילום: סיון פרג'

סכסוך בענף הספרים הוביל להורדת מאות אלפי ספרים מהמדפים בחנויות סטימצקי: הוצאת מודן-כתר שלחה מכתב לסופרים ולסופרות בו היא מעדכנת כי סטימצקי, רשת הספרים הגדולה בישראל, פינתה ספרים של מודן וכתר מהמדפים והחזירה אותם להוצאה.

"חשוב לי לעדכן אתכם לגבי הסיטואציה שאנחנו נתונים בה כעת ביחס לרשת סטימצקי", נכתב בפנייה לסופרים. "בשנתיים וחצי האחרונות, כתוצאה ממגפת הקורונה והמשבר הגלובלי שבא בעקבותיה, עלו מחירי הנייר בשיעור של למעלה מ-100%. נוסף על כך, אנחנו סופגים עליות כבדות במחירי הדפוס, הכריכה, הלוגיסטיקה ועוד. התוצאה היא שעלות הפקת הספרים הוכפלה.

"המצב בענף הספרים עד כה היה שכמעט כל הכסף ממכירת הספרים (60% -80% מההכנסות) נשאר ברשתות, ורק החלק הקטן (20%-40% מההכנסות) חוזר להוצאות הספרים ולתשלום התמלוגים לסופרים. לתנאים הכספיים של סטימצקי אין אח ורע בעולם. בעולם של פוסט-קורונה, המשמעות מבחינתנו היא מכירת הספרים במחירי הפסד.

"לאחר תקופה ארוכה שבה ספגנו וספגנו, פנינו לסטימצקי - כמו גם לשאר לקוחותינו - בבקשה להקטין במעט את אחוזי הרווח שנשארים אצלם. הגענו להבנות עם כלל לקוחותינו - למעט סטימצקי.

"לו סטימצקי היו נענים לבקשה, הסופרות והסופרים היו נהנים מכך באופן ישיר. מאחר שהתמלוגים נגזרים מהתקבולים (הכנסות) של ההוצאה, המשמעות של מה שאנחנו מבקשים להשיג היא עלייה לא מבוטלת בהכנסות הסופרים מתמלוגים.

"לא זו בלבד שסטימצקי דחו את הבקשה על הסף, למרות שלדבריהם הם מכירים בצדקת טענותינו - הם אף הורו בצעד בריוני וחד-צדדי לכל החנויות של הרשת ברחבי הארץ להוריד מאות אלפי ספרים של מודן וכתר מהמדפים. מדובר, כידוע לכם, בכותרים ידועים ואהובים של מיטב הסופרים בארץ ובעולם, בהם רבי-מכר ונכסי צאן ברזל של הספרות. הצעד של הורדת מאות אלפי ספרים מהמדפים תוך פגיעה בציבור הקוראים ובסופרים - אסור שיעבור בשקט.

"בימים הקרובים נצא בקמפיין פרסומי שמטרתו להעלות את מודעות הצרכנים למצב, על-מנת למנוע פגיעה במכירות ספרינו, ולהפנותם לרכישה בצומת ספרים, בחנויות הספרים העצמאיות ובאתרי הספרים השונים.

"בעיניי, זה המאבק של כולנו. למען חלוקה הוגנת של ההכנסות בין סטימצקי לבין ההוצאה והסופרים, למען מו"לות איכותית ומוקפדת וזכותם של סופרים להתפרנס בכבוד".

"פגיעה ישירה בסופרים, פשוט זרקו אותם מהחנויות"

צומת ספרים וסטימצקי מחזיקות בכ-70% משוק חנויות הספרים בארץ. חנויות פרטיות מחזיקות ב-30% הנותרים. מודן מחזיקה בשליש מהבעלות של צומת ספרים, שלה 96 סניפים ברחבי הארץ, והבעלים הנוספים הם כנרת זמורה ביתן דביר ואבי שומר, מנכ"ל הרשת.

במודן נשמעים מופתעים מההחלטה של סטימצקי להפסיק ולמכור את הספרים של ההוצאה, ומבהירים כי בכוונתם להגן על תגמולי הסופרים ולא להעלות מחירים לצרכן הסופי.

רוני מודן, מנכ"לית מודן-כתר, מסבירה כי "בקורונה מחירי הספרים יותר מהכפילו את עצמם. מחיר הנייר עלה ביותר מ-100%, ועלו גם עלויות הדפוס והכריכה. הגענו למצב שאנחנו מוכרים במחירי הפסד. החלוקה בינינו לבין סטימצקי זה 70% שהולך אליהם ורק 30% אלינו - מהם אנחנו אמורים לממן הכול: תמלוגים לסופרים, משכורות, עבודה.

"פנינו אליהם, כמו ללקוחות אחרים שלנו, במטרה לדבר על חלוקה אחרת של ההכנסות. על ההתחלה הם אמרו שהם מכירים את המספרים, ושהם יודעים שאנחנו צודקים. אין דבר כזה שהוצאה יכולה להתקיים עם 30% שנשארים בידיה. אבל ברגע האמת הם אמרו שלמרות שהם יודעים שאנחנו צודקים, הם לא מוכנים לקיים משא-ומתן, ושהם לא מוכנים לשלם 10 אגורות יותר.

"באותו היום הוציאו מכתב לכל הסניפים שלהם להסיר את הספרים שלנו ולהחזיר אותם אלינו חד-צדדית. יש לנו יותר מ-10,000 כותרים, מדובר במאות אלפי ספרים. זו פגיעה ישירה בסופרים שמדירים אותם, ומדובר על סופרים בולטים מכל הז'אנרים, פשוט זרקו אותם מהחנויות". 

מדובר בלא מעט ספרים וסופרים מוכרים, כמו ספרי הבישול של קרן אגם או לייזה פאנלים, ספרי הילדים של אמי רובינגר ודתיה בן דור, ספרים של סופרים כמו עמוס עוז, צרויה שלו, ג'ון גרישם סטיבן קינג, ג'פרי ארצ'ר, קן פולט, רובין שארמה, שרית ישי-לוי ומאות נוספים. 

"בריונות בלתי נתפסת" 

במודן ביקשו מסטימצקי לשנות את הסדר ההנחות על ספריה - שעמד עד כה על סך של 60%-80% - כך שמעתה יעמוד על 50-60%. בסטימצקי סירבו. "כולם רועדים מהם ומפחדים מהמשמעויות הכלכליות", אומרת מודן. "בשנים האחרונות יש תופעה חזקה של ספרים במימון המחבר. אנחנו לא עושים את זה בכלל. אנחנו מו"לות במלוא מובן המילה - אם אנחנו מאמינים בספר, אנחנו לוקחים הכול עלינו. כל ההכנסות שלנו הן אך ורק ממכירת ספרים. ומה שביקשנו לא היה הזוי".

"הכי קל להעלות מחיר לצרכן. אסור לעשות כזה דבר, לא כשכל הכסף נמצא בסטימצקי. יש הרבה הוצאות שהעלו מחירים, כי הן לא יכולות אחרת. עוד דבר שחשוב להגיד הוא שאם היו מקבלים את הבקשה שלנו, המשמעות היא שהסופרים היו יכולים לקבל עלייה יפה מאוד של 20%-30% בתמלוגים. לכן הסופרים מביעים תמיכה בצעד הזה. בצומת ספרים ובכל החנויות העצמאיות הגענו להסכמות, כולם הבינו את המצב.

"אנחנו לא מחפשים להתעשר, אלא לא להפסיד ולהמשיך לקיים מו"לות עצמאית ואיכותית. אנחנו לא מתכוונים להישבר. אנחנו מבינים את ההשלכות ואין לנו ברירה. אני לא חושבת שחנות ספרים יכולה להתקיים לאורך זמן בלי כל הספרים האלה. זו בריונות שהיא בלתי נתפסת להחזיר את כל הספרים. אז אנחנו יוצאים בקמפיין פרסומי השבוע שמטרתו ליידע את הציבור ולעדכן איפה ניתן לקנות את הספרים שלנו - בכל מקום שאינו סטימצקי". 

לא הסכסוך הראשון 

לא מדובר בסכסוך ראשון בין מודן לסטימצקי. גם ב-2018 וב-2015, בעקבות סכסוכים בין השתיים, הורידה סטימצקי את הספרים מהמדפים, אולם בסופו של דבר הצדדים הגיעו להסכמות.

הוצאת מודן נוסדה ב-1970 על-ידי עודד ושולה מודן, וב-2016 רכשה את הוצאת כתר ספרים. מודן נחשבת לאחת מהוצאות הספרים הגדולות בישראל, ובאמתחתה שורה של רבי-מכר לצד יותר מ-10 אלף ספרים. הוצאת מודן שותפה בהוצאות אריה ניר, עגור, חרגול, אוקיינוס (סדרת הרפתקה), הכורסה וקרפד (גיל חובב) וכן מפיקה ומשווקת את ספרי משרד הביטחון-ההוצאה לאור (בהם גם ספרי האוניברסיטה המשודרת). מודן מפעילה מערך שיווק והפצה עצמאי, וספריה נמכרים ברשתות הספרים (בהן שולטות סטימצקי וצומת ספרים), חנויות הספרים העצמאיות ובאתרים שונים באינטרנט.

סטימצקי היא אחת מרשתות הספרים הגדולות בישראל. נכון להיום מוחזקת הבעלות בסטימצקי, אשר מפעילה 150 סניפים, בידי קבוצת משקיעים בראשות אייל גרינברג, בנה של יפית גרינברג (ג. יפית) ז"ל, המחזיק ב-37.5% מחברת אבן החכמים, שלה 90% ממניות סטימצקי. 10% הנותרים מוחזקים בידי הוצאת משכל ידיעות ספרים. אייל גרינברג הוא דירקטור באבן החכמים ובסטימצקי, שבה הוא גם משמש כמנכ"ל. בעלי מניות נוספים הם אשת העסקים עפרה מיתר, המוציא לאור אבנר פחימה ורו"ח גידי הירש. 

סטימצקי: "מופת של צביעות והיתממות" 

שעות ספורות לאחר שנשלח מכתבה של מודן, נשלח מכתב נוסף לסופרים ולסופרות, והפעם ממנכ"ל סטימצקי אייל גרינברג. "בשבועיים האחרונים אתם מצויים בלבה של 'מחלוקת מסחרית', הפוגעת - קודם כל ולפני הכול - בכם. הדבר מצער אותי מאוד, ועל כן בחרתי לפנות אליכם במכתב אישי", כותב גרינברג.

"כפי שאתם ודאי יודעים, גם רשת סטימצקי נתונה במקביל תחת מתקפה צינית של רוני ועודד מודן, הבעלים של הוצאת מודן, בה בחרתם לפרסם את ספריכם. רוני ועודד מודן הם מו"לים חזקים ומבוססים, שרכשו אך לפני שנים ספורות בסכום עתק ובמזומן - 26 מיליון שקל, סכום שאף גוף אחר בתעשייה לא יכול היה לשלם - את הוצאת כתר (שנבלעה מאז בתוך מודן), מו"ל המחזיק בבעלותו כ-33% מרשת צומת ספרים המתחרה. רוני ועודד מודן הם גם הבעלים של רשת באג המצליחה, אך כל אלה אינם מספיקים להם: עתה הם מנהלים מלחמה אגרסיבית, מניפולטיבית ומתחסדת כדי לחזק את ערוצי ההפצה המצויים בבעלותם, תוך שהם מחזיקים בכם - סופרי המקור - כבני-ערובה. 

אייל גרינברג / צילום: יוסי כהן

"טובת הסופרים לא עומדת לנגד עיניהם של עודד ורוני מודן. יצוין כי בנושא זה הם לפחות עקביים. מודן הובילה את המאבק נגד חוק הספרים, שתכליתו הייתה שיפור תקבולי היוצרים. עתה, במכתב שהוא מופת של צביעות והיתממות, שוב מתחבאים המודנים מאחורי גבם של הסופרים, הפעם כדי להטות את קוראי הספרים אל רשת הספרים המתחרה המצויה בבעלותם.

"יצוין כי הוצאת מודן עושה משך שנים כל שביכולתה כדי לפגוע ברשת סטימצקי: עם רכישת סטימצקי מידי קרן מרקסטון ניסו עודד ורוני מודן לקחת את רשת סטימצקי לפירוק. ניסיון נוסף ארע לפני שלוש שנים, אז נקטה מודן מהלך דומה לזה הנוכחי, אספה את ספריה מחנויות סטימצקי (שוב, על גבכם), על אף שהוצעו לה התנאים המקובלים בשוק, הזהים לתנאי הרשת שבבעלותם - צומת ספרים.

"בכל פעולות אלה מציגים מודן נרטיב כוזב, לפיו סטימצקי היא הענק החזק, בעוד מודן היא החלש. האמת מורכבת בהרבה: אחוזי הרווח של סטימצקי ממכירת הספרים נמוכים, וההיענות לדרישותיה של מודן הייתה מעבירה את הרשת להפסד מיידי, זאת משום שמרבית ההנחות שניתנות לרשת על-ידי המו"לים מתגלגלות אל הצרכן, ולא אל הרשת עצמה.

"חשוב שתדעו: גם בעת המחלוקת הנוכחית הוצע למודן להשאיר את ספריה ברשת ולנהל משא-ומתן במקביל. אלא שמודן לא רצו לנהל משא-ומתן, אלא הציבו אולטימטום וסירבו לכל הידברות. כתוצאה מכך נאספו ספרי ההוצאה מכל חנויות סטימצקי.

"סטימצקי הייתה ותמשיך להיות בית לספרות מקור ולסופרים, והפסקת הפעילות בכל חנויות סטימצקי היא לטעמנו הפרה של החוזה העומד בבסיסו של כל הסכם התקשרות בין הסופר לבין המו"ל שלו. הדבר מכוון גם לגבי ספרי מודן בחו"ל, כמובן, המופתעים לגלות כי ספריהם אינם מוצגים ביותר מ-140 חנויות בישראל, לרבות חנויות הנתב"ג.

"אני מנצל מכתב זה כדי לפנות אליכם ולהתחייב כי כל סופר של מודן שירצה להפיץ את ספריו ישירות או באמצעות צד שלישי לסטימצקי, יתקבל בזרועות פתוחות.

"ועניין אחרון: עליית מחירי הנייר אכן אמיתית, ולכן סטימצקי מיוזמתה נתנה כתף והורידה את אחוזי ההנחה לכלל המו"לים בישראל. הקשיים של המו"לים הם גם הקשיים שלנו, אך זה אינו המקרה של רוני ועודד מודן. הם משתמשים בעניין התייקרות הנייר כמנוף לשיפור עמדות - ניסיון ציני לחזק את רשת הספרים שבבעלותם. מה מאכזב לגלות שהניסיון הזה פוגע בכם ונעשה על גבכם. שום מחלוקת בין מול לבין רשת חנויות ספרים אינה צריכה להתנהל על גבם של הסופרים".

עוד כתבות

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"