גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהקאנטרי קלאב למיינסטרים: צמיד הטניס הופך לתכשיט להמונים

צמידי היהלומים שענדו נשות העשירון העליון נעשו זולים ונפוצים יותר ● מובילי המגמה הם סלבריטאים בולטים כמו ג'סטין ביבר, טיילור סוויפט ובלה חדיד

מימין: דוכסית סאסקס מייגן מרקל, הנסיכה דיאנה והטניסאית כריס אוורט עונדות צמידי טניס / צילום: Reuters, PA Images via Reuters Connect
מימין: דוכסית סאסקס מייגן מרקל, הנסיכה דיאנה והטניסאית כריס אוורט עונדות צמידי טניס / צילום: Reuters, PA Images via Reuters Connect

רורי סטרן היא עורכת האופנה של הוול סטריט ג'ורנל. בעלת הטור "אאוט אוף ברנד"

מאז שנות ה־80, צמיד טניס מיהלומים הוא סמל סטטוס חזק. באופן מסורתי זו מתנה שניתנת לנשים באירועים חשובים, כשמניחים על השולחן באופן דיסקרטי קופסה מוארכת מקטיפה שצמיד נוצץ נח בתוכה. או באופן לא דיסקרטי: ההיסטוריה של הראפ מנצנצת ביהלומים של צמידי טניס. בשיר Allure מ־2003 שר ג'יי זי איך "חברות שלי מקבלות צמיד טניס". ב־2015, הראפר דה גיים שר "קניתי לאמא שלי צמיד טניס, ווימבלדון מווילמינגטון".

ב־2022, צמיד הטניס מנצנץ יותר מאי פעם, אבל כעת מדובר בתכשיט יותר נגיש, יותר קליל ולעתים קרובות, משהו שגם גברים וגם נשים קונים לעצמם.

פעם חברות תכשיטים זולות (Zales) וגם יוקרתיות (קרטייה וטיפאני) מכרו את הצמידים האלה. כיום צמידי טניס נמכרים ברשתות כמו Dorsey, the Last Line, Ring Concierge, Vrai, Mejuri, Clear Cut ו־Brilliant Earth. כמה מהן מציעות נקודות מכירה ידידותיות לדור Z, כמו שרשראות אספקה שקופות, אבנים צבעוניות או הקדשה. על ידי שימוש ביהלומי מעבדה שהם זולים יותר או ביהלומים קטנים, הרבה מהחברות האלה יכולות להציע תכשיטים בפחות מאלף דולר - מהפכה בקטגוריה שלרוב המחירים בה נעו בין 30 ל־40 אלף דולר לצמידים במשקל סביר עם יהלומים צלולים ואיכותיים.

פנקו את עצמכם

"באופן מסורתי זה צמיד שענדו אימהות בקאנטרי קלאב", אמרה מג סטרצ'ן, מייסדת ומנכ"לית המותג מלוס אנג'לס Dorsey, המייצר צמיד טניס שעולה 340 דולר ומורכב מאבני ספיר לבנות שיוצרו במעבדה. "כעת אפשר לראות כמעט על כולם צמידים כאלה".

זה כולל את ג'סטין והיילי ביבר, שענדו צמידים של דורסי עם חולצות טי, כפי שעושים המוני המעריצים שלהם. טיילור סוויפט ובלה חדיד גם הן נצפו עונדות צמידים של דורסי. סטרצ'ן התפלאה שידוענים אלה (אף אחד מהם אינו מקבל מהמותג חסות או מתנות) בחרו בצמידים שלה על פני צמידים יקרים יותר של מותגים אחרים. אבל תעשיית היהלומים המיוצרים במעבדות תופסת תאוצה בקרב צעירים שרוצים להימנע מהעבר הבעייתי של תעשיית היהלומים בכרייה. חותם הכשרות של הידוענים הגביר את העניין בדורסי, חברה שהושקה ב־2019, ולעתים קרובות יש לה רשימות המתנה עם יותר מאלף אנשים המחכים לצמידים שהיא מוכרת בכ־300 דולר ולשרשראות שהיא מוכרת בכ־600 דולר.

הטניסאית כריס אוורט במשחק בווימבלדון בשנת 1978, עונדת צמיד טניס / צילום: Reuters, PA Images via Reuters Connect

הופעת צמיד הטניס בתרבות הפופ כעת נוטה יותר לכיוון "פנקו את עצמכם" מאשר "שמישהו יפנק אתכם". ב־2020, השיר Ice Me Out של קאש דול הפך לריקוד פופולרי בטיקטוק, ורבים, כולל הרקדן צ'רלי ד'אמליו והמשפיענית אמה צ'מברליין, פיזזו רקדו לצלילי המלים "אני לא מתפשטת אם אין צמיד טניס".

הרגע שנחרט בזיכרון

וישנו אפקט Tinx. כריסטינה נג'אר, המשפיענית מלוס אנג'לס בת 31 המוכרת בכינוי Tinx קנתה לעצמה צמיד טניס מ־Clear Cut ליום הולדתה ה־30. לאחר שחתמה על הסכם עם רשת הרדיו האמריקאית Sirius XM, קנתה לעצמה מחרוזת מעט יותר גדולה כ"מתנה לכבוד הפודקאסט", ובסופו של דבר גם צמיד. כעת היא הפכה למין נערת פוסטר לסגנון הזה, ועונה לשאלות של עוקביה על התכשיטים שהיא עונדת כל הזמן. היא אמרה שתכשיטי יהלומים נראים "גמישים" עם בגדים יומיומיים, אחרת הם נראים כאילו מי שעונדת אותם "מנסה יותר מדי בכוח".

"כרגע כולם לוקחים את התכשיטים הקלאסיים האלה והופכים אותם על הראש", אמרה נג'אר. "אני אוהבת את זה שנשים קונות צמידי טניס לעצמן ועונדות אותם כשהן לובשות ג'ינס".

רוח הקז'ואל הזו מחזירה לאופנה את הצמידים שבין היתר נהפכו פופולריים בעקבות אלופת הטניס כריס אוורט, שלעתים קרובות ענדה צמיד כזה במשחקים בשנות ה־70 וה־80. למרות שצמידי יהלומים היו קיימים כמה עשרות שנים, כשהצמיד של אוורט נפל למגרש במסגרת אליפות ארצות הברית הפתוחה בטניס ב־1978, זה היה רגע שנחרט בזיכרון הציבור. אבל רק בשנות ה־80 החלו תכשיטנים לשווק את הצמידים כמתנה נחשקת ויוקרתית, ונתנו לה את הכינוי "צמיד טניס".

ב־1987, העיתונאית והסופרת האמריקאית ג'ודית מרטין (שחתמה על הטור שלה בשם "מיס מאנרס" שעסק בהליכות ונימוסים) כתבה נגד המגמה הזו: "מה שאינו ראוי הוא צמיד יהלומים שעונדים למשחק טניס, המכונית או הבית שמכונים 'לימוזינה' או 'אחוזה', התווית של המעצב - כל מה שהוא הפגנה ראוותנית של עושר..."

דיאנה, נסיכת ויילס עונדת צמיד טניס / צילום: Reuters, PA Images via Reuters Connect

התפישה של ראוותנות, לצד המחיר היקר של צמידי טניס, הפכו את הלוק הזה לסמל של העשירון העליון. סטרצ'ן, מנכ"לית דורסי, אמרה ש"שרשרת יהלומים וצמיד יהלומים הם בין התכשיטים המקטבים ביותר בגלל שכולם יודעים שהם יקרים מאוד". אבל עם כל האפשרויות הזמינות כיום, זה משתנה, הוסיפה.

יוקרה וביטחון

"אני אוהבת צמידי טניס ולעולם לא יכולתי להרשות לעצמי אחד", אמרה שלי סנדרס, מייסדת מותג אחר מלוס אנג'לס, Last Line. סנדרס ובעלה טדי ייסדו את החברה ב־2017 בין היתר כדי לייצר צמידי טניס משעשעים כפי שתמיד חלמה למצוא, בייחוד עם אבנים צבעוניות. המותג מייצר תכשיטים כמו צמיד טניס בצבע כחול עמוק שעולה 1,560 דולר, או "מיני צמיד טניס" שיש בו פחות יהלומים ועולה 400 דולר.

התכשיטים הצבעוניים של Last Line מתאימים במיוחד למגמת ה־"stacking": לענוד המון צמידים על כל יד. לצד צמידי ידידות מחוט פשוט ושעוני פלסטיק, יש לצמידי הטניס נוכחות אחרת. כפי שאומרת סנדרס, "יש משהו מהפאנק כשאתה מערב סגנון שבאופן מסורתי נחשב למאוד סנובי".

View this post on Instagram

A post shared by Chris Evert (@chrissieevert)

עבור חלק מהאנשים, צמידי הטניס יותר קשורים לתחושה שהם מעניקים מאשר לכמה יהלומים משובצים בהם. מואשה סמית', עובדת סוציאלית בת 25 מיוסטון, קנתה צמיד טניס מאבני זרקון מרובעות באמזון תמורת 17 דולר, אחרי שראתה יותר מאלף ביקורות טובות. "זה מעניק לי תחושת ביטחון ויוקרה", אמרה. "אני מאוד אוהבת לחיות את סגנון החיים היוקרתי של נערות שחורות". היא רכשה את הצמיד כדי לענוד אותו בארוחת צהריים וכדי לקבל תחושה איך זה יהיה לענוד אותו. כעת, אמרה, "אני בהחלט רוצה לקנות אחד אמיתי".

עוד כתבות

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

אחרי קריירה בת עשורים בתעשיית השבבים מוריס צ'אנג יכול היה לפרוש ● אבל אז הוא בחר להקים את חברת TSMC – והפך לאדם שתרם יותר מכול לפיתוח הטכנולוגיה החיונית בעולם ● ההצלחה שזכה לה לא הייתה למרות גילו, אלא בזכות גילו ● האם הוא חריג? מחקר מגלה: הסיכוי שמייסדים בני 50 יצליחו גבוה פי שניים מזה של בני 30

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

מבנים צבאיים ותשתיות טרור של חיזבאללה הותקפו בידי חיל האוויר

חייל צה"ל נפצע קל במטח הרקטות הלילי לאזור מירון ● דיווח: גורמים במשרד החוץ במזכר פנימי לבלינקן - "ישראל מפרה את החוק הבין-לאומי" • המטח של חיזבאללה למירון: ככל הנראה בתגובה לחיסול 2 מחבלי הארגון מוקדם יותר בדרום לבנון, 14 אזרחים לבנונים נפצעו בתקיפות • משפחות חטופים הדליקו כתובות אש על איילון צפון • עדכונים בולטים 

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

נגישות או עיוות? מספר תווי הנכה זינק מ־405 אלף ל־628 אלף בתוך שנתיים

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"