גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למה יותר ויותר חברות מביאות לבני לגו למשרדים

מנהלים מאמינים שהצעצוע הוותיק עם הלבנים הצבעוניות יכול לעזור לטפל בבעיות תקשורת, חרדה ויצירתיות

לגו / צילום: Shutterstock, StepanPopov
לגו / צילום: Shutterstock, StepanPopov

המהנדסים בחברה הגרמנית Metfinanz עיקמו את האף כשראו ערימת לבני לגו מחכה להם בחדר הישיבות. צוות הציות היה סקפטי, וצוות ניהול הסיכונים היה ביקורתי באופן גלוי.

"אבל עד שסיימנו, המבקרים החריפים ביותר הפכו לתומכים הכי קולניים בשיטה", אמר מתיאס גוטץ, אסטרטג בחברת הייעוץ לעסקים והמידע ממינכן.

לגו, היצרנית הדנית של אבני הבניין הצבעוניות, הייתה על סף פשיטת רגל בתחילת שנות ה־2000. אבל החברה הצליחה לשנות את פני הדברים על ידי שעשתה כמה שינויים, כך אמרו אנליסטים ודוברת של החברה. מוצרים שלא היו אבני בניין הופסקו. במקום זה, הרחיבה החברה את מגוון הסטים המסורתיים של לגו כך שיכללו שמות מוכרים כמו מלחמת הכוכבים, סיינפלד והארי פוטר, לצד אתרים מפורסמים בעולם ומוצרים אחרים שנועדו למשוך גם ילדים וגם מבוגרים.

בשנה שעברה הציגה לגו מכירות בגובה של יותר מ־7 מיליארד אירו, לעומת כ־2.2 מיליארד אירו ב־2010. כיום החברה היא שוב יצרנית הצעצועים הגדולה ביותר בעולם.

טיפול באמצעות לגו

המנוע האחרון של צמיחה מבחינת לגו הם המבוגרים שהשתמשו במוצר בבתים שלהם וכיום מביאים אותו למקום העבודה. החברות והאנשים האלה המביאים מוצרי לגו למשרד אומרים שהם עוזרים להם ביצירתיות, בניהול חרדות ובתקשורת.

אחד המנועים של צמיחה כזו הוא תוכנית הנקראת LSP .Lego Serious Play הוא כלי הכשרה שבו עובדים מתבקשים לטפל בחששות החברה או שאיפותיה על ידי בנייה קודם כל של דגם לגו קטן מכמה לבנים, ואחר כך תיאור של מה הם בנו ולמה.

המערכת נועדה לשפר תקשורת ולחזק ביצועים של חברות, כך אמר רוברט רסמוסן, יועץ עסקי בדנמרק שעזר לפתח את התוכנית לפני יותר מעשרים שנה. LSP שימשה את הצי האמריקאי, בהרווארד ביזנס סקול ובתעשיות האנרגיה, התחבורה והפיננסים. חברות כולל גוגל, ארנסט ויאנג, מיקרוסופט, ויזה, לקסוס, פרוקטר אנד גמבל ואחרות השתמשו בשיטה.

סדנאות הכשרה של LSP עולות בין 500 דולר ל־5,000 דולר, ואורכן יכול להשתנות משעתיים ועד יומיים. הן עשויות לכלול עובדים בודדים או עשרות רבות. יש בארה"ב כ־13 אלף מנחי LSP בעלי הכשרה היום, לעומת כ־2,500 ב־2015.

"לפני שנתיים, לא היו הרבה מנחים המבוססים בארה"ב כמוני, אבל כיום התחום הזה מתפוצץ", אמרה וונדי מקגהי, מרצה לפסיכולוגיה ארגונית באוניברסיטת אזוסה פסיפיק בדרום קליפורניה שמעבירה את התוכנית לתלמידים שלה וכן כאשר היא מייעצת לחברות מקומיות.

חדרי לגו לשחרור המחסומים היצירתיים

חברות אחרות משתמשות במוצרי לגו בדרכים שונות.

ענקית הטכנולוגיה אריקסון משתמשת במוצר כדי ללמד רעיונות בתכנות לילדי בית הספר והשתמשה ברובוטים מלגו כדי להדגים באיזו מידה מכונות שינו את אורח חיינו.

בקמפוס של גוגל בניו יורק יש חדר לגו בו עובדים יכולים לצאת ממחסומים יצירתיים ולהגות רעיונות חדשים על ידי בניית דגמי לגו, כך אמר העובד לשעבר אדם סינגר ונציג של החברה. מהנדסים במעבדת המנועים הסילוניים של נאס"א בפסאדנה, קליפורניה משתמשים בלגו כדי לתכנן ולהראות רעיונות חדשים דרך עיצוב מבנים בלגו.

אחד היוצרים של "סאות' פארק", טריי פארקר, מקיף עצמו בסטים של לגו במשרדי ההפקה של הסדרה, כפי שניתן היה לראות בסרט התיעודי מ־2014 "A Lego Brickumentary". פארקר ואחרים בסרט אומרים שהבנייה של מערכות לגו ספציפיות היא משחררת מבחינה יצירתית ובעלת ערך טיפולי, כך אמר דניאל יונגה, אחד מבמאי הסרט.

נציג של פארקר סירב להגיב מעבר ליתרונות הלגו עליהם דיבר בסרט התיעודי.

ג'סיקה מילמייסטר, מנהלת איכות תוכניות בחברת השירותים לממשלה V2X Inc ממקלין, וירג'יניה, החלה להשתמש במרכיבי לגו לאחר הדגמת LSP. מילמייסטר אמרה שאנשים לרוב מגיעים למשרד שלה בקולורדו ספרינגס, קולורדו, על מנת לדון בבעיה על ידי מתן הסבירים באופן מילולי קודם כל. היא מבקשת מהם לבנות מודל לגו שמסביר את אותה בעיה בזמן שהם מראים מה כל חלק מייצג במודל.

"לעתים קרובות אני מוצאת שהם בונים את המודל עם הנחות שלא היו לגמרי מוסברות, וזה מאפשר לנו לחפור לעומק ולמצוא את שורש הבעיה", אמרה.

השימוש בלגו במקום העבודה היה נושא למחקרים רבים שמראים איך תקשורת דרך לבני הפלסטיק יכולה לעזור לחברות לפתח כישורים לפתרון בעיות, לשפר את התקשורת ולהתגבר על אתגרים ליצירתיות. ישנו מחקר נוסף על האופן בו זה עוזר לסטרס וחרדה הקשורים למקום העבודה.

לא הפיתרון להכול

כמובן, הבאת ערימות של לבני לגו למקום העבודה לא תתקן הכל. המערכת והמוצר אינם תרופת פלא נגד נושאים שהם עמוקים יותר מבעיות תקשורת או מצבי התקיעות שחברות ואנשים חווים.

"ההבנה מה Lego Serious Play לא יכול לעשות חשובה לא פחות מההכרה מה ניתן להשיג", אמר ראסמוסן.

לוקאס אוסיאלשיין, מנהל הכשרת מאמנים במכון האוסטרלי לספורט, משתמש ב־LSP להכשרת מאמנים לעתיד וספורטאים לאולימפיאדה.

אוסיאלשיין משתמש במוצר על ידי זה שהוא נותן לתלמידים שלו כמה לבנים, ומבקש מכל אחד מהם לבנות מודל שמדגים איך הם רואים את עצמם בתור מאמנים. הוא אוהב גם להשתמש בלגו כדי לעודד השתתפות מצד מי שנוטים להיות מופנמים.

"כולם תורמים באופן שווה כשיש להם אותה ערימת לבנים לפניהם", אמר.

עוד כתבות

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

סגנו של סינוואר: "משלחת חמאס תיפגש היום בקהיר עם המתווכות"

צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • דיווח: מצרים הזמינה בכירים ישראלים לקהיר, במקביל להגעת משלחת חמאס • הבית הלבן: הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו • שרים איימו בהפלת הממשלה, גורם מדיני: עסקה לא תפגע במטרות המלחמה • עדכונים בולטים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל