גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בלב המשולש: מרכז חדשנות ייפתח בערערה

בקרוב ייפתח בערערה חאסוב גראג' - מרכז חדשנות ראשון מסוגו בחברה הערבית, שיספק מרחב עבודה משותף לקהילת הסטודנטים, היזמים, המהנדסים והטכנולוגים ● מדובר במיקום אסטרטגי: לב אזור המשולש, שכולל שש ערים ערביות גדולות ו-23 כפרים עם כ-300 אלף תושבים ● אירועים ומינויים

חצר חאסוב גראז / צילום: באדיבות חאסוב
חצר חאסוב גראז / צילום: באדיבות חאסוב

החדשנות הטכנולוגית הישראלית ידועה כבין המובילות בעולם, מה שמביא לארץ לא מעט משקיעים בינלאומיים, ובשנים האחרונות החלו יוזמות לקידום הסטארט-אפים בחברה הערבית והבדואית כמו למשל האקסלרטור "סטארט-אפ נגב", החממה טכנולוגיה הרפואית בסחנין או מיזם קו-אימפקט.

בשבוע הבא ייפתח בערערה חאסוב גראג' - מרכז חדשנות ראשון מסוגו בחברה הערבית, שיספק מרחב עבודה משותף לקהילת הסטודנטים, היזמים, המהנדסים והטכנולוגים. מדובר במיקום אסטרטגי: לב אזור המשולש, שכולל שש ערים ערביות גדולות ו-23 כפרים עם כ-300 אלף תושבים, המהווים כ-20% מהחברה הערבית בישראל.

רביע זיוד, מנכ״ל חאסוב, סנדרה אשהב, מנהלת מועדון האנג'לים הערבים, ביסאן ותד, מנהלת קהילה, יארה עון - מנהלת תוכנית PAIRS / צילום: באדיבות צוות חאסוב

המרכז יוקם בהשקעה של כ-2.5 מיליון דולר, והוא ממוקם במבנה היסטורי המיועד לשימור. הוא יציע תכנים ותוכניות ייעודיות ליזמים מקומיים, במטרה להרחיב את חשיפתם לתעשיית ההייטק, ויסייע להם באמצעות מתן מעטפת מקצועית ועסקית, כולל יצירת קשרים עסקיים ואסטרטגיים, חשיפה למשקיעים וליווי בגיוסים.

בראש המרכז עומד רביע זיוד, שהוא גם מייסד שותף, ובראש הוועד המנהל עומד איימן סייף, לשעבר מנהל הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית. בוועד המנהל חבר גם יורם יעקובי, שותף בקרן ההון סיכון Shenzhen Capital Group ומנכ"ל מיקרוסופט ישראל לשעבר.

לאירוע ההשקה של המרכז, שיתקיים במסגרת כנס חאג'וב השנתי, צפויים להגיע שגריר גרמניה בישראל סטפן זייברט, מנכ"ל מסצ'אלנג' ישראל אהרון צוקר, המשקיע והיזם הסדרתי יוסי ורדי, מנכ"ל ומייסד שותף של AppsFlyer אורן קניאל, וראש המחלקה לביוכימיה קלינית ואגף מעבדות בהדסה ירושלים, עבד אלג'ני היגאזי.

בכנס יוצגו לראשונה ממצאים מדוח האקו-סיסטם של החברה הערבית, יתקיים יריד תעסוקה וכן סדנאות להקניית ידע וכישורים לצעירים המחפשים קריירה בהייטק.

אזור התעשייה

רט"ג נשארת בגיתם

משרד הפרסום גיתם BBDO ימשיך לטפל בתקציב הפרסום של רשות הטבע והגנים, כך הוחלט לאחר מכרז שאליו ניגשו מספר משרדים. תוקף ההסכם הוא לשנה, אך הרשות רשאית להאריך אותו בארבע שנים נוספות.

התקציב, שעל פי הרט"ג עומד על כ-2 מיליון שקל לשנה, כולל שירותי פרסום, ייעוץ אסטרטגי וניהול המדיה הדיגיטלית. גיתם BBDO מטפל בתקציב רט"ג זה 19 שנה.

רשות הטבע והגנים אמונה על שמירת ערכי הטבע, מורשת ונוף בשמורות הטבע והגנים הלאומיים ועל ערכי הטבע מחוצה לה. מדי שנה מגיעים לשמורות ולגנים מיליוני מבקרים. נציין כי אחד מתנאי הסף להשתתפות במכרז היה מחזור כספי של לפחות 10 מיליון שקל בשנה (לא כולל מע"מ), כלומר מראש הפנייה נעשתה למשרדים גדולים. כמו כן נקבע התנאי של מתן שירותי פרסום לפחות לשני גופים ציבוריים, במשך שלוש שנים מלאות לפחות מתוך ארבע השנים האחרונות (2021-2018).

המינוי החדש של ברוקנר יער לוי

הפרסומאית גלי שטרקמן, 42, מצטרפת למשרד הפרסום ברוקנר יער לוי ותכהן כמשנה למנכ"ל. קודם לכן עבדה שטרקמן חמש שנים במשרד הפרסום גיתם, שבהן הקימה את מערך ההפקה והקריאייטיב וכן שימשה כסמנכ"לית לקוחות. קודם לכן ניהלה את מחלקת ההפקה של באומן בר ריבנאי.

נזכיר כי לפני כחודשיים קיבלה שדרת הניהול של המרד חיזוק נוסף, כאשר הצטרף אליו הפרסומאי דני יעקובוביץ', כמשנה למנכ"ל וכמנהל קריאייטיב ראשי. קודם לכן הוא שימש כמנהל הקריאייטיב הראשי של ראובני פרידן וגיתם.

במאי האחרון רכש ברוקנר יער לוי את חברת הסושיאל והמשפיענים "פרפל", ובבעלותו גם חברת הדיגיטל web3.

מצנח הזהב

דניאל עירון מונה למנהל חטיבת התחדשות עירונית באפי קפיטל נדל"ן.

דניאל עירון / צילום: אפי קפיטל נדל''ן

לירז זמשטיין, 35, מונתה לסמנכ"לית התחדשות עירונית ופיתוח עסקי בקבוצת יוסי אברהמי.

לירז זמשטיין / צילום: ענת קזולה

רו"ח דניאל רוקח מונה לסמנכ"ל הכספים של קרן הנדל"ן תימורה.

רו"ח קורן שטרן מונתה לסמנכ"לית הכספים בחברת הנדל"ן רותם שני.

מיה ברטל-ניר מונתה לסמנכ"לית שיווק, תקשורת ופיתוח עסקי בפירמת עורכי הדין גורניצקי GNY.

מיה ברטל-ניר / צילום: יונתן בלום

איל קניגסברג מונה לראש תחום ארכיטקטורה באונבאקאפ, המתמחה בהגנה על מידע המאוחסן בענן.

שני מינויים חדשים בעמיתים - קרנות הפנסיה הוותיקות: זיו פרנקל מונה למנהל תחום האשראי הלא סחיר בחטיבת ההשקעות, ועו"ד ציון פילוס מונה למנהל אגף מימוש זכויות בחטיבת הפנסיה.

נמרוד אקרמן מונה לראש עמ"י, המנהלת היהודית לקשרי ישראלים ויהודי התפוצות.

מירב יצחקי מונתה למנכ"לית חברת שוונג, המתמחה בהפקת אירועי ספורט גדולים. לפני כשנה נרכשו 51% ממניות החברה בידי קבוצת RGE.

מירב יצחקי / צילום: יח''צ

חדשות טובות

באגודה למען הלהט"ב השיקו בבית השגריר הבריטי את תוכנית "רצות למועצות", במטרה לייצר את עתודת המנהיגות המוניציפלית הגאה של ישראל, להכפיל את מספר חברי וחברות המועצות הלהט"בים. המועמדים מהקהילה בבחירות המקומיות יעברו הכשרה של שנה, כולל בניית נוכחות ציבורית, מאבקים חברתיים, יצירת מפה פוליטית וניהול קמפיין.

עוד כתבות

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?