גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מציפות את השוק: מכונית חשמלית סינית חדשה בדרך לישראל

כצעד ראשון בדרך ליצוא למערב, היצרנית הסינית הוציאה משלוח של כלי רכב חשמליים עירוניים לישראל לאחר שקיבלו תקינה אירופית ● וגם: חברת השבבים הישראלית שמשתפת פעולה עם GEELY

משלוח מסחרי ראשון של כלי הרכב החשמליים העירוניים של LEAPMOTOR מדגם T03 / צילום: יח''צ
משלוח מסחרי ראשון של כלי הרכב החשמליים העירוניים של LEAPMOTOR מדגם T03 / צילום: יח''צ

עוד יצרנית רכב מסין נוחתת בישראל, כחלק מהגל הגדול ששוטף את שוק הרכב המקומי. יצרנית הרכב הסינית LEAPMOTOR, שמיוצגת בישראל על ידי "מטרו", הודיעה כי שלחה לישראל משלוח מסחרי ראשון של כלי הרכב החשמליים העירוניים שלה מדגם T03 שאמורים להגיע בשבועות הקרובים. זאת לאחר שקיבלו תקינה אירופית.

לדברי היצרנית, המשלוח לישראל הוא "צעד ראשון בגלובליזציה של החברה ובכניסתה ליצוא למערב, כאשר הצעד הבא יהיה יצוא סדיר לאירופה". על פי הודעת החברה "ישראל עוברת מעבר מהיר מאד מרכבי בנזין לכלי רכב חשמליים ומכוניות קטנות הן בחירה של לקוחות רבים בה. הדגם T03 של החברה עונה על הביקוש הצרכני בישראל".

הרכב הסיני LEAPMOTOR / צילום: יח''צ

יצוין כי הדגם שמיוצא לישראל הוא הדגם הוותיק והנמכר ביותר של המותג בסין. אורכו 3.62 מ', בסיס הגלגלים שלו 2.4 מ' והוא מצויד במנוע של 70 כ"ס ובסוללה של 37 קילוואט-שעה, שמספקת בתקן הסיני עד 400 ק"מ - קרוב לוודאי שכ-300 ק"מ בתקן האירופי.

אולם הדגמים המעניינים יותר הם דגמי הדור החדש, שמושקים כיום בסין. המכונית החדשה והמעניינת ביניהם הוא הסדאן C01, שתצא רשמית לשוק הסיני ה-28 בספטמבר במחיר של כ-27 עד 40 אלף דולר. המכונית מיועדת להתחרות בטסלה 3 והיא נמתחת לאורך 5 מטרים וניצבת על בסיס גלגלים באורך 2.93 מטרים. היא מצוידת בתא נוסעים מתקדם עם מסכים גדולים ומושקת בסין בתצורה של מנוע אחורי בודד, עם הספק של 268 כ"ס, או שני מנועים עם הספק משולב של 536 כ"ס. דגם הטווח הארוך שלה אמור להשיג מעל 500 ק"מ בין טעינות בתקן האירופי. הרכב צפוי להתחיל בהליכי תקינה ברבעון הבא לקראת השקתו בישראל ואירופה במחצית הראשונה של 2023. בנוסף משווקת החברה בסין גם קרוס-אובר חשמלי מודרני בגודל בינוני.

החברה הישראלית שתספק רכיבי תקשורת ליצרנית הרכב הסינית GEELY

חברת אוטוטוקס (Autotalks) מכפר נטר, שמפתחת פתרונות לתקשורת בין כלי רכב חכמים ובין תשתית כבישים לכלי רכב V2X (Vehicle-to-Everything), הודיעה על חתימת הסכמים לשילוב הטכנולוגיה שלה אצל שני יצרני רכב בסין, שישלבו את ערכות השבבים בפסי הייצור ההמוני שלהם.

כלי רכב ראשונים עם שבבי V2X של אחד המותגים הסיניים הללו יעלו על כבישי סין במחצית השנייה של שנת 2023. על פי ההודעה "היצרן הסיני השני, שיש לו נוכחות חזקה באירופה, יוציא לשוק רכבים עם שבבי אוטוטוקס בסין ובאירופה בתחילת שנת 2024".

החברה לא מסרה מה שמות החברות להן תספק רכיבים, אולם על פי מקורות בתעשייה מדובר בחברת GEELY, אחת היצרניות הגדולות בסין, ששולטת בין השאר גם בוולבו השבדית. השבבים של אוטוטוקס אמורים להיות מושקים בכלי רכב חשמליים עם יכולות אוטונומיות גבוהות, שתציע GEELY באירופה לקראת סוף השנה הבאה. בחברת אוטוטוקס סירבו להגיב על שם הלקוח.

שוק הרכב הסיני נערך כיום להשקה נרחבת של כלי רכב עם רמת אוטונומיה גבוהה במדינה עד 2025 בעידוד ממשלת סין וכחלק מהמאמץ מוטמעים כיום רכיבי V2X בכלי רכב ובתשתיות שיתמכו בנסיעה עם ובלי נהג. אוטוטוקס חתמה עד היום על הסכמים לשילוב הטכנולוגיה שלה אצל 8 יצרני רכב גדולים העוסקים בייצור המוני, כולל שני יצרני ה-OEM בסין.

טלקאר משיקה קרוס-אובר משפחתי-מסחרי חדש על בסיס הנירו

חברת טלקאר השיקה בישראל את הדגם "NIRO PLUS" שהושק בתחילת השנה בקוריאה. זהו הרכב הראשון של החברה, שנבנה עבור שווקים ייעודיים בעולם כגון שוק המוניות ושוק ההסעות המקוונות ("אובר" וכדומה). בארץ הרכב משווק כרכב משפחתי ברמות גימור שמיועדות לשוק הפרטי והוא מתאפיין בגג מוגבה בכ-8.5 סנטימטרים ביחס לנירו הרגילה, שמאפשר כניסה ויציאה נוחות. בסיס הגלגלים של הרכב נותר 2.7 מ' ללא שינוי.

הרכב ישווק עם מערכות ההנעה של הנירו הרגילה, ששיווקה הסתיים לאחרונה. ביניהן מערכת היברידית על בסיס מנוע 1.6 ליטר בנזין בהספק כולל של 141 כ"ס; מערכת פלאג-אין עם מנוע בנזין וחשמלי וטווח נסיעה חשמלי של עד 49 ק"מ; והנעה חשמלית לגמרי עם מנוע של 204 כ"ס וטווח נסיעה של עד 427 ק"מ בתקן WLTP. מחיר הגרסה ההיברידית מתחיל בכ-163 אלף שקל, גרסת הפלאג-אין מתחילה בכ-173 אלף והגרסה החשמלית עולה 190 אלף שקל.

חברת "מאיר" השיקה בישראל את מותג הפרמיום חשמלי POLESTAR של קבוצת GEELY הסינית

חברת "מאיר" השיקה בישראל רשמית את מותג הפרמיום החשמלי "POLESTAR", שהוא חלק מקבוצת GEELY הבין-לאומית שבבעלותה בין השאר גם וולבו השוודית. הרכב הראשון של המותג, שנחת בישראל הוא הקרוסאובר "פולסטאר 2", שאורכו 4.6 מ' ובסיס הגלגלים שלו באורך 2.73 מ'. הרכב הוא בתצורת חמש דלתות עם תא מטען של 405 ליטר.

מותג הפרמיום חשמלי POLESTAR של קבוצת GEELY הסינית / צילום: יח''צ

הדגם מגיע לישראל במספר תצורות הספק וטווח. גרסת הבסיס מצוידת במנוע חשמלי קדמי בהספק 231 כ"ס עם טווח נסיעה של 471 ק"מ או 540 ק"מ. גרסת ההנעה הכפולה מצוידת בשני מנועים בהספק ל 408 כ"ס ובסוללה של 78 קילוואט-שעה והיא משיגה טווח של עד 480 ק"מ. קיימת גם גרסת ביצועים עם 476 כ"ס וחבילת מתלים ספורטיבית. כל הדגמים תומכים בטעינה מהירה של 130 או 155 קילוואט.

רמת האבזור מקיפה וכוללת בין השאר מערך פיקוד דיגיטלי, גג פנורמי, דלת אחורית חשמלית, מושבים חשמליים, חישוקי 19 אינץ' ועוד. המחירים מתחילים בכ-255 אלף שקל לגרסת הבסיס ומגיעים עד 335 אלף שקל לגרסת הביצועים כפולת המנועים.

במחיר של כמעט 900 אלף שקל חברת UMI משיקה בישראל את ה"אסקלייד" החדשה

חברת UMI השיקה בישראל את הדור החדש של קאדילק "אסקלייד" הגדול, שמיועד להסעת 7 עד 8 נוסעים. הרכב הענק, שנמתחת לאורך 5.38 מ' ולגובה 1.95 מ', מגיע לישראל ברמת גימור ואבזור סופר-גבוהה כולל מתלי אוויר נשלטים אלקטרונית.

קאדילק ''אסקלייד'' / צילום: יח''צ

הוא מצויד בין השאר בחישוקי 22 אינץ', שלושה מסכי ענק ברזולוציה 8Kף מסכים ליושבי שורת המושבים השנייה, מקרר עם מקפיא, מדרגות חשמליות ועוד. להנעה אחראי מנוע V8 בנזין בנפח 6.2 ליטר עם 420 כ"ס ותיבת הילוכים בת 10 מהירויות. המחיר עומד על 900 אלף שקל.

עוד כתבות

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים, וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011 נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עורך הדין המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

צפנת דרורי, ד''ר חדוה בר, איילת שקד, מירי קמחי וטל אייל-בוגר / צילום: ניב קנטור

איילת שקד: "הממשלה יצרה קרע בחברה הישראלית"

איילת שקד, חדוה בר ונדין בודו-טרכטנברג לקחו חלק בכנס "נשים, משפט ועסקים" שערכו פירמת עורכי הדין פישר (FBC & Co) וארגון היועצים המשפטיים בחברות ● עמוס תמם יחליף את אסף גרניט כפרזנטור של אלבר. כמה יעלה הקמפיין החדש? ● והמהלך החדש של נמל חיפה ● אירועים ומינויים 

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: איל יצהר

כתב תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "פעלו תחת דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת והסתרת מידע מהותי"

החברה המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעה על ידי 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה עולה טענה "לדפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● עוה"ד המייצג את החברה מסר כי:"טרם התקבל כתב התביעה וכאשר הוא יתקבל נוכל להתייחס, ככל שנדרש"

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

ירידה עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים / צילום: יח''צ

הם שלטו בכבישי ישראל יותר מ־40 שנה. היום רק מותג רכב יפני אחד נותר בצמרת

בתוך שנים ספורות הפכו רוב מותגי הרכב היפניים ממובילי שוק לזן שנמצא על סף הכחדה, לנוכח הפלישה הסינית ● נתוני ינואר ממחישים זאת היטב, עם ירידה דו–ספרתית עמוקה במכירות של רוב המותגים היפניים, למעט טויוטה ● האם עוד מכשול הוסר מדרכם של הסינים?

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

סאלח דבאח / צילום: שלומי יוסף

"עד עכשיו נלחמנו על הבית. הגיע הזמן לדבאח מעבר לים"

המלחמה שרוקנה את הצפון והקשתה על העובדים להישאר, הסערה ברשת שהביאה אותו לבית המשפט, הקושי להתפתח בנדל"ן אל מול המתחרות והתוכניות להתרחב למדינות המפרץ ● סאלח דבאח, מנכ"ל רשת הקמעונאות המשפחתית שמגלגלת יותר ממיליארד שקל בשנה, בראיון מיוחד

שלטי מבצעי קבלן / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מחירי הדירות בתל אביב זינקו? הנתונים שבלמ"ס לא הביאו בחשבון

האם מחירי הנדל"ן בת"א באמת עולים או שזו תוצאה של "בליץ" הטבות סוף שנה? ● הכלכלן הראשי בהפניקס מסביר: כך מבצעי המימון האגרסיביים של הקבלנים מנפחים את המחירים - על הנייר