גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלושה יזמים הקימו חברה שעוזרת לעבד מידע. כעת, רושמים אקזיט לענקית גיימינג מארה"ב

חברת המשחקים האמריקאית זינגה הודיעה על רכישת חברת ההייטק המקומית Storemaven ● סכום הרכישה לא נמסר, אך גלובס מעריך כי מדובר בעסקה של כמה עשרות מיליוני דולרים ● החברה הישראלית מפתחת טכנולוגיות לניתוח נתונים עסקיים עבור חברות ענק בתחום האפליקציות והמשחקים

מטה חברת הגיימינג זינגה. רכשה את סטורמייבן הישראלית / צילום: Shutterstock, marleyPug
מטה חברת הגיימינג זינגה. רכשה את סטורמייבן הישראלית / צילום: Shutterstock, marleyPug

חברת המשחקים האמריקאית זינגה (Zynga) הודיעה על רכישת חברת סטורמייבן (Storemaven) הישראלית וכי המהלך הזה ירחיב משמעותית את פעילותה בארץ. זינגה תטמיע את הטכנולוגיות שפותחו בישראל ביחידות העסקיות שלה, והיא מתכננת להקים מרכז מחקר ופיתוח אסטרטגי בישראל. החברה סירבה למסור את סכום הרכישה, אך להערכת גלובס מדובר בעסקה על סך כמה עשרות מיליוני דולרים.

נכון לעכשיו, חברת סטורמייבן, שהוקמה בשנת 2015 על ידי גד מאור, אדם רכיב (בנו הצעיר של זקי רכיב) ואלדד אבל, מונה כחמישים עובדים בישראל, שכולם יעברו בעצם לעבוד תחת חברת זינגה. על פי הודעת החברה, זינגה מתכננת לגייס מאות עובדים בשנים הקרובות. כך שלמעשה, זינגה מתכוונת להגדיל את ההשקעה בחברה והשימוש בטכנולוגיה שלה.

מנכ"ל החברה גד מאור והנשיא אדם רכיב אמרו בשיחה עם גלובס כי "אנחנו מתמחים כדי לספק שירות לחברות המובייל הגדולות בעולם, מחברות המשחקים, דרך חברות גדולות אחרות כמו גוגל ופייסבוק, איירבינבי ואובר. לכל החברות האלו ישנם מקורות נתונים רבים כדי לתפעל את הפעילות העסקית שלהם. ולנו יש מערכות כדי לעזור להם להבין מה הם עושים טוב ומה לא". למעשה, הם מדמים את זה למוח, המספק נתונים על מערכות עסקיות ותובנות שיניעו את הלקוחות לפעולה - כדי להבין האם להיכנס לטריטוריה חדשה לדוגמה, וכדי להבין אלו פעולות לא מניבות הצלחה או דאטה. "זה נותן להם תמונת מצב ומודיעין מאוד מדויקת איפה הביזנס שלהם נמצא", הם מסבירים.

זינגה רכשה לפני כשנה את פלטפורמת הפרסום והמוניטיזציה Chartboost, וכעת, רכישת סטורמייבן מהווה המשך לגישה הזו. סטורמייבן מפתחת טכנולוגיות לניתוח נתונים עסקיים עבור חברות ענק בתחום האפליקציות והמשחקים כגון זינגה והיא פעלה במודל בוטסטראפ מיום הקמתה.

סטורמייבן עוזרת לקרוא נכון את הנתונים

"כחברה, ניסינו ללכת למקומות שיש בהם הכי פחות מדדים והכי קשה לבחון וללמוד אותם - ודווקא שם לייצר טכנולוגיות ולהאיר מקומות חשוכים", מאור ורכיב מתארים. "יש מהפכות פרטיות ברחבי העולם - אפל וגוגל אומרות ששוק המובייל נהנה מגישה לא הוגנת לנתונים. אם בעל חנות רגיל לא ידע מאיפה הגעתי ומדוע רכשתי, בשוק המובייל זה היה פרוץ. אפל החליטה לנתק את היכולת של חברות לגשת לנתונים שהיו רגילים לעבוד איתם", הם מצביעים, ומוסיפים: "כשהמהפכה הזו קרתה, היינו בפורומים מאוד מצומצמים של חברות שמובילות את השוק. וכולם מצאו את עצמם בשוקת שבורה, ולנו זו הזדמנות נהדרת".

סטורמייבן החליטה לפני שנים שלא לעקוב אחרי המשתמש הבודד, אלא להתעסק אסטרטגית בפעילות של החברה. מאוד קשה לנטרל פעולות מסוימות או להבין בדיוק איזו פעילות גרמה למה, אי אפשר להקפיא פעילויות כדי להבין השפעה או איך זה השפיע על הביזנס של החברות. "אנחנו חזינו את המהלכים הללו של אפל וגוגל. מי שעקב מקרוב, זה היה ברור שזה הולך לשם. חזינו את זה מראש ולכן פעלנו עם מערכת טכנולוגיה שכזו. ולהיות עם טכנולוגיה מפותחת שנה וחצי לפני שכל זה קורה, זה מאוד עוזר", הם אומרים. לכן נוצרה בעיה של עומס גדול של נתונים לאותן החברות. "אם אתה קורא לא נכון את הנתונים, אתה מגיע למסקנות לא נכונות. ואת זה אנחנו פותרים", הם טוענים. במילים אחרות - במקום שחברות גיימינג ישיקו המון משחקים ואחד יתפוס, סטורמייבן עוזרת להם להבין מה הצליח במשחק ואיך אפשר לפתח את זה.

בשנתיים האחרונות, חברת אפל עשתה שינוי חד צדדי משמעותי בכל תעשיית הפרטיות. בעזרת מדיניות חדשה, עזרה למשתמשים להבין איך המידע שלהם נאסף על ידי חברות שונות, כמו מטא, ובכך שינו את כללי המשחק באיסוף מידע על משתמשים. "הרבה מהמצב בתעשייה נובע בגלל המלחמה בדאטה, זה המטבע החדש. כולם שואלים מי הבעלים של המידע, ואפל וגוגל מנסות לענות על זה", הם מסבירים. מאור ורכיב מחדדים: "אנחנו הולכים לעולם שבו אפל וגוגל ישחקו תפקיד הרבה יותר גדול וריכוזי. גוגל עושים את זה קצת יותר בשיתוף פעולה עם התעשייה, אבל המלחמה על הדאטה היא אדירה. איך זה יתבטא? כנראה נראה את אפל משחקת תפקיד יותר משמעותי בתחום הפרסום".

בחודש מאי האחרון, חברת Take-Two Interactive השלימה את רכישת זינגה תמורת 12.7 מיליארד דולר, ובכך מעסיקה מעל ל-10 אלף עובדים ברחבי העולם. Take-Two האחראית לכותרים מוכרים במיוחד בשוק כמו GTA ו-NBA2K. הרכישה הזו סייעה לטייק טו לתת מענה לרכישת מיקרוסופט את אקטוויז'ין בליזארד, ולקבל אחיזה רחבה יותר בתחום המשחקים למובייל. לזינגה יש כותרים כמו FarmVille ו-CSR2.

לקראת הקמת מרכז מו"פ של זינגה בישראל

משמעות המהלך היא שחברה שעומדת בשורה הראשונה של מפתחות המשחקים ברחבי העולם פועלת כדי להקים מרכז מו"פ בישראל. סגן נשיא חטיבת המשחקים של זינגה, ירון ליבנד, מסר בהודעה לתקשורת כי "ישראל היא חממה של טכנולוגיות וחדשנות. הרכישה הזו מאפשרת לזינגה להטביע חותם באזור, ולהמשיך לפתח ולבנות טכנולוגיות ויכולות שיתנו לנו הזדמנויות להשתמש בכישרונות הרבים של קהילת ההייטק הישראלית".

זה האקזיט השני של שלישיית המייסדים. בשנת 2016, הסטארט-אפ שייקר נמכר ל-Playstudios העולמית. מאור ורכיב חושפים שהם חוזרו על ידי גורמים רבים. "חוזרנו על ידי הרבה חברות בתעשייה - הרבה רוצים את היכולות של איך מודדים ומה שקורה בעולם השיווק. הצלחנו להפוך מאוד מרכזיים להמון חברות. בשנה האחרונה קיבלנו טלפון מכל מנכ"ל חשוב בתעשייה", הם אומרים.

אתם כחברה פועלים מול הרבה חברות, ודווקא חברת גיימינג רכשה אתכם. מדוע?
"זה נובע מה-DNA של חברות גיימינג, הן עובדות מהר מאוד, והן ראשונות לנסות טכנולוגיות חדשות או לשים הרבה משאבים וכוח-אדם במהלכים. אלו החברות הראשונות שפועלות בערוצים חדשים או להיכנס למקומות חדשים. כשהתחלנו, חברות גיימינג היו החברות הראשונות שנתפסו על הטכנולוגיה שלנו ועם השנים זה השתנה".

לא מתמקדים בגיימינג וזה ממש לא האקזיט האחרון

למייסדים ברור לחלוטין שאפשר להעתיק את הטכנולוגיה לתעשיות אחרות. בחברה מבהירים שאמנם זינגה רוכשת והיכולות יכנסו למשפחת החברות של טייק טו, אבל הם עדיין חושבים החוצה גם. "אנחנו בראש ובראשונה נביא את הטכנולוגיה שלנו כדי להבין איך לעזור לטייק טו ולזינגה כדי לכבוש את תעשיית הגיימינג. אנחנו נכנסו פה לשיתוף פעולה בין שלוש החברות הללו. עם זאת, אנחנו בשום פנים ואופן לא נסגור את הדלת. כשנעבור את השינוי ונטמע פנימה, אנחנו ניקח את החודשים הקרובים כדי לבנות ולשדרג את המערך הטכנולוגיה שלנו, וגם נפנה גם פנימה וגם החוצה", לדבריהם. הם מחדדים שבגלל שסוג הבעיות השתכלל והפך רחב, גם הפתרון צריך להיות כזה ולכן הם עובדים לפתח טכנולוגיות נוספות בתחום.

כאמור, זינגה תרחיב את הפעילות בישראל ותקים מרכז מחקר ופיתוח כאן. ישנם 10 עובדים בישראל של חברת זינגה, ועוד 50 עובדים של חברת סטורמייבן. המרכז הישראלי ימשיך לפתח את הטכנולוגיות שיספקו את התובנות על השוק, כמו גם להמשיך להיות "המוח שמוביל את הטכנולוגיה הזו". לצד זאת, "עם הזמן נהיה פה זרוע קדמית של חברת טריפל איי וזה מרגש שמפה, בישראל, יעבדו על המשחקים והכותרים הגדולים בעולם", הם מספרים. בחברה מתכננים לגייס מאות עובדים בשנים הקרובות כאן בישראל. הם מבהירים: "הטאלנט הישראלי הוא מדהים. יש פה חברות נהדרות שפועלות בארץ. הטאלנט הוא נדיר, מדהים וסופר מיוחד".

מאור ורכיב מבינים שאין זה הרכישה האחרונה, גם לא פה בישראל. "זו פעם ראשונה שאנחנו חווים אתה שוק במקצבים אלו, הייתה התפוצצות של הרבה טכנולוגיות וחברות. אנחנו בטוחים שזו לא הרכישה האחרונה, ובין היתר התפקיד שלנו יהיה למצוא חברות בישראל שנוכל לצרף אותן לקבוצה, בין אם אלו חברות טכנולוגיות או חברות משחקים. זה באמת מנדט שאנחנו מקבלים וכל חברה בקבוצה מקבלת", הם אומרים.

הפנים לכיוון המטא-וורס?
"התחום הזה מאוד בחיתוליו ומעניין לאיפה הוא ילך. זה בעיקר מעניין כי צריך להבין את המוח האנושי, ולהבין איך יתקשרו וידברו בפלטפורמה הזו. יש המון תובנות על התחום הזה, ישנו שיח מאוד ער. זה כיף לראות את התחום מתפתח בישראל. השקענו המון מהחיים שלנו כדי להבין מעבר להכל את האנתרופולוגיה מאחורי האנשים".

עוד כתבות

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

משה כחלון. הסדר טיעון בפרשת יונט קרדיט / עיבוד: צילום: אלכס קולומויסקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בלי קלון: הסדר הטיעון המסתמן של שר האוצר לשעבר משה כחלון

שר האוצר לשעבר משה כחלון, שנחשד כי בתפקיד יו"ר יונט קרדיט פעל במרמה ועבר על חוק ני"ע, צפוי לחתום על הסדר עם הפרקליטות ● תנאי ההסדר יאפשרו כנראה לביהמ"ש לקבוע כי לא נפל קלון במעשיו של כחלון ובכך להשאיר את הדלת לקאמבק פוליטי פתוחה

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"