גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שלושה יזמים הקימו חברה שעוזרת לעבד מידע. כעת, רושמים אקזיט לענקית גיימינג מארה"ב

חברת המשחקים האמריקאית זינגה הודיעה על רכישת חברת ההייטק המקומית Storemaven ● סכום הרכישה לא נמסר, אך גלובס מעריך כי מדובר בעסקה של כמה עשרות מיליוני דולרים ● החברה הישראלית מפתחת טכנולוגיות לניתוח נתונים עסקיים עבור חברות ענק בתחום האפליקציות והמשחקים

מטה חברת הגיימינג זינגה. רכשה את סטורמייבן הישראלית / צילום: Shutterstock, marleyPug
מטה חברת הגיימינג זינגה. רכשה את סטורמייבן הישראלית / צילום: Shutterstock, marleyPug

חברת המשחקים האמריקאית זינגה (Zynga) הודיעה על רכישת חברת סטורמייבן (Storemaven) הישראלית וכי המהלך הזה ירחיב משמעותית את פעילותה בארץ. זינגה תטמיע את הטכנולוגיות שפותחו בישראל ביחידות העסקיות שלה, והיא מתכננת להקים מרכז מחקר ופיתוח אסטרטגי בישראל. החברה סירבה למסור את סכום הרכישה, אך להערכת גלובס מדובר בעסקה על סך כמה עשרות מיליוני דולרים.

נכון לעכשיו, חברת סטורמייבן, שהוקמה בשנת 2015 על ידי גד מאור, אדם רכיב (בנו הצעיר של זקי רכיב) ואלדד אבל, מונה כחמישים עובדים בישראל, שכולם יעברו בעצם לעבוד תחת חברת זינגה. על פי הודעת החברה, זינגה מתכננת לגייס מאות עובדים בשנים הקרובות. כך שלמעשה, זינגה מתכוונת להגדיל את ההשקעה בחברה והשימוש בטכנולוגיה שלה.

מנכ"ל החברה גד מאור והנשיא אדם רכיב אמרו בשיחה עם גלובס כי "אנחנו מתמחים כדי לספק שירות לחברות המובייל הגדולות בעולם, מחברות המשחקים, דרך חברות גדולות אחרות כמו גוגל ופייסבוק, איירבינבי ואובר. לכל החברות האלו ישנם מקורות נתונים רבים כדי לתפעל את הפעילות העסקית שלהם. ולנו יש מערכות כדי לעזור להם להבין מה הם עושים טוב ומה לא". למעשה, הם מדמים את זה למוח, המספק נתונים על מערכות עסקיות ותובנות שיניעו את הלקוחות לפעולה - כדי להבין האם להיכנס לטריטוריה חדשה לדוגמה, וכדי להבין אלו פעולות לא מניבות הצלחה או דאטה. "זה נותן להם תמונת מצב ומודיעין מאוד מדויקת איפה הביזנס שלהם נמצא", הם מסבירים.

זינגה רכשה לפני כשנה את פלטפורמת הפרסום והמוניטיזציה Chartboost, וכעת, רכישת סטורמייבן מהווה המשך לגישה הזו. סטורמייבן מפתחת טכנולוגיות לניתוח נתונים עסקיים עבור חברות ענק בתחום האפליקציות והמשחקים כגון זינגה והיא פעלה במודל בוטסטראפ מיום הקמתה.

סטורמייבן עוזרת לקרוא נכון את הנתונים

"כחברה, ניסינו ללכת למקומות שיש בהם הכי פחות מדדים והכי קשה לבחון וללמוד אותם - ודווקא שם לייצר טכנולוגיות ולהאיר מקומות חשוכים", מאור ורכיב מתארים. "יש מהפכות פרטיות ברחבי העולם - אפל וגוגל אומרות ששוק המובייל נהנה מגישה לא הוגנת לנתונים. אם בעל חנות רגיל לא ידע מאיפה הגעתי ומדוע רכשתי, בשוק המובייל זה היה פרוץ. אפל החליטה לנתק את היכולת של חברות לגשת לנתונים שהיו רגילים לעבוד איתם", הם מצביעים, ומוסיפים: "כשהמהפכה הזו קרתה, היינו בפורומים מאוד מצומצמים של חברות שמובילות את השוק. וכולם מצאו את עצמם בשוקת שבורה, ולנו זו הזדמנות נהדרת".

סטורמייבן החליטה לפני שנים שלא לעקוב אחרי המשתמש הבודד, אלא להתעסק אסטרטגית בפעילות של החברה. מאוד קשה לנטרל פעולות מסוימות או להבין בדיוק איזו פעילות גרמה למה, אי אפשר להקפיא פעילויות כדי להבין השפעה או איך זה השפיע על הביזנס של החברות. "אנחנו חזינו את המהלכים הללו של אפל וגוגל. מי שעקב מקרוב, זה היה ברור שזה הולך לשם. חזינו את זה מראש ולכן פעלנו עם מערכת טכנולוגיה שכזו. ולהיות עם טכנולוגיה מפותחת שנה וחצי לפני שכל זה קורה, זה מאוד עוזר", הם אומרים. לכן נוצרה בעיה של עומס גדול של נתונים לאותן החברות. "אם אתה קורא לא נכון את הנתונים, אתה מגיע למסקנות לא נכונות. ואת זה אנחנו פותרים", הם טוענים. במילים אחרות - במקום שחברות גיימינג ישיקו המון משחקים ואחד יתפוס, סטורמייבן עוזרת להם להבין מה הצליח במשחק ואיך אפשר לפתח את זה.

בשנתיים האחרונות, חברת אפל עשתה שינוי חד צדדי משמעותי בכל תעשיית הפרטיות. בעזרת מדיניות חדשה, עזרה למשתמשים להבין איך המידע שלהם נאסף על ידי חברות שונות, כמו מטא, ובכך שינו את כללי המשחק באיסוף מידע על משתמשים. "הרבה מהמצב בתעשייה נובע בגלל המלחמה בדאטה, זה המטבע החדש. כולם שואלים מי הבעלים של המידע, ואפל וגוגל מנסות לענות על זה", הם מסבירים. מאור ורכיב מחדדים: "אנחנו הולכים לעולם שבו אפל וגוגל ישחקו תפקיד הרבה יותר גדול וריכוזי. גוגל עושים את זה קצת יותר בשיתוף פעולה עם התעשייה, אבל המלחמה על הדאטה היא אדירה. איך זה יתבטא? כנראה נראה את אפל משחקת תפקיד יותר משמעותי בתחום הפרסום".

בחודש מאי האחרון, חברת Take-Two Interactive השלימה את רכישת זינגה תמורת 12.7 מיליארד דולר, ובכך מעסיקה מעל ל-10 אלף עובדים ברחבי העולם. Take-Two האחראית לכותרים מוכרים במיוחד בשוק כמו GTA ו-NBA2K. הרכישה הזו סייעה לטייק טו לתת מענה לרכישת מיקרוסופט את אקטוויז'ין בליזארד, ולקבל אחיזה רחבה יותר בתחום המשחקים למובייל. לזינגה יש כותרים כמו FarmVille ו-CSR2.

לקראת הקמת מרכז מו"פ של זינגה בישראל

משמעות המהלך היא שחברה שעומדת בשורה הראשונה של מפתחות המשחקים ברחבי העולם פועלת כדי להקים מרכז מו"פ בישראל. סגן נשיא חטיבת המשחקים של זינגה, ירון ליבנד, מסר בהודעה לתקשורת כי "ישראל היא חממה של טכנולוגיות וחדשנות. הרכישה הזו מאפשרת לזינגה להטביע חותם באזור, ולהמשיך לפתח ולבנות טכנולוגיות ויכולות שיתנו לנו הזדמנויות להשתמש בכישרונות הרבים של קהילת ההייטק הישראלית".

זה האקזיט השני של שלישיית המייסדים. בשנת 2016, הסטארט-אפ שייקר נמכר ל-Playstudios העולמית. מאור ורכיב חושפים שהם חוזרו על ידי גורמים רבים. "חוזרנו על ידי הרבה חברות בתעשייה - הרבה רוצים את היכולות של איך מודדים ומה שקורה בעולם השיווק. הצלחנו להפוך מאוד מרכזיים להמון חברות. בשנה האחרונה קיבלנו טלפון מכל מנכ"ל חשוב בתעשייה", הם אומרים.

אתם כחברה פועלים מול הרבה חברות, ודווקא חברת גיימינג רכשה אתכם. מדוע?
"זה נובע מה-DNA של חברות גיימינג, הן עובדות מהר מאוד, והן ראשונות לנסות טכנולוגיות חדשות או לשים הרבה משאבים וכוח-אדם במהלכים. אלו החברות הראשונות שפועלות בערוצים חדשים או להיכנס למקומות חדשים. כשהתחלנו, חברות גיימינג היו החברות הראשונות שנתפסו על הטכנולוגיה שלנו ועם השנים זה השתנה".

לא מתמקדים בגיימינג וזה ממש לא האקזיט האחרון

למייסדים ברור לחלוטין שאפשר להעתיק את הטכנולוגיה לתעשיות אחרות. בחברה מבהירים שאמנם זינגה רוכשת והיכולות יכנסו למשפחת החברות של טייק טו, אבל הם עדיין חושבים החוצה גם. "אנחנו בראש ובראשונה נביא את הטכנולוגיה שלנו כדי להבין איך לעזור לטייק טו ולזינגה כדי לכבוש את תעשיית הגיימינג. אנחנו נכנסו פה לשיתוף פעולה בין שלוש החברות הללו. עם זאת, אנחנו בשום פנים ואופן לא נסגור את הדלת. כשנעבור את השינוי ונטמע פנימה, אנחנו ניקח את החודשים הקרובים כדי לבנות ולשדרג את המערך הטכנולוגיה שלנו, וגם נפנה גם פנימה וגם החוצה", לדבריהם. הם מחדדים שבגלל שסוג הבעיות השתכלל והפך רחב, גם הפתרון צריך להיות כזה ולכן הם עובדים לפתח טכנולוגיות נוספות בתחום.

כאמור, זינגה תרחיב את הפעילות בישראל ותקים מרכז מחקר ופיתוח כאן. ישנם 10 עובדים בישראל של חברת זינגה, ועוד 50 עובדים של חברת סטורמייבן. המרכז הישראלי ימשיך לפתח את הטכנולוגיות שיספקו את התובנות על השוק, כמו גם להמשיך להיות "המוח שמוביל את הטכנולוגיה הזו". לצד זאת, "עם הזמן נהיה פה זרוע קדמית של חברת טריפל איי וזה מרגש שמפה, בישראל, יעבדו על המשחקים והכותרים הגדולים בעולם", הם מספרים. בחברה מתכננים לגייס מאות עובדים בשנים הקרובות כאן בישראל. הם מבהירים: "הטאלנט הישראלי הוא מדהים. יש פה חברות נהדרות שפועלות בארץ. הטאלנט הוא נדיר, מדהים וסופר מיוחד".

מאור ורכיב מבינים שאין זה הרכישה האחרונה, גם לא פה בישראל. "זו פעם ראשונה שאנחנו חווים אתה שוק במקצבים אלו, הייתה התפוצצות של הרבה טכנולוגיות וחברות. אנחנו בטוחים שזו לא הרכישה האחרונה, ובין היתר התפקיד שלנו יהיה למצוא חברות בישראל שנוכל לצרף אותן לקבוצה, בין אם אלו חברות טכנולוגיות או חברות משחקים. זה באמת מנדט שאנחנו מקבלים וכל חברה בקבוצה מקבלת", הם אומרים.

הפנים לכיוון המטא-וורס?
"התחום הזה מאוד בחיתוליו ומעניין לאיפה הוא ילך. זה בעיקר מעניין כי צריך להבין את המוח האנושי, ולהבין איך יתקשרו וידברו בפלטפורמה הזו. יש המון תובנות על התחום הזה, ישנו שיח מאוד ער. זה כיף לראות את התחום מתפתח בישראל. השקענו המון מהחיים שלנו כדי להבין מעבר להכל את האנתרופולוגיה מאחורי האנשים".

עוד כתבות

סופרמרקט. ''המאבקים קורים מאחורי הקלעים'' / צילום: Shutterstock

האם שתיקת קמעונאיות המזון סוללת את הדרך להמשך העלאות מחירים?

החל מהשבוע יועלו המחירים של עשרות מוצרי מזון וטואלטיקה - חוליה נוספת בשרשרת העלאות מחירים בצל המלחמה ● בניגוד לעבר, לא צפויים כיפופי ידיים גלויים בין הרשתות הגדולות לספקים ● בכירה בענף: "אף אחד לא רוצה לריב עכשיו, כשלא יודעים מה יתפתח"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'ט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

משפחות החטופים חוסמות כרגע את איילון דרום וקוראות: ''למה הם עדיין בעזה ?!'' על רקע העסקה המתגבשת / צילום: אדר אייל Adar Eyal

משפחות חטופים חסמו את איילון, אישה שזרקה עליהם ביצים נעצרה

לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • בזמן שבישראל ממתינים לתשובת חמאס: באל-מיאדין מדווחים על מתווה העסקה שהוצגה • מקורות פלסטינים: מחבל מרכזי בגדוד טולכרם נורה למוות בידי המנגנונים של הרשות • הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • עדכונים בולטים

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

בצלאל סמוטריץ', הציונות הדתית / צילום: רפי קוץ

האם מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של ישראל בגלל המצב הגאופוליטי?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' טוען כי הורדת דירוג האשראי של ישראל נובעת מגאופוליטיקה. זו אחת הסיבות ● המשרוקית של גלובס

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; ההנג סנג קופץ ב-2.5%

הניקיי נסחר סביב רמות הבסיס ● הבורסות בסין סגורות לרגל יום הפועלים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

הדירה ברחוב פרישמן בשכונה א' בקריית ים / צילום: יח''צ

דירת ארבעה חדרים נמכרה ב-1.3 מיליון שקל. בכמה יקפוץ השווי לאחר תמ"א?

הדירה, בת 4 חדרים, מתפרשת על פני שטח של 105 מ"ר, כאשר לאחר התמ"א, תתקבל דירת 5 חדרים בשטח של כ־130 מ"ר הכוללת מרפסת, ממ"ד ומעלית ● הבניין עומד לפני הליך חיזוק ועיבוי, בעקבותיו שווי הדירה צפוי לקפוץ ל־1.8־1.9 מיליון שקל

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צוללות בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"