גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עולם האופנה ממציא מחדש את חולצת הפולו

מותגי אופנה המתמחים בבגדי גברים שינו לבלי הכר את עיצובה של החולצה ובכך תרמו להפיכתה מפריט לבוש בסיסי וחסר ברק לפריט ייחודי ובעל סגנון אישי ● הפרשנות העכשווית שלה זוכה לפופולריות גם בקרב שחקני קולנוע וגם בקרב אנשי עסקים

מימין: כריס אוונס, מייקל ב. ג'ורדן, דרו סקוט וקלינט איסטווד בחולצות פולו / צילום: Reuters
מימין: כריס אוונס, מייקל ב. ג'ורדן, דרו סקוט וקלינט איסטווד בחולצות פולו / צילום: Reuters

איימיש אנדרסון כותב על אופנה, אוכל, טיולים, נסיעות ותרבות בוול סטריט ג'ורנל 

מלמלה. ריצ'רצ'ים. הסרט "קפטן אמריקה". אם אף אחד מהמושגים האלה לא מתקשרים לכם לחולצות פולו, ייתכן כי החמצתם את אחת ההתפתחויות המעניינות ביותר בתחום בגדי הגברים.

זמן רב חולצות פולו היו לבוש נינוח וסתמי - או גרוע מזה, משהו שמקבלים בחינם בכנסי טכנולוגיה. אבל עכשיו הן עוברות תחייה. בחודשים האחרונים, שחקנים כמו מייקל ב. ג'ורדן וכריס אוונס, המגלם את דמות "קפטן אמריקה" ב"יקום הקולנועי של מארוול", לבשו את הגרסאות הפרובוקטיביות של החולצה.

ביוני האחרון, אוונס גרם להתרגשות גדולה בבלוגים שמסקרים אופנת גברים, כשהגיע לבכורת הסרט "Pain Hustlers", לבוש בחולצת פולו מעוטרת בכתמים חומים וכתומים של המותג "פרסיבל" (Percival). החולצה נראתה כאילו האמן ויליאם דה קונינג ניסה לצייר פרה.

פרשנות עדכנית לחולצת הפולו של רנה לקוסט

ממציא חולצת הפולו המודרנית, רנה לקוסט, אלוף הטניס הצרפתי משנות ה־20, היה מתקשה להכיר את החולצות עם הפרשנות העכשווית. החולצות בעלות הצווארון הגדול שלבשו שחקני פולו בהודו במאה ה־19 שימשו השראה לחולצת הפולו של לקוסט. הגירסה שלו, שגם נושאת את שמו, היתה אלגנטית ומסוגננת יותר, עשויה מבד פיקה.

חולצת הפולו גירסת 2022 משדרת סגנון אינדיבידואלי. מותגי גברים המתמחים בנישות שונות - מאופנת רחוב ועד בגדים אלגנטיים - מייצרים וריאציות של החולצה הזו: המותג מיסטר פי (Mr. P) עיצב חולצות פולו עם צווארון נפוח.

בית מרג'יאלה (Maison Margiela) עיצב חולצת פולו מבד משובץ, הכוללת מלמלה במותן (זה נראה טוב משזה נשמע, וזו כנראה הסיבה שהיא סולד אאוט). על חולצת הפולו של בית האופנה הבריטי ג'יי וו' אנדרסון (JW Anderson) יש הדפס פיל ענקי.

המעצב ניקולס דיילי (Nicholas Daley), שהמורשת הג'מייקנית-סקוטית שלו ניכרת בבגדים שהוא מעצב, עיצב יחד עם מותג הספורט הקלאסי "פרד פרי" סדרת חולצות פולו. לאחת מהן יש כיסי ריצ'רצ' וצווארון קורדרוי; על אחרת, המלים "פרד פרי" רקומות על הגב בגופן בולט.

דיילי, בן 32, אומר שהוא רצה "לפרש מחדש את המיתוג הקלאסי של פרד פרי" ולהתמקד "בפרטים קטנים - למשל, רוכסנים עשויים מפליז. זה עוזר להרים את המוצר". פרטים כאלה, בשילוב פסים בולטים וצבעים - חאקי וצבעי יין - יוצרים חולצות פולו לכל אירוע.

הוא מוסיף: "אתה יכול ללבוש את החולצה הזו לפגישת עסקים ביום ולהופעה בערב". דיילי משלב את החולצות שלו עם "מקטורן ציד, מכנסי דגמ"ח רחבים וכובע שהכינה אמא שלי".

מה מקור המשיכה של חולצת הפולו

מעצבים רבים משחקים עם שלושת הכפתורים הסטנדרטיים התפורים בחולצת פולו. חלק מהחולצות כוללות כפתורים המגיעים עד קו הטבור, ובאחרות אין זכר לכפתורים. מותגים כמו ארמורי (Armoury) ופרופר קלות' (Proper Cloth) מעצבים חולצות לעבודה, עם צווארונים וחפתים מכופתרים, שקרובות לדנ"א המחוייט של חולצת הפולו המקורית.

השרוולים מתוחים וקצרים (כמו בחולצה המדוברת של אוונס) או רפויים וארוכים, כמעט עד המרפק. סוגי הבדים רבים: ממשי ועד צמר. כותנת הפיקה של רנה לקוסט, אפשר לקבוע, היא נחלת העבר.

מגוון הבדים "הוא בהחלט חלק מהמשיכה של חולצות הפולו" אומר רייס מור, בן 66, מנכ"ל חברת הבשמים רידג'פילד (Ridgefield). "מדי הקיץ" של מור כוללים חולצות פשתן, אלא שלאחרונה הוא החל ללבוש חולצות פולו של מותג מאטלנטה בשם אונוורד ריזרב (Onward Reserve). הצווארונים הקשיחים והדפסי הפסים העדינים שלהן הופכים אותן למחויטות יותר. משום כך הן מתאימות יותר למקום העבודה, לעומת חולצות הכותנה הטיפוסיות, כך אומר.

סיד משברן, מעצב מאטלנטה, שיפר את מראה חולצות הפולו שלו על ידי הוספת מקשיחי צווארון, "כפי שהיית עושה עם חולצה מחויטת", הוא אומר. התוצאה? צווארון שעומד לבד ו"נראה נהדר מתחת לז'קט". הוא חושב ש"החולצות האלה יותר מחויטות מטי שירט או סווטשירט, מבלי להיות טרחניות".

הסרט שהחזיר לאופנה את חולצת הפולו

החולצות יכולות להיות ממש כיפיות, אומר סטיב שאק, בעליה של חנות בגדים באוסטין. מותג יפני בשם (Beams) עיצב חולצת פולו בכתום מנדרינה עם נגיעות חומות ולבנות, והמותג הניו יורקי בארק (Barque) עיצב חולצת פולו שעליה מתנוסס הדפס צעקני. שאק אומר שהסגנון הזה "מחזירים אותנו לריביירה האיטלקית בסוף שנות ה־50. המראה שאפיין את הסרט "הכישרון של מר ריפלי" הוא כרגע המראה החזק בשוק בגדי הגברים".

אנדראס קלאו, בן 42, שותף במשרד עורכי דין ממלמו, שבדיה, קיבל מוטיבציה ללבוש חולצת פולו מהסרט "הכישרון של מר ריפלי", שבוים על ידי אנתוני מינגלה ב־1999.

כמו הגיבור בסרט, דיקי גרינליף (אותו גילם ג'וד לאו), הוא מתייחס אל חולצות פולו כלבוש שמתאים למזג אוויר חמים יותר. הקיץ הוא לובש חולצות פולו של ריזורט קו (Resort Co). "זו אחלה אופציית לבוש, אם אתה רוצה לרקוד ליד הבר בבריכה".

עוד כתבות

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, מייסדת ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

כרמיאל. זינוק ברכישת דירות חדשות / צילום: Shutterstock

בין הריסות מטולה לצמיחה בכרמיאל: מה קורה עם מחירי הדירות בצפון?

שוק הנדל"ן ליד הגבול הצפוני יכול לשמש כברומטר לחוסן: בעוד שבקריית שמונה ובכרמיאל נרשמת חזרה של משפרי דיור מקומיים, מטולה וצפת עדיין נאבקות בחורבן ובקיפאון ● ניתוח של נתוני 2025 מגלה היכן המחירים כבר החלו לטפס מחדש

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית