גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראלים צופים בטלוויזיה 3.5 שעות ביום, כמעט שעה יותר מהממוצע העולמי

ישראלים צופים בטלוויזיה 210 דקות בממוצע ביום, בעוד שהממוצע העולמי עומד על 156 דקות - כך עולה מנתוני חברת Global ● מהדוח עולה כי כיום 10% מכל התוכניות בעולם הן מז'אנר הריאליטי התחרותי, והתוכנית שרשמה את נתוני הצפייה הגבוהים ביותר בכל העולם היא "הזמר במסכה"

שחקני איטליה בגמר היורו.  אירוע הספורט הנצפה ביותר ב-2021 / צילום: Associated Press, Paul Ellis
שחקני איטליה בגמר היורו. אירוע הספורט הנצפה ביותר ב-2021 / צילום: Associated Press, Paul Ellis

שעה יותר מכולם: ישראלים צופים בטלוויזיה 210 דקות בממוצע ביום, בעוד שהממוצע העולמי עומד על 156 דקות - כך עולה מנתוני חברת Global, העוסקת במחקר ושיווק במדיה הטלוויזיונית.

מדובר בקפיצה משמעותית בצפייה לעומת תקופת טרום הקורונה: ב-2019 ממוצע דקות הצפייה בישראל עמד על 195 דקות, נתון שהיה גבוה ב-28 דקות מהממוצע העולמי.

עד מתי פרטנר וסלקום ימשיכו להפסיד בטלוויזיה, ומה יהיה המהלך הבא בתחום?
איך הפכה "שר הטבעות" לסדרת הטלוויזיה הכי יקרה בהיסטוריה
נטפליקס מול דיסני פלוס: בדקנו איזה שירות סטרימינג עדיף בישראל

העלייה בצפייה בישראל לא מיוחסת רק לכניסת חברות הסטרימינג, אלא גם לעלייה משמעותית שחלה בדקות הצפייה בערוצי הברודקאסט המספקים תוכן מקומי: קשת 12, רשת 13, ערוצי כאן, ערוץ 9 בשפה הרוסית ערוץ 24, ערוץ 14 וערוץ 30 בערבית.

מבדיקה שערכה הוועדה הישראלית למדרוג לגבי סך הצפייה בערוצים אלה, עולה כי ב-2019 צפו בהם הישראלים 55 דקות ביום בממוצע, וב-2021 נרשמה עלייה ל-68 דקות.

 

באופן כללי, מאז שנות ה-90 ועד היום חלה ירידה קלה בשיעורי הצפייה בטלוויזיה בממוצע עולמי - בין היתר בעקבות כניסתן של הרשתות החברתיות לחיינו. עם זאת, בפילוח לפי יבשות ניתן לראות כי באירופה ובדרום אמריקה חלה עלייה בדקות הצפייה, בעוד שבאסיה ובצפון אמריקה חלה ירידה.

שתי נקודות מעניינות נוספות הן שבממוצע העולמי נרשמה ב-2021 ירידה בכמות דקות הצפייה בזמן השידור עצמו (Live), כלומר מגמת העלייה בצפייה הנדחית נמשכת; ואירופה היא היבשת היחידה שבה לא חל כמעט שינוי במספר דקות הצפייה בין 2019 ל-2021.

התחזקות שידורי הספורט

מדי שנה מפרסמת גלובל את דוח One-Television, שמציג את נתוני הצפייה בטלוויזיה ב-120 מדינות, ובהן ישראל. מדובר בסך מצטבר של כ-4 מיליארד צופים, וכ-7,000 ערוצי טלוויזיה. הנתונים מתייחסים לצפייה בערוצי הטלוויזיה "הרגילים", בסטרימינג (כמו נטפליקס ודיסני, למשל) ובתכני VOD. הנתונים נמדדים עבור ועדות המדרוג במדינות השונות ומועברים לגלובל לצורך הכנת הדוח.

הדוח הנוכחי מסכם את שנת 2021 ובוחן אותה בהשוואה לשנת הקורונה (2020) ולשנה "הרגילה" שקדמה לה. חלק ממגמות הצפייה שהשתנו בתקופת הקורונה כבר "תיקנו" את עצמן, וחלקן עדיין כאן ולכן רלוונטיות גם כעת.

עדיין מוקדם לסכם את הרייטינג בישראל ב-2022, מה גם ששידורי הבחירות המרכזיים וכן המדגמים, אשר ידועים כבעלי שיעורי צפייה גבוהים, עדיין לפנינו. עד כה, התוכנית עם הרייטינג הגבוה ביותר הייתה גמר "נינג'ה ישראל", ששודר בתחילת חודש מרץ, עם 26.1% - נתון נמוך יותר מהשיאים של 2021. נזכיר כי גמר "האח הגדול" שנערך לאחרונה רשם רייטינג של 22.5%.

כאמור, בישראל בולטים בעיקר שידורי האקטואליה ותוכניות הריאליטי, אולם בעולם שידורי ספורט מהווים חלק משמעותי בצפייה. ב-2020 בוטלו אירועי ספורט רבים, מה שהוביל לירידה של 32% בצפייה בערוצי הספורט בעולם לעומת השנה הקודמת.

שנה לאחר מכן, ב-2021, השידורים הספורטיביים שבו ותפסו מקום בולט. למעשה, בשליש מהמדינות שנבדקו היו אלה ערוצי הספורט שרשמו את הקפיצה הגדולה ביותר בשיעורי הצפייה (יש לסייג ולומר שמדובר "רק" במקום השני: ב-45% מהמדינות הערוצים ה"כלליים" הם אלה שרשמו את הקפיצה הגדולה ביותר).

שידורי היורו (אליפות אירופה בכדורגל) היו אירוע הספורט המתמשך הנצפה ביותר ב-34% מהמדינות בעולם ב-2021, כאשר באירופה מדובר היה ב-62% מהמדינות. הגמר עצמו היה שידור הספורט הנצפה ביותר בשמונה מדינות, ובהן בריטניה ואיטליה ששיחקו בגמר - וישראל.

לעומת זאת, אולימפיאדת טוקיו 2020 עניינה פחות צופים - והיא הייתה אירוע הספורט המתמשך הנצפה ביותר רק ב-10% מהמדינות בעולם (באסיה - ב-35% מהמדינות).

"הזמר במסכה" מעל כולם

כשמנקים את הספורט מהמשוואה, התחומים הנצפים ביותר הם סדרות, תוכניות בידור ותוכניות חדשות ודוקו-ריאליטי. בין 2015 ל-2021 חלה ירידה בצפייה הממוצעת בתוכניות בידור ובמהדורות חדשות, ולעומת זאת נרשמה עלייה בשיעורי הצפייה בסדרות ובדוקו-ריאליטי.

מהדוח עולה כי כיום 10% מכל התוכניות בעולם הן מז'אנר הריאליטי התחרותי, והתוכנית שרשמה את נתוני הצפייה הגבוהים ביותר בכל העולם היא "הזמר במסכה". למעשה, זו הייתה התוכנית הנצפית ביותר ב-11 מדינות, ובהן ישראל שבה משדר הגמר בדצמבר 2021 רשם רייטינג של 27.3%. פורמטים ותיקים יותר שזוכים גם הם לפופולריות בארץ ובעולם הם "דה וויס", "מאסטר שף" ו"הישרדות".

הזמר במסכה / צילום: צילום מסך מתוך יוטיוב

בנוסף, יצואניות הסדרות הגדולות ביותר הן טורקיה עם 38 סדרות (רבות מהן מז'אנר הדרמה, והן נצפות בעיקר באמריקה הלטינית - וכמובן גם בישראל) וארה"ב עם 30 סדרות.

שיעור הצפייה בחדשות מתחזק, ובין 2019 ל-2021 חלה עלייה של 7% בממוצע בעולם. הראיון הנצפה ביותר בעולם ב-2021 הוא הראיון של אופרה ווינפרי עם הנסיך הארי ואשתו מייגן מרקל. בארה"ב הוא רשם 21 מיליון צפיות, ובבריטניה כ-14 מיליון.

עוד כתבות

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

הדגם שחוגג חמש שנים על הכביש וממשיך להיות רלוונטי

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"