גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם מגפה, צניחת המניה וחשש ממיתון לא עצרו את הצמיחה בתוצאות אינמוד

חברת האסתטיקה הרפואית של משה מזרחי לא חמקה מהמפולת בנאסד"ק, אך היא ממשיכה להציג גידול בהכנסות ושיעורי רווח חלומיים • "מקובל שלחברות בתחום יש 'תקרת זכוכית' של 300 מיליון דולר הכנסות, ואנו נראה השנה שאפשר לצמוח הרבה מעבר לכך"

משה מזרחי, מייסד אינמוד, ליד מוצרי החברה / צילום: איל יצהר
משה מזרחי, מייסד אינמוד, ליד מוצרי החברה / צילום: איל יצהר

לנוכח הסיפורים העגומים של מספר חברות ביומד מקומיות שהונפקו בשנים האחרונות ברעש גדול, אך התקשו לקיים את ההבטחות למשקיעים ובתמורה נענשו מניותיהן בחומרה, ישנה דוגמה אחרת, של חברה שהבטיחה, קיימה, וממשיכה לעשות זאת כבר כמה וכמה רבעונים רצוף. זוהי חברת הרפואה האסתטית אינמוד . קורונה באה, קורונה הולכת, משבר כלכלי מגיע ואת מועד סיומו מי יידע - אך בינתיים אינמוד ממשיכה לצמוח.

החברה הוקמה ב-2008 על ידי משה מזרחי (המנהל אותה מיומה הראשון ועד היום) וד"ר מיכאל קליינדל. השניים נמנים עם חלוצי תעשיית האסתטיקה הרפואית בישראל, ומילאו תפקידים בכירים בחברות לומניס וסינרון. את אינמוד הקימו כמעט באופן חשאי, וניהלו אותה בתקציב מצומצם ביותר עד להנפקתה בנאסד"ק ב-2019.

אינמוד הגיעה להכנסות במהירות, ולכן טרם ההנפקה גייסה 3.5 מיליון דולר בלבד, כדי לצאת לדרך. המרוויחות העיקריות מכך היו קרנות ההשקעה IHCV ו-GIBF, וכמובן צמד המייסדים. החברה הונפקה לפי שווי של 450 מיליון דולר, ונהנתה מנסיקה של 1,200% במניה עד לשיא לפני כשנה, ששיקף לה שווי של כ־7.5 מיליארד דולר.

מאז איבדה מניית החברה, יחד עם נפילת השוק כולו, את רוב ערכה, אך מאז שנגעה בשפל בחודש יוני השנה היא התאוששה בשיעור של 54%, ומחירה משקף כיום לאינמוד שווי של כ-3 מיליארד דולר. מדובר בירידה של 64% ממחיר המניה בשיא אך בתשואה נאה של 380% על מחיר ההנפקה.

מעלה בפעם השנייה את התחזית השנתית

התוצאות הכספיות המלאות של אינמוד לרבעון השלישי יפורסמו בשבוע הבא, אך על פי דיווח התוצאות המקדמיות, צפויה החברה לרשום הכנסות של 120.9-120.5 מיליון דולר, גידול של 27% לעומת הרבעון המקביל ושל 6% לעומת הרבעון השני של 2022.

התוצאות הללו גבוהות מכפי שציפתה החברה, ולכן היא מעלה כעת גם את התחזיות השנתיות שלה, בפעם השנייה, ל-450-445 מיליון דולר. בסוף 2021 חזתה אינמוד הכנסות של 425-415 מיליון דולר ל-2022. נראה כי החברה לא רק צומחת אלא גם מיטיבה לנהל את ציפיות וול סטריט, ומצליחה לייצר תחושה של שיפור מתמיד בעסקיה. אם תעמוד בתחזיות הנוכחיות, יהיה זה גידול של 17% לעומת 2021, שבה צמחו ההכנסות ב-73% לעומת 2020.

שיעור הרווח הגולמי לרבעון צפוי לעמוד על 85%-84%. בהתאם, החברה מדווחת עבור הרבעון על רווח שיא צפוי (Non-GAAP, בנטרול הוצאות חד-פעמיות והפרשות חשבונאיות), של 0.65-0.64 דולר למניה, שהם כ-56 מיליון דולר. אם החברה תמשיך כך גם ברבעון הרביעי, היא תכה גם את תחזיות הרווח הנקי (Non-GAAP) שנתנה בסוף השנה שעברה, ושעמדו על 181-177 מיליון דולר.

הניסיון של מזרחי בסינרון עזר לו

אינמוד צומחת דווקא בתקופה שבה ישראל מאבדת את מעמדה כמובילת תעשיית האסתטיקה הרפואית. החברות לומניס, סינרון, אלמה לייזרס, ונוס קונספט ונוספות, המריאו על בסיס ההתמחות שפיתחה הראשונה ברשימה בתחום הסרת שיער, טיפול בפגמים קוסמטיים ומיצוק והחלקת העור באמצעות אנרגיות אור מסוגים שונים.

יוצאי לומניס הקימו את רוב החברות האחרות בתחום וישראל הפכה למובילה של השוק, אבל עם הזמן המוצרים נתקלו בתחרות וברוויה, והחברות הללו נאלצו להימכר לגופים זרים או לצמצם את פעילותן. מייסדיהן פנו לתתי-שווקים חדשים בתוך העולם האסתטי, אבל בינתיים רק אינמוד הצליחה להגיע להישגים שאפיינו את חלוצות הענף, ואף להתעלות עליהם.

אינמוד פיתחה ומשווקת מוצרים לטיפול אסתטי זעיר-פולשני, אשר מחליף ניתוח הרמת פנים. בנוסף יש לה מוצרים נוספים לאסתטיקה רפואית, ולאחרונה השיקה מוצר למיצוק רצפת האגן (למניעת תופעות הנובעות מחולשת רצפת האגן, כמו בריחת שתן, כאבים יום יומיים ובעת קיום יחסי מין ועוד).

מעבר לתוצאות המרשימות, הגישה של המייסד מזרחי לניהול החברה היא מיוחדת. הוא דוגל בגישה של "קפיטליזם קשוב", מחלק אופציות רבות לעובדים, ומנהלי החברה שומרים על סגנון חיים צנוע. בדרך כלל, חברות המתנהלות כסטארט-אפים בתקציבים קטנים, ומתוך תפיסות עולם מאוד ספציפיות של המנכ"ל, חוות אתגרים משמעותיים בשינוי התרבות הארגונית שלהן כשהן הופכות לחברות גדולות, תפעוליות ובורסאיות. אבל למזרחי היה ניסיון בניהול של סינרון, חברה כזו בדיוק, ואולי זה הגורם המבדל שאפשר לאינמוד לעשות את המעבר הזה בהצלחה.

בשיחה עם גלובס משרטט מזרחי את האופן שבו הוא הצליח ומקווה להמשיך להצליח להתמודד עם השינויים בשוק, ואף לנצל אותם לטובתו: "אנחנו בתהליך של הרחבת הטכנולוגיות מתחום האסתטיקה לתחומים נוספים של איכות חיים. בשנה האחרונה הייתה לנו הצלחה עם מוצר חדש בתחום של אסתטיקה גניקולוגית ואיכות חיים גניקולוגית".

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

מזרחי מספר כי ההתרחבות של החברה, הן למוצרי אסתטיקה רפואית שמחליפים ניתוחים, והן למוצרי איכות חיים שאינם רק בתחום האסתטיקה, כמו מוצר הגניקולוגיה, אפשרה לה לפרוץ את "תקרת הזכוכית" של התחום. "מקובל כי חברות אסתטיקה רפואית לא מצליחות לרשום הכנסות של מעל 300 מיליון דולר. אנחנו כבר נראה השנה שאפשר לצמוח משמעותית מעבר לזה".

בהמשך מתכננת החברה להיכנס לשווקים חדשים נוספים, ולהשיק מוצרי איכות חיים גם בתחום העיניים ואף-אוזן-גרון. "הגבול בין איכות חיים ובריאות הוא דק, אבל ההגדרה שלנו היא טיפולים אלקטיביים (כאלה שהמטופלים בוחרים בהם, ג' ו') בלבד, כאלה שאינם משופים על ידי חברות ביטוח אלא יוצאים מהכיס הפרטי. אנחנו יודעים לעבוד עם המודל העסקי הזה".

עוד גורם לגידול בהכנסות של החברה, אומר מזרחי, הוא התרחבות גיאוגרפית, ומעבר ממודל של מפיצים לשיווק ישיר בכמה מדינות. היום החברה מוכרת ב-80 מדינות, ובשמונה טריטוריות מחזיקה מערך הפצה בבעלותה. השינוי הזה מגדיל את ההכנסות של אינמוד, שאינה צריכה לחלוק אותן עם גורם נוסף, ועשוי להגדיל גם את הרווח, אם החברה תשמור על ערוץ שיווק ישיר יעיל.

"בינתיים לא מרגישים את המשבר הכלכלי"

מה שיכול לאיים על המשך הצמיחה של אינמוד הוא המשבר הכלכלי, אבל מזרחי אומר שהוא עדיין לא מרגיש אותו. "זה עדיין לא ממש התחיל. יכול להיות שזה יגיע אבל בינתיים, לא מרגישים אותו".

דברים דומים נאמרו על ידי בית ההשקעות אופנהיימר, שנתן בעקבות הדיווח המלצת קנייה לאינמוד, במחיר של 60 דולר למניה, הגבוה ב-76% מהמחיר הנוכחי שלה. לדברי בית ההשקעות: "התוצאות החזקות הגיעו על אף רבעון המאופיין עונתית בריבוי חופשות, ולפיכך בפחות ניתוחים אסתטיים. אינמוד ממשיכה להוכיח כי לפחות בינתיים, סביבת המאקרו אינה משפיעה כלל על פעילותה".

באופנהיימר מייחסים את התוצאות של החברה בעיקר למאמצי השיווק המוצלחים שלה. "במהלך הרבעון האחרון כמעט ולא דווחו התפתחויות מיוחדות מצד החברה, זאת למעט התייחסותה להמשך מאמצי השיווק. בחודש ספטמבר האחרון הודיעה אינמוד על החתמת שגרירת מותג חדשה, השחקנית, הבמאית והמפיקה אווה לונגוריה. קדם לכך שיתוף פעולה עם הזמרת פאולה עבדול, שהייתה גם כן שגרירה יעילה".

ת.ז | אינמוד

תחום עיסוק: טיפולים אסתטיים זעיר־פולשניים
היסטוריה: הוקמה על ידי יוצאי לומניס - משה מזרחי (המשמש כמנכ"ל) וד"ר מיכאל קריינדל, ב־2008 והונפקה בנאסד"ק ב־2019
נתונים: החברה פועלת מיקנעם. ב־2021 רשמה הכנסות של 356 מיליון דולר ורווח של 165 מיליון דולר

עוד כתבות

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פ עילות, רשת ארקפה תפנה ב־1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד מזנקות בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

הרשימה הרבעונית של ענקית ההשקעות: אלה המניות המבטיחות

הבנק האמריקאי מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה שצפויות לרכז עניין ברבעון השלישי של 2025 ● במקביל מפרסם הבנק שתי מניות שצפויות לרדת

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

קת'י ווד / צילום: Reuters

קת'י ווד שוב כובשת את צמרת התשואות בוול סטריט: האם ההצלחה תימשך

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

תקיפות צה''ל ברחבי איראן / צילום: Reuters, SOCIAL MEDIA

סיפקו מפת מודיעין עשירה: הלווינים הכינו את מכת הפתיחה באיראן

המראות של האיראנים מצלמים מל"טים בשמי טהרן שיקפו במהלך המערכה סיטואציה שבה צה"ל, במידה כזו או אחרת, הפך את איראן לרצועת עזה ● כעת משרד הביטחון חושף את הנתונים שהובילו לשליטה של צה"ל בשמי איראן

אוטובוס בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מראים: "צדק תחבורתי" של מירי רגב הביאה לעלייה במחירי הנסיעה

במשרד התחבורה טוענים כי רפורמת "צדק תחבורתי" מקזזת את עליית המחירים ומיטיבה עם רוב אזרחי המדינה, אלא שבדיקת גלובס מגלה תמונה שונה ● גורמי מקצוע מתריעים: שיפור התדירות והשירות הוא הסוגיה החשובה ביותר

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל