גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם מגפה, צניחת המניה וחשש ממיתון לא עצרו את הצמיחה בתוצאות אינמוד

חברת האסתטיקה הרפואית של משה מזרחי לא חמקה מהמפולת בנאסד"ק, אך היא ממשיכה להציג גידול בהכנסות ושיעורי רווח חלומיים • "מקובל שלחברות בתחום יש 'תקרת זכוכית' של 300 מיליון דולר הכנסות, ואנו נראה השנה שאפשר לצמוח הרבה מעבר לכך"

משה מזרחי, מייסד אינמוד, ליד מוצרי החברה / צילום: איל יצהר
משה מזרחי, מייסד אינמוד, ליד מוצרי החברה / צילום: איל יצהר

לנוכח הסיפורים העגומים של מספר חברות ביומד מקומיות שהונפקו בשנים האחרונות ברעש גדול, אך התקשו לקיים את ההבטחות למשקיעים ובתמורה נענשו מניותיהן בחומרה, ישנה דוגמה אחרת, של חברה שהבטיחה, קיימה, וממשיכה לעשות זאת כבר כמה וכמה רבעונים רצוף. זוהי חברת הרפואה האסתטית אינמוד . קורונה באה, קורונה הולכת, משבר כלכלי מגיע ואת מועד סיומו מי יידע - אך בינתיים אינמוד ממשיכה לצמוח.

החברה הוקמה ב-2008 על ידי משה מזרחי (המנהל אותה מיומה הראשון ועד היום) וד"ר מיכאל קליינדל. השניים נמנים עם חלוצי תעשיית האסתטיקה הרפואית בישראל, ומילאו תפקידים בכירים בחברות לומניס וסינרון. את אינמוד הקימו כמעט באופן חשאי, וניהלו אותה בתקציב מצומצם ביותר עד להנפקתה בנאסד"ק ב-2019.

אינמוד הגיעה להכנסות במהירות, ולכן טרם ההנפקה גייסה 3.5 מיליון דולר בלבד, כדי לצאת לדרך. המרוויחות העיקריות מכך היו קרנות ההשקעה IHCV ו-GIBF, וכמובן צמד המייסדים. החברה הונפקה לפי שווי של 450 מיליון דולר, ונהנתה מנסיקה של 1,200% במניה עד לשיא לפני כשנה, ששיקף לה שווי של כ־7.5 מיליארד דולר.

מאז איבדה מניית החברה, יחד עם נפילת השוק כולו, את רוב ערכה, אך מאז שנגעה בשפל בחודש יוני השנה היא התאוששה בשיעור של 54%, ומחירה משקף כיום לאינמוד שווי של כ-3 מיליארד דולר. מדובר בירידה של 64% ממחיר המניה בשיא אך בתשואה נאה של 380% על מחיר ההנפקה.

מעלה בפעם השנייה את התחזית השנתית

התוצאות הכספיות המלאות של אינמוד לרבעון השלישי יפורסמו בשבוע הבא, אך על פי דיווח התוצאות המקדמיות, צפויה החברה לרשום הכנסות של 120.9-120.5 מיליון דולר, גידול של 27% לעומת הרבעון המקביל ושל 6% לעומת הרבעון השני של 2022.

התוצאות הללו גבוהות מכפי שציפתה החברה, ולכן היא מעלה כעת גם את התחזיות השנתיות שלה, בפעם השנייה, ל-450-445 מיליון דולר. בסוף 2021 חזתה אינמוד הכנסות של 425-415 מיליון דולר ל-2022. נראה כי החברה לא רק צומחת אלא גם מיטיבה לנהל את ציפיות וול סטריט, ומצליחה לייצר תחושה של שיפור מתמיד בעסקיה. אם תעמוד בתחזיות הנוכחיות, יהיה זה גידול של 17% לעומת 2021, שבה צמחו ההכנסות ב-73% לעומת 2020.

שיעור הרווח הגולמי לרבעון צפוי לעמוד על 85%-84%. בהתאם, החברה מדווחת עבור הרבעון על רווח שיא צפוי (Non-GAAP, בנטרול הוצאות חד-פעמיות והפרשות חשבונאיות), של 0.65-0.64 דולר למניה, שהם כ-56 מיליון דולר. אם החברה תמשיך כך גם ברבעון הרביעי, היא תכה גם את תחזיות הרווח הנקי (Non-GAAP) שנתנה בסוף השנה שעברה, ושעמדו על 181-177 מיליון דולר.

הניסיון של מזרחי בסינרון עזר לו

אינמוד צומחת דווקא בתקופה שבה ישראל מאבדת את מעמדה כמובילת תעשיית האסתטיקה הרפואית. החברות לומניס, סינרון, אלמה לייזרס, ונוס קונספט ונוספות, המריאו על בסיס ההתמחות שפיתחה הראשונה ברשימה בתחום הסרת שיער, טיפול בפגמים קוסמטיים ומיצוק והחלקת העור באמצעות אנרגיות אור מסוגים שונים.

יוצאי לומניס הקימו את רוב החברות האחרות בתחום וישראל הפכה למובילה של השוק, אבל עם הזמן המוצרים נתקלו בתחרות וברוויה, והחברות הללו נאלצו להימכר לגופים זרים או לצמצם את פעילותן. מייסדיהן פנו לתתי-שווקים חדשים בתוך העולם האסתטי, אבל בינתיים רק אינמוד הצליחה להגיע להישגים שאפיינו את חלוצות הענף, ואף להתעלות עליהם.

אינמוד פיתחה ומשווקת מוצרים לטיפול אסתטי זעיר-פולשני, אשר מחליף ניתוח הרמת פנים. בנוסף יש לה מוצרים נוספים לאסתטיקה רפואית, ולאחרונה השיקה מוצר למיצוק רצפת האגן (למניעת תופעות הנובעות מחולשת רצפת האגן, כמו בריחת שתן, כאבים יום יומיים ובעת קיום יחסי מין ועוד).

מעבר לתוצאות המרשימות, הגישה של המייסד מזרחי לניהול החברה היא מיוחדת. הוא דוגל בגישה של "קפיטליזם קשוב", מחלק אופציות רבות לעובדים, ומנהלי החברה שומרים על סגנון חיים צנוע. בדרך כלל, חברות המתנהלות כסטארט-אפים בתקציבים קטנים, ומתוך תפיסות עולם מאוד ספציפיות של המנכ"ל, חוות אתגרים משמעותיים בשינוי התרבות הארגונית שלהן כשהן הופכות לחברות גדולות, תפעוליות ובורסאיות. אבל למזרחי היה ניסיון בניהול של סינרון, חברה כזו בדיוק, ואולי זה הגורם המבדל שאפשר לאינמוד לעשות את המעבר הזה בהצלחה.

בשיחה עם גלובס משרטט מזרחי את האופן שבו הוא הצליח ומקווה להמשיך להצליח להתמודד עם השינויים בשוק, ואף לנצל אותם לטובתו: "אנחנו בתהליך של הרחבת הטכנולוגיות מתחום האסתטיקה לתחומים נוספים של איכות חיים. בשנה האחרונה הייתה לנו הצלחה עם מוצר חדש בתחום של אסתטיקה גניקולוגית ואיכות חיים גניקולוגית".

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

מזרחי מספר כי ההתרחבות של החברה, הן למוצרי אסתטיקה רפואית שמחליפים ניתוחים, והן למוצרי איכות חיים שאינם רק בתחום האסתטיקה, כמו מוצר הגניקולוגיה, אפשרה לה לפרוץ את "תקרת הזכוכית" של התחום. "מקובל כי חברות אסתטיקה רפואית לא מצליחות לרשום הכנסות של מעל 300 מיליון דולר. אנחנו כבר נראה השנה שאפשר לצמוח משמעותית מעבר לזה".

בהמשך מתכננת החברה להיכנס לשווקים חדשים נוספים, ולהשיק מוצרי איכות חיים גם בתחום העיניים ואף-אוזן-גרון. "הגבול בין איכות חיים ובריאות הוא דק, אבל ההגדרה שלנו היא טיפולים אלקטיביים (כאלה שהמטופלים בוחרים בהם, ג' ו') בלבד, כאלה שאינם משופים על ידי חברות ביטוח אלא יוצאים מהכיס הפרטי. אנחנו יודעים לעבוד עם המודל העסקי הזה".

עוד גורם לגידול בהכנסות של החברה, אומר מזרחי, הוא התרחבות גיאוגרפית, ומעבר ממודל של מפיצים לשיווק ישיר בכמה מדינות. היום החברה מוכרת ב-80 מדינות, ובשמונה טריטוריות מחזיקה מערך הפצה בבעלותה. השינוי הזה מגדיל את ההכנסות של אינמוד, שאינה צריכה לחלוק אותן עם גורם נוסף, ועשוי להגדיל גם את הרווח, אם החברה תשמור על ערוץ שיווק ישיר יעיל.

"בינתיים לא מרגישים את המשבר הכלכלי"

מה שיכול לאיים על המשך הצמיחה של אינמוד הוא המשבר הכלכלי, אבל מזרחי אומר שהוא עדיין לא מרגיש אותו. "זה עדיין לא ממש התחיל. יכול להיות שזה יגיע אבל בינתיים, לא מרגישים אותו".

דברים דומים נאמרו על ידי בית ההשקעות אופנהיימר, שנתן בעקבות הדיווח המלצת קנייה לאינמוד, במחיר של 60 דולר למניה, הגבוה ב-76% מהמחיר הנוכחי שלה. לדברי בית ההשקעות: "התוצאות החזקות הגיעו על אף רבעון המאופיין עונתית בריבוי חופשות, ולפיכך בפחות ניתוחים אסתטיים. אינמוד ממשיכה להוכיח כי לפחות בינתיים, סביבת המאקרו אינה משפיעה כלל על פעילותה".

באופנהיימר מייחסים את התוצאות של החברה בעיקר למאמצי השיווק המוצלחים שלה. "במהלך הרבעון האחרון כמעט ולא דווחו התפתחויות מיוחדות מצד החברה, זאת למעט התייחסותה להמשך מאמצי השיווק. בחודש ספטמבר האחרון הודיעה אינמוד על החתמת שגרירת מותג חדשה, השחקנית, הבמאית והמפיקה אווה לונגוריה. קדם לכך שיתוף פעולה עם הזמרת פאולה עבדול, שהייתה גם כן שגרירה יעילה".

ת.ז | אינמוד

תחום עיסוק: טיפולים אסתטיים זעיר־פולשניים
היסטוריה: הוקמה על ידי יוצאי לומניס - משה מזרחי (המשמש כמנכ"ל) וד"ר מיכאל קריינדל, ב־2008 והונפקה בנאסד"ק ב־2019
נתונים: החברה פועלת מיקנעם. ב־2021 רשמה הכנסות של 356 מיליון דולר ורווח של 165 מיליון דולר

עוד כתבות

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים בארה"ב רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

מה הפיל את מטבע הביטקוין? / צילום: Shutterstock

צניחה של 22% מהשיא: מה הפיל את מטבע הביטקוין באפריל?

מספר אירועים טלטלו את מטבע הקריפטו הגדול בעולם בחודש אפריל ● התחממות האינפלציה בארה"ב, גזר הדין של מנכ"ל בייננס לשעבר ואירוע החצייה הן רק חלק מהם ● מה הוביל לנפילת מטבע הקריפטו הגדול, ומי עוד מושפע מכך?

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר? לפי בית המשפט, התשובה היא לא

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואין ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע בצה"ל, והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע שהאישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע שפנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שניה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תחשב כ"הכנסה ראשונה"

ארה"ב וסעודיה מתקרבות לברית הגנה, והנגמ"ש האמריקאי עם מערכת של אלביט

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה אדומה בתל אביב; מדד הבנקים ירד בכ-1.5%

ת"א 35 ירד ב-1% ות"א 90 השיל מערכו 0.2% ● בעקבות וול סטריט, מניות הקנאביס זינקו ● חגי שלום, בעל השליטה בטיב טעם, מוכר חלק ממניותיו, המניה זינקה בכ-7% ● גב ים: ירידה של כ-20% ברווח הנקי ● הפד צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי, מיטב: "הפד יעביר מסר ניצי שיגרום לעליית התשואות, וכך, ירסן את התנאים הפיננסיים" ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

מימין: דני בריקמן, מנכ''ל החברה, ועמית צימרמן, סמנכ''ל המוצר / צילום: Ben Itzhaki – Photography

הכפיל את השווי ב-6 חודשים ומגייס עוד עובדים: הסטארט-אפ Oasis Security גייס 35 מיליון דולר

אואזיס סקיוריטי פיתח פלטפורמת הגנה בסייבר לזהויות לא אנושיות בארגונים ●  עד כה גייס אואזיס סכום כולל של כ-75 מיליון דולר

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; לפידות קפיטל מזנקת בכ-5%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.2% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

גדי מזור, מנכ''ל BioCatch / צילום: Zelazny

בדרך להנפקה? השליטה בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ׳ נמכרת לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר

קרנות ההון סיכון האמריקאיות ביין קפיטל ומאבריק ונצ'רס מכרו מניות בחברת ההייטק הישראלית ביוקאץ' בהיקף המתקרב ל-750 מיליון דולר ● את המניות רכשה קרן הפרייבט אקוויטי פרמירה בעסקה ששיקפה לחברה שווי של 1.3 מיליארד דולר ● לפי הערכת גלובס, ביוקאץ' מועמדת להנפקה ישראלית בנאסד"ק במהלך השנתיים הקרובות

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; ההנג סנג קפץ בכ-2.5%

הדאקס נסחר סביב רמות הבסיס ● הניקיי ירד ב-0.1% ● בסין לא התקיים מסחר לרגל יום הפועלים ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

יוסי אברהמי / צילום: איל יצהר

שוק ההנפקות חוזר? הקבלן יוסי אברהמי רוצה להנפיק ולגייס 200 מיליון שקל

אברהמי מבקש להנפיק את חברת הבנייה למגורים שהקים לפי שווי של מיליארד שקל לפני הכסף ● לחברה צבר של אלפי דירות לבנייה עתידית והון עצמי של כ-600 מיליון שקל ● במידה ותצליח, זו תהיה הנפקת הנדל"ן השלישית השנה