מוצרי מזון, לפי כמות פליטות גזי חממה מק''ג מוצר, בהמרה לק''ג פחמן דו-חמצני
ייצור מזון מביא לפליטת גזי חממה, אך קיימת שונות בין המוצרים השונים. בעוד שק"ג בשר בקר דורש פליטה של 99.5 ק"ג פחמן דו-חמצני ומקביליו, עגבניות דורשות רק חלק זעיר מכך. גם שוקולד וקפה יוצרים פליטות משמעותיות, אך יש לציין כי קילו שוקולד מספיק לצריכה רחבה יחסית.
ככלל, מוצרים מהחי מביאים לפליטות רבות יותר ממוצרים מהצומח, בשל ריבוי השלבים בייצורם. דווקא השינוע מהווה חלק זעיר (0.5% בבקר) מהפליטות, כך שקניית מזון מקומי אינה בהכרח סביבתית יותר.