גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קורנית דיגיטל נערכת לסבב פיטורים שני לאחר שצללה בקרוב ל-90%

יצרנית מערכות הדפוס הדיגיטלי לענף הטקסטיל פרסמה דוחות ורשמה ירידה בהכנסות ומעבר להפסד ● המנכ"ל רונן סמואל: "לא מדובר בפיטורים המוניים, זה יהיה סבב יותר קטן מהקודם" ● על ההאטה במכירות: "בעיות המאקרו משפיעות על הלקוחות, שמעכבים רכישת מכונות נוספות"

רונן סמואל, מנכ''ל קורנית דיגיטל / צילום: כפיר זיו
רונן סמואל, מנכ''ל קורנית דיגיטל / צילום: כפיר זיו

בחודש נובמבר 2021, לפני שנה, הגיע מדד נאסד"ק המזוהה עם מניות הטכנולוגיה לשיא. באותה תקופה גם מספר מניות טכנולוגיה ישראליות טיפסו ורשמו שיאים של כל הזמנים - ביניהן גם חברות ותיקות שנסחרו בוול סטריט עוד בימי בועת הטכנולוגיה של תחילת המילניום, כמו נייס ומג'יק, וגם חברות שרק הצטרפו למסחר בחודשים שלפני השיא, כמו מאנדיי וסנטינל וואן.

לקראת נתוני האינפלציה בארה״ב: פיטורי הענק במטא הם איתות חיובי לפד | ניתוח
"קחו מעילים, הולך להיות חורף קר": תחזית פסימית למניות התוכנה בוול סטריט

שנה חלפה מאז, והתמונה שונה בתכלית. הסביבה המאקרו-כלכלית ייצרה מציאות של העלאות ריבית במטרה להילחם בעליית האינפלציה, והחל חשש מפני גלישה למיתון.

 

עוד בשלב החשש מהעלאות ריבית (וטרם ההעלאות בפועל) החל שינוי בטעמי המשקיעים והם פנו להשקעה במניות ערך ובחברות גדולות, יציבות ורווחיות, שהועדפו על פני חברות צמיחה, שבתוכן נכללות מניות רבות מעולם הטכנולוגיה.

במקביל להשפעות הריבית על השווקים, פרצה בתחילת השנה הנוכחית המלחמה באוקראינה, שגם היא השפיעה לרעה על הסנטימנט של המשקיעים. התוצאה הייתה ירידה במדדי המניות המובילים ברחבי העולם.

בשנה שחלפה איבד מדד נאסד"ק  כ-34% מערכו מאז השיא, ורוב החברות הישראליות שהגיעו לשיאים בנובמבר שעבר נחלשו בשיעורים גבוהים יותר מירידת המדד. כך לדוגמה, מניית נייס איבדה 45% מהשיא, סנטינל וואן ירדה ב-78% ומאנדיי נסחרת במחיר נמוך ב-82% ממחיר השיא שלה.

רבעון שלישי עם ירידה בהכנסות ומעבר להפסד

ירידה חדה רשמה גם קורנית דיגיטל , שמנייתה הגיעה בשיא למחיר של יותר מ-176 דולר, ששיקף לחברה שווי שוק של 8.2 מיליארד דולר. מאז היא איבדה 87% מערכה, והיא נסחרת במחיר של כ-22.8 דולר (נכון לנעילה ביום ג') המשקף לחברה שווי של 1.2 מיליארד דולר.

קורנית מייצרת מערכות דפוס דיגיטלי להדפסה על טקסטיל ופונה לשוק האופנה. החברה פרסמה השבוע (ד') את הדוחות שלה לרבעון השלישי של 2022, ובהם היא מדווחת על המשך לחצי המאקרו-כלכלה עליה, לעומת הזדמנויות שהיא מזהה לטווח הארוך, אשר עומדות בעינן.

קורנית עברה ברבעון השלישי להפסד נקי (על בסיס Non-GAAP), לעומת רווח נקי ברבעון המקביל. בנטרול השפעה חשבונאית המיוחסת לכתבי אופציה, הכנסות קורנית ברבעון היו 66.8 מיליון דולר, ירידה של 23% לעומת הרבעון המקביל, אך עלייה ביחס לרבעון הקודם, שבגינו החברה פרסמה אזהרת הכנסות.

שיעור הרווח הגולמי נשחק מ-47.8% ברבעון המקביל ל-35.5%, וקורנית רשמה הפסד נקי של 19 מיליון דולר לפי כללי החשבונאות המקובלים והפסד נקי של 10.7 מיליון דולר על בסיס Non-GAAP.

קורנית ניצלה בשנה שעברה את הזינוק במנייתה וגייסה כ-300 מיליון דולר (במחיר של 151 דולר למניה - כמעט פי שבעה ממחיר השוק הנוכחי). בסוף הרבעון השלישי היו בקופת החברה 694 מיליון דולר.

"הרבעון היה בהתאם למה שהבטחנו ומעבר לזה", אמר היום מנכ"ל קורנית רונן סמואל לגלובס. "כשמסתכלים שנה מול שנה, כמובן שבעיות המאקרו-כלכלה משפיעות על הלקוחות שלנו, שרואים את האינפלציה והריבית ומעכבים החלטות לרכישת מכונות נוספות.

"זה מאריך את מחזורי המכירה, ואנחנו מצפים שזה יימשך ברבעונים הקרובים. אנחנו רואים גם דברים מאוד טובים: אם ברבעונים הקודמים דיברנו על ירידה במכירות המתכלים (דיו), עכשיו אנחנו רואים צמיחה ומקווים שהיא תגדל עוד יותר בהמשך. זה חשוב מאוד כי כשקונים דיו זה אומר שיש קיבולת ייצור (capacity)".

מה צפוי ב-2023?
"אנחנו עדיין מאוד זהירים עם הנחות העבודה ל-2023 בגלל המצב המאקרו-כלכלי. הריבית הגבוהה והאינפלציה משפיעות קודם כל על רכישת ציוד קפיטלי, והרבה חברות ממתינות.

"במקביל, המצב משפיע גם על הסנטימנט של הצרכן הסופי, שרוכש בגדים אונליין. נצטרך לחכות לתקופת החגים שנכנסים אליה עכשיו, ולראות איך באמת הצרכן הסופי יגיב, והאם יקנה פחות או יותר".

סמואל מעריך שב-2023 יימשך הגידול במכירות הדיו והשירותים, אך לא צופה צמיחה במכירות המכונות, המהוות כ-40% ממכירות החברה. לדבריו זוהי הערכה שמרנית שלפיה הירידה תימשך עוד מספר רבעונים, ובמהלך 2023-2024 יהיה שינוי מגמה.

"לא התפרענו לאורך השנים בגיוסי עובדים"

כעת מדברים בחברה על צעדים תפעוליים ועסקיים כדי לחזור לצמיחה רווחית. לאחר שבקיץ האחרון פוטרו 30 עובדים (3.5% מכלל כוח האדם בחברה), וקורנית צפויה לפטר עוד עובדים בקרוב: "אנחנו צריכים להתאים את הוצאות החברה להכנסות ונצטרך לעשות קיצוץ בהוצאות, שיכלול גם קיצוץ בכוח האדם", אומר סמואל אך מדגיש: "לא מדובר בפיטורים המוניים, זה יהיה סבב יותר קטן מהקודם. קורנית לא התפרעה לאורך השנים בגיוסי עובדים, למרות שגדלנו בשנים האחרונות".

לדבריו הדגש יהיה גם על טיוב והעברת משאבים לתחומים עם החזר השקעה וצמיחה גבוהים יותר. "אנחנו מחויבים כלפי המשקיעים להחזיר את החברה לגידול ברווחים", הוא אומר.

סמואל מציין שלחברה יש מאזן חזק, ללא חוב. לטווח ארוך, לדבריו, "עולם הטקסטיל והאופנה חייב להשתנות. יש מעבר חזק לייצור און-שור (קרוב לצרכן), און-דימנד (לפי ביקוש). הרבה מאוד מותגים גדולים משתמשים בקורנית. זאת רוח גבית מאוד חזקה, ואנחנו לא משנים את האסטרטגיה. כמו הרבה חברות אנחנו צריכים לעבור את התקופה הנוכחית שבה הרבה לקוחות ממתינים עם החלטות משמעותיות".

המניה ירדה משמעותית בשנה האחרונה. מה אתם שומעים מהמשקיעים?
"המשקיעים מאמינים מאוד בחברה. יש משקיעים שנמצאים איתנו הרבה שנים, משקיעים לטווח ארוך שמבינים את הסייקל הנוכחי. הפידבקים מאוד חיוביים, יש הבנה של האסטרטגיה ותמיכה בהנהלה. כמובן שאנחנו מצפים שתהיה שנה יותר טובה ושנראה את המניה חוזרת לרמות של העבר".

רק לפני כחצי שנה ערכה קורנית מסיבת עיתונאים במסגרת "שבוע האופנה קורנית תל אביב", ובה הציגה כיצד לדבריה היא מגדירה מחדש את כללי המשחק בשוק האופנה, ההלבשה והטקסטיל.

סמואל אמר אז שתעשיית האופנה נמצאת בנקודת מפנה קריטית שמייצרת לקורנית הזדמנות אדירה, משום שהטכנולוגיה שלה מספקת אלטרנטיבה לייצור בטכנולוגיות אנלוגיות ומזהמות, ופותרת בעיות בשרשרת האספקה של עולם האופנה.

מעבר להתמקדות של קורנית ברצפת הייצור היא מתכננת להתמקד גם בחיבור בין הווירטואלי לפיזי - כך למשל הוצגה חולצה שעליה מודפסת תמונה של זמר, וכשהיא נסרקה באפליקציה מסוימת החל להתנגן שיר שלו.

בין לקוחות קורנית ניתן להזכיר את אמזון, אדידס ונקסט. סרטון שפרסמה H&M לאחרונה חשף שגם היא עובדת עם מערכות של קורנית.

עוד כתבות

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?