גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קורנית דיגיטל נערכת לסבב פיטורים שני לאחר שצללה בקרוב ל-90%

יצרנית מערכות הדפוס הדיגיטלי לענף הטקסטיל פרסמה דוחות ורשמה ירידה בהכנסות ומעבר להפסד ● המנכ"ל רונן סמואל: "לא מדובר בפיטורים המוניים, זה יהיה סבב יותר קטן מהקודם" ● על ההאטה במכירות: "בעיות המאקרו משפיעות על הלקוחות, שמעכבים רכישת מכונות נוספות"

רונן סמואל, מנכ''ל קורנית דיגיטל / צילום: כפיר זיו
רונן סמואל, מנכ''ל קורנית דיגיטל / צילום: כפיר זיו

בחודש נובמבר 2021, לפני שנה, הגיע מדד נאסד"ק המזוהה עם מניות הטכנולוגיה לשיא. באותה תקופה גם מספר מניות טכנולוגיה ישראליות טיפסו ורשמו שיאים של כל הזמנים - ביניהן גם חברות ותיקות שנסחרו בוול סטריט עוד בימי בועת הטכנולוגיה של תחילת המילניום, כמו נייס ומג'יק, וגם חברות שרק הצטרפו למסחר בחודשים שלפני השיא, כמו מאנדיי וסנטינל וואן.

לקראת נתוני האינפלציה בארה״ב: פיטורי הענק במטא הם איתות חיובי לפד | ניתוח
"קחו מעילים, הולך להיות חורף קר": תחזית פסימית למניות התוכנה בוול סטריט

שנה חלפה מאז, והתמונה שונה בתכלית. הסביבה המאקרו-כלכלית ייצרה מציאות של העלאות ריבית במטרה להילחם בעליית האינפלציה, והחל חשש מפני גלישה למיתון.

 

עוד בשלב החשש מהעלאות ריבית (וטרם ההעלאות בפועל) החל שינוי בטעמי המשקיעים והם פנו להשקעה במניות ערך ובחברות גדולות, יציבות ורווחיות, שהועדפו על פני חברות צמיחה, שבתוכן נכללות מניות רבות מעולם הטכנולוגיה.

במקביל להשפעות הריבית על השווקים, פרצה בתחילת השנה הנוכחית המלחמה באוקראינה, שגם היא השפיעה לרעה על הסנטימנט של המשקיעים. התוצאה הייתה ירידה במדדי המניות המובילים ברחבי העולם.

בשנה שחלפה איבד מדד נאסד"ק  כ-34% מערכו מאז השיא, ורוב החברות הישראליות שהגיעו לשיאים בנובמבר שעבר נחלשו בשיעורים גבוהים יותר מירידת המדד. כך לדוגמה, מניית נייס איבדה 45% מהשיא, סנטינל וואן ירדה ב-78% ומאנדיי נסחרת במחיר נמוך ב-82% ממחיר השיא שלה.

רבעון שלישי עם ירידה בהכנסות ומעבר להפסד

ירידה חדה רשמה גם קורנית דיגיטל , שמנייתה הגיעה בשיא למחיר של יותר מ-176 דולר, ששיקף לחברה שווי שוק של 8.2 מיליארד דולר. מאז היא איבדה 87% מערכה, והיא נסחרת במחיר של כ-22.8 דולר (נכון לנעילה ביום ג') המשקף לחברה שווי של 1.2 מיליארד דולר.

קורנית מייצרת מערכות דפוס דיגיטלי להדפסה על טקסטיל ופונה לשוק האופנה. החברה פרסמה השבוע (ד') את הדוחות שלה לרבעון השלישי של 2022, ובהם היא מדווחת על המשך לחצי המאקרו-כלכלה עליה, לעומת הזדמנויות שהיא מזהה לטווח הארוך, אשר עומדות בעינן.

קורנית עברה ברבעון השלישי להפסד נקי (על בסיס Non-GAAP), לעומת רווח נקי ברבעון המקביל. בנטרול השפעה חשבונאית המיוחסת לכתבי אופציה, הכנסות קורנית ברבעון היו 66.8 מיליון דולר, ירידה של 23% לעומת הרבעון המקביל, אך עלייה ביחס לרבעון הקודם, שבגינו החברה פרסמה אזהרת הכנסות.

שיעור הרווח הגולמי נשחק מ-47.8% ברבעון המקביל ל-35.5%, וקורנית רשמה הפסד נקי של 19 מיליון דולר לפי כללי החשבונאות המקובלים והפסד נקי של 10.7 מיליון דולר על בסיס Non-GAAP.

קורנית ניצלה בשנה שעברה את הזינוק במנייתה וגייסה כ-300 מיליון דולר (במחיר של 151 דולר למניה - כמעט פי שבעה ממחיר השוק הנוכחי). בסוף הרבעון השלישי היו בקופת החברה 694 מיליון דולר.

"הרבעון היה בהתאם למה שהבטחנו ומעבר לזה", אמר היום מנכ"ל קורנית רונן סמואל לגלובס. "כשמסתכלים שנה מול שנה, כמובן שבעיות המאקרו-כלכלה משפיעות על הלקוחות שלנו, שרואים את האינפלציה והריבית ומעכבים החלטות לרכישת מכונות נוספות.

"זה מאריך את מחזורי המכירה, ואנחנו מצפים שזה יימשך ברבעונים הקרובים. אנחנו רואים גם דברים מאוד טובים: אם ברבעונים הקודמים דיברנו על ירידה במכירות המתכלים (דיו), עכשיו אנחנו רואים צמיחה ומקווים שהיא תגדל עוד יותר בהמשך. זה חשוב מאוד כי כשקונים דיו זה אומר שיש קיבולת ייצור (capacity)".

מה צפוי ב-2023?
"אנחנו עדיין מאוד זהירים עם הנחות העבודה ל-2023 בגלל המצב המאקרו-כלכלי. הריבית הגבוהה והאינפלציה משפיעות קודם כל על רכישת ציוד קפיטלי, והרבה חברות ממתינות.

"במקביל, המצב משפיע גם על הסנטימנט של הצרכן הסופי, שרוכש בגדים אונליין. נצטרך לחכות לתקופת החגים שנכנסים אליה עכשיו, ולראות איך באמת הצרכן הסופי יגיב, והאם יקנה פחות או יותר".

סמואל מעריך שב-2023 יימשך הגידול במכירות הדיו והשירותים, אך לא צופה צמיחה במכירות המכונות, המהוות כ-40% ממכירות החברה. לדבריו זוהי הערכה שמרנית שלפיה הירידה תימשך עוד מספר רבעונים, ובמהלך 2023-2024 יהיה שינוי מגמה.

"לא התפרענו לאורך השנים בגיוסי עובדים"

כעת מדברים בחברה על צעדים תפעוליים ועסקיים כדי לחזור לצמיחה רווחית. לאחר שבקיץ האחרון פוטרו 30 עובדים (3.5% מכלל כוח האדם בחברה), וקורנית צפויה לפטר עוד עובדים בקרוב: "אנחנו צריכים להתאים את הוצאות החברה להכנסות ונצטרך לעשות קיצוץ בהוצאות, שיכלול גם קיצוץ בכוח האדם", אומר סמואל אך מדגיש: "לא מדובר בפיטורים המוניים, זה יהיה סבב יותר קטן מהקודם. קורנית לא התפרעה לאורך השנים בגיוסי עובדים, למרות שגדלנו בשנים האחרונות".

לדבריו הדגש יהיה גם על טיוב והעברת משאבים לתחומים עם החזר השקעה וצמיחה גבוהים יותר. "אנחנו מחויבים כלפי המשקיעים להחזיר את החברה לגידול ברווחים", הוא אומר.

סמואל מציין שלחברה יש מאזן חזק, ללא חוב. לטווח ארוך, לדבריו, "עולם הטקסטיל והאופנה חייב להשתנות. יש מעבר חזק לייצור און-שור (קרוב לצרכן), און-דימנד (לפי ביקוש). הרבה מאוד מותגים גדולים משתמשים בקורנית. זאת רוח גבית מאוד חזקה, ואנחנו לא משנים את האסטרטגיה. כמו הרבה חברות אנחנו צריכים לעבור את התקופה הנוכחית שבה הרבה לקוחות ממתינים עם החלטות משמעותיות".

המניה ירדה משמעותית בשנה האחרונה. מה אתם שומעים מהמשקיעים?
"המשקיעים מאמינים מאוד בחברה. יש משקיעים שנמצאים איתנו הרבה שנים, משקיעים לטווח ארוך שמבינים את הסייקל הנוכחי. הפידבקים מאוד חיוביים, יש הבנה של האסטרטגיה ותמיכה בהנהלה. כמובן שאנחנו מצפים שתהיה שנה יותר טובה ושנראה את המניה חוזרת לרמות של העבר".

רק לפני כחצי שנה ערכה קורנית מסיבת עיתונאים במסגרת "שבוע האופנה קורנית תל אביב", ובה הציגה כיצד לדבריה היא מגדירה מחדש את כללי המשחק בשוק האופנה, ההלבשה והטקסטיל.

סמואל אמר אז שתעשיית האופנה נמצאת בנקודת מפנה קריטית שמייצרת לקורנית הזדמנות אדירה, משום שהטכנולוגיה שלה מספקת אלטרנטיבה לייצור בטכנולוגיות אנלוגיות ומזהמות, ופותרת בעיות בשרשרת האספקה של עולם האופנה.

מעבר להתמקדות של קורנית ברצפת הייצור היא מתכננת להתמקד גם בחיבור בין הווירטואלי לפיזי - כך למשל הוצגה חולצה שעליה מודפסת תמונה של זמר, וכשהיא נסרקה באפליקציה מסוימת החל להתנגן שיר שלו.

בין לקוחות קורנית ניתן להזכיר את אמזון, אדידס ונקסט. סרטון שפרסמה H&M לאחרונה חשף שגם היא עובדת עם מערכות של קורנית.

עוד כתבות

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו