גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אדריכל העל שבטוח: "אנחנו דוהרים לכיוון של 200 אלף שקל למ"ר בתל אביב"

האדריכל אילן פיבקו בטוח שעצירת העסקאות בתקופה האחרונה אינה מלמדת דבר על העתיד ("אנחנו לא בועה. זה לא סיפור הסאב־פריים") ● בשנים האחרונות הוא התרחק מהתדמית של האדריכל של האלפיון העליון, החל לתכנן מבנים ברחבי הארץ ואף שוקל לעזוב את יפו לטובת בת ים

האדריכל אילן פיבקו / צילום: איל יצהר
האדריכל אילן פיבקו / צילום: איל יצהר

מבחינתו של אילן פיבקו, בין יפו, שם הוא מתגורר כיום, לבין בת ים - אין הרבה הבדל. הוא אפילו שוקל להעתיק את מגוריו לבת ים, לדירה בבניין המונומנטלי שהוא מתכן שם כעת, בייזום משותף שלו ושל אאורה, תחת השם פיבקו־אאורה.

זהו בניין בן 32 קומות, הניצב על מגרש של דונם אחד בלבד, שצורתו, מסביר פיבקו, היא כמשולש ישר זווית שצלע היתר שלו מעוגלת, מה שיצר אתגר לא פשוט והוליד בניין הנראה כמו אונייה. כל הדירות בבניין פונות לים, ופיבקו, הרואה בבת ים המשך של תל אביב ולא עיר נפרדת, אומר שישקול לעבור לאחת הדירות העליונות, "אם יתנו לו מחיר טוב". 

● זוכת פרס ישראל לאדריכלות: "השכר בענף הפך לבלתי אפשרי"
● המתכון לעיר טובה לילדים: מה ישראל יכולה ללמוד מתכנון רחובות ברחבי העולם  

"הבניין הזה", הוא אומר, "יהיה גיים צ'יינג'ר מבחינת בת ים. זה הבניין הכי קשה שתכננתי, בגלל הצורה של השטח והבעלויות. היו כאן תמרונים מטורפים, וזה בדיוק החומר שממנו עשויים אייקונים".

את זה הוא אומר אף שכבר תכנן בבת ים בניין ייחודי אחר: "לייטהאוס" - בניין בן 50 קומות הממוקם בשכונת פארק הים בדרום מזרח בת ים, שכל דפנותיו זהובות. בזכות מראהו המיוחד, אומר פיבקו, הדירות בו נמכרות ב־20%־30% יותר, בהשוואה לדירות בבניינים הסמוכים. מלבד אלה, משרדו מתכנן כעת אלפי יחידות דיור בעיר.

בת ים הופכת להיות הארלם או ברוקלין של תל אביב?
"אפשר לומר. זו לא סתם שכונה זולה יותר, אלא זה הופך להיות מקום שכיף לגור בו, שמתחיל לקבל איכויות אחרות לגמרי. זו עיר שהתחילה להזדקן והיא חוזרת לעצמה ביג טיים, והמון אנשים חוזרים אליה".

פרויקט פיבקו־אאורה בבת ים. ''המשך של תל אביב ולא עיר נפרדת'' / הדמיה: The Craft TLV

המחירים שם ימשיכו לעלות, מעבר לעלייה שכבר הייתה?
"אם הבניינים יהיו יפים וטובים".

"כמעט כולם יכולים לקבל היום פיבקו"

דירה בתכנונו של פיבקו אפשר לקנות היום בבת ים, כמו גם בראשון לציון, ביבנה ובבאר שבע, ואפילו בטבריה. לא תמיד זה היה ככה: בעבר, בתים או דירות של פיבקו, אפשר היה למצוא רק במיקומים יוקרתיים: כפר שמריהו, קיסריה, תל אביב. אלא שמשהו קרה לפני כעשור, שהוריד את פיבקו אל העם, והוא מבסוט מהשינוי.

זה התחיל עם תכנון שכונת פרס נובל בראשון לציון, שכונה של בתים של דו־משפחתיים, ומשם המשיך לכל רחבי הארץ. הוא שמח שכיום כולם כמעט יכולים לקבל פיבקו.

"במשך שנים", הוא מספר על התהליך שהפך אותו לאדריכל העם, "התעסקתי בבנייה פרטית, וילות מיוחדות, קליינטים מיוחדים, והכול היה 'היי אנד'. הגיע אלי ראובן כהן (קבלן ויזם - ה.מ), ואמר לי: קניתי מגרש בראשון בשכונת פרס נובל. כולם בונים דו־משפחתי ולוקחים 400 אלף דולר, ואני רוצה 500 אלף דולר. אמרתי לו: זה מוצר מדף, אתה חושב שאני אביא לך עוד 25%? הוא אמר לי: 'נראה לי שאתה לא מאמין גדול בעצמך, אבל אני מאמין בך'.

"אז עשיתי את זה, ואיך שהתחלנו המחיר היה כבר 550 אלף דולר, ובתוך זמן קצר הוא הגיע ל־1.1 מיליון דולר. אני מדבר איתך על לפני 12 שנה. אבל מה שיותר מעניין, זה שפתאום התחילו לבוא מהתאחדות הקבלנים באוטובוסים, לראות את הפלא, שאדריכלות עושה כסף. ואצלי חל מהפך גדול: נעשיתי יקירם של קבלנים ויזמים, וגם בעיניי זה מצא חן פתאום - לגעת בדברים. עד אז עבדתי בעיקר בהרצליה, כפר שמריהו, לא התעסקתי עם בנייה רוויה של מגדלים".

לא חששת שתקבל תדמית של אדריכל עממי?
"חששתי קצת. המעמד של היוצא דופן, הילד הרע, היה משהו שחייתי איתו בנוח. הייתי מיומן כבר, כשהייתי משיק איזה פרויקט תמיד אמרו: 'למה ככה, ולמה זה ככה? זה מה שמודרני עכשיו?' הציפורניים שלי כבר היו נשלפות והייתי מנצח. באחת הפעמים שעשיתי וילה בכפר שמריהו הזמינו אותי לחנוכת בית. בנסיעה לשם שלפתי ציפורניים, וכולם רק שיבחו את זה.

"אחרי הפרויקט בראשון לציון שאלתי את עצמי: איבדתי משהו? אם אנשים מתחילים לבוא לקראתי ויש שיח, ועכשיו אני כבר לא ילד וגם לא רע ,אימצתי את זה בזרועות פתוחות. אז אני עדיין עושה את הדברים המיוחדים, רק יושב על קבלה והכלה, וזה כיף".

"ביפו אבנה שונה מאשר על האיילון"

פיבקו, שעד אז לא נחשד בעממיות, בלט מאוד עד אותה עת, לא מעט בשל מגדל אחד, מגדל הגן ברמת גן, על נתיבי איילון. זה בניין חריג בנוף, שכל מי שנוסע על האיילון לא יכול שלא לראות אותו ולשים לב לצורתו. זה בניין שמותג עם לייף סטייל ייחודי, וככזה הוא גם שווק, תחת הטייטל: "החיים על פי פיבקו". לכל הדירות ב־14 קומותיו של הבניין הייחודי, יש פנורמה של 360 מעלות, והתחושה, מסביר פיבקו, היא של "וילה צפה".

"בשנת 2000, כשעשיתי את זה, הגיעו קבוצות לראות את הבניין. הסתכלו בפחד. כולם אז רצו צמודי קרקע. הדבר היחיד בבנייה לגובה שהיה אז, אלה מגדלים עם ארבע דירות בקומה. לאורכה ורוחבה של המדינה. שום איכות מגורים. אנשים חיפשו בווילה לבטא את עצמם, ליצור לעצמם משהו אחר. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לא לבנות לגובה, אבל עם איכות מגורים אחרת".

אחרי הבניין על האיילון, תכנן פיבקו שני פרויקטים תל אביביים: האחד, בלו - 13 בניינים על חוף הים בין תל אביב להרצליה, ורביעיית פלורנטין - 10 בניינים זהים בדרום תל אביב.

בבלו, תכנן פיבקו את הדירות באופן ש"מייי הום איז מיי קאסל", לדבריו, בעוד רביעיית פלורנטין עוצבה באופן קהילתי, עם שטחים משותפים לרוב. "אני תמיד אמרתי שאני אדריכל קונטקסטואלי. ביפו אבנה שונה מאשר על האיילון".

זה מה שאדריכלים אמורים לעשות, לא? להתאים מה שהם מתכננים, לסביבה.
"אמורים לעשות, לא תמיד עושים. במשך שנים רבות אמרו: צריך לבנות ככה, ולא ככה. אני תמיד בוחן כל פרויקט אפילו ברמה של ההגדרות המושגיות שלו. אני רוצה לדעת מה אני עושה, להגדיר מחדש, ולא לעשות עוד מאותו הדבר".

אפרופו "עוד מאותו הדבר": כשמסתכלים בתל אביב, ורואים בנייני תמ"א כל בניין שני, שלישי, זה נראה כמו משהו גנרי. הכול נראה אותו דבר, אתה לא חושב?
"יש מובילים והרבה מעתיקים. השלמתי עם זה לפני הרבה שנים. ברגע מסוים אמרתי לעצמי: תחליט מה אתה מעדיף, שיעתיקו ממך, או שאתה מהם? ולקחתי את זה כמחמאה.

"עם זה, אסור לשכוח שהעירייה עשתה הנחיות מרחביות שמאוד מחייבות את כולם לדברים מאוד דומים, ובסופו של דבר יש היגיון בבינוי ערים בלתת איזו 'שפה'. מצד שני, זה מכבה את היצירתיות והשוני.

"בעבר לא היה צריך הנחיות מרחביות - הטכנולוגיה של הבנייה באבן, יצרה את השפה. אבל מתקופת הבטון, כשאתה פתאום יכול לעשות מה שאתה רוצה, התחילו לצוץ זוועות. יצירתי זה לא תמיד בטעם טוב, לא תמיד איכות חיים, ואז יש היגיון לעשות הנחיות מרחביות. אלא שמי שנותן את ההנחיות הם אנשי מקצוע, שלא תמיד עושים את הדבר הנכון.

"בלי התמאו"ת האלה, תל אביב הייתה נראית כמו עיר אחרי הפצצה. בניינים מאוד מוזנחים, סגירת מרפסות ותוספות פה ותוספות שם. זה היה נראה רע, היום זה מתחיל להיראות כמו עיר עם שפה, עם איזו קוהרנטיות, איזו קביעות. אני אוהב".

תל אביב הופכת להיות עיר לעשירים בלבד?
"זה קורה בכל עיר בעולם, ותל אביב לא יוצאת דופן מהבחינה הזו. הנקודה היא להשכיל לשמר את האוכלוסייה הצעירה בתוך העיר, כי מה שעושה את העיר לאטרקטיבית, אלה הצעירים. יש הרבה ערים שיש בהן דיור בר־השגה, יש כל מיני טריקים. חייבים לשמר אפשרות לצעירים להישאר בעיר באופן מלאכותי, אחרת זו עיר משעממת, עשירה, דירות יקרות , אנשים מבוגרים. בשעה עשר כולם ילכו לישון. כל הכיף של תל אביב זו החיוניות שלה".

אתה חושב שהמחירים בעיר ימשיכו לעלות? אנשים כבר התחילו לעזוב ורואים שהשוק מתקרר.
"אני חושב שזו ירידה לצורך עלייה. אנחנו דוהרים לכיוון ה־200 אלף שקל למ"ר בתל אביב, וכרגע, אם לא יהיה משהו בלתי צפוי, לא נראה לי שהמחירים ירדו. הדיור לא עלה סתם ולא בגלל איזו בועה, אלא בגלל משהו לא בועתי: אין מספיק היצע, בטח כשיש קצב ילודה של 3.2 ילדים".

עובדה שקונים פחות.
"לא שמתי לב. עדיין מוכרים דירות ואנשים גם יושבים על הגדר. בסוף היצע וביקוש זה מה שקובע והביקוש הוא ענק".

אנשים פשוט יקנו פחות דירות, וישכרו במקום זה.
"אבל גם אין היצע של דירות לשכירות, כי לא נותנים למשקיעים לקנות דירות. כרגע אין מספיק דירות, ולכן אנחנו לא בועה. זה לא סיפור הסאב־פריים. השיטה הכלכלית אצלנו שונה, ויש אצלנו תרבות של קניית דירה, ולא בלי צדק, כי זה מאפשר לאנשים בעלות על רכוש.

"לכן, הרעיון של פינוי־בינוי הוא גאוני. פתאום יש קרקע, לא צריך לשחרר אדמות, לכל בית יש אופציה לגדול פי חמישה, וזה מאפשר חדירה של אנשים צעירים ואוכלוסייה טובה וחיונית. זה גם סוג של חלוקת הון, כי פתאום כל מי שיש לו דירה יכול להגיע למצב שבו הוא מכפיל את הונו. קהילות שלמות שלא היו במשחק הזה, פתאום מחוזרות על ידי יזמים וקבלנים, פתאום נמצאות במרכז העניינים".

"טבריה עוברת משהו טוב"


הרבה שנים אתה גר ביפו. אתה מעדיף אותה על תל אביב?
"פעם העדפתי את יפו, כי היא הייתה שונה ואחרת. היום אני קרוב יותר למרכז תל אביב, מאשר כשגרתי בכיכר המדינה. אני במרחק של כלום דקות מרוטשילד".

לאיזה ערים אתה מנבא פריחה?
"טבריה עוברת משהו טוב, חיפה הייתה בכיוון, ירושלים תמיד בליבי. אני מת עליה. אבל אי אפשר להחליף את תל אביב".

אילן פיבקו

אישי: נשוי, גר ביפו, נולד בצרפת ובגיל שנה וחצי הגיע עם משפחתו לישראל
מקצועי: בוגר הטכניון ובעלים של פיבקו אדריכילים ופיבקו יזמות נדל"ן
עוד משהו: אוהב מוסיקת טכנו ואופרות 

עוד כתבות

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; טסלה קפצה ביותר מ-15%

השקל התחזק במעל 1% מול הדולר, 3.76 שקלים ● טסלה סיימה את יום המסחר בזינוק של 15.3%, אפל הוסיפה 2.5%, גוגל צנחה ב-3.3% ובורסת הקריפטו קוינבייס איבדה 7.8% ● שטף הדוחות בוול סטריט ימשך השבוע, אמזון תדווח בשלישי, אפל בחמישי ● לפי הוול סטריט ג'ורנל, יועצי טראמפ מנסחים הצעות חוק להגבלת עצמאות הבנק המרכזי ● ברביעי החלטת הריבית של הפדרל ריזרב, בשישי דוח התעסוקה החודשי

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

טהראן, אמצע חודש  אפריל / צילום: ap, Vahid Salemi

דיווח: ישראל חיסלה בתוך איראן איש משמרות המהפכה

כתב איראן אינטרנשיונל דיווח כי ישראל חיסלה קצין במשמרות המהפכה שהיה מעורב בניסיון פיגוע נגד יהודים בגרמניה ● בסוף דצמבר דווח כי מספר חשודים נעצרו בחשד לניסיון פיגוע בברלין

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

המתיחות בין טורקיה לישראל והשחקנית המפתיעה שתשנה את כללי המשחק

הגבלת הייצוא מטורקיה מוסיפה אש למדורת היחסים שלה מול ישראל ● עם נשיא שמקורב הן לנתניהו והן לארדואן, ייתכן כי הפתרון למשבר טמון באזרבייג'ן ● ישראל היא ספקית אמל"ח קריטית לאזרבייג'ן, שמצידה מספקת לנו נפט, ואילו הדבר האחרון שירצה ארדואן הוא לפגוע באינטרסים של ידידו הקרוב ● גלובס נכנס מאחורי הקלעים של היחסים המתוחים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"