גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הטיימינג המופלא של מוטי גוטמן יניב לו בונוס של מיליוני שקלים

חברת ה-IT מטריקס שדרגה בתחילת השנה - מוקדם מהנדרש - את תנאי התגמול למנכ"ל מוטי גוטמן, ערב מכירת חברה בשליטתה ● הרווח מהמכירה יתורגם למענק עצום

מוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס / צילום: עידן גרוס
מוטי גוטמן, מנכ''ל מטריקס / צילום: עידן גרוס

בחודש הבא תתכנס אסיפת בעלי המניות של חברת ה-IT מטריקס להצביע על אישור חידוש ההתקשרות עם המנכ"ל הוותיק מוטי גוטמן, ועל עדכון תנאי העסקתו. החוזה הנוכחי שלו יפוג בסוף השנה, כך שאישור הארכתו כעת מתבקש. התגמול החדש, במונחי תוצאות השנה שעברה, צפוי להעניק לגוטמן ב-2023 תגמולים של 16.1 מיליון שקל - זינוק של כ-50% לעומת עלות שכרו אשתקד.

עם זאת, מבדיקת גלובס עולה, ששינוי בתנאי העסקתו של גוטמן, שבוצע בתחילת 2022 - מוקדם מהנדרש - צפוי להניב תוספת של מיליוני שקלים לשכרו כבר בשנה הקרובה. מדובר בשינויים שערכה מטריקס במדיניות התגמול שלה, אגב עדכון תקרת המענק השנתי לגוטמן.

השינויים הללו יותר מהכפילו את תקרת התגמול השנתית למנכ"ל (שכר, מענק ותגמול הוני) והם אושרו על ידי דירקטוריון החברה, למרות שמדיניות התגמול הקודמת של מטריקס, שאושרה ב-2019, הייתה עדיין בתוקף עד סוף 2022.

בינואר השנה זימנה מטריקס אסיפה, שלא אישרה את השינויים במדיניות התגמול. דירקטוריון החברה דן בנושא מחדש, ובהתאם לסמכותו אישר את השינויים ("אובר־רולינג") בחודש אפריל, נגד עמדת בעלי המניות. במטריקס ציינו אז שהשינויים נועדו להתאים את תקרות המדיניות, שלא עודכנו מ-2013, כדי שיתאימו למציאות בשוק ההייטק, לשוק העבודה בענף ולתחרותיות העזה בו.

 

תקרת המענק השנתי עלתה מ-200% ל-400%

כאמור, אחד העדכונים שביצעה מטריקס במדיניות התגמול שלה צפוי להשפיע משמעותית על עלות שכרו של גוטמן כבר בשנה הנוכחית. מטריקס אישרה את הגדלת תקרת המענק השנתי למנכ"ל, כך שתעמוד על 400% מרכיב התגמול הקבוע שיקבל (שהועלה ל-2.4 מיליון שקל בשנה), במקום 200% מרכיב זה על פי המדיניות הקודמת.

"מוצע כי עדכון תקרת המענק השנתי כאמור, יחול על המענק שעשוי להיות משולם למנכ"ל החברה מיום אישור מדיניות התגמול המעודכנת (כולל המענק בגין שנת 2021)", נכתב בהודעת החברה.

במרץ השנה הודיעה מטריקס על מכירת 45.2% ממניות אינפיניטי לאבס, העוסקת בהכשרת עובדים לענף ההייטק, לקרן ההשקעות AMI (אייפקס), לפי שווי של 375 מיליון שקל. ימים ספורים לאחר אישור מדיניות התגמול המעודכנת, הושלמה העסקה, שממנה הכירה מטריקס ברווח הון של 150 מיליון שקל לפני מס, וכ-122 מיליון שקל לאחר מס.

מדיניות התגמול המעודכנת של מטריקס קובעת, כי המנכ"ל עשוי להיות זכאי למענק כספי שיחושב על בסיס רווח ההון השנתי של החברה, כפי שיפורסם בדוחותיה השנתיים. המענק יגיע עד 5% מרווח ההון השנתי - כלומר עד 7.5 מיליון שקל בגין הרווח ממכירת אינפיניטי בלבד.

נוסף על כך זכאי גוטמן כעת למענק על בסיס הרווח הנקי השנתי בנטרול רווח ההון, בסכום ששווה לעד 3.25% מהרווח. כך שהעלאת תקרת המענק מ-200% ל-400% מהרכיב הקבוע מבטיחה למעשה את הגדלת המענק השנתי של גוטמן לשנה זו.

לפי מדיניות התגמול המעודכנת, שכרו החודשי הקבוע של גוטמן יגיע עד 200 אלף שקל; נכון להיום מדובר בסכום של כ-178 אלף שקל לחודש.

אחד משיאני השכר הבולטים בבורסה

עוד קודם לשינוי במדיניות התגמול של מטריקס נחשב מוטי גוטמן לאחד משיאני השכר בבורסה בת"א, ועלות השכר השנתית הממוצעת שלו בשנים האחרונות עמדה על כ-10 מיליון שקל. מאז נכנס לתפקידו בשנת 2000 הוא צבר עלויות שכר אסטרונומיות של יותר מ-100 מיליון שקל.

מטריקס מבקשת כעת את אישור האסיפה לעדכון תנאי העסקתו מתחילת 2023 עד סוף 2027, אך כפי שקרה בתחילת השנה וגם במקרים קודמים, אם האסיפה לא תאשר, בהחלט ייתכן שהדירקטוריון יאשר בניגוד לדעת האסיפה.

התנאים המעודכנים, שתואמים את מדיניות התגמול החדשה של מטריקס, כוללים מלבד שכר ומענק מהרווחים גם מענק הישארות בסך 500 אלף שקל ברוטו לשנה בשנים 2023-2027, ובסך הכול 2.5 מיליון שקל.

בנוגע לתגמול ההוני מבקשת מטריקס להקצות לגוטמן 375 אלף מניות חסומות, שיבשילו בחמש מנות, בכפוף לעמידה בתנאי סף שקשורים לרווח הנקי. שווי המניות הוא 28.5 מיליון שקל לחמש שנים ו-5.7 מיליון שקל לשנת הבשלה בחישוב לינארי.

מטריקס, המספקת פתרונות תוכנה ומוצרי חומרה ותוכנה, היא חברת שירותי ה-IT הגדולה ביותר בבורסה, עם שווי שוק של כ-4.7 מיליארד שקל, לאחר עלייה של יותר מפי שניים במניה בחמש השנים האחרונות.

בזימון לאסיפה מפרטת החברה את השיקולים לאישור תנאי ההעסקה, ובהם כישוריו האישיים של גוטמן, קשריו העסקיים, המוניטין שצבר, היכרותו המעמיקה עם החברה והשוק והישגיו הרבים, המהווים נכס לחברה.

ספציפית הם מציינים את התמודדותו עם משברים כמו הקורונה, ואת "התמחותו הייחודית במיזוגים ורכישות ובהטמעה מוצלחת של חברות שנרכשו". במטריקס לא הגיבו לידיעה עד לסגירת הגיליון.

עוד כתבות

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"שבועיים" גורליים: האם טראמפ ישתמש באותו טריק פעמיים?

סנאטור המקורב לטראמפ: "ההחלטה בנוגע לאיראן כבר התקבלה" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● ראש ממשלת פולין: על אזרחינו באיראן לעזוב במיידי - ייתכן שבעוד כמה שעות הם לא יוכלו לצאת ● בשיא המתיחות: המפגינים באיראן מרימים ראש ● ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● עדכונים שוטפים

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

הלקחים והמציאות העכשווית בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי