גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בקשה לצו נגד "הטבה של עשרות מיליוני דולרים" למנכ"ל ננו דיימנשן

גוף השקעות קנדי שהציע לרכוש את חברת הדפסות התלת-ממד מישראל פועל למנוע כינוס אסיפה, שנועדה להפחית ביותר מחצי את מחיר מימוש האופציות למנכ"ל יואב שטרן ● בקופתה של ננו דיימנשן יש למעלה ממיליארד דולר שגייסה אשתקד

יואב שטרן, מנכ''ל ננו דיימנשן / צילום: יח''צ
יואב שטרן, מנכ''ל ננו דיימנשן / צילום: יח''צ

חברת ייעוץ השקעות קנדית המחזיקה בכ-4% ממניות חברת ייצור מדפסות התלת-ממד ננו דיימנשן הגישה בקשה דחופה למתן צו מניעה זמני שימנע מננו דיימנשן הישראלית לכנס את אסיפת בעלי המניות שלה בשבוע הבא.

מה עובר על שוק הדפסות התלת־ממד, שנחשב עד לא מזמן להבטחה מהפכנית
ביס מהמתחרה: ננו דיימנשן רכשה מניות סטרטסיס בשווי של כ-150 מיליון דולר

חברת ההשקעות, Murchinson (מרצ'ינסון), בניהולו של מארק ביסטריסר, הגישה את הבקשה לבית המשפט המחוזי מרכז באמצעות משרד עורכי הדין גולדפרב-זליגמן ושות'. בבקשה לבית המשפט היא חושפת כי הציעה לרכוש את החברה, אך נדחתה על-ידי הדירקטוריון.

ננו דיימנשן היא חברה עם פעילות זניחה יחסית, שגייסה למעלה מ-1.5 מיליארד דולר בתקופת השיא של 2020-2021, וכיום נסחרת בנאסד"ק בשווי של 602 מיליון דולר, ובקופתה יש למעלה ממיליארד דולר (לאחר נפילה של 86% במניה מהשיא בפברואר אשתקד).

 

החברה זימנה לאחרונה אסיפה ובה היא מבקשת מבעלי המניות לאשר בין היתר תמחור מחדש לאופציות של היו"ר והמנכ"ל יואב שטרן, וכן לבצע עדכון לשיפוי שניתן לדירקטורים. האופציות לכ-10% ממניות החברה, שמחיר המימוש המקורי שלהן הוא 6.16 דולר, אמורות להיות מתומחרות מחדש ב-2.46 דולר - פחות ממחצית מחיר המימוש המקורי - מחיר דומה למחיר השוק.

לטענת מרצ'ינסון, אין לכך נימוק, ונראה כי שווי ההטבה עולה לכדי עשרות מיליוני דולרים. האסיפה צפויה להיערך ב-13 בדצמבר, ובעלי מניות שאינם מגיעים אליה פיזית יכולים לשלוח את הצבעותיהם עד 6 בדצמבר.

מרצ'ינסון מבקשת מבית המשפט לתת צו מניעה ארעי במעמד צד אחד, המורה לננו דיימנשן שלא לקיים את האסיפה. לדבריה, היא פנתה לחברה בדרישה לקבל את כל המסמכים (החלטות הדירקטוריון וועדותיו, וכן חוות-דעת כלכליות ומשפטיות) הנוגעות לנושאים שעל הפרק, אך במקום לקבל תשובה, נדרשה לספק לחברה אישורים על זכויות בניירות ערך של החברה. לאחר שמסרה את האישורים, ננו דיימנשן דחתה את הבקשה בטענה כי המבקשת "חסרת תום-לב", וכי היא מנסה להלך אימים על הדירקטורים.

"קיום ההצבעה יגרום נזק בלתי הפיך"

מרצ'ינסון כותבת לבית המשפט כי יש לה זכות יסודית, המעוגנת בחוק החברות ובפסיקה, לקבל את המסמכים הללו, וכי התנגדות החברה חסרת בסיס ואינה מתיישבת עם כללי ממשל תאגידי ראוי.

"המבקשת היא אכן משקיע אקטיביסטי לעתים, והיא אף הציעה לרכוש את החברה, אולם אין בכך משום חוסר תום-לב, אלא ראיית כשל בהתנהלות החברה, שהמבקשת סבורה כי ניתן לתקן כדי למקסם את ערך החברה", נכתב שם.

לדבריה, קיום ההצבעה יגרום לה ולכל בעלי המניות (ואף לחברה) נזק בלתי הפיך, ומדובר בפגיעה בזכות הקניין שלה. "התנהלות החברה תמוהה ואומרת דורשני", סבורים אנשי מרצ'ינסון. "כלל לא ברור מדוע החברה נוהגת כמי שיש לו מה להסתיר, בפרט כשמדובר בהחלטות הנוגעות לתנאי התגמול של נושאי המשרה, ובמיוחד לתנאי תגמול מיוחדים וחריגים למנכ"ל החברה, שהוא גם יו"ר הדירקטוריון".

בין מרצ'ינסון להנהלת ננו דיימנשן התנהלו שיחות בנוגע לעסקי החברה, ובספטמבר הגישה מרצ'ינסון לדירקטוריון הצעה לא מחייבת לרכוש את מלוא מניות ננו דיימנשן תמורת 4 דולר למניה, לפי שווי של 995 מיליון דולר - פרמיה של כ-52% על מחיר ה-ADS בנאסד"ק באותה עת.

הדירקטוריון דחה את ההצעה (לפני כשנתיים המניה כבר נסחרה במחירים גבוהים משמעותית). באוקטובר, בכנס משקיעים בניו יורק, ניסה נציג מרצ'ינסון לקבוע פגישה עם שטרן, ולדברי החברה, בפגישה שנערכה שטרן "החל להשתלח בעלבונות", ובא-כוח החברה שלח בהמשך אותו יום מכתב שבו העלה טענות כי ביסטריסר "מטריד פיזית ומילולית" את שטרן.

עו"ד נועה הבדלה ממשרד עורכי הדין Sullivan Tel Aviv, המייצגת את ננו דיימנשן, מסרה בתגובה: "החברה טרם קיבלה את הבקשה או כתב התביעה ותשיב באופן ענייני אם תידרש. עם זאת, על פניו נראה כי מדובר בעוד אחד מהצעדים שנוקט לאחרונה אחד מבעלי המניות, שאינו מרוצה מהעובדה שדירקטוריון החברה דחה הצעה שלו להשתלט על החברה, והכול במטרה לייצר לו רווח אישי על חשבון טובת החברה ובעלי מניותיה".

חילופי דירקטורים והפסד של 34 מיליון דולר

בתוך כך, בסוף השבוע פרסמה ננו דיימנשן שני דיווחים: הראשון הוא דוחות הרבעון השלישי, והשני נוגע לחילופים בדירקטוריון. ד"ר יואב ניסן-כהן, לשעבר מנכ"ל טאואר, יחליף את ירון איתן, שעוזב אחרי קצת פחות משלוש שנים.

איתן, שהיה חבר בוועדות הביקורת והתגמול בדירקטוריון, כיהן כדירקטור מפברואר 2020. באפריל 2021 שילמה ננו דיימנשן 70 מיליון דולר תמורת חברת DeepCube, שאותה הקימו איתן וד"ר אלי דוד, שאף הוא היה דירקטור.

בדוחות הרבעון השלישי דיווחה ננו דיימנשן על הכנסות של 10 מיליון דולר (בדומה ל-2021 כולה) ועל הפסד של 33.8 מיליון דולר.

עוד כתבות

נשיא טורקיה ארדואן עם דגם של נושאת המטוסים / צילום: Reuters, Murad Sezer

הפרויקט הצבאי הבא של ארדואן: הקמת נושאת מטוסים באורך 300 מטרים

אחרי ההצלחה בעולם המל"טים, נשיא טורקיה ארדואן מכוון לליגת העל, עם הכרזה על נושאת מטוסים מהגדולות ביותר בנאט"ו ● בעוד שישראל שומרת על עליונות טכנולוגית במטוסים, אנקרה מצמצמת פערים בטבלאות היצוא הביטחוני העולמיות ומתבססת כמעצמת מספנות

אילוסטרציה של דגימות דם / צילום: Shutterstock

מטופלים במיון יוכלו לתרום דגימות למאגר חדש: הבנק שמצטרף למגמה העולמית במחקר

מאבחון מוקדם של סרטן ועד המלצות איך ללכת - בנקי דגימות הם הדבר החם בקידום מחקרים ● השבוע הוכרז על הקמת מאגר חדש בישראל על ידי חברת MeMed, בשיתוף שלושה בתי חולים והטכניון ● בארץ כבר פועלים כמה מאגרים מרשימים, אז למה שיתוף הפעולה ביניהם מסובך ומה הסיכוי שנראה כאן בנק דגימות לאומי ענק כמו בבריטניה

אוניית משא של צים / צילום: ליאור פטל עבור צים

לקראת שביתה של עובדי צים? הוועד הכריז על סכסוך עבודה ודורש לעצור את מכירת החברה לידיים זרות

על רקע המהלכים למכירת החברה, הודיע ועד עובדי צים על סכסוך עבודה ● בין השאר מעלה הוועד את נושא הרציפות של אספקה ימית לישראל בשעת חירום ● יו"ר ועד עובדי צים: "זהו תחילתו של מאבק, ונחריף את הצעדים ככל שיידרש"

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

מכונת המימושים של קרן פימי: 7 חברות שהניבו 2.6 מיליארד שקל בשנה

קרן פימי רכבה על הגאות בבורסה המקומית וביצעה מימושים בשבע חברות ציבוריות שבשליטתה, שרובן פועלות בסקטור הביטחוני ● רוב המימושים הוכרו כרווח, ובשוק מעריכים: "אם הבורסה תמשיך לעלות, פימי תממש באופן דומה גם בשנה הבאה ותנפיק לפחות 2 חברות"

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: אלעד זגמן, ענבה, לע''מ

הכפלת הפטור ממע"מ נכנסה לתוקף: איך יסתיימו המהלכים הבאים של השר סמוטריץ'

בניגוד לעמדת אגף התקציבים במשרד, שר האוצר חתם על הצו שיעלה את תקרת הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ־75 ל־150 דולר ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר מחו נגד המהלך וטענו כי יפגע בעסקים הקטנים ● המאבקים הבאים: הטלת מס רווחי יתר של 15% על הבנקים, רפורמת החלב, החזרת המס על בעלי קרקעות פנויות והטלת מס יסף על משקיעי נדל"ן

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

מרוץ ההשקעות בבינה מלאכותית עשוי להפוך את 2026 לשנת גיוס האג"ח הגדולה אי פעם

ההשקעות האדירות בתשתיות בינה מלאכותית דוחפות את גיוסי החוב הקונצרני בארה"ב לשיאים חדשים ● מיקרוסופט בוחנת מהפך ב-Xbox: מקונסולה סגורה לפלטפורמת גיימינג פתוחה מבוססת Windows ● אלפאבית קונה חברת אנרגיה ב־4.75 מיליארד דולר כדי להבטיח חשמל למרכזי הנתונים שלה ● ורשות החדשנות מרחיבה את התמיכה במו"פ של התעשייה היצרנית ● חדשות ההייטק

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

הרכישה הגדולה בתולדות אנבידיה: תשלם 20 מיליארד דולר עבור סטארט־אפ AI

אנבידיה רוכשת את הסטארט־אפ גרוק בעסקת מזומן של כ־20 מיליארד דולר - כך דווח ב־CNBC ● מדובר ברכישה הגדולה בתולדות החברה ובהימור על שבבי היסק לבינה מלאכותית ● גרוק, שנוסדה ב־2016 כדי להתחרות באנבידיה עצמה, גייסה רק לפני מספר חודשים לפי שווי של כ־7 מיליארד דולר "בלבד"

החשיפה האמריקאית שמעיבה על פגישת נתניהו וטראמפ בשבוע הבא

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תמיכה ישראלית חשאית בדרוזים בסוריה נחשפה בדיווח אמריקאי, בית משפט בבריטניה הרשיע שני תושבים בתכנון מתקפת טרור נגד יהודים, והאם תוקם ועדת חקירה ממלכתית לטבח בסידני שבאוסטרליה? • כותרות העיתונים בעולם

אילוסטרציה: איל יצהר

פסק דין: האם ניתן לחייב את הסבים ואת הדודים לשמור על קשר עם הילדה?

סיפור יוצא דופן הגיע לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה, כאשר אם לילדה בת 11 הגישה תביעה לאכוף על משפחת האב לקיים קשרים אישיים עם בתה, מאחר שהם מסרבים לעשות כן ● מה נפסק?

מרכז שיטור קהילתי חיפה / צילום: בר - אל

מאות שקלים בשנה: המס העירוני החדש שישלמו תושבי חיפה

לראשונה יתווסף לחשבונות הארנונה בחיפה "היטל שמירה", שנועד למימון כוח שיטור עירוני חדש ● התעריף עומד על 2.32 שקל למ"ר, בדומה למקובל ברשויות נוספות כמו תל אביב ורעננה, לצד התייקרות הארנונה הכללית ב־1.626%

יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, מייסדי ארמיס / צילום: ארמיס

"הנפקה היא לא מטרה בפני עצמה": מאחורי הקלעים של האקזיט הרביעי בגודלו אי פעם

חברת התוכנה ServiceNow הודיעה אתמול על רכישת חברת הסייבר ארמיס בכ־8 מיליארד דולר - האקזיט הרביעי בגודלו שנרשם בישראל אי פעם ● יבגני דיברוב, מנכ"ל ומייסד־שותף של ארמיס, ופבלו שטרן, סגן נשיא בכיר ומנהל חטיבת תהליכים טכנולוגיים ב־ServiceNow, חושפים בראיון לגלובס איך נסגרה העסקה

השקל מתחזק מול הדולר / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

הדולר ב-3.18 שקלים ובשפל של קרוב ל-4 שנים. אלו הסיבות

השקל ממשיך את מגמת ההתחזקות שלו מול הדולר שנחלש כבר שלושה רצופים בעולם ● הסיבות: העליות בוול סטריט, מכירת גז למצרים ועסקות נשק גדולות ● מיטב: "מעבר לירידות בשוקי המניות בעולם הוא האיום העיקרי על התחזקות השקל" ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה שמונה שנים ● ומה צפוי בעוד חצי שנה?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

שר האוצר סמוטריץ' חתם על הצו: ממחר - הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל יעלה ל-150 דולר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הודיע כי חתם על הצו שיעלה את הפטור ממע"מ על חבילות מחו"ל מ-75 ל-150 דולר ● המשמעות: החל ממחר התקרה החדשה תיכנס לתוקף ● בעלי עסקים ואיגוד לשכות המסחר תוקפים: המהלך יפגע במשק ובסופו של דבר בצרכנים ● סמוטריץ': "אין סיבה שנשלם יקר, יכול להיות פה זול"

מימין: גלעד יעבץ, מייסדי פאגאיה: אביטל פרדו, יהב יולזרי וגל קרובינר, ראסל אלוואנגר / צילום: ענבל מרמרי, טל שחר, רועי פרי

רוב המניות הישראליות בוול סטריט סוגרות שנה שלילית, אבל היו כמה שזהרו

לצד מספר מניות שהניבו תשואה תלת-ספרתית, בהן גם אלביט וג'יי פרוג, רוב המניות הישראליות בוול סטריט לא הצליחו להכות את תשואת המדדים, ויותר ממחציתן אף הסבו הפסדים למשקיעים ● בין המניות שאיבדו בשנה האחרונה 90% ויותר מערכן נמנות אאוטבריין, רי וגאוזי

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ קיבלו הודעה שהעסקתם תוקפא בשבוע הבא; דיון בבג"ץ בימים הקרובים

כ־50 מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר משבוע הבא ● העובדים טוענים לפגיעה דרמטית בלוח השידורים ולסגירה בפועל של התחנה לפני ההכרעה המשפטית, ופנו לבג"ץ בבקשה דחופה לצו ביניים ● משרד הביטחון: "המשרד לא הוציא הנחייה כלשהי על סיום העסקה בגלי צה"ל"

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

טסלה מול BYD: הסיפור ההפוך של יצרניות הרכב החשמלי הגדולות בעולם

מניית טסלה קפצה ב־6 החודשים האחרונים במעל 40% ושברה את שיא כל הזמנים ● לעומתה, BYD מציגה מגמה הפוכה עם ירידה דו־ספרתית באותה התקופה ● מה עומד מאחורי הפערים, ואיך מושפע מכך תיק ההשקעות שלכם?

וול סטריט / צילום: Shutterstock, orhan akkurt

נעילה חיובית בוול סטריט; S&P 500 שבר שיא בפעם ה-39 השנה

S&P 500 עלה ב-0.3%, ונאסד"ק הוסיף ● מניית נייקי קפצה לאחר שמנכ"ל אפל רכש מניות בחברה ● הדולר בדרך לשנתו החלשה ביותר זה 8 שנים ● בארה"ב נרשמה הצמיחה הגבוהה ביותר זה שנתיים, ובבלומברג צופים ביצועי יתר של מניות ערך ב-2026 • לא רק הזהב - גם הנחושת בשיא ● ערב חג המולד, המסחר באירופה ובוול סטריט ננעל מוקדם

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

ישראל בוחנת מסלול חדש: יצוא גז טבעי דרך קפריסין

הפסגה המשולשת בין ישראל ליוון וקפריסין שהתקיימה השבוע הולידה תוכנית לפרויקט תשתיתי דרמטי ● על הפרק: הזרמת גז מלוויתן ותמר לקפריסין, למורת רוחה של טורקיה

טדי וארדי, שותף בקרן אינסייט פרטנרס / צילום: אינסייט פרטנרס

המשקיע שמאחורי האקזיט הענק חושף את נוסחת ההצלחה, ויש לו גם אזהרה לתעשיית הסייבר

טדי וארדי מאינסייט מתייחס לאקזיט הענק של ארמיס הישראלית ומספר על הפוטנציאל שזיהה בחברה ● בראיון לגלובס הוא מנתח את מלכודת הסייבר המקומי, ומזהיר: הפער בין סטארט־אפ לחברה גלובלית עובר דרך הדמיון והיכולת לבנות הנהלה בארה"ב

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות - ביום השביעי ברציפות; המדדים בשיא

הדולר נסחר סבהב כ-3.18 שקלים, שיא של כ-4 שנים ● חוקרי רשות ניירות ערך פשטו על משרדי אירודרום ● שיכון ובינוי: טרם התקבלה החלטה למכירת מניות שוב אנרגיה ● איי.סי.אל חתמה על חוזים ארוכי-טווח עם לקוחות בסין ● בבנק מזרחי מסמנים את הסקטורים המומלצים בשוק ההון המקומי ב-2026