גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראלים שמשתפים פעולה עם פול אוקנפלד במטאוורס

הסטארט-אפ הישראלי YOOM והדיג'יי הבינלאומי פול אוקנפלד, משתפים פעולה בהפקת מופע מטאוורס מוזיקלי שיתקיים השבוע ● חברת VIZUM הישראלית, המתמחה בפתרונות אלומיניום לעולם העיצוב והאדריכלות, משיקה אולם תצוגה חדש לדלתות וחלונות הנפתחים ונסגרים בטכנולוגיית ריחוף מגנטי, כמו של אילון מאסק ● אירועים ומינויים

קטע מ-Perfectoverse. בעיגול: גלעד טלמון / צילום: צילום מסך, YOOM
קטע מ-Perfectoverse. בעיגול: גלעד טלמון / צילום: צילום מסך, YOOM

האפשרויות שהמטאוורס מביא איתו לחיינו הן אינסופיות - ועולם המוזיקה הוא בין הראשונים לאמץ אותן. כעת גם חברה ישראלית מצטרפת למהלך גלובלי מעניין: הסטארט-אפ YOOM והדיג'יי הבינלאומי פול אוקנפלד, מהאמנים האלקטרוניים המצליחים בעולם, משתפים פעולה בהפקת מופע מטאוורס מוזיקלי שיתקיים השבוע (חמישי, 22.12).

אוקנפלד יופיע באמצעות האווטאר שלו (הולוגרמה תלת ממדית) ב-PerfectoVerse, ויצור מעין חוויה פסיכדלית המשלבת אפקטים ויזואליים בעולם אינטראקטיבי, שנע בין מספר זירות ומגיב לקצב המוזיקה.

המופע שאורכו כ-72 דקות, צולם מראש בעזרת הטכנולוגיה של Yoom, שפיתחה מערכת מצלמות מקיפה המאפשרת לשדר וידאו וולומטרי באיכות גבוהה במערכת ניידת מבוססת בינה מלאכותית. הטכנולוגיה אף מאפשרת לכל אחד מהצופים לייצר לעצמו אווטאר.

משתתפי ה-Perfectoverse יוכלו להיות במאי האירוע למשך שלושה שירים, ולקבל שליטה על המצלמה הווירטואלית, המשדרת את החוויה ב-360 מעלות. המופע יתקיים בשעה 17:00 שעון ישראל, וניתן יהיה לצפות בו באמצעות סמארטפונים, מחשבים וטלוויזיות חכמות. הוא יהיה זמין לרכישה במשך שנה, עד ה-22 בדצמבר 2023, תמורת כ-10 דולר.

"המטאוורס פותח מגוון אפשרויות חדשות בפני אמני מוזיקה שרוצים לחזק ולשמר את הקשר שלהם עם הקהל", אומר גלעד טלמון, מנכ"ל YOOM ומפיק משותף של PerfectoVerse. "היכולת הזאת משתלבת בחזון שלנו לאפשר לקהלים שונים, מקצוענים ולא מקצוענים, לייצר ולצרוך תוכן מכוון פלטפורמות משחקיות והימרסיביות באופן קל ככל האפשר, שיוצר חוויה אינטימית ואינטראקטיבית".

חברת YOOM הוקמה ב-2016 על ידי מיכה בירנבוים וד"ר מיקי תמיר, שעד לאחרונה כיהן כיו"ר. החברה מעסיקה 70 עובדים במרכז הפיתוח בתל אביב, ובמשרדיה בניו יורק, בלוס אנג'לס ובטוקיו. בין משקיעיה נמנה ג'ימי איובין מייסד חברת התקליטיםInterscope Music .

מה שטוב לאילון מאסק: הריחוף המגנטי מגיע לבתים

האם הטכנולוגיה שתשמש את רכבת ה־ Hyperloop של אילון מאסק תיכנס בקרוב לבתים בישראל? חברת VIZUM הישראלית, המתמחה בפתרונות אלומיניום לעולם העיצוב והאדריכלות, משיקה אולם תצוגה חדש לדלתות וחלונות הנפתחים ונסגרים בטכנולוגיית ריחוף מגנטי. האולם, שממוקם בהרצליה ועוצב על ידי האדריכל פיצו קדם, מתפרס על פני כ־480 מ"ר. ההשקעה במהלך נאמדת ב-4.5 מיליון שקל.

שיטת הריחוף המגנטי מאפשרת מעבר של גוף בין שני קטבים של מגנט, היוצרים ניגודיות שבעזרתה אותו גוף למעשה מרחף, ללא חיכוך, במרחב. הטכנולוגיה נבחנת כיום על כלי רכב ואף על רכבות, בתקווה לאפשר תנועה מהירה במיוחד ושונה לחלוטין מהקיים כיום. יישום השיטה בדלתות ובחלונות מאפשרת פתיחה וסגירה שלהם ללא צורך במסילה, וגם כאן, ללא כל חיכוך.

מימין: ג'ורג'י דה קאני, אליק אביר, משה צור / צילום: רפי דלויה

למרות זאת, הם מספקים איטום הרמטי, כך שלא מתאפשרת חדירת מים או חלקיקי אבק זעירים. עוד מספקים החלונות והדלתות בטכנולוגיה זו בידוד תרמי, והם נשלטים באופן ידני או דיגיטלי, מהטלפון החכם.

חברת VIZUM נוסדה על ידי אליק אביר, בנו של אורי אביר, מייסד חברת האלומיניום הירושלמית הוותיקה אלומתריס. הטכנולוגיה החדשה, VIZUM MAGLEV (הלחם של צמד המילים Magnetic levitation), פותחה על ידו במשך שלוש שנים בהשקעה של 5 מיליון שקל, בשיתוף ג'ורג'יו דה קאני, מהנדס פיתוח בינלאומי. מוצרי החברה בקו זה ייוצרו במפעל בירושלים, ללא יד אדם.

שדה התעופה הישראלי לרחפנים

בשנים האחרונות עובדים באמזון על שימוש ברחפנים למשלוחים מהירים בארה"ב, אולם פעם אחר פעם המהלך נדחה. כעת נכנסת לזירה הזו סטריקס הישראלית, שפיתחה שדה תעופה אוטונומי לרחפנים.

החברה, שהוקמה בסוף 2019 על ידי ניב אהרוני המכהן גם כמנכ"ל, השלימה את הקמתו של מפעל ייצור בדייטון שבמדינת אוהיו, והחלה לייצר מערכות נחיתה וטעינה ומערכות חכמות לקליטת משלוחים בארה"ב. הצפי של אהרוני הוא שכושר הייצור של המפעל יגיע למאות מערכות בשנים הקרובות.

מדובר במערכות שישמשו הן למשלוחים מסחריים, והן לצרכים ביטחוניים כמו הגנה על גבולות ומתקנים רגישים. בנוסף, צפויה החברה לספק מערכות למערכת הביטחון הישראלית, שימומנו מתקציב הסיוע האמריקאי.

גזירת הסרט / צילום: סטריקס רחפנים

סטריקס היא חברת פורטפוליו של יוניקורן טכנולוגיות, שמחזיקה כ-18% מהון המניות שלה. השנה החלה החברה בפיילוט עם חברת לוגיסטיקה שעובדת עם בתי חולים, במטרה לקצר את זמני המשלוחים של תרופות מצילות חיים.

לדברי אהרוני, "שוק המשלוחים בארה"ב הוא בעל פוטנציאל גדול, וכבר השנה התחלנו במכירות ללקוחות אמריקאים בתחום המסחרי. במקביל אנו מספקים מענה למשימות חיוניות גם ללקוחות בתחום הביטחוני. המפעל בארה"ב מספק לנו יתרון משמעותי, כיוון שהוא מאפשר לנו מכירה לגופים ביטחוניים באמצעות חברה אמריקאית מקומית".

פדני משקיעים 5 מיליון דולר בחנות חדשה

רשת התכשיטים והשעונים פדני פותחת חנות דגל חדשה במלון דייויד קמפינסקי בתל אביב, בהשקעה של כ-5 מיליון דולר. בחנות יוצגו שעוני יוקרה ותכשיטים בקונספט שלפיו כל מותג הוא "חנות בתוך חנות". בין המותגים נמנים קרטייה, פנריי, ייגר לה קולטה, לנגה, שאנל, בולגרי, ברייטלינג, פיאג'ה וטאג הוייר. מדובר בחנות התשיעית של הרשת בישראל, והיא מתפרסת על פני כ-450 מ"ר.

Peled_Studios - Kampinski TLV

"החנות החדשה מחליפה את חנות הדגל האייקונית שלנו שהייתה ברחוב הירקון בתל אביב במשך עשרות שנים, ומהווה עבורנו ציון דרך לקדמה", אומר מנכ"ל הרשת אלון תורג'מן. "כל אחד ממותגי שעוני היוקרה העולמיים מוצג בחנות באופן זהה להצגתו בבוטיקי היוקרה המובילים בעולם, במתחמי מכירה אקסקלוסיביים. המהלך מצביע גם על אמונם הגדול של מותגי היוקרה העולמיים בפדני, ובשוק היוקרה הישראלי".

רשת פדני הוקמה ב-1950, ומאז 1972 מייצגת בלעדית בישראל את מותגי שעוני היוקרה של פאטק פיליפ, קרטייה, שאנל, פנראיי, פיאג'ה, ברייטלינג, ייגר לה קולטה, בולגרי שעונים ותכשיטים, לנגה ופיאג'ה.

חדשות טובות

עובדי חברת ג'ון דיר הכינו סלי מזון שחולקו למשפחות מעוטות יכולת בצפון באמצעות ארגון "מתן - משקיעים בקהילה", וכן ארוחות עשר שחולקו לתלמידי בית ספר בבית שאן, טבריה ועפולה. היקף התרומה עומד על כ-100 אלף שקל.

בנוסף התקיים שיתוף פעולה בתחום החינוך עם בית ספר בבית שאן, שבמסגרתו העבירו עובדי החברה שיעורי העשרה והשראה לתלמידים.

עוד כתבות

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

ניצחה את הגרמנים והצרפתים: רפאל זכתה בעסקת ענק

לפי דיווחים שפורסמו, המערכת שרפאל צפויה לספק לרומניה בעסקת הענק היא ספיידר, המספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, אל מול מגוון איומים ● ככל שתיחתם, תהיה זו העסקה השנייה בגודלה אי פעם של מדינת ישראל, לאחר מכירת מערכת חץ 3 לגרמניה, תמורת כ-3.5 מיליארד דולר

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

גם הפניקס דורשת מפריון לבטל את גלולת הרעל: "רואים בחומרה את התנהלות הדירקטוריון"

הפניקס מצטרפת לדרישה של ווליו בייס לבטל את גלולת הרעל ● השתיים מבקשות לכנס אסיפת בעלי מניות ובה להצביע על ביטולה ודרישה לאישורה ברוב רגיל ● בפניקס אומרים שהתוכנית אומצה תוך התעלמות מהנזקים שייגרמו לבעלי המניות

תקיפות צה''ל ברחבי איראן / צילום: Reuters, SOCIAL MEDIA

סיפקו מפת מודיעין עשירה: הלווינים הכינו את מכת הפתיחה באיראן

המראות של האיראנים מצלמים מל"טים בשמי טהרן שיקפו במהלך המערכה סיטואציה שבה צה"ל, במידה כזו או אחרת, הפך את איראן לרצועת עזה ● כעת משרד הביטחון חושף את הנתונים שהובילו לשליטה של צה"ל בשמי איראן

מטוס AIR ONE מאויש של חברת AIR / צילום: חברת AIR

השחקנית הישראלית שמנסה לרכוש מעמד בשוק הכטב"מים

יצרנית כלי הטייס האוויריים החשמליים AIR צפויה לפתוח מתקן ייצור בכפר יונה, בהשקעה של מיליוני שקלים ● השחקן בר ברימר משיק מותג אופנת גברים חדש בשם CABO, יחד עם קבוצת משקיעים ● והפדרציה היהודית של ניו יורק העניקה סיוע בהיקף של 200 אלף שקל לאלמנות צה"ל ● אירועים ומינויים

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי אולי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

בעלי סוכנות נטו פיננסים וקרן וולת'סטון, מימין: עידן כץ, אילן בן-ישי וירון פיטארו / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: תמר מצפי, אתר החברה, שאטרסטוק

רשות ני"ע מאשימה את בעלי וולת'סטון: "גייסו כסף במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל"

הרשות מאשימה את הבעלים של קרן ההשקעות בנדל"ן וולת'סטון, ירון פיטארו, אילן בן ישי ועידן כץ, בגיוס כספים במרמה, בהיקף של 1.6 מיליארד שקל ● לפי החשד, השלושה הציעו השקעות בסיכון גבוה, שלא על־פי תשקיף, תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא באשר לניגוד העניינים בו היו מצויים

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

ראש הממשלה ביטל דיון בהקמת שדה תעופה ברמת דוד

המועצה הארצית לתכנון ובניה לא תדון היום בהקמת שדה התעופה ברמת דוד שבעמק יזרעאל והליכי התכנון יעוכבו ● הביטול מגיע אחרי שסגן השר אלמוג כהן התפטר מהממשלה במחאה על התכנון לקדם שדה תעופה בצפון ולא בדרום

בניין מערכת וואלה בתל אביב / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

גל העזיבות בוואלה נמשך: סגן העורך דוד רוזנטל עוזב אחרי חודשיים בתפקיד

התפקיד הבא של רוזנטל: עורך אתר "ישראל היום" ● בוואלה הודיעו כי ליאת להב תחליף את רוזנטל ותמונה לסגנית העורך הראשי ● לאחרונה עזבו את וואלה גם סגן העורך צחי קומה, המנכ"ל עידן אלרום והפרשן המדיני ברק רביד

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

חלוקת רכוש בגירושים / איור: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בעלה לשעבר ● השופטת יעל וילנר הרחיבה בכך את הלכת השיתוף הספציפי וקבעה כי היא תחול אם ניתן להסיק מהתנהגות בני הזוג על הסכמה בפועל לשתף בנכס ● עוד נקבע כי הכלל עשוי לחול גם על נכס שאינו בהכרח דירת המגורים המשפחתית

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?