גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חזירים, אננס ושריפה בבית כלא: הדרך הארוכה של מייסד מדיוונד לאישור המשחה נגד כוויות

במקום סודי באסיה גדל שדה אננס עצום שנועד להפקת משחה לריפוי כוויות ● המוצר הזה, שפיתחה חברת מדיוונד, קיבל לאחרונה אישור FDA ושבר בצורת ארוכת שנים לחברות ישראליות ● מייסד החברה, פרופ' ליאור רוזנברג, מספר על המפגש המוזר עם המדען שהתחיל הכול ועל הניסויים החדשים לטיפול בפצעים וגידולים עוריים

פרופ' ליאור רוזנברג / צילום: איל יצהר
פרופ' ליאור רוזנברג / צילום: איל יצהר

באתר סודי, אי שם באסיה, נמצא שדה אננס עצום. קילומטרים על גבי קילומטרים של אננס. כל 30 טון של גזע אננס הופכים לבסוף לקילו אחד של תרופה נגד כוויות ופצעים, בידיה של החברה הישראלית מדיוונד.

האיש מאחורי ההפרטה הגדולה בחיפה: "חושש שעובדי נמל אשדוד פספסו את הרכבת" | ראיון
ת"א בראש, רמת השרון וגבעתיים אחריה: שיאניות המחירים של דירות 4 חדרים | בדיקת גלובס

התרופה הזאת עלתה לכותרות השבוע לאחר שקיבלה את אישור ה־FDA לשיווק שלה בארה"ב. היא שברה בצורת אישורים שנמשכה על פני עשורים. מלבד טבע, אף חברה ישראלית לא קיבלה אישור FDA לשיווק תרופה במנגנון פעולה חדש.

כעת צריך לשכנע את הרופאים להניח את סכין המנתחים, או יותר נכון את קולפן המנתחים שבו הם משתמשים כדי להסיר שכבה אחר שכבה של עור שנכווה, ובמקום זאת להסיר את העור באמצעות בתמצית אננס. הניסיון של החברה באירופה מלמד שזה לא תמיד קל, הרי מנתחים התרגלו לכלי החיתוך שלהם, אבל זה אפשרי.

הרעיון של המדען האאוטסיידר בארה"ב

הסיפור של התרופה מתחיל למעשה לא בשדה האננס אלא במחנה שבויים באפריקה בזמן מלחמת העולם השנייה. השבוי הגרמני ד"ר ג'רהרד קליין ואחות אמריקאית שטיפלה בו התאהבו, ובעקבות האהבה הגיע קליין לארה"ב.

"הוא חיפש עבודה והגיע למנתח ד"ר ג'ון ברק, שלא כל כך רצה להעסיק אותו כרופא משום שלא סמך על ההכשרה הרפואית של הגרמנים", מספר פרופ' ליאור רוזנברג, המייסד והסמנכ"ל המדעי של מדיוונד. "אלא שברק גם עמד בראש קבוצה של חוקרים שניסתה למצוא אנזים שיסלק רקמה מתה מפצעי כווייה, אז הוא שלח את קליין לחפש אותו".

רוזנברג ממשיך ומספר שקליין השתמש בתקציב המחקר שלו כדי לקנות חזירים. "הוא היה גורם להם לכוויות, מנסה לטפל בהם, ובסופו של דבר אוכל אותם", הוא אומר. לבסוף, הוא מצא את האנזים הזה שיודע לפרק רק את הרקמה המתה. "אנחנו באמת לא יודעים מדוע גזע האננס פיתח את התכונות הללו".

קליין, אומר רוזנברג, "היה חשדן עוד מאירופה, וחשב שכולם רוצים לגנוב לו את ההמצאה. פערי התרבות בינו לאמריקאים ניכרו, והוא לא הצליח לגרום להם להתעניין במוצר. עד שב-1982 הוא הגיע לכנס בשוויץ".

רוזנברג, שהיה אז כירורג בבית החולים סורוקה, גם הגיע לשם. "קליין הציג תמונה של חזיר, ואז איך הוא מורח עליו את משחת הפלא, והופ! יש תוצאה. אבל הוא כל כך חשש לסודיות, שהוא העביר את תמונות במהירות ואי אפשר היה לראות כלום. הקהל החל להשתעמם ולדבר, והוא הוריד לפתע את מכנסיו, והראה לנו את הרגל החשופה שלו, שעליה היה מצויר ריבוע כחול.

"הוא אמר: 'הרדמתי את המקום הזה', ואז הוציא מגהץ. הוא הניח את המגהץ על הרגל. הוא לגמרי שרף את העור! ואז הוא אמר, תגיעו בארבע לחדר כך וכך במלון הכנס, ותראו איך המקום נרפא".

רוזנברג הגיע למקום כבר בשלוש וחצי והיה בטוח שהמסדרון יתמלא בסקרנים, אבל נותר לבד. "כנראה דברים משוגעים כאלה הם לא בשביל אמריקאים או שוויצרים, אבל כן בשביל ישראלים. קליין פתח את התחבושת, ראיתי משהו מוזר ולא ידעתי אם זה נקי או לא נקי, אבל הסתקרנתי".

באותה תקופה, העולם כבר לא חיפש אחר אנזים להטרייה ופותחה שיטת הקולפן, שבה מסירים את העור שכבה אחרי שכבה. השיטה הזו יעילה, אבל יוצרת דימום רב, מחייבת הסרה של רקמה בריאה סביב רקמת הכוויה, וגם שימוש בשתל עור שנלקח מאזור בגוף עם עור בריא. "שנאתי את הניתוח הזה", מודה רוזנברג. "זו שיטה מצילת חיים, אבל עם סיבוכים וצלקות".

גידול אננס תמורת עוגייה

רוזנברג קיבל אישור הלסינקי ממשרד הבריאות לבצע ניסוי קליני במוצר, ראשון בעולם. "ההצלחה הייתה 50% בערך", אומר רוזנברג. "המשכתי לנסות אותו על חזירים שקניתי בקיבוץ להב. טיפלתי בכמה מאות חזירים ובכ־80 אנשים עד שנות ה־90, ואז נגמר החומר שקליין נתן לי.

"בינתיים קליין מת, אבל המשכתי לפתח את השיטה. גיליתי שאי אפשר להשתמש במוצר יחד עם כסף או יוד ועוד שינויים שהיו חשובים לפעילות המוצר. לימדתי את עצמי איך להפיק את החומר באופן הדיר יותר מכפי שקליין הפיק. תכננתי גם חבישה ייחודית שהג'ל נשאר בתוכה במשך ארבע שעות". היום החומר עובד בקרוב ל־100% מהמקרים, והתברר שלרוב אפשר לחסוך גם שימוש בשתל עצמי ופגיעה באזור אחר בגוף.

בשנת 2000 קיבל טלפון מדוד הייזלקורן, לשעבר מנכ"ל חברת BTG, שפרש אז והקים את כלל תעשיות ביוטכנולוגיה, להשקעה בחברות בתחום מדעי החיים. "'האננס עדיין זמין?', הוא שאל. וכך הקמנו את מדיוונד".

אבל החיים לא היו קלים.
"עברנו תהפוכות. כל מה שיכול ולא יכול לקרות קרה לנו. לקח לנו זמן עד שיצרנו קשר עם מגדל אננס, שיגדל עבורנו בדיוק את האננס שאנחנו צריכים. זה לא אננס טוב לאכילה, אז כדי שזה ישתלם למגדל, היינו צריכים להמציא סוג של עוגייה שמכינים ממנו, וכך חומר הגלם לא הולך לפח".

שדה האננס של מדיוונד באסיה / צילום: חברת מדיוונד

נדיר שה־FDA והרשות האירופית EMA מאשרים תרופה שהמקור שלה הוא מיצוי צמחי. בדרך כלל מנתבים מוצרים כאלה לעולם תוספי המזון.
"תרופות רבות הופקו, לפחות בתחילת הדרך, ממיצויים של צמחים, למשל אספירין וכינין. המוצר שלנו הוא תרופה כי אנחנו יודעים איך הוא עובד, וכי אנחנו יכולים להפיק אותו כך שיכיל בכל פעם בדיוק אותה כמות של רכיבים פעילים, וכי הוכחנו את יעילותה בניסוי קליני ברמה שדרושה לתרופה.

"ד"ר איילון אסקולאי, ראש תחום המו"פ שלנו, ישב וארגן את כל המידע הזה והגיש לרשויות, שקיבלו את המיצוי כתרופה ללא עוררין. היו לנו גם כמה הפתעות לטובה בדרך הזאת, וזו הייתה אחת מהן".

עוד לפני שקיבלתם את האישור, היה לכם הסכם עם טבע, שבוטל.
"זה היה סיפור קצר, שבו הם מימנו את הפיתוח שלנו ורכשו אופציה לשיווק המוצר, אבל אז התחלפה שם הנהלה, וד"ר ג'רמי לוין, המנכ"ל הנכנס, החליט להתמקד באונקולוגיה ובנוירולוגיה. הוא החזיר לנו את המוצר.

"ברגע שההסכם הזה הסתיים, לא ידענו מה לעשות, אבל באותה תקופה לא ידענו מה לעשות כל שבועיים, וכל רגע היה ממילא נראה שהכסף נגמר. מה אפשר לעשות? המשכנו לשחות כמו הצפרדע בחלב עד שנהיה חמאה".

השמרנות של מנתחים באירופה

ב־2012 קיבלתם אישור באירופה, אבל להכנסות לקח זמן להגיע.
"פתאום מגיע מישהו מארץ לבנטינית ואומר 'המשחה הזאת עושה את העבודה שלך יותר טוב ממך'. בחלק מהמקרים זה עלבון צורב. בגרמניה היו שמרנים, באנגליה אמרו לנו, 'מה? אנחנו בתקופת המלכה ויקטוריה המצאנו את הכירורגיה, אתה תלמד אותי לנתח?'. אמרתי, 'אני אלמד אותך איך לא לנתח'. וכירורגית אחת מקסימה כתבה מאמר בשם let’s put down the knife.

"הייתה גם אנטישמיות. קיבלנו מכתב ממנהל מחלקת כוויות שאמר שהמוצר מפתה, אך לא ישתמשו בו כי הוא מגיע מישראל. הכי פתוחים אלינו היו האיטלקים. מה שמצחיק הוא שמנהלי מרכזי הכוויות באיטליה היו כולם אנשים עם אגו עצום, שאי אפשר להפגיש ביניהם בלי פיצוץ. הם התאחדו כדי לכתוב את הפרוטוקול המקדם שימוש במוצר שלנו, והיום הם הולכים יחד לים".

ברבעון השלישי של 2022 רשמה החברה הכנסות של 1.4 מיליון דולר ממכירת מוצריה בלבד, אך מדובר בפעילות שהייתה עד כה מוגבלת על ידי קופת המזומנים ותשומת הלב הניהולית של החברה. בארה"ב המוצר ישווק על ידי שותפה בשם Vericel, הפועלת בתחום הכוויות ויש לה כבר מערך הפצה במדינה. במקביל, מדיוונד קיבלה אישור שיווק למוצר שלה לשוק הכוויות בילדים באירופה, שהוא גדול יותר משוק המבוגרים, הרחיבה את מספר האישורים שלה במדינות ספציפיות באירופה, וכן קיבלה אישורים בכמה מדינות נוספות בעולם.

שמפניה וריקודים על השולחן

לפני שנה וחצי המוצר עמד לפני אישור, אך האישור נדחה. "אני חושב שהם היו עסוקים בקורונה, ולמעשה התחננו שנעכב בעצמנו את הגשת הבקשה, כדי לא להעמיס על הצנרת שלהם", אומר רוזנברג. "הם עשו זאת בצורת הגשת שאלות לתיקון, ואנחנו היינו יהירים אולי ואמרנו 'לא, לא, אנחנו יכולים לענות על הכול', ואז במקום לדחות את ההגשה בעצמנו בחצי שנה, הם דחו אותה ביותר משנה.

"ההסבר הרשמי היה שחלק מהרופאים ידעו באיזו קבוצה החולה. מה שבאמת קרה הוא שלחלק מהרופאים פשוט לא היה כוח לחתום על הטופס שאומר שהם לא יודעים איזה חולה קיבל איזו תרופה. פשוט לא הקפדנו מספיק לקבל את החתימה הזאת מהרופאים העסוקים, אבל הראינו שגם לו הרופאים הללו היו מודעים לחלוקה לקבוצות, התוצאות שלנו היו עדיין טובות מאוד, והנה המוצר אושר, עם תיקונים מינוריים".

האישור אפילו הגיע כמה ימים לפני המועד האחרון האפשרי שהגדיר ה־FDA. "פתאום שמעתי את אתי קלינגר, סמנכ"לית המו"פ, נותנת כזאת צרחה, שחשבתי שהיא יולדת או משהו. חגגנו עם כמה בקבוקי שמפניה שהיו לנו במשרד. אחד המנהלים אמר שאם נקבל אישור הוא ירקוד עירום על השולחן. והוא רקד. אבל לא עירום".

ההסכם שהציל את החברה

רוזנברג אומר שהוא חייב את הצלחת החברה להסכם שנחתם ב־2012 עם רשות BARDA, הרשות האמריקאית להגנת חירום בתחום הביולוגיה. זמן קצת לפני כן, רוזנברג טיפל במקביל בשמונה נפגעים בשריפה בבית כלא, והוא הבין שבעת חירום, יש למוצר החברה יתרון גדול בטיפול בכמה חולים בבת אחת, כי לא רק רופא מנתח יכול למרוח את המשחה. מחלקות כוויות הן קטנות, ושריפה גדולה יכולה למלא אותן מיד. לדברי רוזנברג, הוא ראה מאז שליחות בקידום התרופה כמוצר חירום.

"למזלי, החיים שלי שזורים בכל מיני אנשים מדהימים", אומר רוזנברג. "גם בכל מיני קרציות, אבל גם באנשים מדהימים, ונראיין אייר, שהיה אז ראש ההתגוננות מפני כוויות ב-BARDA, הוא אחד מהם". בתחילת הדרך הפגישות היו סודיות, עד שהוא החליט לקדם חוזה פיתוח משותף בין הצדדים.

BARDA מימנה את החברה בכ־200 מיליון דולר, ובתמורה הצטיידה בתרופה לשעת חירום. לא פחות חשוב מהכסף, היא הקנתה לחברה אמינות בארה"ב, וגם מול שוק ההון האמריקאי, שבו החלה להיסחר ב־2014. "זה הציל את החברה", אומר רוזנברג.

היום מדיוונד נערכת לתחילת השיווק בארה"ב, להמשך השיווק באירופה וגם להמשך הניסויים הקליניים בהתוויות נוספות. החברה נמצאת בניסויים מתקדמים בתחום הפצעים הכרוניים, והיא החלה לאחרונה ניסויים בטיפול בגידולים עוריים, לאחר שרוזנברג טיפל בהצלחה בבתו. "ויש לנו בשרוול עוד אפליקציות", הוא מבטיח.

"האם המוצר יישאר בישראל? בידי מדיוונד? אני לא יודע, אבל הוא כבר קיים ועבר את נקודת האל־חזור".

עוד כתבות

גלולות סטייל מטריקס. רעיון שמציע שחרור / צילום: Shutterstock

איך הפכנו לחובבי קונספירציות ומה הקשר למזג האוויר

השבוע מזג האוויר קיבל תיאוריות קונספירציה משלו: האובך אינו תופעה טבעית אלא "מבצע לעמעום השמש" ● זה נשמע מופרך, אבל גם מוכר למדי. הוליווד לימדה אותנו לחשוד בגרסה הרשמית ולהאמין שלכל תופעה יש יד מכוונת

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

נתן שירות למוכרים, וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך והתחייב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע

מבצע ההעברה. 263 פילים הוסעו במשאיות כ–400 ק''מ / צילום: ap, Thoko Chikondi

עשרות הרוגים וציד בלתי חוקי: מבצע להצלת פילים באפריקה הסתיים באסון

פרויקט שימור טבע על הגבול בין זמביה למלאווי השתבש קשות ● ניסיון להקל את צפיפות הפילים הביא לרמיסתם של עשרות אנשים למוות, להריסה של גידולים בשווי 4.5 מיליון דולר ולהתעוררותו של ציד בלתי חוקי ● כך ניצת אחד הסכסוכים הקטלניים בין בני אנוש לחיות בר באפריקה זה עשורים

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד, הוא פיתח את אפליקציית "פארמי" שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירת 5 חדרים באחת השכונות המבוקשות בגבעתיים?

דירת 5 חדרים בשטח של 133 מ"ר עם מרפסת בשטח של כ־12 מ"ר, חניה ומחסן בגבעתיים נמכרה תמורת 4.9 מיליון שקל ● "שכונת בורוכוב בגבעתיים נחשבת לאחת השכונות המבוקשות והיוקרתיות ביותר בעיר" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

עמית אסרף / צילום: עומר הכהן

הילדות בטורקיה, החלום שהתנפץ ואקזיט הענק שרשם השבוע לפני גיל 30

"ישבנו בבית קפה ועלה הרעיון ליצור תוסף זדוני. עשר דקות אחרי ההתקנה מאות ארגונים בעולם רצו שנעזור להם. חברות ענק ביקשו את המוצר. OpenAI הפכה ללקוח הראשון" ● שיחה קצרה עם עמית אסרף, מייסד-שותף ומנכ"ל סטארט-אפ הסייבר KOI

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

הסנאטור גראהם: גורמים בסביבת טראמפ מייעצים לו לא לתקוף באיראן

שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● אלפים מחו בירושלים ובתל אביב נגד הממשלה; עימותים עם המשטרה בכיכר פריז ● עדכונים שוטפים

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון