גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תלמה בירו פורשת מאיגוד השיווק

לאחר 21 שנה באיגוד השיווק, תלמה בירו פורשת מתפקידה כמנכ"לית ● באפריל תחליף אותה בתפקיד סיגלית הורן-גלפרין, המכהנת כיום כמשנה למנכ"לית ● אירועים ומינויים

תלמה בירו / צילום: איל יצהר
תלמה בירו / צילום: איל יצהר

מנכ"לית איגוד השיווק, תלמה בירו, פורשת לאחר 21 שנה. הפרישה תתרחש באפריל הקרוב, ואז תחליף אותה בתפקיד סיגלית הורן-גלפרין, המכהנת כיום כמשנה למנכ"לית. האיגוד כולל כ-200 חברות מהגדולות במשק, בענפי המשקאות, הפיננסים, תקשורת, קמעונאות ועוד.

בין המהלכים המשמעותיים שהובילה בירו, או הייתה שותפה להם, נמנים הסדרת התוכן השיווקי, רגולציה עצמית בתחום הפרסומות, החזרת שלטי החוצות לאיילון, האמנה להגינות ואחריות בפרסום והאמנה להסדרת היחסים בין מפרסמים לפרסומאים שנחתמה במאי האחרון, בין היתר בעקבות פרסומי גלובס.

סיגלית הורן גלפרין / צילום: גולי כהן

"השינוי הכי משמעותי שהובלתי בתפקיד הוא שינוי המהות, האסטרטגיה, השיח והעיסוק של איגוד המפרסמים, שהיה גוף מעט מאובק שעסק בעיקר בפרסום", אומרת בירו. "זה לקח שלוש שנים עד שהצלחנו לשכנע את ההנהלה, אולם מאז האיגוד עוסק בשיווק הרחב, שפרסום הוא רק חלק קטן ממנו.

"הכישלון הכי מהדהד היה הניסיון להביא לבקרה מסודרת של התפוצה בעיתונות. נלחמתי מלחמה קצת דון קישוטית בעיתונים הישראלים, כשביקשתי שגוף חיצוני בלתי תלוי יפרסם כמה עיתונים יוצאים, כמה מוחזרים וכו', כדי שכל מפרסם יידע בדיוק עד כמה יראו את המודעה שלו - כמו שיש רייטינג בטלוויזיה. הבנתי די מהר שהמלחמה שלי אבודה, ועד היום ישראל נמצאת מאחור בתחום הזה ביחס לעולם.

"כישלון נוסף היה הניסיון לצרף אלינו עסקים קטנים. נכשלנו, כי אנחנו נתפסים בשוק כאיגוד של החברות הגדולות, והם לא מרגישים נוח לשבת ליד תנובה, סלקום וחברות ענק".

באיזה אופן השתנה המעמד של הענף השתנה בשנים האחרונות?
"המקצוע משתנה ללא הפסקה. למשל, כשהתחלתי הדיגיטל היה 3% מעוגת הפרסום, והעיתונות 50% - היום זה בדיוק הפוך. גם כל יום יש נושא חדש שעולה על הפרק - ה-AI, הטיקטוק, הכלים החדשים של גוגל והשירותים החדשים של פייסבוק. אנשי השיווק צריכים להמציא את עצמם כל יום מחדש, ואני לא מכירה הרבה מקצועות שזה קורה בהם. זו הסיבה שיש לי פאשן בלתי נגמר והתלהבות בלתי נגמרת לתחום".

אז למה את עוזבת?
"אחרי 21 שנה חייבים לחדש, להביא רוח חדשה. זו קדנציה מאוד ארוכה. בשנות הקורונה לא מצאתי לנכון לעשות שינויים מפליגים באיגוד, אבל בשנה האחרונה, אחרי שחזרנו לשגרה, התחלתי לחשוב על זה. שאלתי את עצמי עד מתי, וכשהחלטתי לפרוש, הודעתי להנהלה. לשמחתי הם קיבלו את ההחלטה בהבנה. בהחלט הגיעה העת להעביר את המקל לידיים הכי נכונות ומקצועיות, לסיגלית.

"כבר היו אליי כל מיני פניות, שזה מחמיא, כי לא העליתי בדעתי כמה אנשים התרשמו מהעשייה שלי. אבל נכון לעכשיו אני מתכננת לנסוע, לטייל ולבלות. כשיגיע הרגע, אשקול לאן אני הולכת ועם מי".

מה תהיה בעינייך המשימה העיקרית של סיגלית?
"להשאיר את האיגוד במעמדו כאוטוריטה עליונה בתחום השיווק, להיות כל הזמן רלוונטי, לשתף ידע בקרב חברי האיגוד ובעיקר לשמור על גאוות היחידה. היום איגודים מקצועיים מאבדים גובה, הם ננטשים, ואצלנו בדיוק ההפך - כל הזמן מצטרפים חברים חדשים, ויש שיתופי פעולה".

באיזו חברה השקיעו תנובה ויטבתה

חברת הפודטק Pigmentum השלימה גיוס סיד בסך 6 מיליון דולר, בין היתר מקיבוץ יטבתה (מבעלי מחלבת יטבתה), ארקין אחזקות, קרנות משפחתיות אמריקאיות וישראליות. לסיבוב הצטרפו בעלי המניות הקיימים, שכוללים את תנובה, טמפו ופלטפורמת ההשקעות OurCrowd.

פיגמנטום נוסדה ב-2018 על-ידי טל לוצקי, אמיר טירולר ופרופ' אלכסנדר ויינשטיין, במסגרת עבודתם המשותפת בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. החברה פיתחה טכנולוגיה שהופכת צמחים למעין "מפעלים" לייצור רכיבים בעלי ערך, כמו חומרי טעם וריח, צבעים וחלבונים לתעשיות המזון, הקוסמטיקה ומדעי החיים.

טל לוצקי (CEO) ואמיר טירולר  (CTO), מייסדי פיגמנטום / צילום: Pigmentim

באמצעות רכיב ייחודי שמוסיפים למערכת ההשקיה, הצמח "מפעיל" מנגנונים גנטיים שהונדסו לתוכו, והופכים אותו ל"מפעל" לייצור רכיבים לפי דרישה. החברה מתכוונת להתמקד ביצירת קזאין, החלבון העיקרי בחלב והחשוב ליצירת גבינות, במטרה לאפשר ליצרניות מוצרי חלב אלטרנטיביים לייצר גבינות קשות מהצומח, בעלי מרקם, טעם וערכים תזונתיים כמו גבינה מחלב פרה. כספי הגיוס ישמשו אותה להכפלת צוות המחקר והפיתוח, הקמת מעבדה ומשרדים ויציאה לפיילוט בשוק.

לדברי טל לוצקי, מייסד פיגמנטיום, "החזון שלנו להפוך את הרפתות המזהמות לחוות חקלאיות שייצרו חלבוני גבינה פונקציונליים, באותה איכות ובמחיר תחרותי. היום 80% מהקרקעות בעולם מוקדשות לחקלאות, ומשמשות לגידול בעלי חיים. ליכולת לייצר חלב מהצומח יש את הפוטנציאל לשנות לא רק את תעשיית החלב, אלא את העולם כולו". 

חדשות טובות

אגודת הגליל, מכון וולקני והמרכז לחקר חקלאי בירדן משיקים פרויקט מחקר משותף למאבק בזיהום שפכים. הפרויקט, המתקיים במימון USAID, יימשך ארבע שנים. בראשו יעמוד ד"ר נידאל מסאלחה, חוקר בכיר באגודת הגליל, ולצידו ילוו את הפרויקט ד"ר לונא אלחדידי, חוקרת בכירה מהמרכז הלאומי הירדני למחקר חקלאי; וד"ר רועי פוסמניק, חוקר בכיר ממכון וולקני. עבודת המחקר תתבצע בשתי המדינות.

צוות החוקרים שיובילו את פרויקט המחקר הישראלי-ירדני המשותף / צילום: באדיבות אגודת הגליל

עוד כתבות

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

''זו כנראה ההשקה הכי חזקה שנעשתה למוצר מציאות מדומה לטיפול נפשי אי פעם'' / אילוסטרציה: Shutterstock

טייס הקרב שהקים חברת מציאות מדומה וגייס אותה לטיפול בנפגעי המלחמה

ערן אור הקים את XRHealth ב-2016 בעקבות פריצת דיסק שחווה. מאז החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומציעה טיפולים בתחום הפיזיותרפיה, הכאב והטראומה באמצעות מציאות מדומה ● כשפרצה המלחמה, הוא החליט להשיק במהירות את המוצר גם בישראל, מוקדם מכפי שתכנן

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות בתל אביב; מדד הבנקים יורד ב-1.5%, טבע מזנקת ב-7%

מדד ת"א 35 יורד ב-0.2%, ות"א 90 משיל מערכו 0.5% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות, לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

חברת הדירוג S&P תפרסם בסוף השבוע את עדכון לדירוג האשראי של ישראל: מה צפוי בו?

אחרי שהורידה בהפתעה את הדירוג של ישראל בחודש אפריל, צפויה S&P לפרסם סקירה נוספת ביום שישי ● באוצר מתוחים, אבל מעריכים שלא חלה הרעה במצב הביטחוני שמצדיקה הפחתה נוספת ● החשב הכללי מעדיף לפי שעה להתמקד בגיוס חוב מהמוסדיים הישראלים

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

יבואנית טויוטה בישראל: צפויים חוסרים בדגמי הרכב הפופולריים

יבואנית טויוטה מודיעה על "השפעה מיידית" על השיווק של קורולה ו-CH-R ● לגלובס נודע כי החברה עוצרת הזמנות לחברות הליסינג, ומקצה את המלאים לטובת לקוחות פרטיים ● גם יונדאי החליטה להשהות את ההזמנות על מספר דגמים, בהן I10, I20

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

"לו הייתי רוטשילד": טירה שהייתה בבעלות משפחה יהודית נמכרת בסכום של 454 מיליון דולר

בטירה הצרפתית מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים ● בעבר הטירה הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית, אותה הם מכרו למלך מרוקו - חסן השני ● כעת היא צפויה לעמוד למכירה פומבית ועשויה אף להפוך לאחד הנכסים היקרים שנמכרו אי פעם

נמל חיפה, בספטמבר 2023 / צילום: Shutterstock

29 מתוך 30 חברות קרוזים הפסיקו את פעילותן בישראל, והן לא ממהרות לחזור

שנת 2024 הייתה אמורה להמשיך את השגשוג בענף הקרוזים, אולם מאז פרצה המלחמה עזבו החברות הבינלאומיות את ישראל ● מנו ספנות, היחידה שתפליג הקיץ, מבטיחה שלא תעלה מחירים ● מומחים: "גם אם התיירות תחזור לשגרה, ייקח לענף שנה לפחות להתאושש"

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

ריצ'רד פרנסיס, נשיא ומנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

טבע עקפה את התחזיות וצמצמה את ההפסד הנקי; המניה קופצת במסחר בת"א

הכנסות טבע עקפו את התחזיות המוקדמות, וההפסד הנקי הצטמצם בהשוואה לרבעון המקביל ● לצד זאת החברה אשררה את התחזית השנתית שמסרה ברבעון הקודם ● הודיעה במקביל על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 3 בתרופה מקורית לטיפול בסכיזופרניה

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"

כפר סבא / צילום: Shutterstock

שתי שכונות ישנות סמוכות: המיקום שווה הרבה במחיר

שכונה אחת קרובה לרכבת והשנייה למרכז העיר, ובשתי השכונות מקודמים פרויקטים של התחדשות עירונית ● איפה יותר משתלם לרכוש דירות קטנות?

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

החברה הישראלית שתספק שמונה מלט"ים לצי הגרמני

במסגרת העסקה יסופקו שמונה מל"טים מדגם הרמס 900 של אלביט לצי הגרמני ● בחברה הגרמנית מעריכים כי הפרויקט המשותף יושק בסלון האווירי בברלין ביוני

מתחם תעש השלום / צילום: טלי בוגדנובסקי

המכרז במתחם תעש בת"א: כמה תעלה דירה באזור המבוקש?

מכירת הקרקע ל-528 דירות במתחם תעש השלום הוכיחה שיש ביקוש גבוה לקרקעות אטרקטיביות, אך המחישה עד כמה הענף רחוק משיאי עבר ● ודאי כשבצד הסיכון יש גם זיהום שטרם טופל

איתי בן זקן (משמאל) ונמרוד שדות, מייסדי האניקומב / צילום: יוסי זליגר

חברת הביטוח הדיגיטלית האניקומב גייסה 36 מיליון דולר

האניקומב מציעה ביטוח דיגיטלי לבעלי בתים משותפים בארה"ב, שוק שמוערך ב-34 מיליארד דולר ● החברה תשתמש בכספי הגיוס להעמקת היתרון הטכנולוגי המבוסס AI שלה ולהתרחבות לשווקים משיקים

מה צפוי לשקל? / אילוסטרציה: Shutterstock

הדולר יגיע ל-3.5 שקלים? מה קורה בשוק המט"ח

לראשונה מאז תחילת אפריל, השקל מתחזק בחדות מול המטבעות הזרים ויורד מתחת לרף ה-3.7 שקלים לדולר ● מדובר בשינוי מגמה חד לעומת התקופה האחרונה בהמשך להתפתחויות הבטיחוניות ● מה עומד מאחורי שינוי המגמה?

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

ההפסד הנקי של אופקו גדל וקמהדע בטוחה שתשבור שיא ב-2024

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אנלייט הציגה דוחות מעורבים, אך בחברה אופטימיים לגבי התוצאות בהמשך השנה ● ההפסד של אופקו הלת' גדל בהשוואה לתקופה המקבילה, והמניה צוללת ● קמהדע מגדילה את תחזית ההכנסות ל-2024 ● מדור חדש

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב