גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכול התחיל בחדר מלון בסיליקון ואלי: כך נולד הצ'אט שמשגע את העולם

בסוף 2015 חמש מהדמויות החזקות בעמק הסיליקון, בהן אילון מאסק וסם אלטמן, הקימו סטארט־אפ בינה מלאכותית, ללא מטרות רווח, שכל מטרתו הייתה "להועיל לאנושות" ● 7 שנים לאחר מכן, OpenAI הפכה לחברה המפורסמת בעולם בתחומה עם תדמית שספק מדאיגה ספק מעוררת השארה בענקיות הטכנולוגיה ● וגם: הפיתוחים החדשים שבקנה ● מהפכת הבינה המלאכותית 

המפץ הגדול  של OpenAI / צילום: Shutterstock
המפץ הגדול של OpenAI / צילום: Shutterstock

 

בדצמבר 2015 התאספו חמש מהדמויות החזקות ביותר בעולם הטכנולוגיה וההייטק העולמי בחדר מלון בסיליקון וואלי ליד סן פרנסיסקו. אילון מאסק, שכבר אז היה אחד האנשים העשירים בעולם, יחד עם סם אלטמן, שהיה נשיאה של מאיצת הסטארטאפים Y Combinator, פיטר ת'יל, ממקימי פייפאל, ריד הופמן, שהיה מייסד שותף ברשת החברתית לינקדאין, וג'סיקה ליווינגסטון, שהייתה שותפה בהקמת Y Combinator וכתבה ספר מצליח על הקמת סטארט־אפים. החמישה הסכימו לתרום מיליארד דולר במשותף ויחד עם קרנות נוספות וגם השקעה של אמזון, הקימו את חברת הבינה המלאכותית OpenAI.

הציוץ של סם אלטמן

OpenAI הביאה לחיינו כמה מהמוצרים המדוברים ביותר בעולם הטכנולוגיה בעשורים האחרונים. ראשון לפרוץ לתודעה הציבורית היה הבוט DALL E-2, שמסוגל לייצר תמונות וציורים מורכבים בהסתמך על פקודות טקסט בלבד. כשהתפרסם, לפני כשנה, הרשתות החברתיות התמלאו בציורים של כבשים בחלל בסגנון פיקאסו, או חדי קרן על חופים מוזהבים בסגנון הבארוק. לפני כחודשיים, פרסמה החברה את ה־Chat GPT, צ'אט מתוחכם שמחכה שפה אנושית טבעית ברמה גבוהה מאוד. הצ'אט יכול לענות על שאלות, לכתוב פרסומות ומאסות של טקסט, וגם לכתוב שורות קוד ואפילו תוכנות ואפליקציות.

 

כך הפכה OpenAI לאחת החברות המפורסמות והמדוברות ביותר בעולם, ולכזו שהביאה את מהפכת הבינה המלאכותית, ובמיוחד את הבינה המלאכותית היוצרת להמונים. אם בעבר העניין בתחום היה שמור בעיקר לכותבי אלגוריתמים, מתמטיקאים, ואנשי דיפ טק, כעת, גם אנשי השיווק והפרסום, משאבי האנוש וגם אנשי התוכן נמצאים כבר עמוק בקלחת.

כיום, במיוחד לאחר השקעת הענק של מיקרוסופט בחברה, הרווח הפוטנציאלי ברור. עם זאת, הכוונה המקורית של המייסדים, הייתה ש־OpenAI תוקם כגוף מחקר ללא מטרות רווח. מטרת העל של החברה, כפי שהגדירו אותה במסמך רשמי של OpenAI, הייתה: "לקדם בינה מלאכותית באופן שבו יש סבירות גבוהה שתועיל לאנושות כולה, ללא צורך לייצר החזר כספי. מכיוון שאנחנו מנותקים ממגבלות כלכליות, נוכל להתמקד בהשפעה חיובית על האנושות".

"אנחנו מאמינים שבינה מלאכותית צריכה להיות המשך טבעי של בן האדם והרצון שלו, ברוח החירות, בחלוקה שווה ורחבה ככל האפשר", המשיכו בחברה. "התוצר הסופי אינו ידוע כרגע, והעבודה היא קשה, אבל אנחנו מאמינים שהמטרה נכונה".

ההכרזה של OpenAI לא הגיעה בחלל ריק. כמה חודשים לפני ההקמה, אילון מאסק הזהיר בפומבי מהסכנות שצפויות לעולם כתוצאה משילוב הכלים של הבינה המלאכותית. גם עם הקמתה של החברה החדשה, מאסק לא היסס להזהיר פעם נוספת: "קשה להבין לעומק עד כמה בינה מלאכותית ברמה של בני אנוש תועיל לחברה", אמר. "באותה מידה, קשה להבין את הנזק שהיא עלולה לגרום לחברה אם מישהו יבנה אותה, או ישתמש בה, בצורה לא נכונה". באותה השנה גם המדען והפיזיקאי סטיבן הוקינג הזהיר מסכנות הבינה המלאכותית, וגם מייסד מיקרוסופט, ביל גייטס, שטען: "אני מהמחנה של המודאגים, בהתחלה המכונות יעשו עבורנו הרבה משימות ולא יהיו סופר אינטליגנטיות, זה יכול להיות חיובי אם נתפעל את זה נכון. אבל כמה עשורים אחר כך, הבינה המלאכותית תהיה כל כך חזקה שזה כבר יהיה מקור לדאגה". ביל גייטס עוד ישוב להיות דמות מפתח בהמשך הדרך של OpenAI.

 

מאסק עזב, המודל העסקי השתנה

כשנה וחצי לאחר הקמתה, OpenAI פרסמה שני מוצרים חדשים שנועדו בעיקר לעזור ללמד ולאמן את המודלים ללימוד מכונות שפיתחה. עיקר הידע הטכנולוגי של החברה הגיע מהמדען הראשי שלה, ד"ר איליה סוצקבר ומהצוות שגייס לצידו. סוצקבר נולד באמצע שנות ה־80 בברית המועצות, ואת התואר הראשון שלו במדעי המחשב סיים באוניברסיטה הפתוחה בחיפה. לאחר מכן, עבר עם משפחתו לקנדה שם השלים את לימודי הדוקטורט שלו. סוצקבר נחשב לאחד המומחים העולמיים בתחום לימוד המכונה והבינה המלאכותית.

בשנת 2018 ארעו שתי טלטלות. הראשונה הייתה הקמת זרוע נוספת של החברה, כזו שתפעל למטרות רווח. השינוי הגיע בעקבות הבנה של המנכ"ל, סם אלטמן, שהמודל הקיים יקשה על גיוס הון ומענה על צורכי החומרה העצומים שנדרשים כדי לאמן מודלים של בינה מלאכותית. החברה שינתה רשמית את ייעודה, אך הבהירה שתשמר מנגנונים שיבטיחו שתמשיך לפעול לטובת האנושות כולה.

המודל של רווח מוגבל עליו הכריזה החברה הוא ייחודי בנוף ההייטק העולמי. החברה שפועלת ללא מטרות רווח הקימה חברה בת, שתוכל לפעול על מנת לייצר רווחים למשקיעים. בנוסף נוצר מנגנון לפיו כל משקיע יוכל להרוויח "רק" עד פי 100 מהסכום שהשקיע. לדוגמה, מי שהשקיע 10 מיליון דולר בחברה, יוכל להרוויח רק עד מיליארד דולר.

זמן קצר לאחר מכן, הגיעה הודעתו של אחד המייסדים המרכזיים, אילון מאסק על כך שהוא מתכוון לעזוב את החברה. בפוסט בבלוג של החברה נכתב, באופן אגבי, שמאסק יעזוב את כל תפקידיו בהנהלה. עם זאת, בהודעה צוין שמאסק ימשיך לתרום ולייעץ לחברה בהמשך הדרך. ההסבר הרשמי, כפי שהוסבר בבלוג, היה שבשל פיתוחים חדשים בתחום הבינה המלאכותית בטסלה, חברת הרכב החשמלי שמאסק הוא המנכ"ל שלה, והחשש מניגוד עניינים - הוא נאלץ לפרוש.

מספר חודשים לאחר הפרישה, במספר ציוצים בטוויטר (שהיום נמצאת גם היא בבעלותו), פירט מאסק את הסיבות האמתיות, לטענתו, להחלטה לעזוב את הנהלת OpenAI: "רק כדי להבהיר, מעולם לא הייתי מעורב מאוד במה שעושים ב־OpenAI במהלך השנה האחרונה, ולא פיקחתי על העבודה שם. הייתי צריך לפתור מספר אתגרים טכנולוגיים בטסלה ובספייס איקס. בנוסף, טסלה ו־OpenAI התחרו בהרבה מקרים על אותם עובדים פוטנציאליים. אני גם לא מסכים עם חלק מהדברים שהצוות של OpenAI רוצים לעשות".

עוד ב־2018 החברה פרסמה שהיא פיתחה את הגרסה המוקדמת של הצ'אט שכולנו מכירים היום, גרסה שנקראה GPT 2. עם זאת, החברה הודיעה שמכיוון שהיא חוששת שיעשה בו שימוש המוני להפצת "פייק ניוז", היא לא פרסמה את הכלי החדש לציבור. בשלב מאוחר יותר, OpenAI השיקו גרסה "מוחלשת" של הצ'אט, עם כ־8% מהיכולות של הבוט המקורי.

היחסים עם מיקרוסופט והספק של גייטס

במשך שנים מיקרוסופט עבדה על פיתוח יכולות הבינה המלאכותית שלה. מנכ"ל ענקית הטכנולוגיה, סאטיה נאדלה, אף דחק בעובדי החברה למצוא דרכים חדשות להשתמש בבינה המלאכותית על מנת לייעל את מוצרי מיקרוסופט. לאורך אותן שנים, מנכ"ל OpenAI, סם אלטמן נהג לטוס באופן תדיר למטה מיקרוסופט בסיאטל, על מנת לשכנע את הבכירים שם, להשקיע בחברה הצעירה מקליפורניה.

רבים מבכירי החברה התלהבו מהיכולות שהציגה OpenAI ודחפו לקידום שיתוף פעולה, אלא שהחברות נאלצו להתמודד עם מי שנשלח מטעם מיקרוסופט לבדוק את הטכנולוגיה - המייסד והמנכ"ל ביל גייטס. גייטס לא אהב את הטכנולוגיה והביע ספק ביכולת של מכונה להבין שפה אנושית בצורה טובה מספיק.

למרות ההתנגדות של גייטס, העסקה יצאה לדרך ומיקרוסופט השקיעה כמיליארד דולר בחברה של אלטמן. לאורך שנות העבודה המשותפות הקשר בין החברות התפתח, כש־OpenAI החלה להשתמש בשירותי הענן של מיקרוסופט על מנת לאמן וללמד את המודל שלה, ובמקביל מיקרוסופט החלה להטמיע חלק מטכנולוגיות הבינה המלאכותית במוצרים שלה.

מוקדם יותר השבוע אישרה מיקרוסופט את השמועות והדיווחים שפורסמו בשבועות האחרונים והודיעה שתשקיע מיליארדי דולרים ב־OpenAI במהלך השנים הקרובות. בהודעה של מיקרוסופט לא פירטו את שווי העסקה, אך בפרסומים שונים דווח כי החברה מסיאטל תשקיע 10 מיליארד דולר, סכום שישקף שווי שוק של 29 מיליארד דולר לחברת הבינה המלאכותית.

מיקרוסופט כן אישרה שבכוונתה לשלב את הטכנולוגיה של OpenAI בכמה ממוצרי הדגל שלה כמו וורד, אאוטלוק ופאוור פוינט, וכן לאפשר גישה ליכולות הבינה המלאכותית גם בשירותי הענן שלה - Azure.

הפיתוחים הצפויים בחודשים הקרובים

בינתיים, החברה מתכוננת להשקה של המודל החדש והמתוחכם אפילו יותר של ChatGPT. בחברה סירבו להתייחס למועד המדויק שבו המודל החדש יונגש לציבור הרחב, אך טענו שניתן לצפות שזה יקרה בחודשים הקרובים.

במקביל, מנכ"ל OpenAI, סם אלטמן, חשף בראיונות עיתונאיים שבחברה כבר עומלים על המוצר החדש שלהם, שיוכל לייצר סרטוני וידאו מושקעים ומקוריים באמצעות פקודות טקסט בלבד. התחזיות הן שנוכל לראות את הכלי החדש כבר במהלך השנה הנוכחית.

לבסוף, החברה עומלת על מנת לפתח כלים שיוכלו לזהות טקסטים שנכתבו באמצעות בינה מלאכותית. בעבר פרסמה החברה את GPT-0, שיכול לזהות טקסטים שכאלו, אך הוא היה ברמה נמוכה יחסית וניתן היה לתמרן אותו באמצעות מניפולציות פשוטות. הפרסומים על הכלים החדשים החלו לצוץ בעיקר בעקבות ביקורת על כך שתלמידים בבתי ספר וסטודנטים באוניברסיטאות משתמשים בצ'אט המתקדם על מנת לרמות במשימותיהם. וכן לאחר שצ'ק פוינט פרסמה מחקר שמצא כי האקרים משתמשים בצ'אט הבינה המלאכותית למטרות זדוניות. כך, קצת יותר משבע שנים אחרי הישיבה ההיא בחדר מלון בסיליקון ואלי, השאלה שמהדהדת אולי חזק מכולן היא האם חמשת ההייטקיסטים הצליחו במשימתם: "לקדם בינה מלאכותית באופן שבו יש סבירות גבוהה שתועיל לאנושות כולה".

עוד כתבות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

ראש ה-CIA, וויליאם ברנס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

ראש ה-CIA בדרך לדוחא לפגישת חירום, לנוכח זה ששיחות ישראל-חמאס "עומדות להתפוצץ"

שר הביטחון הבהיר: "המשמעות של סירוב חמאס - פעולה עצימה ברפיח בזמן הקרוב ביותר" • ראש ה-CIA יגיע ל"פגישה דחופה" בדוחא: "השיחות עומדות להתפוצץ" • 10 ישראלים נפצעו מפצמ"רים שנורו מרפיח לכרם שלום, 3 מהם במצב קשה • נפילות בקריית שמונה אחרי שורת אזעקות בצפון, בן 65 נפצע קל מרסיסים • עדכונים שוטפים

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים