גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בארה״ב מנסים להתמודד עם תחלופת עובדים מהירה באמצעות כלל זהב אחד

90 יום - זהו משך הזמן שאחריו יש יותר סיכוי שעובד יישאר בחברה לטווח ארוך, כך לפי מומחים ומנהלי כוח אדם ● בחברות אמריקאיות רבות בונים תהליכי קליטה שנועדו להביא עובדים חדשים לאבן הדרך הזאת, וכוללים הכשרות מיוחדות, חונכים ותיקים, יעדים מובנים ובונוסים

כלל הזהב לשימור עובדים מוצלח / צילום: Shutterstock
כלל הזהב לשימור עובדים מוצלח / צילום: Shutterstock

 

במסע לשימור עובדים, חברות מתמקדות במטרה משותפת ומאוד ספציפית: 90 יום. אם תצליחו להחזיק עובדים במשך שלושה חודשים, כך אומרים מנהלים ומומחי כוח אדם, גדלים הסיכויים שהם יישארו לטווח ארוך יותר, שבסביבה מהירת התחלופה של ימינו הם מגדירים כשנה ומעלה. זו הסיבה שחברות ייצור, מסעדות, מפעילי מלונות ואחרים מציעים בונוסים מיוחדים, הכשרה מדורגת ותוכניות חדשות, וכך מקווים למנוע התפטרות של עובדים חדשים בשלושת החודשים הראשונים בתפקיד. 

"סייבר לא יכריע מלחמות בשנים הקרובות", ראש אגף התקשוב בצה"ל בראיון ראשון
האם הקריסה של קבוצת אדאני מאיימת על נמל חיפה?

בחברת החימום ומיזוג האוויר Carrier Global Corp החלו לצוות עובדים חדשים ל"חבר" יותר מנוסה במפעלי הייצור לאחר שגילו שרוב השחיקה מתרחשת עוד לפני שעובדים חוצים את קו שלושת החודשים, כך אמר המנכ"ל דיוויד גיטלין. מנהלים בחברת תוכנות הווידאו ממינאפוליס Qomu Corp, שינו את ההכשרה ואת התהליכים לקליטת עובדים בין היתר סביב היעד של צמצום מה שהחברה מכנה "מתפטרים מהירים" או עזיבות בתוך תקופה של שלושה חודשים, כך אמרה מרסי נואה, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברה.

חלק מהזכיינים במקדונלד'ס, בוונדיס וברשתות מזון אחרות מפרסמים בונוסים לעובדים חדשים בגובה מאות דולרים, שרובם ניתנים לפדיון לאחר 90 יום. ברשת בתי המרקחת CVS נותנים לעובדי מחסן בחלק מהמקומות בונוס של 1,000 דולר אם הם נשארים בתפקיד שלושה חודשים.

"אם אתה רואה מישהו מגיע לקו שלושת החודשים, המציאות היא שהוא יהיה כאן לפחות שנה", אמרה מריסה אנדראדה, סמנכ"לית אנשים ראשית בצ'יפוטלה מקסיקן גריל. ברשת התמקדו במשמרות מסודרות ובהענקת הסבר ברור לעובדים חדשים לגבי הפעילות וההטבות, היא אמרה. טקטיקה זו נועדה לגרום לסייע עובדים לחוש בנוח בסניפים ולהיות בעלי מוטיבציה להישאר, היא אמרה.

שוק העבודה הקיץ היה אחד ההדוקים זה עשרות שנים ומציאת מספיק עובדים, שלא לדבר על עובדים טובים, נותרה כה קשה שבאופן הולך וגובר חברות רוצות לשמר מועסקים חדשים. באופן מסורתי שלושה חודשים נחשבו לזמן מספיק לעובדים להתחיל להוכיח את עצמם, כך אומרים מנהלי כוח אדם ותיקים. חברות רבות עדיין כוללות תקופה "על תנאי" ל־90 יום, וחלקן מעכבות במהלכה הטבות כמו ביטוח בריאות.

בדיוק כמו שפיתוח הרגלי התעמלות שמחזיקים מעמד יכול לקחת שבועות רבים של מאמץ עקבי, מעסיקים גילו ש־90 יום הם לרוב זמן מספיק כדי שעובדים ייכנסו לשגרה יציבה בתפקיד חדש. לדברי מנהלים, זה יכול להיות חשוב במיוחד עבור עובדים לפי שעה בתעשיות עם תחלופה גבוהה כמו אירוח או ייצור, שם יש לעובדים אפשרויות רבות.

עובדים הרוויחו משוק עבודה שאפשר להם להחליף בקלות משרות תמורת שכר גבוה יותר. העובדים גם עושים שריר בדרכים אחרות. עובדים בחנות של אפל במרילנד הצביעו הקיץ בעד התאגדות, ויצרו את האיגוד הראשון של עובדי אפל בארה"ב, מה שמתווסף למאמצי ההתאגדות כמו סטארבקס ואמזון.

עלות של אלפי דולרים

פטריק ויילן, מנהל משאבי אנוש ופיתוח ארגוני בחברת TAT Limco מטולסה, אוקלהומה, העוסקת בייצור בתעשיית התעופה - ראה איך בסוף השנה שעברה כמה מהרתכים, עובדי ההרכבה ואחרים בחברה עזבו לטובת משרות, שבחלק מהמקרים, שילמו רק דולר או שניים יותר לשעה. חלק מהעובדים, אמר, בקושי נשארו אצלו חודש. מתוך תסכול החל לטעון בדיונים פנימיים שהחברה צריכה לחשוב מחדש על גישתה להעסקה. הוא רצה תוכנית כלשהי ל־90 יום. "היה נראה שזה חלון קסמים", אמר.

ויילן אמר כי לאחר שהסביר שכל מועסק חדש שעוזב עולה לחברה אלפי דולרים בהוצאות על הכשרה, זמן והכנסות אבודות, המנהלים הסכימו לשינוי. בינואר החברה מיסדה תהליך הכשרה של 90 יום.

ב־TAT Linco העסיקו מתאם קליטה לעבודה שיפקח על ההשתלבות של כל עובד חדש בחברה. כעת מנהלים יוצרים קשר עם עובדים לפני היום הראשון שלהם כחלק ממאמץ לספק יותר נקודות מגע עם מועסקים חדשים כדי שלא יתפתו לעבוד אצל חברה יריבה. המפקחים קובעים ציפיות שבועיות לעובדים החדשים שמדריכות אותם בשלושה החודשים הראשונים, ונותנים להם מטרות מובנות וזמן להתעדכן.

תחלופת עובדים, שבינואר 2022 עמדה על 37%, ירדה ביותר ממחצית, ל־16%, אמר ויילן. עובדים חדשים יותר נשארים גם הם. בשלושת החודשים הראשונים של 2022, החברה איבדה אחד מכל 45 עובדים שהעסיקה. "אם אנחנו מאבדים מישהו בחודש־חודשיים־שלושה, זה מאוד נדיר", אמר ויילן.

ישנם סימנים לכך ששוק העבודה מצטנן. חברות ובהן טסלה ונטפליקס הכריזו על תוכניות לצמצם את מצבות העובדים, וחלק מהמעסיקים משכו הצעות עבודה למועסקים פוטנציאליים. אבל במשרות שעתיות במגוון תחומים, הביקוש לעובדים נותר גבוה מבחינה היסטורית.

עובדים אומרים שלעיתים קרובות הם יודעים תוך כמה שבועות האם משרה מתאימה להם. עלייה אבוט, סטודנטית בת 23 באוניברסיטת טמפל, אמרה שלאחרונה עזבה התמחות בשיווק בפילדלפיה לאחר שהייתה שם כחודש. למרות שאבוט אמרה שמעולם לא עזבה תפקיד קודם לכן והיא היססה לעזוב את ההתמחות לפני סיומה בקיץ, היא חשבה שהתפקיד התברר כשונה מכפי שהוצג לה בתחילה. השכר היה נמוך ממה שחשבה שהבטיחו לה, וחלק מהתגמול התבסס על מבנה של עמלות, כך אמרה.

"בשבוע השלישי או הרביעי, שאלתי את עצמי, 'האם זה נכון מבחינתי?'", אמרה. במהירות מצאה עבודה חדשה כמתאמת שיווק. "התמונה הגדולה יותר לגבי משרות היא לעיתים פשוט ניסוי וטעייה", אמרה.

תקופת קבלת ההחלטות

חלק ניכר מההצלחה במשרה בשלושת החודשים הראשונים תלוי בקשר של עובד עם החברה, כך אמרו מנהלים. בחברת התוכנה מסן פרנסיסקו Intercom, עובדים חדשים בכל הרמות מתבקשים להתחיל במה שהחברה קוראת לו סיור האזנה כדי להבין את פעילות החברה ולהיפגש עם כמה שיותר עמיתים לעבודה. לעובדים בדרגים נמוכים, הסיור הזה יכול להימשך שבועיים; לעובדים בדרג ניהולי, הוא יכול להגיע לשישה שבועות. "90 הימים הראשונים הם כמעט כמו תהליך ריאיון מתמשך על ידי העובדים בחברה", אמר ל. דיוויד קינגסלי, מנהל השמה ראשי בחברה. "אלה רגעים מכריעים שבהם אנשים באמת מקבלים החלטות".

בחלק מהחברות, כמו ספקית התוכנות למשרדים Envoy, שכרו בחודשים האחרונים עובדים שיבדקו עם מנהלי העסקה ועובדים חדשים כדי לראות איך החוויה נחווית על ידי כל הצדדים. "שלושת החודשים הראשונים הם הזמן בו עובדים אומרים 'זו ההחלטה הטובה ביותר שקיבלתי', או 'עשיתי טעות כי זה לא משה שחשבתי שזה יהיה'", אמרה אנט ריביס, מנהלת השמה ראשית ב־Envoy.

בחברת Waste Management מתכננים להציג כלי שיאפשר למנהלים לקבל משוב מהצוותים בזמן אמת. "אתה הולך לקבל פירורים מהחבר'ה", אמר ג'ון מוריס, מנהל תפעול ראשי ב־Waste Management. "זה הולך להיות, 'הי, זה מה שהצוות שלי מספר שמעסיק אותו'". בחברת פינוי האשפה והמחזור למדו את נתוני תחלופת העובדים וגילו ש־120 הימים הראשונים מכריעים במיוחד. החברה מצוותת עובדים חדשים למנוסים יותר ושולחת חלק מהעובדים להכשרה אישית באריזונה או בפלורידה.

הרבה גורמים משחקים תפקיד בשימור עובדים חדשים, אמר מוריס, כולל הטבות לימודיות ושכר. אבל החברה רוצה לוודא שהמנהלים הם בעלי יכולת להגיב לנושאים שונים במגוון ערוצים, וזו אחת הסיבות להצגת הכלי החדש. "כולנו מקבלים הרבה משוב, אבל כשמדובר ב־800 עמודים, אף אחד לא יקרא את זה", אמר מוריס. "אז איך אתה נותן למובילים בחזית טעימה, דברים קטנים, פעולות ספציפיות שהם יכולים לעשות?"

ג'ניפר סיק, בת 29 מריצ'פילד, אוהיו, קיבלה בסוף פברואר שעבר משרה כנציגת מכירות ב־Group Management Services, ספקית של שירותי שכר, מיקור חוץ ושירותים אחרים לעסקים קטנים. בחברה יש תקופה על תנאי באורך 90 יום, עם יעדים מוגדרים בבירור, הפעם הראשונה שסיק נתקלה בדבר כזה בקריירה שלה.

סיק אמרה שהמנהלים מצפים ממנה לעשות לכל הפחות 300 שיחות בשבוע ולבקר בשני עסקים קטנים; אם היא רוצה לקבל בונוס אחרי 90 יום, היא צריכה לעשות 375 שיחות בשבוע ולבקר בארבעה בתי עסק. המנהלים בודקים איתה שוב ושוב אם חסר לה משהו, כך אמרה. "הם כל הזמן שאלו, 'איך את מרגישה? מה שלומך?'", כך סיפרה.

היא השלימה את תקופת 90 הימים ביום שישי אחד בתחילת יוני וקיבלה את הבונוס על כך שעשתה את השיחות הנוספות והביקורים. ביום שני שלאחר מכן, כבר היו לה מפתות לרכב חברה וכרטיס דלקן, עוד הטבה של סיום תקופת המבחן. "עבדתי מאוד קשה ב־90 יום האלה בגלל שראיתי לעצמי עתיד בחברה הזו", אמרה.

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל