גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלדד תמיר על הגיוס ל-FINQ: "קרה שזרקו אותי מהחדר"

אחרי שכיכב בתוכנית הטלוויזיה "הכרישים" כמשקיע הקים תמיר את FINQ, מרקטפלייס למוצרים פיננסיים המבוסס על בינה מלאכותית ● עד כה הושקעו בחברה כ-5 מיליון דולר ● כעת מדווחת החברה על גיוס של 6 מיליון דולר מהיזם ניר צוק ● אירועים ומינויים

אלדד תמיר / צילום: שריי עוז
אלדד תמיר / צילום: שריי עוז

אחרי שנים שבהן ביסס את מעמדו בענפי ההשקעות והטק, ואף כיכב בתוכנית הטלוויזיה "הכרישים" כמשקיע, בשנתיים האחרונות מוצא עצמו אלדד תמיר, מבעלי בית ההשקעות תמיר פישמן, בצד השני - כיזם.

לפני כשנתיים הקים תמיר את FINQ, מרקטפלייס למוצרים פיננסיים המבוסס על בינה מלאכותית, המאפשר למשתמשים לקבל מידע מותאם אישית עבור קבלת החלטות פיננסיות, הצעות השקעה ופתיחת תיק השקעות. עד כה הושקעו בחברה כ-5 מיליון דולר על ידי תמיר עצמו, שמכהן כמנכ"ל, ומשקיעים פרטיים נוספים.

כעת מדווחת החברה על גיוס של 6 מיליון דולר מהיזם ניר צוק, מייסד פאלו אלטו והבנק הדיגיטלי החדש "אש". בעקבות הגיוס צפויה מצבת העובדים של החברה לגדול מ-15 ל-25. "הקשר נוצר דרך חבר, שאמר שזו האסטרטגיה של ניר, כי חוץ מהבנק הדיגיטלי מעניינות אותו פלטפורמות דיגיטליות אחרות. הוא מחפש דברים שקשורים לדור הבא, יש לו חזון, ויכולת לראות קדימה".

איך היה לעבור פתאום לצד שצריך לבקש את הכסף?
"זה היה מעבר מאתגר. מאוד קשה לגייס, במיוחד כשאתה מציע מוצר עם חזון שונה, ונלחם בשחקנים המקומיים. פתאום אתה צריך לדפוק בדלת, לרוץ ולחזור. קיבלתי הרבה 'לא', זרקו אותי מהחדר, אבל צריך להמשיך ולבלוע הרבה צפרדעים.

"אתה פוגש אנשים, שלרוב הם צעירים ממך, ואתה אומר לעצמך 'מה הם מבינים', אבל הם יושבים על הברז, ואתה מנסה לשכנע. זה לא נעים, אבל זה בסדר גמור, כך זה צריך להיות. השאיפה שלי היא שהסיבוב הזה יגדל, יש עוד שורה של משקיעים שמתעניינים".

איך נולד הרעיון להקמת החברה?
"אני המון שנים בתעשיית ההון סיכון, בין השחקנים הראשונים בתעשייה. השקעתי ברדוור, בכרומטיס, בנייס ועוד, ובמקביל אני פעיל בתמיר פישמן. כלומר, העולם הזה מוכר לי משני הצדדים, גם הטכנולוגיה וגם הצרכים של שוק ההון.

"כל השנים אני מסתכל על השוק, ובעיניי הוא מאוד מקולקל. אם ניקח לדוגמה את תעשיית התיירות, לפני שבוקינג הוקמה היית מתקשר לסוכן ומבקש שימצא לך מלון, לא היו לך אפשרויות לבחור ולעשות התאמה אישית. העולם הפיננסי פועל באופן דומה: המתווך הפיננסי תמיד דואג לעצמו, הוא מקבל הטבות ואתה כלקוח לא יודע מזה.

"כשאתה פוגש סוכן פנסיוני, אתה קורבן. הוא בעיקר נעול סביב המכירה, ולא אכפת לו מה קורה אחר כך. זה עולם שמתנהל כאילו הדיגיטציה והאינטרנט לא הגיעו אליו. החלום שלי היה לייצר מרקטפלייס פיננסי אובייקטיבי, ולשמחתי הביג דאטה, ה-AI והדרישות הרגולטוריות מאפשרות את זה היום.

"זה קצת כמו פמילי אופיס, שיודע מה הצרכים שלך ובודק בשבילך את המוצרים של כולם. אין סיבה שלא יהיה זמין לכולם, ולא רק למי שיש לו סכומים גבוהים. אצלנו אין סכומי מינימום בהשקעה".

במובן מסוים אתה מתחרה בעצמך כבית השקעות.
"נכון, אבל זה העתיד. תמיר פישמן הוא חלק מהמרקטפלייס, ואם נהיה מספיק טובים במוצרים שאנחנו מוכרים, יקנו אותנו. אני מאמין שהמערכת תרים בעשר רמות את כל הענף".

בין המוצרים שפינק מציעה נמצא תיק מניות שכולו מבוסס AI, ללא מגע יד אדם. "אנחנו מעבדים נתונים מכל העולם, לצד חוכמת ההמונים, בלוגים וסנטימנטים. כל יום מדרגים את ה-S&P מחדש, ומראים את 10 המניות המובילות. האלגוריתמיקה אומרת לך במה כדאי להשקיע. יש לנו גם פורטל קרנות נאמנות, והשנה נעשה פנסיה בגמל, וקצת השקעות בחו"ל".

לאן תרצה לקחת את החברה בעוד שלוש שנים?
"אני רואה אותנו על המשבצת של בוקינג, נטפליקס ואמזון. אנחנו מתחילים בארץ, אבל הכוונה היא בהחלט לצאת לחו"ל, ובשביל צריך לגייס עוד הרבה כסף. בעולם אין היום מרקטפלייס פיננסי אובייקטיבי. זה קצת פרימיטיבי, וזה לא קיים בשום שוק אחר".

מה יכול להכשיל אותך בדרך לחזון, היכן החסמים?
"אתה נלחם בשחקנים מאוד גדולים וחזקים, בכל היצרנים ובתי ההשקעות - הם היו מעדיפים שלא תהיה מערכת כזו. אתה גם נלחם קצת בבנקים, שרוצים להשאיר את הלקוח אצלם. לשמחתנו, הבנקאות הפתוחה מאפשרת לנו לפנות לעוד לקוחות, ולהציע להם מגוון. המכשול השלישי הוא שכאשר אתה עושה מהפכה אנשים ספקטיים, כך שאנחנו צריכים לגייס עוד הרבה כדי לגדול".

פיצה האט בשת"פ עם yellow

רשת הפיצריות הגדולה בישראל, פיצה האט, המונה 104 סניפים, מצטרפת לאפליקציית yellow, המפעילה ארנק דיגיטלי שמאפשר צבירת כסף לאחר תדלוק בתחנות פז ורכישות בחנויות yellow וסופר יודה.

משתמשי הארנק הדיגיטלי באפליקציה יוכלו לצבור 10% מסכום הקנייה בסניפי פיצה האט, ולפרוק אותם במגוון בתי עסק החברים במועדון - חנויות ילו, סופר יודה, סופר פארם ו-וולט, שהצטרפו לרשימה בספטמבר האחרון.

פיצה האט, שבבעלות חברת טבסקו החזקות בע"מ, מונה יותר מ-100 סניפים ברחבי הארץ. שיתוף הפעולה עמה יחל כפיילוט, וצפוי להימשך מספר חודשים.

הארנק הדיגיטלי של ילו, שעובד בצורת קאשבק, צבר מאז השקתו ב-2018 יותר ממיליון הורדות, ורושם מחזור כספי של מעל מיליארד שקל בשנה. "קבוצת פז מציבה את הארנק הדיגיטלי של yellow בחזית גם בתוכניתה האסטרטגית לשנת 2023", אומר אופיר ענבר, סמנכ"ל שיווק וסחר בקבוצת פז.

"הארנק הוא ממועדוני הלקוחות המובילים בישראל, ואחרי הצלחת שיתופי הפעולה עם סופר פארם, וולט וחברת הביטוח הראל, החברה צפויה להתקשר בשיתופי פעולה נוספים עוד השנה".

במי השקיעו ולדמן וקרמר

על רקע הירידה בהיקף הגיוסים בענף ההייטק, בולט הגיוס החדש של חברת אוליגו סקיוריטי, המתמקדת באבטחת אפליקציות בסביבת ענן. החברה גייסה 28 מיליון דולר ממשקיעים כמו שלמה קרמר (ממייסדי צ'ק פוינט ואימפרבה), איל ולדמן (מנכ"ל ומייסד מלאנוקס) ואייל מנור (לשעבר סמנכ"ל בגוגל קלאוד, וכיום מנהל מוצר והנדסה ראשי ב-Twilio).

גל אלבז, נדב צ'רנינסקי ואבשלום חילו, מייסדי oligo / צילום: שלומי פרי

אוליגו סקיוריטי, בוגרת תוכנית Intel Ignite, הוקמה על ידי נדב צ'רנינסקי (מנכ"ל), גל אלבז (מנהל טכנולוגיות ראשי) ואבשלום חילו (מנהל תהליך ראשי) ב-2022, והיא מעסיקה 30 עובדים בתל אביב ובניו יורק. הפתרון של החברה מאפשרת לארגונים לזהות חולשות בספריות קוד פתוח, כאשר לדברי המייסדים 2022 הייתה שנת שיא בהתקפות מסוג זה, וגם ב-2023 צפויה מגמה דומה ואף עלייה.

"כבר היום ארגונים לא מסוגלים להתמודד עם כמות החולשות שמאותרות בקוד שלהם, וזה מותיר אותם חשופים ולא מוגנים. בנוסף, תוקפים מבינים שניתן לנצל חולשה בקוד פתוח, ולתקוף בבת אחת ארגונים רבים. זו החשיבות בפתרון של אוליגו, שמצליח לפקס את הטיפול בחולשות החשובות באמת, ומאתר תקיפות שלא מאותרות על ידי הכלים הקיימים".

כמה שווה מכבי לאמסלם טורס

קבוצת אמסלם טורס תהיה חברת התיירות הרשמית של מועדון הכדורסל מכבי תל אביב, כחלק מפרויקט הדגל של המועדון "טסים עם כוכבים".

עדלי מרכוס, עו''ד שמעון מזרחי, יעקב אמסלם, דורון ג'מצ'י, אליעזר אמסלם / צילום: אור זיו

במסגרת שיתוף הפעולה, אמסלם טורס תהיה אחראית על הפרויקט שמציע לאוהדי מכבי חבילות תיירות הכוללות טיסה עם השחקנים למשחקים במסגרת היורוליג, העברות למלון, למשחק ולשדה התעופה, וכמובן כרטיסים למשחק. לפי הערכות בשוק, שיתופי פעולה מסוג זה מסתכמים ביותר מ-2 מיליון דולר של עסקאות ישירות ועקיפות בשנה.

חדשות טובות

חברת האנרגיה הסולארית סולאראדג' קיימה שבוע פעילויות בנושא איכות הסביבה וקיימות בכפר הנוער מנוף בעכו, במסגרתו תרמה מערכת גג סולארית בהיקף של כ-50 קילו וואט, שצפויה לחסוך לכפר יותר ממיליון שקל במשך 25 שנים.

צבי לנדו ושושי אביזמר / צילום: אייל גזיאל

עוד כתבות

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

אורי יוניסי, בנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ראש חטיבת המשכנתאות של לאומי, אורי יוניסי, פורש מהבנק

יוניסי היה אחראי למדינות המשכנתאות הדי אגרסיבית שנבלמה לאחרונה ● מי שצפוי להחליפו בתפקיד הוא ראש אגף השירות של לאומי מתן סמיש, שנבחר בשנה שעברה לנבחרת 40 הצעירים המבטיחים של גלובס

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock

מניית טסלה יורדת ב-7% בטרום מסחר לאחר שאילון מאסק הודיע על השקת מפלגה פוליטית

מגמה מעורבת באירופה בעקבות החדשות בנוגע למכסים של טראמפ ● ירידות בחוזים העתידיים בוול סטריט ● טראמפ: מאסק ירד מהפסים ● שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט • וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

הגופים המוסדיים היו הגופים הפעילים ביותר בשוק המניות בשבוע החולף

המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים

יוני הפך לאחד החודשים החזקים בבורסת תל אביב, גם הודות להזזת כספי משקיעים מקרנות נאמנות המשקיעות במדד S&P 500 אל הבורסה המקומית ● לידר: "קשה לראות תפנית שלילית משמעותית או תיקון בשוק" ● במגדל מזהים הזדמנות במניות נדל"ן מסחרי ותקשורת

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי. צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבנקים רוצים לחלק יותר דיבידנד ושני בעלי שליטה ייהנו מכך במיוחד

עם עודפי הון של 27 מיליארד שקל, הבנקים מעוניינים שבנק ישראל יעלה את שיעור הדיבידנד המשולם לבעלי המניות מדי רבעון מ־40% ל־50% ● מהם הנימוקים בעד ונגד המהלך, מהי עמדת המפקח על הבנקים והאם ומתי הוא ייצא לפועל?

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם