גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת הייעוץ של PwC ממזגת את BE Suite

BE Suite מתמחה ביישום והטמעה של NetSuite - מערכת המאפשרת ניהול עסקי גלובלי בזמן אמת ופועלת באמצעות הענן ● וגם: הסדרה חדשה של "דרמה טים" שמצטלמת באפריקה והמיתוג החדש של אל על ● אירועים ומינויים

מימין: נעמה דרוקמן, שותפה ב-PwC Israel, איגור פובולוצקי, ממייסדי Be Suite וירון חדוות, שותף ב-PwC Israel / צילום: אפי קינן
מימין: נעמה דרוקמן, שותפה ב-PwC Israel, איגור פובולוצקי, ממייסדי Be Suite וירון חדוות, שותף ב-PwC Israel / צילום: אפי קינן

סקר שנערך לאחרונה על ידי פירמת רואי החשבון PwC העולמית מלמד כי 94% ממנהלי מערכות מידע בארגונים צופים שימשיכו להשקיע, ואף להגדיל את ההוצאות שלהם על טרנספורמציה דיגיטלית - וזאת למרות ההאטה הכלכלית הגלובלית.

בפירמה עצמה לא נותרו אדישים לתוצאות, וכעת חברת הייעוץ של PwC ממזגת לתוכה את BE Suite, המתמחה ביישום והטמעה של NetSuite - מערכת המאפשרת ניהול עסקי גלובלי בזמן אמת ופועלת באמצעות הענן. המהלך אמור לאפשר ל-PwCלחזק את מעמדה בעבודה מול חברות הייטק וסטארט-אפים - כאשר בחברה מזהים כי התחום חווה ביקושים גבוהים גם בתקופה הנוכחית.

נזכיר כי מדובר במהלך המשך להתרחבות שעליה דיווחנו לפני שנה - אז הקימה חטיבת הייעוץ חברה בת טכנולוגית ומיזגה לתוכה את הסטארט־אפ סייבר סטיקס (CyberStyx).

BE Suite הוקמה ב-2019 על ידי ג'ני חלץ ז"ל ואיגור פובולוצקי, שכעת ימונה למנהל טכנולוגיות ראשי ומנהל מכירות ויישומים של כלל הייעוץ הטכנולוגי ב- PwCישראל. לחברה יש עשרות לקוחות בארץ ובעולם, והיא מונה 15 עובדים. בחודש החולף נפטרה חלץ, אשר חתומה על הפיכת החברה לאחת מחברות היישום המובילות בארץ.

לדברי נעמה דרוקמן, שותפה בקבוצת הייעוץ הטכנולוגי, "יותר ויותר ארגונים מאיצים את ההשקעות שלהם בתחומי הטרנספורמציה הדיגיטלית בכלל, והמעבר למערכות פיננסיות ולוגיסטיות בענן. ההון האנושי הגלום בקבוצת הארכיטקטים והמיישמים של BE Suite מאפשר לנו להרחיב את היקפי הפעילות של הקבוצה בצורה משמעותית".

אזור התעשייה

הסדרה הישראלית שתצולם באפריקה

חברת "דרמה טים", של חיים שריר ומוש דנון, תצלם סדרה חדשה בשטחי אפריקה, כאשר לפי גורמים בתעשייה ההשקעה בה תעמוד על 16-20 מיליון שקל. מחצית המימון מגיעה מענקית המדיה הצרפתית Federation, המקדמת עם דרמה טים פיתוח והפקת סדרות לשוק הבינלאומי. בין ההפקות המוכרות של החברה, שאף הגיעו לנטפליקס, נמנות "אזהרת מסע" ו"בלאקספייס".

הסדרה תקרא "התרגיל", והעלילה תתמקד בלוחמת יוצאת יחידה מובחרת בת העדה האתיופית שמגיעה לאפריקה כדי להעביר ידע ביטחוני למקומיים, ונחשדת כטרוריסטית. את הסדרה כתבה זוכת פרס ספיר איילת גושן-גונדר, ויביים אלון זינגמן ("שטיסל", "מנאייכ").

דנון ושריר חזרו לאחרונה מקניה כדי לבחון לוקיישנים והיתכנות להפקה, ולדבריהם הצילומים מתוכננים לשנה הבאה. בקרוב יחלו הליהוקים לכוכבת הראשית שתוביל את הסדרה. בביקורם בקניה פגשו השניים את שר התרבות הקנייתי ואת מנהל קרן הקולנוע במדינה, ודנו עמם באפשרויות לשת"פ בפיתוח תעשיית הקולנוע והטלוויזיה בקניה.

נבו טרבלסי

הפרזנטורים החדשים של אל על

חברת אל על השיקה היום (ב') מיתוג ושפה פרסומית חדשים כחלק מתהליך הצמיחה וההתחדשות שלה. באירוע שהתקיים ברידינג בתל אביב הוצגו אייקון חדש בדמות חלון מטוס, שבחברה מסבירים אותו כמאפשר לנוסע להשקיף לעולם בחוץ ובו זמנית ליהנות מהביטחון שבתוך המטוס פנימה. הסלוגן "הכי טוב בבית" ימשיך ללוות את פרסומי החברה. את תהליך המיתוג הובילו Eureka מבית גיתם, בהובלת מנכ"לית יחידת המיתוג מירב פלד.

בכירי אל על / צילום: איתמר אריאל

המוזיקאי חנן בן ארי נבחר כפרזנטור הראשון של החברה, והקו הפרסומי החדש מתבסס על שיריו, בעקבות מחקר שביצעה אל על שבו 84% מהנשאלים ענו שבן ארי מייצג ישראליות. 91% אמרו כי הוא מייצג את מה שטוב בישראלים. עוד הודיעו בחברה כי השף אסף גרניט יוביל את תחום הקולינריה בחברת התעופה ויבנה את התפריטים החדשים שיוגשו במטוסים.

עוד הודיעו בחברה על נבחרת שגרירים חדשה שתלווה את פעילותה במדיות החברתיות. בין השגרירים יהיו שמות מוכרים כמו נועה קירל, ליאור סושרד, חן אמסלם, יעל בר זהר, דנית גרינברג, עדן הראל והבלוגרים לירי בינמן (טראוולירי) וארז דגן.

"אל על היא שם נרדף לישראליות ולתחושת ביטחון, גם כשנמצאים רחוק מהבית. רצינו לשמור על הערכים האלה, ויחד עם זאת לייצר שפה צעירה וחדשנית, שהיא חלק מתהליך ההתחדשות והצמיחה של החברה", אמר סמנכ"ל השיווק והדיגיטל של אל על, נדב חנין. "חנן בן ארי, שמייצג את הישראליות על כל גווניה, והשף אסף גרניט ששמו מקושר עם איכות בלתי מתפשרת וגאווה עולמית, מייצגים בצורה האופטימלית את הפרק הבא בסיפור שלנו - חוויית טיסה שדורגה 5 כוכבים שנתיים ברציפות, צי מטוסים צעיר ומתחדש, שעות טיסה הנוחות ביותר ועוד".

מנכ"לית החברה דינה בן-טל גננסיה ציינה באירוע כי אל על טסה כיום ללמעלה מ-50 יעדים בכ-25 אלף טיסות, וכי במהלך 2022 מטוסי אל על שהו באוויר כ- 115,000 שעות טיסה. נתח השוק של אל על בנתב"ג עמד על כ-22% עם כ-4.2 מיליון נוסעים. עוד ציינה כי בשנת 2019, טרום תקופת הקורונה, הטיסה אל על כ-6 מיליון נוסעים והיא צפויה להטיס בשנת 2023 מספר דומה.

שירה ספיר

להפוך מדענים למנהלים מצליחים

האם הכלכלה הישראלית תרוויח מכך שמדענים יכהנו בתפקידי ניהול בתעשייה, במחקר ובאקדמיה? ברשות לחדשנות מאמינים שכן, ומתכננים להשקיע 1.2 מיליון שקל בהשקת תוכנית מנהלים למדענים מתחומי ה-STEM (מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה), שינהל ארגון ScienceAbroad.

נדב דואני / צילום: בועז עשתאי

התוכנית, שמיועדת לבעלי תואר דוקטור, תחל בחודש מאי הקרוב ותעסוק בין היתר בניהול אסטרטגי ופיננסי, ניהול תהליכי יזמות ופרויקטים, מיומנויות ניהול ומנהיגות, משפטים למנהלים וחשיבה יזמית. בנוסף, המשתתפים יבקרו באוניברסיטת קמברידג' וייפגשו עם מרצים ומנהלים מנוסים. בין היזמים והמנהלים שיקחו חלק בתוכנית נמנים דב מורן, ד"ר עמי אפלבאום, פרופ' רפי ביאר, ד"ר כפיר לוצאטו, ד"ר עדית זכאי אור ועוד. בראש התוכנית עומדת שרון וניק, והמיונים נערכים בימים אלה.

"שדרת ניהול מקצועית היא הבסיס להצלחתו של האקוסיסטם העסקי המקומי", אומר נדב דואני מנכ"ל ScienceAbroad. "לכן אנחנו משקיעים בהטמעת סטנדרט ניהולי וחשיבה יזמית, ויוצרים מאגר של מדענים-מנהלים שיובילו בעתיד חברות וארגונים."

ScienceAbroad הוא ארגון ללא כוונות רווח הפועל מאז 2006, לשמירת קשר עם חוקרים ישראלים בעולם, עידוד חזרתם לארץ וסיוע בקליטתם. בנוסף, הוא מפעיל קהילה בינלאומית שבה לוקחים חלק יותר מ-4,500 חוקרים ישראלים ברחבי העולם, ומפעיל 40 מרכזים בצפון אמריקה, אירופה ואוסטרליה.

חדשות טובות

רן גוראון, מנכ"ל בזק, העניק מלגות בשווי 90 אלף שקל ל-7 סטודנטים מצטיינים בתחומי החקלאות מקרן המלגות ע"ש אביו, יאיר גוראון ז"ל. האירוע נערך בתחנת המחקר "יאיר" במו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר בחצבה.  

מימין: ד''ר שרית אשכנזי פוליבודה, אילון גדיאל, מאיר צור, רן גוראון, אילן אורן, ליאור לוי / צילום: יוד. צילומים

עוד כתבות

מוצרי מזון בסופרמרקט / צילום: Shutterstock

הסקר שמגלה: הישראלים מתוסכלים מהמחירים, אבל לא מפסיקים לקנות

רוב מוחלט של הישראלים מרגישים את יוקר המחיה כמעט בכל תחומי החיים, במיוחד במזון, ומעידים כי הם מצמצמים רכישות - כך עולה מסקר חדש של מועדון הצרכנות הוט ● "למרות זאת", אומרת המנכ"לית גנית הראל, "בפועל הם לא מוותרים על תענוגות וחיים טובים"

ראש הממשלה בנימין נתניהו. ישיבת הממשלה, 15.02.26 / צילום: אלכס קולומויסקי, ''ידיעות אחרונות''

אחרי 30 שנה: נתניהו שוב מבטיח להקים שדה תעופה בים

בדיון על הקמת שדה תעופה נוסף, ראש הממשלה הצהיר שיוקם שדה משלים בים ● אלא שזו הבטחה שנשמעת ברצף כבר משנות ה־90 ● המשרוקית של גלובס

בתי הזיקוק, חיפה / צילום: שלומי יוסף

בניגוד לתוכניות הממשלה: המבקר בדוח חריף נגד העברת בזן

דוח מבקר המדינה על מוכנות משק החשמל למלחמה מזהיר מפני סגירת בית הזיקוק בחיפה ומדגיש את החשיבות של ייצור מקומי של דלקים ● הדוח עורר זעם בקרב ראש המועצה הלאומית לכלכלה, הרשויות המקומיות וארגונים ירוקים, שטוענים שהמתקן מהווה סיכון ביטחוני וסביבתי ומדגישים את הצורך בפינוי ובקידום חלופות מבוזרות

אור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: איל יצהר

הישראליות שנופלות בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בכ-13% במסחר המוקדם ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

הסקר שמרעיד את דמשק: מה חושבים הסורים על ישראל?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: חברה־בת של סקוטיה בנק הקנדי חיסלה את כל ההחזקות שלה באלביט, האזרחים באיראן מתמודדים עם אבל לאומי וחרדה, ו־59% מהסורים סבורים כי שלום עם ישראל אפשרי • כותרות העיתונים בעולם

כביש 90 לקריית שמונה / צילום: Shutterstock

תוכניות ענק, ביצוע חלקי: למה שיקום הצפון נגרר מהחלטה להחלטה

הממשלה הקצתה תקציב משמעותי לשיקום יישובי קו העימות בצפון, אך בפועל ההחלטות נגררות בין משרדים, מטות היישום לא מאוישים והתוכניות הרב־שנתיות עוד לא גובשו ● דוחות רשמיים מגלים קצב התקדמות איטי שספק אם בכוחו לשקם את האזור או להצמיח אותו

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

שתי החברות שיקימו במשותף חוות שרתים בישראל בשל מהפכת ה-AI

במסגרת ההסכם בין חברת דוראל לאמפא, יקבלו דוראל זכות הצעה ראשונה להפוך לספק החשמל של כל חוות שרתים שהתאגיד המשותף יקים ● מבחינת שתי החברות מדובר ביוזמה מסוג חדש ביחס לפעילות הקיימת שלהן, והיעד הוא חוות שרתים פעילות עד סוף העשור הנוכחי

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: ap, Alex Kolomoisky

גורם ישראלי: נערכים לאפשרות של קריסת המגעים בין ארה"ב ואיראן

סבב השיחות השני בין ארה"ב ואיראן הסתיים; באיראן הביעו אופטימיות, בארה"ב מצננים את ההתלהבות ● הרמטכ"ל זמיר התריע בפני הדרג המדיני על פוטנציאל לערעור היציבות ביהודה ושומרון בחודש הרמדאן ● מחאות באיראן לקראת השלמת 40 ימי האבל מאז הטבח שביצע המשטר במוחים ● דיווחים שוטפים

כוחות איטלקיים לצד סירת מהגרים, בסמוך לאי למפדוזה / צילום: Reuters, Juan Medina

"מצור" בים התיכון: איטליה משנה את כללי המשחק נגד ההגירה הלא־חוקית

במסגרת רפורמה דרמטית, איטליה תאפשר לחיל הים למנוע כניסת סירות מהגרים למים הטריטוריאליים ולגרשם למדינות שלישיות שהוגדרו "בטוחות" ● החוק החדש גם מטיל קנסות כבדים על ארגוני הסיוע למבקשי המקלט, ומהווה חלק מהחרפת המאבק האירופי בהגירה הלא־חוקית

סניף דלתא / צילום: יח''צ דלתא

מניית האופנה שצנחה וגררה איתה את שאר הענף

ההכנסות של רשת האופנה הישראלית דלתא מותגים אומנם עלו מעט ברבעון האחרון של 2025, אך הרווח הנקי נשחק ● מניות אופנה נוספת נפלו היום בבורסה

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

סמ''ר עופרי יפה ז''ל / צילום: לפי סעיף 27 א'

הותר לפרסום: סמ"ר עופרי יפה, לוחם בסיירת צנחנים, נהרג מאש כוחותינו בעזה

באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● "הלכנו להיהרג": מוקד המחאות החדש באיראן והירי על מפגינים ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● הצמצום באבטחת הבכירים - בעקבות עימות בין צה"ל לשב"כ ● עדכונים שוטפים

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

אושר לקריאות שנייה ושלישית: בתי דין רבניים יוסמכו להיות בוררים בעניינים אזרחיים ללא אישור בית משפט

על פי ההצעה שהוגשה על ידי חברי כנסת מיהדות התורה, בתי דין דתיים יהיו בעלי סמכות לדון כבוררים לפני דין תורה בעניינים אזרחיים, אם הצדדים הסכימו לכך ● סמוטריץ': "קורא לדיינים: כנסת ישראל נותנת לכם הזדמנות להראות לעם ישראל דין תורה וצדק"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

מגמה חיובית בת"א; ארית יורדת בעקבות חקירת רשות ני"ע

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.5%, ת"א 90 מטפס בכ-0.2% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה יורדת בכ-5% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב ● עדכונים שוטפים

פרויקט ישע של אנלייט / צילום: באדיבות Belectric Israel

חברת האנרגיה המתחדשת אנלייט עוקפת את התחזיות, המניה זינקה

אנלייט, חברת האנרגיה המתחדשת הגדולה בבורסת ת"א, עקפה את התחזיות שלה לשנת 2025, זאת הודות להקמה מהירה מהצפוי של פרויקטים בדרום-מערב ארה"ב והתחזקות השקל מול הדולר ● בנוסף מדווחת החברה על התקדמויות בפרויקטים נוספים בארה"ב ובאירופה, וצופה צמיחה של 32% בהכנסותיה ב-2026

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

רשות המסים חשפה שיטת העלמת מס במכולות ובפיצוציות

כחלק ממאבקה של רשות המסים בהון השחור ובשיטות שונות להלבין הון, חוקרת רשות המסים בעלי מכולות ופיצוציות שמבצעים העלמות באמצעות מכשירי כספומט המוצבים בבתי עסק

דוד צרויה, מנכ''ל פלוס500 / צילום: נתנאל טוביאס

שלושת בכירי Plus500 הישראלית מכרו מניות בכ־280 מיליון שקל

לאחר שפלטפורמת המסחר הגיעה לשווי של יותר מ־12.5 מיליארד שקל בלונדון, מכרו המנכ"ל ושני סמנכ"לים חלק מהחזקותיהם ונותרו להחזיק מניות במעל חצי מיליארד שקל ● לאחרונה הודיעה פלוס500 על כניסתה לשוק החיזוי בו פועלת פולימרקט