פרופ' קרן אברהם, דקאנית הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, חוקרת מחלות ניווניות עם מרכיבים גנטיים - בשאיפה להצליח למנוע או לרפא אותן בעתיד
פרופ' קרן אברהם מונתה בסוף 2022 לדקאנית הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, האישה הראשונה בתפקיד. אברהם היא פרופ' במחלקה לגנטיקה מולקולרית של האדם ולביוכימיה, וחוקרת מקורות גנטיים לחירשות ואת האמצעים לתקנם.
ב־1995 מצאה את הגן השני בעולם המסביר מקרי חירשות. מאז נמצאו על ידה ועל ידי חוקרים אחרים, עוד 200 גנים לחירשות. אברהם הראתה בבעלי חיים, שניתן לתקן את הגן לחירשות על ידי עריכה גנטית באמצעות וקטור ויראלי. היום היא מאמינה כי בעתיד ניתן יהיה לרפא סוגים רבים של חירשות באמצעות טיפול גנטי, אך אינה מתחייבת לגבי מתי זה יקרה. בנוסף, היא חוקרת מחלות נוספות עם מרכיב גנטי, בעיקר מחלות ניווניות.
במקביל היא מנהלת את תוכנית Biomed@TAU, רשת של מרכזי מו"פ משותפים לרופאים ומדענים, וכן את מרכז הגנומיקה של התא. מנהלת־שותפה של מרכז אאופזיין למניעה וטיפול בפרקינסון ואת שיתוף הפעולה על שם טאובה־קורט בתחום המחלות הניווניות, וכן את תוכנית I-CORE לחקר הבסיס המולקולרי למחלות בבני אדם. ואלה רק חלק מתפקידיה הרבים בעמותות, ועדות מייעצות, ארגונים מקצועיים, כתבי עת וכדומה.
אברהם נולדה ב־1962 בגרנבי, קוויבק, קנדה, להורים ישראלים, ובגיל צעיר עברה המשפחה לניו ג'רזי. היא גדלה בבית יהודי רפורמי, וביקרה בילדותה את משפחתה בחיפה לעתים קרובות. מקור ההשראה המשמעותי ביותר עבורה, אמרה בעבר ל"לאישה", היא אמה, שדווקא לא עסקה בתחום המחקר או הרפואה. היא פתחה מכון קוסמטיקה שפעל תחילה מהבית, אחר כך הפך לספא במרכז המסחרי, וכאשר יצאה לפנסיה, כבר היה בבעלותה המרכז המסחרי כולו.
אברהם שמרה על אותה רמת אמביציה, גם אם הפנתה אותה לכיוון אחר לגמרי. את התואר הראשון שלה בביולוגיה קיבלה מאוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ומשם המשיכה לדוקטורט במכון ויצמן. את הפוסט דוקטורט ביצעה ב־NIC, המכון הלאומי לסרטן, שהוא חלק מן המכונים הלאומיים לבריאות של ארה"ב.
אברהם נשואה לפרופ' (אמריטוס) מתי מינץ מביה"ס למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב. השניים שיתפו פעולה בעבודתם המחקרית ואף כתבו יחד מספר מאמרים.