גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אתרי הטבע כבר לא עומדים בעומס: איפה נעשה פיקניק כשישראל תהיה בת 100?

היערות, הפארקים וחופי הים בישראל סובלים מעומסי מבקרים בכל סוף שבוע ועד לחגיגות ה־100 למדינת ישראל, האוכלוסייה בארץ צפויה לגדול במיליוני אנשים ● מה ניתן לעשות כדי שגם הדור הבא יוכל ליהנות מהטבע בארץ או לפחות מפיקניק בחוץ?

חוף צמח. נפתח מחדש אחרי שלוש שנים / צילום: איגוד ערים כינרת
חוף צמח. נפתח מחדש אחרי שלוש שנים / צילום: איגוד ערים כינרת

"עקב עומס מבקרים נסגרו הכניסות לנמל תל אביב לתנועת כלי רכב. הציבור מתבקש להימנע מלהגיע לאזור"; "בשל תפוסה מלאה נסגרה הכניסה לחוף פלמחים. הכניסה לסחנה רגלית בלבד"; "חוף דוגה נסגר עקב העומס" - הודעות של הרשויות על עומסי מבקרים בפארקים ובאתרי טבע הפכו לחלק משגרת סופי השבוע והחגים שלנו.

מתי הגיע השקל לשער היסטורי? חידון ליום העצמאות 
מאיפה הגיע המגן דוד והטעות בהכרזת העצמאות: כך נולד דגל ישראל 

ערב יום העצמאות ה־75 מונה האוכלוסייה בישראל יותר מ־9.5 מיליון איש. על פי התחזית, בתרחיש "עסקים כרגיל", ביום הולדת המאה של ישראל יחיו בארץ כ־15 מיליון איש. כאשר כבר היום, השטחים הפתוחים לא מספיקים כדי להכיל את האוכלוסייה, עולה השאלה לאן נוכל נצא לפיקניק בעתיד הלא כל כך רחוק? האם יישארו מקומות לקחת אליהם את הילדים לראות פרחים בסוף החורף? האם נצטרך להזמין תור מראש כדי ללכת לחוף הים או לעשות מנגל?

ובעצם, השאלה האמיתית היא האם אפשר "לייצר" כאן שטחים פתוחים נוספים?

בשנים האחרונות ראינו כמה מקרים של החזרת שטחים לציבור, כמו פארק אריאל שרון שנבנה על מזבלת חירייה ומחצבות ששוקמו. גם ברמה העירונית, יש מקומות שהיו עזובים, מוזנחים או נטושים, ועברו חידוש לטובת הציבור. כזה הוא למשל נמל תל אביב, שהוזכר בפתיחת הכתבה, וגם פארק מדרון יפו, ששימש במשך שנים רבות אתר לסילוק פסולת עד שהעירייה הפכה אותו לפארק. חוף צמח שהיה סגור במשך שנים אחדות נפתח מחדש לאחרונה לקהל.

נמל תל אביב. שטחים הוחזרו לציבור / צילום: שירי דובר

כל אלה הם פרויקטים יקרים ומורכבים שדורשים שילוב זרועות של רשויות שונות ומשרדי ממשלה, אלא שבפועל גם אם התנאים האלו מתקיימים - כבר לא נשארו הרבה שטחים כאלה.

ד"ר דותן רותם הוא האקולוג הראשי של רשות הטבע והגנים. לדבריו, "יש תוכנית אסטרטגית של מינהל התכנון שכרגע חושבים עליה מחדש, כדי לבדוק איפה ניתן להכניס עוד יחידות דיור, ועליה השתדלנו להלביש תוכנית לשטחים פתוחים. להוסיף שטחים פתוחים אפשר בגולן ובנגב, אבל באזורים האורבניים הצפופים, מה שיש בסמוך הם שטחים חקלאיים, והממשלה צריכה להחליט אם מוותרים על שדות ופרדסים לטובת פארק, כי צריך גם תוצרת חקלאית.

ד''ר דותן רותם, האקולוג הראשי של רשות הטבע והגנים / צילום: רשות הטבע והגנים

"יש גם עוד מקומות שאפשר לפנות. בתמ"א 75 במפרץ חיפה, יש אזור עם מכלי דלק עצומים. אם ימצאו לאן לפנות אותם, זה יכול לפנות עוד מטרים יקרים ליד החוף. יש עוד כמה מתחמים של הצבא, ותחנות כוח, אבל זה כבר שטחים קטנים. צריך בהסתכלות מושכלת ליצור איזונים".

אז איפה בכל זאת אפשר?
"יש שטחי מחצבות שלחלקם יש תוכניות. למשל במחצבות באזור אפק, בגן לאומי מגדל צדק עשו העתקות קרקע עצומות - עשרות אם לא מאות מיליוני שקלים הושקעו שם במשך השנים - והנה פתחו אותו לציבור. גם פארק צבעי רמון למשל הוא דוגמה נהדרת. זו הייתה מחצבה ענקית. מי שכורה היום מחויב בשיקום מיידי אבל לשקם שטחי עבר צריך סכומי עתק".

גן לאומי מגדל צדק. השקעה של יותר מ־100 מיליון שקל / צילום: טלי בוגדנובסקי

לפי אתר רשות שמורות הטבע והגנים, הושקעו בגן הלאומי מגדל צדק יותר מ‏־100 מיליון שקל והוא משתרע על שטח של כ־1,700 דונם. את השיפוץ הובילה רשות הטבע והגנים והקרן לשיקום מחצבות בשיתוף עיריית ראש העין, משרד הבינוי והשיכון, משרד ירושלים ומורשת ורשות העתיקות.

בשנה שעברה הוכרזו עוד שני גנים לאומיים, הגן הלאומי עובדיה באזור הגליל התחתון והגן הלאומי תל אשדוד בסמוך לעיר אשדוד, אבל מההכרזה רק מתחילה העבודה עליהם.

רותם סבור שאפשר וצריך ללמוד מתקופת הקורונה. לדבריו, "כאקולוגים שואלים אותנו מה כושר הנשיאה של שטח מסוים, ואין לנו תשובות מספיק טובות. קשה להגיד מתי כבר לא נעים להסתובב באתר כלשהו בגלל השירותים או הצפיפות שעל השבילים. בקורונה פתאום היה צריך להזמין מקום ולנצל את כל שעות היממה, אז הגיעו בשעה שמונה בבוקר ונהנו מהטבע של הבוקר. בצורה של הסדרות כניסה יכול להיות שאפשר יהיה ליהנות, אבל יש לזה מחיר של תכנון מראש".

חופים: "נראה לי שדי מיצינו את האפשרויות"

"בכל מה שקשור לחופי ים, נראה לי שדי מיצינו את האפשרויות", אומר ד"ר רותם. "כבר היום יש בערך חצי סנטימטר לבן אדם".

רשות הטבע והגנים דווקא עוסקת ב"שחרור מים לטבע". בזכות העובדה שיש בישראל כיום מיחזור נרחב של מים לחקלאות והתפלה, יש כיום אפשרות לשחרר מעיינות לקליחה טבעית. "זה נעשה למשל בנחל גוש חלב, בנחל ראש פינה, אפילו בנחל ערוגות בעין גדי", מספר רותם. "אבל אין הרבה אפשרויות. גם אם נשחרר את כל המים האפשריים, צפיפות האנשים פה עצומה".

דלית זילבר, לשעבר מנכ"לית מינהל התכנון, מדברת בלהט על שמירת החופים: "כשאני הולכת לים, אני מרגישה ש־16 מיליון איש הולכים אחרי. אז קודם כול צריך לשמור שלא יפחיתו ממה שכבר יש. נלחמתי מאוד נגד בניית מרינות נוספות, למשל, כי לכל מרינה יש השלכות לא רק על הקילומטר שהיא עצמה לוקחת, אלא גם על שטחים נוספים שהיא מחסלת בגלל נדידת החולות. חובה לזכור שלכל מבנה ימי יש השפעה על החוף צפונה, עד חיפה. אפילו במכשול שבנו בעזה, אפשר לראות בעיניים איך החוף בצד הדרומי גדל ובצד שלנו החול נגרע. אפשר לטפל בזה אבל זה דורש השקעה כלכלית עצומה וגם פוגע בחוף.

"אמרנו שאפשר לשקול מרינה בנהריה, כי שם אין נדידה של חולות, וגם כל החוף סלעי אז אין אפשרות לרחוץ שם".

יערות: "לאזן בין הפיתוח לבין השמירה על הטבע"

"אם משבר הדיור הוא משהו שבשמו עשו הרבה פעולות וקיבלו לגיטימציה, הנושא של השטחים הפתוחים, מעורר פחות עניין", אומרת נעה טל, מנהלת אגף התכנון בקק"ל. "אבל הקורונה נתנה לנו תמונת מצב של מה שיהיה פה בעוד 10 שנים, כי אף אחד כמעט לא יצא מהארץ וראינו את הביקוש. ראינו את זה כמקור הכרחי לייצר תוכנית אסטרטגית ליערות בישראל, שאנחנו עמלים עליה עם צוות מקצועי שבראשו עומד מוטי קפלן.

"אנחנו בודקים למה משמשים שטחי היער, מה הציבור צריך, ואיך מייצרים את האיזון העדין שעליו בנויים כל היערות בישראל - איך מאזנים בין לפתח לטובת הציבור חניונים, שבילים, חניוני לילה, שירותים וכו' לבין הצורך לשמור על הטבע ועל רצף השטחים הפתוחים.

"אחד מהדברים הטובים שקרו בקורונה זה שהציבור הכיר בחשיבות של השטחים הפתוחים, ברווחה הבריאותית הגופנית, החינוכית והנפשית שלהם, ולמד להעריך אותם. מבחינת כמות, אנחנו היום נמצאים בקו האדום של השטחים הפתוחים, ובפרט שטחי היער. זאת לא סיסמה. אין לנו דונם אחד לבזבז. הבעיה שאין ליער נציג במוסדות התכנון ואין מי שמדבר בשמם של העצים".

הגלבוע. ''אין אפילו דונם מיותר'' / צילום: אלבטרוס

אז איך אתם מפתחים שטחים בשטחים שבאחריותכם? איך מווסתים את מספר המבקרים, כשאצלכם לא גובים תשלום בכניסה?
"ויסות לא מחייב תשלום. גם ברשות הטבע והגנים עשו הרשמה לפי שעות באתרים שהם בחינם, אבל אצלנו היערות לא מגודרים, אז אנחנו עובדים בדרכים אחרות. למשל, אנחנו מנסים לייצר כניסות יותר מוסדרות עם חניה שאנשים יבחרו בהן. הדרכים שלנו ביערות נסללות גם כדי להפחית אבק וגם כדי למנוע סחף קרקע, ואנחנו רואים שהציבור מקשיב לזה".

בקק"ל היו רוצים שלפחות ליערות הקרובים הביתה, אנשים יוכלו ללכת ברגל. "נוצר מצב שיש הרבה יישובים צמודי דופן ליערות שלנו - כי הערים פשוט גדלו והגיעו אליהם. אז אנחנו מקדמים כניסות ליערות שמקושרות לעיר. למשל בבאר שבע עשינו כניסות מרובות ליער באר שבע. אותו דבר במגדל העמק, וביער חדרה", אומרת טל.

עד כאן באשר לשימוש ביערות הקיימים, אולם טל מציינת כי ישראל התחייבה בוועידה בינלאומית להרחיב את שטחי היער ב־5%, ולכן התוכנית האסטרטגית של קק"ל שמה על המפה אפשרויות להרחבת שטחי היער בישראל, בין היתר באזורים המופרים בשולי ערים שאין להם כרגע ייעוד.

טל מזכירה את השיטפונות העזים שפקדו את דרום הארץ בשבוע שעבר: "השטחים הפתוחים חשובים לנו לטייל ולמנגל, אבל הם גם מה שמציל אותנו. הנה אירוע הגשם האחרון - אמרו שירדו 20־30 מילימטר וירדו בפועל 100 מילימטר גשם. אזורי הערים נאטמים בבטון, בחניונים, ואפילו את הגינות אוטמים בדשא סינתטי ומייצרים המון נגר וזה מגיע לשטחים הפתוחים. לא הכול ערוך לקלוט את זה. צריך להסתכל על הכול כמערכת אחת.

"בשורה התחתונה, אם נמשיך במדיניות של ערים ושכונות שלמות שנבנות בצמודי קרקע, אז אני לא אופטימית".

ההשקעה: עשרות מיליוני שקלים לנחל השופט

טל מכירה מקרוב את העלייה במספר המטיילים המגיעים לכל אתר, ומביאה כדוגמה את נחל השופט (הסגור כרגע לצורך עבודות). לדבריה, "כשהאתר הזה תוכנן לפני כ־25 שנה, צפי המבקרים היה 25 אלף איש בשנה. זה אתר מים אטרקטיבי שנמצא שעה ממרכז הארץ, ומשך הרבה יותר מבקרים. ב־2017 התחלנו לחשוב לסגור את האתר כולו, אבל עוד לפני הקורונה היה שיטפון גדול וכל הדק פשוט נשטף בנחל.

"בשלב הזה האתר היה מאוד לא בטיחותי וסגרנו אותו כדי לעשות תכנון מחדש אבל ראינו שגם כשהוא היה סגור בגדר תיל, הציבור המשיך לבוא. נדיר למצוא מקומות עם מים עשרה חודשים בשנה. ספרנו שוב והגענו לכמעט 800 אלף מבקרים ולפני שנה כבר היו כמיליון מבקרים.

"עכשיו אנחנו משקיעים שם כמה עשרות מיליוני שקלים בדרכי גישה בטוחות לאתר. האתר מתוכנן לקלוט שני מיליון אנשים אבל יהיו בו מוקדים נוספים. הוצאנו את הפיקניק מהאזור של הנחל, את החניות הרחקנו משם. זה אחד מאתרי המים היחידים בארץ שנגיש לבעלי מוגבלויות".

איך אתם יודעים כמה אנשים מגיעים?
"בגלל שאין לנו קופה רושמת, אנחנו עושים סקר קליטת קהל. סופרים את כמויות המבקרים ורושמים את הפעילות שהם עושים כדי לדעת מה הביקוש ומה שעות הפעילות. הצבא למשל משתמש גם בשטחים האלה לניווטים ביום ובלילה".

החניה: "אין ברירה אלא להוסיף שאטלים"

בהיעדר תחבורה ציבורית בשבת, ובהיעדר הגעה נוחה בימי חול, רוב הטיולים לאתרי הטבע נעשים במכוניות פרטיות או בהסעות, כמו במקרה של טיולי בית ספר או תנועות הנוער וטיולים מאורגנים. זה משאיר את מי שאין לו רכב או שאינו נוהג, מרוחק מהאפשרות לטייל בטבע . זה גם דורש מגרשי חניה נרחבים שלוקחים עוד מהשטח הטבעי.

רותם: "אני מבקש שיחשבו לפעמים על פתרון של שאטלים לאתרי טבע, ולא להקים עוד מקומות חניה, כי היום אנחנו מקריבים הרבה מהשטח לחניה מתוך המעט שנתנו לנו. בשמורת עין פרת למשל מפעילים שאטלים כי אין מקום לחנות, אבל נכון שלשאטל עצמו צריך להגיע ברכב פרטי. אם בפלמחים אפשר היה לעשות חלק מהחניה עוד דיונת חול, כאקולוג הייתי קונה את זה בשתי ידיים. אבל יש עוד שיקולים, למשל שעם ישראל יוכל לבוא וליהנות".

טל: "בכל כביש וקו רכבת שמתוכנן אנחנו מבקשים היום עצירה בשטחים הפתוחים. אנחנו מעוניינים מאוד לא לבסס את ההגעה ליערות ברכב פרטי. למשל, בקו הרכבת שייבנה לקראת שמונה אנחנו מבקשים שתהיה תחנה באגמון החולה. בירושלים בכל היערות אנחנו מבקשים יחד עם העירייה לשלב תחנות".

זילבר: "הקטע של הניהול הוא משמעותי - גם ניהול השטחים עצמם וגם ניהול התחבורה אליהם. נראה לי שאין ברירה אלא להוסיף שאטלים ולארגן את זה. הדבר הכי חשוב הוא לדעת לנהל את השטחים הפתוחים הקיימים וחלק מזה הוא עניין התחבורה וההגעה".

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות