גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"ארדואן חלש מתמיד": מיליון וחצי איש בגרמניה עשויים להכריע את הבחירות בטורקיה

הקרב הצמוד בין נשיא טורקיה ב־20 השנים האחרונות למועמד האופוזיציה מורגש היטב גם בכלכלה הגדולה באירופה, בה מתגוררת הפזורה הטורקית הגדולה בעולם ● במערכות בחירות קודמות הטורקים־הגרמנים הצביעו ברוב גדול לארדואן, אבל התמיכה אינה מובטחת: "אנחנו שומעים מהמשפחה בטורקיה שהמצב הולך ומידרדר, במיוחד כלכלית, זה גורם גם למי שתמך בעבר בארדואן לרצות שינוי" ● כתבה שלישית בסדרה

נשיא טורקיה ארדואן / צילום: Associated Press, Francisco Seco
נשיא טורקיה ארדואן / צילום: Associated Press, Francisco Seco

תור ארוך של מאות בני אדם השתרך בערב יום שלישי האחרון מחוץ לקונסוליה הטורקית בברלין. אזרחי המדינה הנמצאים בגרמניה, שבה חיה הפזורה הטורקית הגדולה ביותר בעולם, באו להצביע בבחירות הגורליות שיתקיימו בטורקיה ב־14 במאי. שני דגלים גדולים של טורקיה נתלו על הגדרות, סדרנים מטעם הקונסוליה ניהלו את ההצבעה וכמה שוטרים גרמנים השגיחו מרחוק על הסדר. האזרחים הטורקים הציגו דרכון ונכנסו לחצר הקונסוליה, שבה התנהלה ההצבעה בקלפיות מיוחדות שהוצבו בה.

הסקרים צופים מהפך בטורקיה, ואפילו כלכלת בחירות לא עוזרת לייצב את ארדואן בשלטון 
הכלכלן הסוציאל־דמוקרטי שעשוי לנצח את ארדואן בבחירות הגורליות בטורקיה 

אדם, צעיר ממוצא טורקי שחיכה למשפחתו מחוץ למתחם, סיפר לגלובס כי החליט להימנע מהצבעה השנה. כמו רוב הטורקים החיים בגרמניה, אמר, "גם המשפחה שלי הצביעה בשנים האחרונות לארדואן". אבל התמיכה בנשיא הטורקי, שמכהן כבר קרוב לשני עשורים רצופים בתפקיד, הולכת ונשחקת. "אני לא רוצה להצביע לו הפעם, אבל מצד שני גם לא מאמין במועמד האופוזיציה. לא סומך עליו שיידע לנהל את המדינה", הוא אומר, "אז הפעם לא אצביע". "אנחנו שומעים באופן ברור את המסרים שמגיעים מהמשפחה בטורקיה", הוא מוסיף, "המצב שם הולך ומידרדר, במיוחד מבחינה כלכלית. זה גורם גם למי שתמך בעבר בארדואן לרצות שינוי".

האזרחים הטורקים החיים בגרמניה עשויים לשחק תפקיד מכריע במירוץ הצמוד / צילום: Reuters

העובדים־אורחים של שנות ה־60' נשארו

יותר מ־3 מיליון טורקים וגרמנים ממוצא טורקי גרים בגרמניה. רובם כתוצאה מההגירה המסיבית שאירעה בשנות "הפלא הכלכלי" של מערב־גרמניה לפני 50־60 שנה. הדור הראשון בא לגרמניה מאזורים כפריים ברובם, כדי לספק ידיים עובדות לתעשייה הגרמנית, ונשאר במדינה. כעת כבר קם דור שלישי לגל ההגירה הזה, אבל בגלל חוקי אזרחות נוקשים של גרמניה, למחציתם אין כלל דרכון גרמני. מיליון וחצי טורקים בגרמניה, לפיכך, הם בעלי אזרחות טורקית ויכולים להצביע באופן קבוע.

 

דואגים שיגיעו תומכים לקלפי הגרמנית

בבחירות הנוכחיות לנשיאות, שנחשבות לצמודות ביותר מזה שנים, עשויים האזרחים הטורקים החיים בגרמניה לשחק תפקיד מכריע - ואולי אף לספק לארדואן את שברי האחוזים שהוא זקוק להם כדי להיבחר שוב לתפקיד הנשיא.

הרקע לכך הוא העובדה שרוב הטורקים בגרמניה, לפי הצבעות עבר, נחשבים לתומכי ארדואן ומפלגת "הצדק והפיתוח" (AKP) שהוא עומד בראשה. בבחירות הקודמות, ב־2018, קיבל הנשיא הטורקי כ־65% מקולות הטורקים החיים בגרמניה. זאת, בהשוואה ל־53% "בלבד" שקיבל במדינה עצמה. שיעור ההצבעה היה קרוב ל־50%. בבחירות הנוכחיות, רוב הסקרים מעניקים לפי שעה רוב זעום למועמד האופוזיציה כמאל קיליצ'דראולו, כך שכל שבריר אחוז יכול להיות משמעותי במרוץ לנשיאות.

המועמד הנגדי לנשיאות קיליצ'דראולו / צילום: Associated Press

זו הסיבה לכך שגם השנה ישנו ריכוז מאמצים משמעותי כדי להביא את הטורקים החיים בגרמניה לקלפיות. ליד הקונסוליה, כלי רכב מסחריים עוצרים מדי פעם ופורקים משפחות הבאות להצביע. מדובר בהסעות הפועלות מהשכונות בהן מתרכזים רוב הטורקים בבירת גרמניה: וודינג, נויקלן וקרויצברג. לא רק תומכי ארדואן מסיעים מצביעים, אחד מכלי הרכב בולט עם תמונתו של מועמד האופוזיציה קיליצ'דראולו. 106 אלף טורקים בעלי זכות בחירה יכולים להצביע בקונסוליה בברלין, שבה ההצבעה נפתחה ביום חמישי האחרון ותסתיים ב־9 במאי. כדי לאפשר לכמה שיותר תושבים להצביע, הקונסוליה פתחה את ההצבעה משעות הבוקר ועד תשע וחצי בערב. בשבע בערב היה המתחם מלא לחלוטין.

ה"שערורייה" שהביאה לזעם במפלגת השלטון

במערב גרמניה, שבה מספרי המצביעים הטורקים אף גדולים יותר, ישנם מאמצים משמעותיים יותר להביא כמה שיותר מצביעים לקלפיות. עוד לפני הבחירות, השלטונות הטורקים דרשו מהממשלה הגרמנית לאשר להן להציב 26 קלפיות ברחבי המדינה, בנציגויות טורקיות שונות, כולל משרדי קונסולים של כבוד. בסופו של דבר, למרות מחאות מצד השלטון באנקרה, אישרו הגרמנים לנהל את ההצבעה ב־16 קלפיות ברחבי המדינה. מדובר בשלוש קלפיות יותר מאשר בסיבוב הקודם, אך גורמים טורקיים רשמיים בגרמניה אמרו כי מדובר ב"שערורייה", וכי זהו צעד מכוון שנועד לחבל בסיכויי הבחירה של ארדואן. "הצעד הגרמני יכול להתפרש כהבעת עמדה מכוונת לפיה גרמניה לא רוצה שארדואן יזכה בבחירות", אמר פאתי זינגל, נציג המפלגה בגרמניה.

בעבר מפלגת הצדק והפיתוח אף שלחה קמפיינרים, שרים ונציגים בכירים לעצרות בחירות המוניות במערב המדינה, עד שהרשויות הגרמניות אסרו על כך. ארדואן, שסמך על הקול הטורקי בגרמניה גם בסיבובי הבחירות הקודמים, זעם, ואמר בעבר כי גרמניה "נוקטת שיטות נאציות" בניסיון למנוע ממנו את הנשיאות. הוא היה זה שאישר לאזרחים טורקים השוהים בחו"ל להצביע גם אם אינם נמצאים במדינה עצמה, עוד ב־2014. לדברי מבקריו, הדבר נעשה בעיקר כדי ליהנות מתמיכת הטורקים בגרמניה.

הפעם, את הופעות הפוליטיקאים האסורות לפי החוק בחודשים שלפני הבחירות במדינה החליפו בעיר נירנברג, למשל, כרזות רחוב שנתלו בימים האחרונים באזורים שבהם גרים טורקים רבים. "הזמן הנכון, האיש הנכון", נכתב באחת מהן בטורקית בלבד על רקע תמונתו של ארדואן, תוך ציון מקום ההצבעה האפשרי ושעות הפעילות של הקלפיות. הרשויות בעיר מסרו לתקשורת הגרמנית כי אישרו הצבה של 25 פוסטרים במקומות מרכזיים ברחבי העיר. בינתיים רבים מהם הורדו, ככל הנראה על ידי מתנגדי ארדואן בעיר. העירייה מסרה כי בכוונתה לחוקק תקנה מיוחדת שאוסרת פרסום פוליטי מצד מפלגות זרות לפני בחירות.

הסוגיה רגישה משום שתחת שלטונם רב השנים של ארדואן בטורקיה ואנגלה מרקל בגרמניה, היחסים בין המדינות הלכו והצטננו. אף אחד אינו מדבר יותר על צירוף אפשרי של טורקיה לאיחוד האירופי, כפי שהיה בעבר. עצם חברותה בנאט"ו הפכה ל"עצם בגרון" הגרמני, בין היתר על רקע הפעילות הצבאית שלה בצפון סוריה. ישנם טורקים רבים בעלי אזרחות גרמנית העצורים במדינה בשל האשמות בפעילות נגד השלטון. הממשלה הנוכחית גם היא אינה מסתירה את הביקורת החריפה שלה לגבי ארודאן, אבל לדבריה אינה מתערבת בעניינים הפוליטיים של טורקיה. בנוסף, האיחוד האירופי - וגרמניה במיוחד - עדיין תלויים בפעילות טורקית שתמתן את מספר הפליטים שיכולים להגיע לאירופה דרך הים.

במפלגת "הירוקים", החברה בקואליציה המובילה את גרמניה, ישנם פוליטיקאים רבים ממוצא טורקי, המתנגדים נחרצות לשלטון ארדואן ובמיוחד לדיכוי האופוזיציה והתקשורת שהוביל בשנים האחרונות. "המערכת הפוליטית הגרמנית חייבת להפנים את העובדה שארדואן וה־AKP הם אנטי־דמוקרטיים", אמר השבוע פולקר בק, בעבר פוליטיקאי בכיר לענייני חוץ בירוקים (ותומך ישראל מובהק), בהתייחסו לשלטי החוצות בנירנברג, "כל מי שתומך בהם מרעיל את האקלים הפוליטי בגרמניה". שר החקלאות והמזון הגרמני צ'ם אוזדמיר, חבר הנהגת המפלגה, עדיין נאלץ להסתובב עם שמירה צמודה בברלין אחרי התבטאויות נגד שלטון ארדואן.

היפסטרים ומוסלמים דתיים בתור לקלפי אחת

בתור לקלפיות אפשר היה לראות את הפנים המגוונות של הקהילה הטורקית במדינה. נשים בכיסויי ראש לצד היפסטרים שהיגרו לברלין בשנים האחרונות, גברים בלבוש מסורתי לצד צעירים הלבושים באופן מערבי. בלטה במיוחד הנוכחות המשפחתית, כאשר כל משפחה הגיעה לרוב להצביע יחד, וגם בקלפיות עצמן הן נקראו להצביע לפי שמות המשפחה. למרות הדעות הפוליטיות המנוגדות, לא נרשמו כלל עימותים או ויכוחים במהלך ההמתנה להצבעה. אם לא תהיה הכרעה בבחירות לנשיאות בסיבוב הראשון, הקלפיות המוצבות בחצר הקונסוליה, וב־15 מקומות אחרים ברחבי גרמניה, ייפתחו שוב לצורך הצבעה בסיבוב השני. הדבר יתקיים למשך ארבעה ימים בלבד, והסיבוב השני יסתיים ב־28 במאי.

כמו רבים אחרים, גם זוג מבוגר שיצא מהקלפי עצר כדי להצטלם בגאווה על רקע דגל טורקיה הגדול שנפרש על גדר הקונסוליה. אחרי חשדנות ראשונית, סיפר הגבר כי הם הצביעו בעבור ארדואן. "אתה רואה מה קורה עכשיו בעולם, עם המלחמה של רוסיה ואוקראינה. אני פוחד מה יקרה לטורקיה אם הוא לא ימשיך לכהן כנשיא", נימק.

כמה דקות אחריהם יצאה עיישה (שם בדוי, לבקשתה), צעירה טורקית, מלווה בחברה שבאה להצביע עמה. היא אמרה כי היא "פסימית לגבי העתיד של טורקיה", אבל באה משום שהרגישה "חייבת להצביע הפעם". "אולי אם יותר מהטורקים שהגיעו לגרמניה בשנים האחרונות, צעירים כמונו, יצביעו, זה ישנה את התפיסה כאילו רוב הטורקים בגרמניה בעד ארדואן", היא אומרת. לגבי חשיבות הבחירות הנוכחיות, היא סבורה ש"זה לא שהאופוזיציה עכשיו חזקה מאי פעם - אלא פשוט ארדואן חלש מתמיד". טורקיה נמצאת בשפל, היא סבורה, "המצב הכלכלי נורא והתגובה לרעידת האדמה הייתה מאכזבת. נכון שזה היה אסון טבע, אבל היה אפשר להציל חיים עם מוכנות טובה יותר". אם אפילו עכשיו התושבים לא יצביעו בעד שינוי, היא אומרת, ארדואן יוכל להיות בשלטון כמה שירצה.

עוד כתבות

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

תיקון והתנצלות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית