גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החוקרת פורצת הדרך שרוצה לתקן את השגיאות של המחשב הקוואנטי

לפני כמעט עשרים שנה נבחרה פרופ' דורית אהרונוב לאחת מארבעה התיאורטיקנים הצעירים הבולטים בתחומם על ידי כתב העת המדעי נייצ'ר ● מאז, מחקריה מנסים להתגבר על אחד המכשולים בדרך לפיתוח מחשב קוואנטי יעיל: ריבוי השגיאות שלו ● בראיון לגלובס, היא מסבירה איך מחשבים כאלה יעזרו לפתח תרופות טובות יותר, להתמודד עם משבר האקלים ואפילות לבנות תיק השקעות מוצלח

אילוסטרציה: shutterstock
אילוסטרציה: shutterstock

מחשבים קוואנטיים נמצאים על סף דלתנו, אומרת פרופ' דורית אהרונוב, מבית הספר להנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית. סביר להניח שכבר שמעתם עליהם בעבר - החברות הכי גדולות בעולם רואות בהם עתיד מזהיר לתחומי הפעילות שלהן.

בעוד כמה שנים, הם יוכלו לפתור בעיות שמחשבים קלאסיים לא יכולים היום להתמודד איתן. בטווח הרחוק יותר, הם כנראה יאפשרו פריצות דרך יוצאות דופן במגוון תחומי החיים שלנו. הם יעזרו בגילוי תרופות, לנבא את מזג האוויר, להבין איך בני אדם הורסים את האקלים ומה אפשר לעשות נגד זה, ואפילו לבנות לנו את פורטפוליו ההשקעות האופטימלי. זה רק קצה הקרחון.

קודם כול צריך לסדר את הבית

אז איפה נמצא צוואר הבקבוק שמונע כיום את היישומים האלה? הבעיה העיקרית היא שמחשבים קוואנטיים אינם מושלמים. הם עושים שגיאות. והשגיאות האלה מצטברות.

"זה קצת כמו הבלגן בבית", מסבירה אהרונוב. "אם אנחנו נותנים לבלגן להגיע עד סף מסוים, אנחנו יכולים כל הזמן לסדר אחרי עצמנו ולהתמודד איתו. אם אנחנו נותנים לו לעבור סף מסוים, המצב יהיה בלתי נסבל. ובמונחים של מחשב קוואנטי, אם ניתן לו לעשות כמות מסוימת של שגיאות, נוכל לתקן אותן ולקבל ממנו חישובים בעלי ערך. אם ניתן לשגיאות לעלות מעבר לסף מסוים בלי לתקן אותן, נקבל תוצאה חסרת ערך".

 

המשפט הזה, שנשמע אולי אגבי, היה אחת מפריצות הדרך של אהרונוב. הוא נקרא "משפט הסף", והיא הגדירה בו, יחד עם המנחה שלה לדוקטורט פרופ' מיכאל בן אור, מהו רף השגיאות המקסימלי שאליו אפשר להגיע, לפני שהמצב יהפוך להיות בלתי נסבל. למשפט הזה הייתה משמעות רבה משום שהוא הגדיר שהשגיאות אינן חלק אינהרנטי של המחשוב הקוואנטי, והן לא יגרמו לכך שלעולם לא ניתן יהיה לייצר מחשב כזה. הן קיימות, אבל אפשר, כך נראה, להתמודד איתן.

מאז הציעו אהרונוב ואחרים כל מיני שיטות לתיקון השגיאות, שיטות שהולכות ומשתפרות, אבל משפט הסף עצמו עדיין עומד. מגזין Nature בחר בה בשנת 2005 לאחת מארבעה "התאורטיקנים הצעירים הבולטים ביותר בתחומם".

פרופ' דורית אהרונוב / צילום: תמונה פרטית

אהרונוב היא גם ממייסדות חברת קדמה, הפועלת לפיצוח בעיית השגיאות שמונעות היום מהמחשבים הקוואנטיים להתקיים. היא תהיה אחת הדוברות המרכזיות בכנס ביומד 2023, שייערך בשבוע הבא בתל אביב.

החתול החמקמק שחי ומת במקביל

לפני שנסביר איך אהרונוב מתקנת את השגיאות וכיצד התיקון הזה מאפשר למחשבים קוואנטיים להתקיים, נסביר בקצרה מהו מחשב קוואנטי, מדוע צופים לו תפקיד כל כך חשוב בחיים שלנו ומדוע הוא פגיע לשגיאות מלכתחילה.

תורת הקוואנטים קיימת משנות ה־20 של המאה הקודמת, אך עד שנות ה־80 של המאה העשרים לא עלה הרעיון שניתן להשתמש בתופעות קוואנטיות כדי לבנות מחשבי על.

בבסיס תורת הקוואנטים עומד רעיון הסופרפוזיציה, כלומר, האפשרות לשני מצבי קיום מקבילים. אולי כבר הכרתם את החתול של שרדינגר, חתול תיאורטי שסגור בקופסה ואיננו יודעים אם הוא חי או מת. לכאורה, ברגע שנפתח את הקופסה נדע מה מצבו, אבל זה לא באמת המצב בתורת הקוונאטים, אומרת אהרונוב.

"זו לא אי־ידיעה ולא הסתברות. קיוביט - חלקיק המכיל מידע קוואנטי - באמת נמצא בשני המצבים באותו זמן", היא מסבירה, אבל אם אנחנו מנסים למדוד אותו, הסופרפוזיציה נעלמת, והוא קורס למצב יחיד.

בכל זאת, ייתכן שהסופרפוזיציה אינה חמקמקה כמו שנדמה. מתברר שאנחנו יכולים אפילו לשלוט בה ולגרום לקיוביט להיות, לדוגמה, במצב 70%־30%, ולקיוביט לידו להיות במצב 80%־20%. בעצם יש לנו יחידה חישובית, שבמקום להכיל מידע רגיל של 0 או 1, היא מכילה המון אפשרויות, ולא רק בחלקים ממאה אלא גם במספרים שליליים ומספרים מורכבים. "כאשר לכל קיוביט יש כמה אפשרויות, יש גידול אקספוננציאלי במספר המצבים שיכולים להיות מיוצגים על ידי המערכת. היום, בעקבות הקורונה, כולם יודעים איך נראה ומרגיש גידול אקספוננציאלי", אומרת אהרונוב. מערכות קוואנטיות גדולות מספיק יוכלו לייצג מספר מצבים שהוא גדול יותר ממספר כל החלקיקים ביקום, מספר בלתי נתפס של מצבים.

 

"אם מתכננים את האלגוריתם נכון, האפשרויות השונות של המערכת יכולות לדבר זו עם זו, כמו שגלים שנפגשים בים יכולים לבטל זה את זה או להגביר זה את זה". התוצאה יכולה להיות שיפור של זמן החישוב של המערכת, באופן אקספוננציאלי.

אהרונוב מספרת שבשנת 1994 הדגים פרופ' פיטר שור מ-MIT כיצד באופן תיאורטי מערכת של הרבה קיוביטים הנמצאים באינטראקציה יכולה לפתור בתוך כמה שעות ואפילו דקות בעיות מתמטיות שלמחשבים רגילים יידרש יותר זמן מגיל היקום כדי לפתור. באופן ספציפי, שור הדגים איך אפשר להשתמש באינטראקציה הזאת כדי לפתור בעיות מורכבות של פירוק מספרים לגורמים.

"מהרגע הזה התחיל התחום להתפתח בשני וקטורים", אומרת אהרונוב. וקטור אחד הוא מדענים שמזהים בעיות מורכבות ומראים כיצד, ברמת העיקרון, אלגוריתמים שרצים על מערכת קוואנטית אמורים להיות מסוגלים לפתור אותן. כך הודגם, באופן תיאורטי, כיצד ניתן לפצח באמצעות מחשב קוואנטי כמעט את כל סוגי ההצפנה.

קבוצה שנייה של מדענים מנסה לפתח את המחשב הקוואנטי בפועל. "בהתחלה זה היה שיגעון של מעט אנשים", נזכרת אהרונוב. "היום כל החברות הכי גדולות בונות מחשבים כאלה: גוגל, אמזון, IBM. הן מתחרות זו בזו מי תבנה את המחשב השימושי הראשון".

עד כמה אנחנו רחוקים מזה היום?
"יש מחשבים שפועלים על כמה עשרות קיוביטים עד כמה מאות, אבל הם לא יודעים לפתור בעיות שמחשב קלאסי לא יודע לפתור. המטרה היא להגדיל את המחשבים הללו, בלי לאבד מאיכות החישוב".

"בלי קוואנטים, שום דבר לא קיים"

הבעיה הגדולה, צוואר הבקבוק המשמעותי של התחום, היא שככל שמערכת קוואנטית גדלה, יש בה גם יותר שגיאות. "אנחנו לא יודעים היום לשים את הקיוביט בדיוק על ה־70% 30%", אומרת אהרונוב. "אולי הוא יהיה, נניח, ב־71%־29%, ואנחנו לא נדע.

"יש בעיקרון שני סוגי שגיאות. לדוגמה, יש שגיאה של סיבוב יתר של הקיוביט. סובבנו אותו למצב 71 במקום 70. אם נזהה שזה מה שעשינו, אז אפשר לסובב אותו חזרה. אז הדבר הראשון שעשינו הוא לפתח כלי לזיהוי הטעויות האלה".

זיהוי טעויות נשמע קצת כמו "מדידה" ואמרנו שמדידה גורמת לקריסת הקיוביט כך שלא יוכל לייצג עוד את מלוא האינפורציה.

"נכון. זה אתגר המדידה. אבל חוקרים, ביניהם אותו פיטר שור שהזכרנו, המציאו מתקני שגיאות שמאפשרים למדוד רק חלק מהמידע, כלומר רק עד כמה שגינו בסיבוב, בלי למדוד את הסופרפוזיציה עצמה ובלי להביא לקריסתה.

"כיוון אחר הוא להריץ תחילה אלגוריתם שהתוצאה החזויה שלו ידועה, ולראות כיצד התשובה שקיבלנו סוטה מהצפוי. למשל, אם הכנסנו 'אדום' וקיבלנו 'כתום', אנחנו יודעים שהמערכת תמיד מבהירה צבעים, ונביא את זה בחשבון בפענוח התוצאות הבאות שלנו".

סוג נוסף של שגיאות מתקבל כאשר הקיוביטים "נמדדים" בטעות, לא על ידי בני אדם. "נניח שהיה קיוביט שלא ידענו שנמצא במערכת, והוא היה באינטראקציה עם קיוביט שהוא חלק רשמי במערכת ומקריס אותו, או שפוטון נכנס ומודד אותו. אירועים כאלה מעלים עוד יותר את האי-ודאות, את האנטרופיה במערכת, וברגע שהיא עולה מדי, כבר אי־אפשר לתקן אותה בשיטות שתיארנו.

"אנחנו בעצם רוצים למנוע מהסביבה הפיזית למדוד את המידע שלנו לפני שאנחנו מגיעים למדוד אותו. מי שמודד 'ראשון' משנה את המערכת כך שאי־אפשר לחלץ ממנה את התשובה הנכונה. הדרך שבה אנחנו מגינים על המידע הוא 'למרוח' אותו על הרבה קיוביטים קוואנטיים, ואז הסביבה יכולה למדוד רק חלק מהמידע והמדידה החלקית הזאת לא מקריסה את המערכת.

"בכנס אני אציג תוצאות של שיטה חדשה שפיתחנו כדי להתמודד עם השגיאות הללו, וגם תוצאות ניסוייות של הפעלת השיטה שלנו להפחתת כמויות הרעש באלגוריתמים קוואנטיים שונים. את השיטה הזאת אנחנו עומדים להפעיל בשיתוף פעולה עם חברת תרופות מובילה".

אז מתי יהיו לנו מחשבים קוואנטיים?
"בעשור הקרוב יש לנו הערכות שכבר יהיו לנו המחשבים הגדולים שיפתרו את הבעיות המורכבות שמחשבים קלאסיים אינם יכולים לפתור".

איפה האדם הרגיל פוגש היום את תורת הקוואנטים בחיים שלו?
"בלי קוואנטים, שום דבר פה לא קיים. הטבע לא צריך שנבין אותו כדי להתקיים, והתופעות הקוואנטיות הן חלק מכל דבר שקורה בו. נניח, מאירים בצבע לבן על משהו והוא מחזיר רק בכחול או באדום. זו תופעה קוואנטית. גם מחשב קלאסי פועל על אפקטים קוואנטיים. זה מה שמאפשר לו לאגור את המידע, אז מדובר ברכיבים קוואנטיים עם לוגיקה קלאסית. גם פצצות האטום מבוססות על פיזיקה קוואנטית".

לייזרים, מכשירי MRI ושעונים אטומיים הם דוגמאות נוספות לטכנולוגיות שפיתוחן כנראה לא היה יכול להתרחש בלי הבנה של פיזיקה קוואנטית.

"תופעות קוואנטיות הן תופעות לא אינטואיטיביות. אינשטיין, למשל, ניסה למצוא כל דרך אפשרית להיפטר מהן. הוא לא אהב את חוסר הוודאות שבהן, אבל הפיזיקה הזאת עובדת. 90 שנה של ניסויים הראו כי התורה הקוואנטית נחוצה כדי לתאר את הטבע בצורה הטובה ביותר".

כל חברה צריכה איש קוואנטים

לדברי אהרונוב, חברות גדולות בתחומים שונים עובדות בשיתוף פעולה צמוד עם חברות המפתחות מחשבים קוואנטיים כדי לפתח יחד את האלגוריתמים שיתאימו לפתרון הבעיות הרלוונטיות להן. הדבר מזכיר את האופן שבו עבדו בראשית ימי המחשב. חוקרים לא חיכו שהמחשב יהיה מוכן, אלא עבדו יחד עם מפתחים כדי להגדיר את האלגוריתם שיהיה יעיל בפתרון הבעיות שעניינו אותם.

כך גם בתחום המחשב הקוואנטי, החברות הגדולות עובדות עם הצוותים שבונים את המחשב כדי להחליט, לדוגמה, אילו שגיאות יהיה "מותר" למחשב לעשות ואילו סוגי שגיאות יהפכו את פלט המחשב לחסר ערך.

"חברות התרופות הגדולות, כמו גם הבנקים הגדולים ורוב חבר ות הענק בכל התחומים, מעסיקות אנשים שמבינים במחשבים קוואנטיים", אומרת אהרונוב. "חברות שיחכו עד שמחשבים קוואנטיים יהיו מוכנים, ורק אחר כך יחשבו מה לעשות איתם, עלולות לאבד את ההובלה בתחום העיסוק שלהן".

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

היא חקרה את אחד הכלכלנים המפורסמים בעולם ובטוחה - אנחנו עושים לו עוול

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה