גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסיפור מאחורי האקזיט הענק של חברת הלוטו מרמת החייל

חברת הטכנולוגיה להימורים נאוגיימס נמכרת לענקית אוסטרלית מתחום הגיימינג בפרמיה של 130% על מחיר השוק ● פיני זהבי ואלי עזור, בעלי מניות בנאוגיימס, ימכרו מניות בכ-300 מיליון דולר ● המנכ"ל: "הם בדקו אותנו במסרקות של ברזל, ולנו לא היה מה להסתיר"

מוטי מלול, מנכ''ל נאוגיימס / צילום: אסף גרי
מוטי מלול, מנכ''ל נאוגיימס / צילום: אסף גרי

אקזיט ענק לבעלי חברת הטכנולוגיה להימורים אונליין נאוגיימס (NeoGames) מישראל, ובראשם צמד השותפים הוותיקים  אלי עזור ופיני זהבי. החברה נמכרת לאריסטוקרט, ענקית אוסטרלית מתחום הגיימינג, תמורת 1.2 מיליארד דולר במזומן - פרמיה של 130% על מחיר השוק של מניותיה בנאסד"ק.

נאוגיימס, ההרשומה בלוקסמבורג, מספקת פתרונות טכנולוגיים ושירותים לחברות לוטו ממשלתיות ועוזרת להן במעבר לפעילות אונליין. באמצעות החברה הבת אספייר, שמוזגה לתוכה אשתקד, היא עוסקת בפתרונות iGaming, כלומר מערכות ושירותים למפעילי אתרי הימורי ספורט וקזינו באינטרנט.

המרוויחים הגדולים מעסקת המכירה לאריסטוקרט (Aristocrat Leisure), אשר צפויה להיסגר ב־12 החודשים הקרובים לאחר קבלת אישורים רגולטוריים שונים ברחבי העולם, הם בעלי המניות הוותיקים של נאוגיימס , שכבר נהנו בשנים קודמות ממימושים בחברה זו ובחברת אספייר שמוזגה לתוכה אשתקד.

 

מדובר בברק מטלון, דירקטור בחברה, המחזיק ב-23.1% ממניות נאוגיימס וצפוי לקבל עם השלמת העסקה כ־234 מיליון דולר; המו"ל ואיש העסקים אלי עזור המחזיק ב־14.5% ממניות החברה, ששוויין בעסקה מגיע לכ־146 מיליון דולר; וכך גם סוכן שחקני הכדורגל פיני זהבי, שצפוי לקבל סכום זהה לשל עזור, וביחד - כ־300 מיליון דולר.

אהרון ארן, גם הוא אחד מבעלי המניות הוותיקים ודירקטור, מחזיק ב־5.8% מהמניות ויקבל 58.3 מיליון דולר. מנכ"ל החברה, מוטי מלול שמנהל אותה משנת 2018, מחזיק ב-1.2% ממניות נאוגיימס ויקבל עם השלמת העסקה כ-11.7 מיליון דולר. מלבדם מחזיקים במניות החברה גופים מוסדיים, ביניהם Sunriver Management האמריקאי עם החזקה של 5.4%.

 

"אריסטוקרט הסתכלו לטווח הארוך"

נאוגיימס הגיעה לנאסד"ק בסוף שנת 2020, שהייתה תקופה חזקה להנפקות טכנולוגיה בוול סטריט. כשנה וחצי לאחר ההנפקה מיזגה לתוכה את Aspire Global - החברה ממנה פוצלה מספר שנים מוקדם יותר, ושנסחרה באותה עת בבורסה בשבדיה.

בדומה לרבות מהחברות שהונפקו בתקופת התנפחות הבועה במניות הטכנולוגיה, ובהמשך הסבו למשקיעים בהן תשואות שליליות ואכזבות, על רקע שינוי המומנטום בשווקים, גם נאוגיימס נסחרה ערב מכירתה כעת בשווי נמוך יחסית של כ-442 מיליון דולר - לעומת 419 מיליון דולר בהנפקה וכ-1.8 מיליארד דולר בשיא - שממנו ירדה בכ-80%.

בעסקת המכירה הנוכחית מתומחר שווי הפעילות של נאוגיימס בכמיליארד דולר, כשבנוסף יש לה חוב בסך כ-214 מיליון דולר שנלקח מבלקסטון לצורך מימון רכישת אספייר. מחיר המניה בעסקה הוא 29.5 דולר, לעומת מחיר של 12.84 דולר לפני הדיווח על העסקה - כאמור פרמיה של 130%, שאינה מובנת מאליה בתקופת השוק הנוכחית.

מניית נאוגיימס קפצה במסחר המוקדם בוול סטריט (שני) בשיעור דומה, בעוד מניית אריסטוקרט ננעלה באוסטרליה בעלייה צנועה של כ-2% לשווי של כ-25.4 מיליארד דולר אוסטרלי (כ-17 מיליארד דולר).

מוטי מלול, מנכ"ל נאוגיימס, מסביר איך נקבעה פרמיה של 130% בעסקה: "אריסטוקרט הסתכלו לטווח הארוך. השוק הנוכחי לא מגלם נכון שווי של חברות מהסוג שלנו, שגם צומחות בשיעור דו-ספרתי, גם רווחיות וגם מייצרות מזומן בשוק לא פשוט. השווי נקבע לפי מכפיל EBITDA ל-2023 , שלפי תחזיות האנליסטים אמור להגיע לכ-80 מיליון דולר (לעומת 54.5 מיליון דולר ב-2022, ש'ח'ו).

"יש גם סינרגיות", הוא מוסיף. "לאריסטוקרט כמעט אין היום שום דבר בתחום של Real Money Gaming שבו אנו פועלים, ובעיקר יש פה חיבור של האנשים, של שתי חברות עם DNA משותף".

 

"סינרגיות משמעותיות מאוד בטווח יחסית מהיר"

תחום ה־Real Money Gaming כולל לדברי מלול שלושה תחומים: iLottery - כלומר כל הפעילות של חברות לוטו עולמיות באינטרנט, תחום שלדברי מלול המתחרות של אריסטוקרט נמצאות בו אך היא לא, והיא כעת תיכנס אליו בעזרת נאוגיימס; iGaming - משחקי הימורים באינטרנט; והימורי ספורט אונליין, שלדבריו מתבצעים ברובם בעולם באמצעות חברות הלוטו.

במצגת שפרסמה אריסטוקרט היא מציינת שנאוגיימס היא רכישה אסטרטגית שמתאימה לשאיפות אריסטוקרט בתחום ה-Real Money Gaming, עם ארבע פעילויות עסקיות, כולל זו שבמקור הגיעה מאספייר וזו שהייתה של נאוגיימס טרם המיזוג.

"הם יכולים לקחת את התוכן שלהם ולהעביר דרכנו ללקוחות שלנו, וכך בבת אחת לצמוח מהר מאוד", אומר מלול. "הם ראו פה סינרגיות מאוד משמעותיות בטווח יחסית מהיר".

אם לא הייתם קונים את אספייר, הייתם עדיין אטרקטיביים היום לרכישה על-ידי אריסטוקרט?
"אריסטוקרט הקימו חטיבה שמהווה שלד להכניס לתוכו מוצרים בעולם ה-Real Money Gaming, והתחילו לחפש איך למלא אותה. כמובן שהם יכלו להסתכל על כל חברה בנפרד, אבל אין ספק שהחיבור בין נאוגיימס לאספייר עשה להם את החיים יותר קלים - לשלם פרמיה על נכס טוב במקום לעשות אינטגרציה של כמה חברות שונות".

מלול מספר שאריסטוקרט פנו לנאוגיימס כבר לפני כשנה, אך אז היא הייתה בתהליך למיזוג אספייר ולכן לא יכלה להיכנס לשיחות. "היה תהליך מאוד ארוך, הם בדקו אותנו במסרקות של ברזל, ולנו לא היה מה להסתיר", הוא אומר. הסיבה לכך, לדבריו, הייתה כישלון ניסיון רכישה קודם של אריסטוקרט: ב-2022 דחו בעלי המניות של פלייטק הנסחרת בלונדון את הצעת הרכש של אריסטוקרט לפי שווי של 2.8 מיליארד דולר. פלייטק, שהיא ספקית פתרונות להימורים אונליין, הוקמה על-ידי איש העסקים הישראלי טדי שגיא והונפקה בלונדון ב-2006, אך בעת דחיית ההצעה מאריסטוקרט שגיא כבר לא היה חלק ממנה. גם בעלי המניות של נאוגיימס יצטרכו להצביע על הרכישה, אך כל בעלי המניות הוותיקים המחזיקים יחד קרוב ל-60% כבר הודיעו על תמיכתם, כך שמבחינת אריסטוקרט לא צפויות הפתעות לרעה.

 

מוטי מלול צפוי להמשיך לנהל את החברה

אגב, אריסטוקרט רכשה בעבר חברה מישראל: ב-2017 היא שילמה 700 מיליון דולר תמורת חברת הגיימינג פלאריום, מידי בעלי מניות כמו גיגי לוי ויצחק מירילשווילי, כיום בעלי ערוץ 14.

המנכ"ל מלול צפוי להישאר בחברה לאחר השלמת העסקה ולנהל את פעילות נאוגיימס תחת הנהלתה של אריסטוקרט. "יהיה נורא כיף להמשיך לעשות את זה כחלק מהחברה הכי גדולה בעולם בתחום, עם גב מדהים", הוא אומר. "עד היום היינו כמו דוד נגד גוליית, והצלחנו לקחת נתחי שוק. פתאום נבוא עם 'אבא' גורילה. "לאריסטוקרט יש היסטוריה של חברה שיודעת לתת לחברות שהיא רוכשת לצמוח".

עוד כתבות

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

מנכ''ל הבורסה לני''ע, איתי בן זאב / צילום: ניקי וסטהפל

שתי בעלות המניות הגדולות בבורסה לני"ע מוכרות מניות ב-700 מיליון שקל

קרן מאניקיי האוסטרלית וקרן נובו נורדיסק, שתי בעלות המניות הגדולות של הבורסה לניירות ערך, מוכרות חלק גדול מהחזקותיהן בסכום מצטבר של 700 מיליון שקל

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

פגיעה ישירה של טיל איראני בממ''ד בפתח תקווה / צילום: Reuters, Matan Golan

המיקום האופטימלי של הממ"ד: חיצוני, בניגוד לכיוון הטילים

בעקבות המלחמה עם איראן - יש שטוענים, כי אולי הממ"דים אולי הגנו על יושביהם, אך לא במידה מספקת ● המהנדס ד"ר בני ברוש: "מה שקיבלנו עד עכשיו, רקטות וטילים קטנים מעזה ומלבנון - היה נמוך יותר מרמת המוכנות של הממ"דים" ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

דיון בוועדת החוקה / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ועדת החוקה אישרה: השינוי הדרמטי בדיני החוזים מתקרב

הצעת החוק כוללת הסדר שהוביל היו"ר רוטמן, ולפיו הצדדים לחוזה יקבעו בעצמם כיצד יש לפרשו ● ההצעה נועדה לבטל את פסק הדין המזוהה עם נשיא העליון לשעבר ברק, ואשר העניקה סמכות רחבה לבתי המשפט לפרש חוזים ● יועמ"ש ועדת חוקה: "חשש שחוסר הודאות רק יגדל"

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

בניין מערכת וואלה בתל אביב / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

גל העזיבות בוואלה נמשך: סגן העורך דוד רוזנטל עוזב אחרי חודשיים בתפקיד

התפקיד הבא של רוזנטל: עורך אתר "ישראל היום" ● בוואלה הודיעו כי ליאת להב תחליף את רוזנטל ותמונה לסגנית העורך הראשי ● לאחרונה עזבו את וואלה גם סגן העורך צחי קומה, המנכ"ל עידן אלרום והפרשן המדיני ברק רביד

חלוקת רכוש בגירושים / איור: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בעלה לשעבר ● השופטת יעל וילנר הרחיבה בכך את הלכת השיתוף הספציפי וקבעה כי היא תחול אם ניתן להסיק מהתנהגות בני הזוג על הסכמה בפועל לשתף בנכס ● עוד נקבע כי הכלל עשוי לחול גם על נכס שאינו בהכרח דירת המגורים המשפחתית