גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסיפור מאחורי האקזיט הענק של חברת הלוטו מרמת החייל

חברת הטכנולוגיה להימורים נאוגיימס נמכרת לענקית אוסטרלית מתחום הגיימינג בפרמיה של 130% על מחיר השוק ● פיני זהבי ואלי עזור, בעלי מניות בנאוגיימס, ימכרו מניות בכ-300 מיליון דולר ● המנכ"ל: "הם בדקו אותנו במסרקות של ברזל, ולנו לא היה מה להסתיר"

מוטי מלול, מנכ''ל נאוגיימס / צילום: אסף גרי
מוטי מלול, מנכ''ל נאוגיימס / צילום: אסף גרי

אקזיט ענק לבעלי חברת הטכנולוגיה להימורים אונליין נאוגיימס (NeoGames) מישראל, ובראשם צמד השותפים הוותיקים אלי עזור ופיני זהבי. החברה נמכרת לאריסטוקרט, ענקית אוסטרלית מתחום הגיימינג, תמורת 1.2 מיליארד דולר במזומן - פרמיה של 130% על מחיר השוק של מניותיה בנאסד"ק.

נאוגיימס, ההרשומה בלוקסמבורג, מספקת פתרונות טכנולוגיים ושירותים לחברות לוטו ממשלתיות ועוזרת להן במעבר לפעילות אונליין. באמצעות החברה הבת אספייר, שמוזגה לתוכה אשתקד, היא עוסקת בפתרונות iGaming, כלומר מערכות ושירותים למפעילי אתרי הימורי ספורט וקזינו באינטרנט.

המרוויחים הגדולים מעסקת המכירה לאריסטוקרט (Aristocrat Leisure), אשר צפויה להיסגר ב־12 החודשים הקרובים לאחר קבלת אישורים רגולטוריים שונים ברחבי העולם, הם בעלי המניות הוותיקים של נאוגיימס , שכבר נהנו בשנים קודמות ממימושים בחברה זו ובחברת אספייר שמוזגה לתוכה אשתקד.

מדובר בברק מטלון, דירקטור בחברה, המחזיק ב-23.1% ממניות נאוגיימס וצפוי לקבל עם השלמת העסקה כ־234 מיליון דולר; המו"ל ואיש העסקים אלי עזור המחזיק ב־14.5% ממניות החברה, ששוויין בעסקה מגיע לכ־146 מיליון דולר; וכך גם סוכן שחקני הכדורגל פיני זהבי, שצפוי לקבל סכום זהה לשל עזור, וביחד - כ־300 מיליון דולר.

אהרון ארן, גם הוא אחד מבעלי המניות הוותיקים ודירקטור, מחזיק ב־5.8% מהמניות ויקבל 58.3 מיליון דולר. מנכ"ל החברה, מוטי מלול שמנהל אותה משנת 2018, מחזיק ב-1.2% ממניות נאוגיימס ויקבל עם השלמת העסקה כ-11.7 מיליון דולר. מלבדם מחזיקים במניות החברה גופים מוסדיים, ביניהם Sunriver Management האמריקאי עם החזקה של 5.4%.

"אריסטוקרט הסתכלו לטווח הארוך"

נאוגיימס הגיעה לנאסד"ק בסוף שנת 2020, שהייתה תקופה חזקה להנפקות טכנולוגיה בוול סטריט. כשנה וחצי לאחר ההנפקה מיזגה לתוכה את Aspire Global - החברה ממנה פוצלה מספר שנים מוקדם יותר, ושנסחרה באותה עת בבורסה בשבדיה.

בדומה לרבות מהחברות שהונפקו בתקופת התנפחות הבועה במניות הטכנולוגיה, ובהמשך הסבו למשקיעים בהן תשואות שליליות ואכזבות, על רקע שינוי המומנטום בשווקים, גם נאוגיימס נסחרה ערב מכירתה כעת בשווי נמוך יחסית של כ-442 מיליון דולר - לעומת 419 מיליון דולר בהנפקה וכ-1.8 מיליארד דולר בשיא - שממנו ירדה בכ-80%.

בעסקת המכירה הנוכחית מתומחר שווי הפעילות של נאוגיימס בכמיליארד דולר, כשבנוסף יש לה חוב בסך כ-214 מיליון דולר שנלקח מבלקסטון לצורך מימון רכישת אספייר. מחיר המניה בעסקה הוא 29.5 דולר, לעומת מחיר של 12.84 דולר לפני הדיווח על העסקה - כאמור פרמיה של 130%, שאינה מובנת מאליה בתקופת השוק הנוכחית.

מניית נאוגיימס קפצה במסחר המוקדם בוול סטריט (שני) בשיעור דומה, בעוד מניית אריסטוקרט ננעלה באוסטרליה בעלייה צנועה של כ-2% לשווי של כ-25.4 מיליארד דולר אוסטרלי (כ-17 מיליארד דולר).

מוטי מלול, מנכ"ל נאוגיימס, מסביר איך נקבעה פרמיה של 130% בעסקה: "אריסטוקרט הסתכלו לטווח הארוך. השוק הנוכחי לא מגלם נכון שווי של חברות מהסוג שלנו, שגם צומחות בשיעור דו-ספרתי, גם רווחיות וגם מייצרות מזומן בשוק לא פשוט. השווי נקבע לפי מכפיל EBITDA ל-2023 , שלפי תחזיות האנליסטים אמור להגיע לכ-80 מיליון דולר (לעומת 54.5 מיליון דולר ב-2022, ש'ח'ו).

"יש גם סינרגיות", הוא מוסיף. "לאריסטוקרט כמעט אין היום שום דבר בתחום של Real Money Gaming שבו אנו פועלים, ובעיקר יש פה חיבור של האנשים, של שתי חברות עם DNA משותף".

"סינרגיות משמעותיות מאוד בטווח יחסית מהיר"

תחום ה־Real Money Gaming כולל לדברי מלול שלושה תחומים: iLottery - כלומר כל הפעילות של חברות לוטו עולמיות באינטרנט, תחום שלדברי מלול המתחרות של אריסטוקרט נמצאות בו אך היא לא, והיא כעת תיכנס אליו בעזרת נאוגיימס; iGaming - משחקי הימורים באינטרנט; והימורי ספורט אונליין, שלדבריו מתבצעים ברובם בעולם באמצעות חברות הלוטו.

במצגת שפרסמה אריסטוקרט היא מציינת שנאוגיימס היא רכישה אסטרטגית שמתאימה לשאיפות אריסטוקרט בתחום ה-Real Money Gaming, עם ארבע פעילויות עסקיות, כולל זו שבמקור הגיעה מאספייר וזו שהייתה של נאוגיימס טרם המיזוג.

"הם יכולים לקחת את התוכן שלהם ולהעביר דרכנו ללקוחות שלנו, וכך בבת אחת לצמוח מהר מאוד", אומר מלול. "הם ראו פה סינרגיות מאוד משמעותיות בטווח יחסית מהיר".

אם לא הייתם קונים את אספייר, הייתם עדיין אטרקטיביים היום לרכישה על-ידי אריסטוקרט?
"אריסטוקרט הקימו חטיבה שמהווה שלד להכניס לתוכו מוצרים בעולם ה-Real Money Gaming, והתחילו לחפש איך למלא אותה. כמובן שהם יכלו להסתכל על כל חברה בנפרד, אבל אין ספק שהחיבור בין נאוגיימס לאספייר עשה להם את החיים יותר קלים - לשלם פרמיה על נכס טוב במקום לעשות אינטגרציה של כמה חברות שונות".

מלול מספר שאריסטוקרט פנו לנאוגיימס כבר לפני כשנה, אך אז היא הייתה בתהליך למיזוג אספייר ולכן לא יכלה להיכנס לשיחות. "היה תהליך מאוד ארוך, הם בדקו אותנו במסרקות של ברזל, ולנו לא היה מה להסתיר", הוא אומר. הסיבה לכך, לדבריו, הייתה כישלון ניסיון רכישה קודם של אריסטוקרט: ב-2022 דחו בעלי המניות של פלייטק הנסחרת בלונדון את הצעת הרכש של אריסטוקרט לפי שווי של 2.8 מיליארד דולר. פלייטק, שהיא ספקית פתרונות להימורים אונליין, הוקמה על-ידי איש העסקים הישראלי טדי שגיא והונפקה בלונדון ב-2006, אך בעת דחיית ההצעה מאריסטוקרט שגיא כבר לא היה חלק ממנה. גם בעלי המניות של נאוגיימס יצטרכו להצביע על הרכישה, אך כל בעלי המניות הוותיקים המחזיקים יחד קרוב ל-60% כבר הודיעו על תמיכתם, כך שמבחינת אריסטוקרט לא צפויות הפתעות לרעה.

מוטי מלול צפוי להמשיך לנהל את החברה

אגב, אריסטוקרט רכשה בעבר חברה מישראל: ב-2017 היא שילמה 700 מיליון דולר תמורת חברת הגיימינג פלאריום, מידי בעלי מניות כמו גיגי לוי ויצחק מירילשווילי, כיום בעלי ערוץ 14.

המנכ"ל מלול צפוי להישאר בחברה לאחר השלמת העסקה ולנהל את פעילות נאוגיימס תחת הנהלתה של אריסטוקרט. "יהיה נורא כיף להמשיך לעשות את זה כחלק מהחברה הכי גדולה בעולם בתחום, עם גב מדהים", הוא אומר. "עד היום היינו כמו דוד נגד גוליית, והצלחנו לקחת נתחי שוק. פתאום נבוא עם 'אבא' גורילה. "לאריסטוקרט יש היסטוריה של חברה שיודעת לתת לחברות שהיא רוכשת לצמוח".

עוד כתבות

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: מיטל שטדלר

הממשלה עסוקה במילה "טבח", אך יש לה משימות הנצחה ממשיות

הממשלה עוסקת בשינויים טקסטואליים של חוק ההנצחה לשבעה באוקטובר ● אבל היא כבר הייתה אמורה לבצע שלל משימות לטובת העניין: מהקמת מאגר ארכיוני ועד קידום הפקות תכנים ● מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחרי מורשת והנצחה ל־7 באוקטובר

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

עד לפני יומיים ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

דודו רייכמן, סגן מנהל מחלקת לקוחות מוסדיים, אי.בי.אי / צילום: יח''צ

שתי המניות שהן "הזדמנות של פעם בכמה שנים"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● דודו רייכמן, ממחלקת לקוחות מוסדיים בבית ההשקעות אי.בי.אי, מזהה הזדמנות בשתי ענקיות טכנולוגיה, בטוח שישראל תמשיך לתת תשואה עודפת על העולם, ומעדיף כאן את מניות הבנקים והנדל"ן ● עוד הוא מציע להתרחב למניות שבבים בשווקים מתעוררים, ולהתרחק מקמעונאות ותשתיות

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"