גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"התפקיד שלי כמפיקת אימפקט הוא לקחת את היצירה הקולנועית וליצור באמצעותה שינוי"

כך משפיעים הסרטים הדוקומנטריים על החברה והסביבה גם בתום ההקרנה

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock

כל יוצר קולנוע וטלוויזיה צריך לאמץ את היכולת לתת את הפיץ'. זו הגרסה המקצועית לשיחת המעלית המפורסמת: נאום מכירה קצרצר שאמור למשוך לפרויקט שלך את בתי ההפקה, המשקיעים וגופי השידור. הדבר החשוב ביותר באותו פיץ' הוא סעיף הצהרת הכוונות. בדיוק שם מסתתרת הסיבה הכמוסה, האמת הכי אמיתית, הצלקות מן העבר והתשובה היחידה לשאלה המתגלגלת: למה בחרת לכתוב את היצירה הזו, למה דווקא עכשיו, למה דווקא אתה הכי מתאים לספר את הסיפור הספציפי הזה, למה דווקא את.

כרגיל, הגענו לנקודה מורכבת על ציר הזמן של האנושות. שוב מתחלף הדור, שוב נפתחים הפצעים, שוב נדרשים התיקונים. עולם שלם של סיפורים חדשים וגם קצת ישנים שחייבים לספר. בפן הטכנולוגי-תרבותי אנחנו נמצאים בעיצומו של עידן הסטרימינג. לשיטת הצפייה הנוכחית יש השלכות חיוביות רבות שבראשן ניצבת הבשורה המהותית מכל: התוכן חזר להיות המלך. לצד שיטת המדידה החדשה, ש עדיין מקדשת את כמות הצפיות, יש הרבה יותר מקום לתכנים בעלי משמעות וחשיבות שאי אפשר לכמת באמצעות שיח הרייטינג.

התוכן הזה מתחבא בדרך כלל במדף המדומיין של היצירות הדוקומנטריות , אבל מצליח מדי פעם לזלוג לרשימת הכי נצפים או הכי מומלצים. כיום, אחרי שנים שבהן הכבלים וערוצי הברודקאסט הפכו את היצירה התיעודית לנישתית ולא רלוונטית, לנחלתם הבלעדית של פסטיבלים זניחים; בעזרת השילוב בין גופי שידור שאוהבים להתגאות בו, צופים שאוהבים להתהדר בו וזמינות אינסופית - היצירה הדוקומנטרית חזרה למקומה הראוי כמנוע לשינוי חברתי.

להפוך את הצופה לפעיל חברתי

העלייה בהיקף התוכן החברתי בשנים האחרונות אילצה את קברניטי תעשיית הקולנוע והטלוויזיה העולמית להתייחס לנושא ברצינות, להוריד חלק מהשליטה מידיו של המפיק הראשי ולהגדיר תפקיד ייעודי חדש - מפיק אימפקט. מטרתה העיקרית של הפקת אימפקט היא למקסם את הפוטנציאל של כל סרט או סדרה ליצירת שינוי חברתי. מפיקי אימפקט אינם מגיעים בהכרח מעולם הקולנוע, אלא אוחזים בדרך כלל ברקע מתחומים כמו אקטיביזם, לוביזם, אסטרטגיה ושיווק. הם עובדים בשיתוף פעולה עם גורמים בתעשיית הקולנוע כמו יוצרים, משקיעים, מפיצים וגופי שידור, ועם גורמים בקהילה כמו ארגונים קהילתיים, גופים ממשלתיים, מוסדות חינוכיים והמגזר הפרטי, כדי להגיע לקהל רחב, להעמיק את מעורבותם של הצופים בנושא ובמסר של היצירה, ובכך להפוך אותם לסוכני שינוי ופעולה. כמו כן הם מסייעים בפיתוח התסריט, בגיוס כספים ובמדידת ההשפעה המוחשית של הנושא החברתי שמהדהדת היצירה.

יצירות חברתיות הן לחם חוקה של התעשייה הדוקומנטרית בישראל, בשל היסטוריה מקומית של מתיחות חברתית ופוליטית חוצת דורות ושבטים. לצד יצירות שעוסקות בהיבטים חברתיים רחבים, כמו הסדרה 'הנבחרות' שמגוללת את ההיסטוריה של הנשים בפוליטיקה הישראלית, יש יצירות שנוגעות בתופעה חברתית דרך סיפור אישי, כמו הסרט 'מי יאהב אותי עכשיו?' שמתמקד בהומו נשא HIV שחוזר לישראל לראשונה אחרי שנזרק מביתו על ידי משפחתו הדתית לפני 20 שנה. היצירות נתמכות על ידי גופים כמו קרן גשר לקולנוע רב-תרבותי וחברתי, ונהנות מרוח גבית של מיזמים כמו דוקומנטרי בשפירא והקולנוע הקהילתי מיקרוסינמה. אפשר לציין במיוחד את פסטיבל סולידריות לקולנוע וזכויות אדם, שמתקיים זה 12 שנים בסינמטק תל אביב ומציג סרטים תיעודיים שעוסקים בנושאים כמו קידום השלום, כיבוש, שוויון חברתי, משבר האקלים, דמוקרטיה, חופש הביטוי, גלובליזציה, פליטים ומבקשי מקלט, זכויות נשים, זכויות הקהילה הלהט"בית ועוד.

אחד המיזמים המעניינים בתחום הוא מעבדת האימפקט של קופרו, קרן לשיווק תוכן ישראלי. קופרו מסייעת ליוצרים ישראלים בגיוס כספים מחו"ל וביצירת שיתופי פעולה עם ארגונים ומקבלי החלטות בינלאומיים. עד כה השיגה הקרן מימון בשווי מצטבר של 30 מיליון דולר, סיכמה על 660 קופרודוקציות וסייעה ל-330 יצירות ישראליות להגיע לערוצי שידור ברחבי העולם. הפעילות של מעבדת האימפקט כוללת תוכנית הכשרה של מפיקי אימפקט וליווי יצירות קולנוע תיעודיות בבניית קמפיינים שמניעים לשינוי חברתי. מטרת המעבדה היא לקדם אנשי מקצוע בתחום האימפקט, ולשמש גשר בין היוצרים לבין קובעי מדיניות בתחומים שונים לצורך שיתופי פעולה חברתיים והרחבת קהל הצופים. למעבדה מתקבלים שלושה עד ארבעה פרויקטים תיעודיים חברתיים שזוכים לליווי ולבניית אסטרטגיית אימפקט והפצה. בתוכנית ההכשרה למפיקי אימפקט משתתפים שלושה עד ארבעה מועמדים שרוקמים תוכנית עבודה בשיתוף גורמים מגופים ממשלתיים, המגזר השלישי, המגזר הפרטי ומוסדות חינוכיים כדי לקדם נושאים חברתיים. כאשר היעד הוא עידוד לפתיחות, הרחבת אופקים, פעילות אקטיביסטית מול מקבלי החלטות ויצירת דיונים.

סדרה שנותנת אגרוף בבטן

בוגרת טרייה של מעבדת האימפקט של קופרו היא הסדרה התיעודית 'בשם האב' שנוצרה על ידי בת דור אוז'לבו , יואב לשם וגל גופר ושודרה לאחרונה בכאן 11. הסדרה מביאה את סיפורו של בן לרב נערץ ושנוי במחלוקת מברוקלין, שחושף את האמת על אביו ועל הזוועות שהתחוללו בקהילה שניהל לאחר מותו של האב.

אחת המשתתפות המארגנות בפרויקט המעבדה של קופרו היא מירב שיפמן, שרכשה ניסיון רב בתפקידים משמעותיים בתחום הטלוויזיה והדיגיטל, בין השאר כמנהלת החדשנות והמחקר הגלובלי בקשת וכיושבת ראש ועדת המדרוג לאינטרנט הישראלי. "התפקיד שלי, כמפיקת האימפקט, הוא לקחת את היצירה הקולנועית וליצור באמצעותה שינוי", מסבירה שיפמן . "במהלך העבודה למדתי כי התפקיד מורכב מהמון מיומנויות וכלים שרכשתי בתפקידיי השונים, כמו למשל התוויית אסטרטגיה, קריאייטיב, זיהוי צרכים, אפיון קהלים, יכולת לחבר בין ארגונים ובני אדם, בניית מערכות יחסים של שיתוף וקשרים בינלאומיים. תוכן דוקומנטרי, ככל שהוא עוסק בנושאים הנוגעים לחברה, ממשל וסביבה, הוא באופן אינהרנטי מכשיר מושלם ליצירת אימפקט. מספיק לעבור על הקטלוג הדוקומנטרי של כאן 11 - והראש עף מכמות התכנים שנוצרו בשנים האלו ושניתן למנף אותם כדי להוביל תהליכים של שינוי".

שיפמן יכולה להעביר במשך שעות ובעיניים עצומות הרצאות על מחקרים דיגיטליים, מעורבותו של צופה הטלוויזיה האמריקאי, טרנדים טלוויזיוניים מדרום קוריאה וההבדל בין המזרח הרחוק ומערב אירופה בתחום מדידת הרייטינג, אבל הפקת האימפקט היא נושא שהיה זר לה לחלוטין. "במעבדה של קופרו למדתי לראשונה על אימפקט, ESG ויעדי האו"ם, ושם נתנו לכל אלה היתכנות ותוקף מחקרי", נזכרת שיפמן." מכיוון שאנחנו סוג של מחזור ראשון בתחום, גם מבחינת המעבדה וגם כי בישראל זה מאוד ראשוני, תהליך ההגדרה והבנת התפקיד התרחש תוך כדי העבודה. יצא לי בתקופה הקצרה הזאת לשמוע הרצאות על הנושא ולפגוש מפיקי אימפקט מהעולם, וגיליתי שהתחומים שהם נדרשים לכסות מגוונים ורחבים".

לדברי שיפמן, מפיקת אימפקט יכולה למצוא את עצמה עוסקת באסטרטגיה של הקמפיין ממעוף הציפור, באותה מידה שהיא יכולה להיות על תקן המוציאה לפועל בכל הנוגע לגיוס כספים, מערך יחסי הציבור, פרסום, איתור שותפים, שינוי מדיניות ויצירת תוכניות חינוך. "הגדרת התפקיד שלי נוצרה בעקבות ה היכרות עם הפרויקט 'בשם האב' ועם יוצריו. מדובר ביוצרים אקטיביסטים בנשמתם שמקפידים לבחור תכנים מעוררי דיון, כאלה שנותנים אגרוף בבטן למי שנחשף אליהם. היוצרים מגדירים את כל מי שנחשף בסדרה כשותף ליצירה, וההתחייבות לא להרפות מהנושא ולפעול למען שינוי נעשית גם מולם. אחד העקרונות שמובילים אותנו הוא לא להסתפק בשידור הסדרה על המסך או בהקרנות בפסטיבלים, אלא לאפשר ליוצרים ולכל מי שהיה מעורב להמשיך ליצור. למעשה, הסדרה שודרה במרץ האחרון וכבר עכשיו היוצרים עובדים על הפרויקטים הבאים, סרטים שיעשו עוד אימפקט בעתיד".

תפיסת העולם של הזומרים

החשיפה הטלוויזיונית של הסדרה, שמציגה בין השאר עדויות קשות על פגיעות מיניות, הייתה בסך הכול המנוע ההתחלתי של האימפקט. כיום, חודשיים אחרי, שיפמן ושותפיה עובדים מול הרשויות שהקימו צוות פעולה מיוחד ומול עמותות שמסייעות לנפגעים ברמת הטיפול האישי.

"במסגרת עבודת האימפקט על הסדרה היו לנו לא מעט הישגים", מספרת שיפמן. "הצלחנו לעורר מודעות במשרדי ממשלה ולפעול בשיתוף הרווחה, הפרקליטות והמשטרה. ממש לאחרונה, אחרי פסח, הוזמנו לפגישה במשטרה, ישבנו עם צוות שהוקם במיוחד וכלל כמה קודקודים וחוקרי נוער בכירים, עברנו איתם על כל מה שידוע לנו על הקהילה וסיפקנו להם מידע שעזר להם להתקדם בחקירה. לא אפרט כאן על אופי וסוג החקירה, כי מדובר בנושאים סודיים ורגישים.

"אחד הדברים הגדולים והמשמעותיים היה למצוא אנשים בתוך הקהילה החרדית שיוכלו לעזור לנו בטיפול בקורבנות וגם במניעה. אמנם בשנתיים האחרונות יש שם התעוררות בתחום הפגיעה המינית, מעין 'מי טו' בעולם החרדי, אבל לקח לנו לא מעט זמן בשלב המיפוי והשכנוע כי בצד שלנו כולנו חילונים וכדי להיכנס לתוך הקהילה החרדית צריך לבנות יחסי אמון. לאט-לאט יצרנו קשרים עם גורמים בקהילה החרדית שפועלים בתחום הפגיעות המיניות , הזמנו אותם להיות חלק מאיתנו בהקרנת הבכורה של הסדרה כדי להפוך אותם למעורבים. רצינו שהם יחוו את האגרוף הזה בבטן כדי לרתום אותם לסייע גם ברמה הרגשית.

"בסוף נשארנו עם קומץ שהתאים לנו ולהם להמשיך לפעול יחד. התקדמנו איתם לסיעור מוחות כדי ללמוד את המאפיינים של הכת הזו, לשנות את הסביבה התודעתית, לפעול ברמת החינוך ולסייע למי שכבר הצליחו לצאת משם בעזרת העמותות בתוך הקהילה ברמת טיפול פסיכולוגי וסוציולוגי. השלב המשמעותי הבא הוא בעצם ליצור כתובת עבור כל מי שזקוק לסיוע".

באמצע מאי שודרה 'בשם האב' גם ב-BBC והזניקה את קמפיין האימפקט הבינלאומי שלה. "בזירה הבינלאומית אנחנו נדרשים יותר לעולמות שיווק ויחסי ציבור , וכן לפניות לעמותות מקומיות בחו"ל שישתפו איתנו פעולה", מספרת שיפמן . "חלק מהסיפור המטלטל שנחשף בסדרה מראה כי למעשה הרב שיק פעל במשך כל השנים גם בביתו בברוקלין, וכיום, למרבה הצער, אנחנו יודעים כי ממשיכי דרכו משמרים שם גם את העוולות ואת הפגיעה בזכויות אדם. שאיפתנו באימפקט הבינלאומי היא להצליח להעיר את הרשויות בארה"ב ולהניע שינוי גם במחוזות האלה . אחת הדרכים שלנו לסייע להם היא חיבור הקהילה למשרד החינוך המקומי, כי כיום הם לומדים בבתי ספר במסגרת חינוכית מקבילה. למעשה, ממש עכשיו את תופסת אותי באמצע ניסיון להגיע לאריק אדמס, ראש עיריית ניו יורק".

במבט לעתיד, בעיקר נוכח הקושי ליצור בתקציבים כמעט בלתי אפשריים, התמיכה הממשלתית הדלה ביוצרים והאיום על קיומו של השידור הציבורי (שמחזיק ב כ-75% מהיצירה הדוקומנטרית בישראל), נשאלת השאלה איך בכלל אפשר לייצר תוכן בעל משמעות חברתית וסביבתית. שיפמן דווקא אופטימית ומזכירה כי "לאורך השנים החלו לצמוח לצד פסטיבלי תוכן מוכרים גם פסטיבלי אימפקט וקרנות, כולם מתוך צורך אמיתי של מינוף התוכן לשינוי חברתי". היא גם מעריכה כי למרות המגבלות הידועות יש מספר גורמים שיכולים להניע את התוכן לכיוון ערכי יותר, בעל נטייה חברתית וסביבתית ועם פוטנציאל ליצירת שינוי. "הראשון הוא המציאות שאליה אנחנו מתעוררים מדי בוקר. תחזיות החורבן האקלימיות או המשברים הכלכליים עוברים מדפי המגזינים למיטיבי לכת אל כותרות החדשות בפריים טיים. השני הוא הדורות המשתנים: הזומרים מביאים תפיסות עולם וציפיות אחרות מהחברה ומהסביבה, הם יותר מודעים, יותר גלובליים ומכתיבים יותר ויותר את התכנים שמיוצרים עבורם וגם את סוג השייכות ותחומי ההזדהות שהם מעוניינים בהם. השלישי והקלאסי, להערכתי, יהיה רגולציה. ככל שמדינות, ארגונים ומפעלים יתבקשו לעמוד בדרישות הנוגעות ליעדים חברתיים, כל הגופים שירצו להמשיך להיות חלק מהקהילה העולמית יצטרכו ליישר עם זה קו, בדומה לתהליכים אחרים שראינו עם קביעת תקן ואחריות תאגידית".

עוד כתבות

משחק הפתיחה יורו 2024 / צילום: Reuters, Christian Charisius

אליפות אירופה בכדורגל יוצאת לדרך: מי מנצחת במגרש הכלכלי?

טורניר יורו 2024 יוצא הערב לדרך על אדמת גרמניה שתארח לבדה את התחרות ● במשחק הפתיחה היא תשחק מול נבחרת סקוטלנד ● מי הפייבורטית לזכות, ולמי מבין השתיים שישחקו הערב כלכלה חזקה יותר?

מיכה כתראן / צילום: תמונה פרטית

מיכה סטוקס: היוטיובר שהפך לתופעה וממליץ להתרחק ממניות ישראליות

עד לפני עשור מיכה כתראן היה בכלל הייטקיסט עם משרה מבטיחה ובכירה בנייס ● אבל אז הוא החליט לשנות כיוון, עבר לניו ג'רזי, הקים אולפן ביתי בחדר האורחים, והחל לשדר לפחות פעמיים ביום לייב פיננסי ביוטיוב ● עם קצת הומור והרבה אינטראקציה עם הקהל, הוא צבר תאוצה ועשרות אלפי עוקבים ● מה המודל הכלכלי שלו, למה הוא מתרחק מהבורסה הישראלית ואיזו מניה שברה עבורו את כל הכללים?

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר מיכל יערי / צילום: תומר אפלבאום

החוקרת שבטוחה: זה המסר שישראל חייבת להעביר למדינות ערב

שיחה עם ד"ר מיכל יערי, חוקרת מדינות המפרץ הערביות ● על השינוי שמבקש בן סלמאן לחולל בסעודיה והיחסים המורכבים עם ישראל ביום שאחרי 7 באוקטובר • האזינו

''השיבה הביתה היא הדבר הקשה''. חיילי מילואים בשטח כינוס / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

שיקום נפשי בשטח ושינוי תפיסת הקב"ן: כך צה"ל מתמודד עם טראומות המלחמה

צה"ל יצא למהפכה בטיפול הנפשי - עם קב"נים שנכנסים לשטח הלחימה לצד מרכזי שיקום עורפיים ● ראש ענף חוסן נפשי סא"ל נטע לי צליכובר, מספרת על האתגר בחזרת הלוחמים הביתה: "הדריכות נשארת" ● כעת צה"ל נערך למעבר ללחימה בצפון: "הבדלים רגשיים רבים"

צילום: Shutterstock

הקרימינולוג שעשה מהפכה בעבודת השיטור בעולם יודע מה הטעות של בן גביר בטיפול במפגינים

פרופ' דוד וייסבורד גילה ששיטור אפקטיבי מתבסס על מיפוי גיאוגרפי של "נקודות חמות" בערים ● מחקריו כבר זיכו אותו בהכרה בינלאומית ובפרס ישראל, ובימים אלה הוא מצטרף כחבר באקדמיה הלאומית למדעים ● בראיון לגלובס, הוא מסביר מה צריך לעשות כדי להגביר את האמון בין תושבים באזורי פשיעה לשוטרים ואיזו טעות עושה השר לביטחון פנים בטיפול בהפגנות

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכר דו משפחתי בשטח של 160 מ"ר באלפי מנשה?

הבית נמצא על מגרש בשטח של 250 מ"ר וכולל חמישה חדרים בשני מפלסים ונמכר ב־2.5 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

ד''ר שי מרצקי, מנכ''ל ומייסד בונוס ביוגרופ / צילום: עופר וקנין

התביעות הייצוגיות נגד מייסד בונוס ביוגרופ סביב החקירה הפלילית בעניינו נדחו

שי מרצקי, בעל השליטה ומנכ"ל חברת הביומד בונוס ביוגרופ, רכש לפני שנתיים 166 אלף מניות של החברה, ערב עדכון מדדי הבורסה ● הבקשות לתביעות ייצוגיות הוגשו בשנת 2022, ושנתיים לאחר מכן פתחה הרשות לניירות ערך בחקירה גלויה באותו עניין

שרקוטרי בהופמן / צילום: גיל אבירם

ראשון לציון מקבלת דחיפה משני מקומות נהדרים בהובלה נשית

רתם לב־ארי פתחה את הופמן בעיר היין, שדווקא בה "אין מקום שווה לקנות או לשתות יין", והמעדנייה של עדי בלכר עושה חשק לטעום הכל

הקשיים של זוגות ידועים בציבור בדרך להכרה / איור: גיל ג'יבלי

הקשיים המשפטיים של זוגות ידועים בציבור נערמים

פסיקות שניתנו לאחרונה מערערות על מצבם של הידועים בציבור, ולכל הפחות מציבות את זכויותיהם בסימן שאלה ● זוגות רבים נדרשים להוכיח את הסטטוס שלהם בפני רשויות כדי לקבל זכויות שנשואים מקבלים אוטומטית, כמו הנחה בארנונה, וכדי למצות אותן נתקלים בחומת ביורוקרטיה: "הכל תלוי בפקיד שנופלים עליו"

חיילי צה''ל בגבול הצפון משתמשים בטרבושה להצתת אש מעבר למכשול בגבול לבנון / צילום: צילום מסך מהרשתות החברתיות

המומחה שמסביר למה צה"ל משתמש בכלי מצור מימי הביניים

"לפעמים צריך לצאת מהקופסה, ושווה לזכור שיש צרכים מבצעיים ועקרונות לחימה שלא השתנו לאורך השנים" אומר ד"ר גיא שטיבל מאוני' ת"א על שימוש צה"ל בטרבושה בגבול לבנון ● למה שימש כלי המלחמה בעבר, ומה ההבדל בינו לבין בליסטה?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הביוב הציף את הדירה בשל ליקוי בצנרת ושימוש במגבונים. כמה ישלם היזם?

הורים לשלושה נפרדו אחרי קרוב ל־40 שנה - הבעל ביקש לקבל 80% מהזכויות, בשל פערי השתכרות בין הצדדים ● בני זוג רכשו דירה להשקעה שהוצפה שלוש פעמים - היזם והקבלן חויבו בפיצויים ● ביהמ"ש דחה תביעת ענק נגד תאגיד השידור "כאן", בטענה ללשון הרע במסגרת כתבה על חשד להתעללות בגן ילדים ● שלושה פסקי דין בשבוע

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; ברודקום זינקה ב-12%, אנבידיה ב-4%, טסלה ב-3%

נאסד"ק עלה ב-0.4% ● המסחר באירופה ננעל בירידות חדות ● חדשות טובות לשוק: מחירי הייצור בארה"ב ירדו ב-0.2% לעומת עלייה של 0.5% בחודש שעבר ● התחזית של קתי ווד: מניית טסלה תעלה פי 14 בחמש שנים ● שאלת 56 מיליארד הדולר: האם יאשרו היום בעלי המניות של טסלה את חבילת השכר של אלון מאסק? ● באפט מכר חלק ממניותיו באפל ברבעון הראשון, כמה הוא הפסיד?

פעילות כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

שמונה לוחמי הנדסה נפלו בפיצוץ כלי רכב משוריין בדרום הרצועה

שמונת החיילים נספו לאחר שהכלי ההנדסי בו שהו נפגע ממטען חבלה והתלקח ● אחד החיילים שנפלו הוא סרן ווסים מחמוד, סמ"פ בחטיבה 401 ● הפגנות ברחבי הארץ למען השבת החטופים ולהקדמת הבחירות, איילון נחסם לתנועה ● דיווח: ארה"ב ממתינה לסיום הפעילות הישראלית ברפיח, כדי לקדם עסקת חטופים ● עדכונים בולטים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: דובר צה''ל, נועם מושקוביץ'-דוברות הכנסת, Shutterstock

הנתון הכלכלי המדאיג שהתחבא - ואינו קשור למלחמה

באוצר מודים: גם בלי המלחמה, אנחנו לא עומדים ברף ● חברי הכנסת שוב סבורים שזכותם לעשות ככל העולה על רוחם ● והשורטיסטים נכחדים מוול סטריט ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

המפכ''ל יעקב שבתאי והשר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

המפכ"ל ליועמ"שית: בן גביר ניסה למנוע מהמשטרה לאבטח את שיירות הסיוע ההומניטרי

המפכ"ל קובי שבתאי שלח ליועמש"ית לממשלה מכתב בו הוא מתאר את התנגדותו להנחיית בן גביר שלא לאבטח את משאיות הסיוע לעזה ע"י המשטרה, ושבתגובה איים עליו בן גביר כי "יהיו לכך השלכות" ● ביום שלישי בג"ץ יקיים דיון בתיקון לפקודת המשטרה, המאפשר, לפי הטענה לבן גביר להתערב בפעילותה

יירוטים של ''כיפת מגן'' ימית מספינת סער 6 / צילום: דוברות משרד הביטחון

תוקפים את חיזבאללה מכיוון נוסף? האמצעים הימיים המתקדמים של ישראל

ישראל תקפה הלילה באופן חריג מהים בכפר ג'נאתא שבאזור צור בלבנון ● לפי דיווח בערוץ אל-ערביה הסעודי: בכיר בחיזבאללה חוסל בתקיפה, ומספר הפצועים עומד בין 10 ל-30 ● באילו אמצעים ימיים השתמשה ישראל ומהן היכולות הימיות של חיזבאללה? ● גלובס עושה סדר

סלט עגבניות של לה בוסתן / צילום: אלי אלחלל

עגלת הקפה בחורשה שמגישה סלט בוראטה עסיסי ומאפין פירות יער מושחת

עגלה שמציעה כריכי פרעצל נהדרים, אשת הייטק שהפכה לצורפת לאחר שחלתה, ויצרני שמן זית שחוו שנה קשה ● ביקור בחבל מודיעין נתן לנו קצת תקווה

יוליה שמאלוב ברקוביץ / צילום: שלומי יוסף

עובדי חדשות 13 לדירקטוריון: "תדהמה ושאט נפש ממינוי יוליה שמאלוב-ברקוביץ'"

עיתונאיות ועיתונאי חדשות 13 שיגרו מכתב חריף לדירקטוריון, בו הביעו התנגדות למינוי יו"ר הרשות השנייה לשעבר ליו"ר החברה ● לפי המכתב, "המינוי כה פסול ומופרך, עד כי מתעוררת תהייה שמא דירקטוריון החברה פעל במודע בניגוד לטובתה העסקית והציבורית" ● רשת 13: "ועדת האיתור פעלה במקצועיות ובתהליך סדור"

מכונית כיבוי אש / צילום: בן יוסטר

אחרי עשרות שיגורים: שרפה גדולה בגליל העליון

אחרי השיגורים מלבנון: שרפה גדולה פרצה סמוך לקיבוץ יראון, חשש שתתפשט ליישובים סמוכים • אחרי המטח הכבד לקריית שמונה, חיל האוויר פתח בגל תקיפות בדרום לבנון • עדכונים בולטים

האינפלציה במאי הפתיעה לחיוב / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

האינפלציה מפתיעה לטובה: קצב שנתי של 2.8% במאי; מחירי הדירות ממשיכים לזנק

בקצב חודשי עלה המדד ב-0.2%, מתחת לתחזיות האנליסטים שציפו לעלייה של כ-0.5% ● גם בקצב שנתי המדד הפתיע לחיוב את צפי הכלכלנים שציפו כי יעבור את הרף העליון של יעד יציבות המחירים של בנק ישראל ● למרות הנתונים המעודדים, מתן שטרית, הכלכלן הראשי של קבוצת הפניקס, מדגיש: "להערכתנו, הסיכונים לתחזית האינפלציה מוטים כלפי מעלה"