גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המסלול המהיר של הקראנץ' קורנפלקס: האם בנסטלה קיבלו החלטה נכונה?

הארטיק שהשיקו בחברת הגלידות במהדורה מוגבלת הפך תוך שעות ספורות לטירוף צרכני ● אחרי שאזל מהמדפים נוצר שוק אפור, בשלב הבא שותפו תגובות מגחכות ברשתות החברתיות - עד שהמנכ"ל יצא בהודעה חריגה שהוא יימכר כל השנה ● השיעור השיווקי של הקיץ

קראנץ' קורנפלקס. נמכר בוולט ב־11 שקל, ובשוק האפור ב־40 שקל / צילום: גל זהבי
קראנץ' קורנפלקס. נמכר בוולט ב־11 שקל, ובשוק האפור ב־40 שקל / צילום: גל זהבי

לעתים נדירות אפשר לראות גלגול של מהלך שיווקי, מההתחלה עד הסוף, פרוש בפנינו במהירות שיא. זה בדיוק המקרה של הקראנץ' דור 2: ארטיק הקראנץ' בטעם החלב של הקורנפלקס, שהשיקו בנסטלה בשבוע שעבר במהדורה מוגבלת, הפך תוך שעות ספורות לטירוף צרכני, אזל מהמדפים, נוצר שוק אפור, נצברו תגובות מגחכות ברשתות החברתיות - עד שהמנכ"ל יצא בהודעה חריגה שהמוצר יימכר לאורך כל השנה.

במקום להתחרות בהן, המחלבות הגדולות רצות לשתף פעולה עם חברות הפודטק 
שקט, קרוב לבית ובלי פקקים: כך הפך המרחב הכפרי לאטרקטיבי גם לעובדים | ניתוח

כזכור, נסטלה הייתה חתומה על הטירוף של הקיץ הקודם, ארטיק הקראנץ' פיסטוק, שגרם לרבים במדינה לעוט על חנויות וקיוסקים בחיפושים אחרי המהדורה המוגבלת. אז המהלך נוצר בעקבות רעיון שהעלה גולש בפייסבוק, ואילו הפעם כבר היה מדובר במהלך יזום, שבו החברה ביקשה מהגולשים להציע את הטעם הבא. הטעם הנבחר היה אמור להימכר ביומיים הראשונים בוולט בלבד, אולם חוסל כמעט לחלוטין בתוך שעות. ואז החל הטירוף. שוב.

בוולט הוא נמכר תמורת 11 שקל, אולם ברשת ניתן היה למצוא הצעות כמו "40 שקל ליחידה" או "480 שקל לארגז של 28 ארטיקים", והמחירים רק טיפסו. הצרכנים שעטו לחנויות, אולם חלקם כבר לא הספיקו להניח את ידם על המוצר הנחשק.

 

ואז התחילו ברשתות החברתיות הדאחקות: "קראנץ' בטעם המים של המדיח", "קראנץ' בטעם הרסק של הקציצות", "קראנץ' בטעם המים של הנקניקיות" ו"קראנץ' בטעם רגל קרושה הלהיט של בני ברק" היו רק חלק מהם. שבוע לאחר מכן פורסמה מודעה בגודל עמוד בעיצוב מינימליסטי, ללא תמונה, רק טקסט: "צרכנים יקרים, כאן עופר גרין, מנכ"ל גלידות נסטלה וזוהי הודעת הרגעה - יהיה קראנץ' לכולם!".

לאה ריינר מלמד, סמנכ''לית השיווק של גלידות נסטלה / צילום: רן יחזקאל

איך התפתח השוק האפור כל כך מהר אצל הצרכנים, למה למרות שהתגובות על הטעם החדש מדברות בשבחו הוא עורר בדיחות רבות ברשתות, והאם ההחלטה של נסטלה לא תגרום לנחשקות שלו לדעוך?

התזמון ויוקר המחיה

"נסטלה הגזימו, ובענק. אני יכול להבין שבקיץ הקודם עם הקראנץ' פיסטוק הם לא צפו את המתקפה, אבל כשאותה חברה עושה אותו תרגיל בפעם השנייה בתוך פחות משנה, כשאנחנו בשיא גל של העלאות מחירים ויוקר המחיה, יש פה בעיה", אומר אורי אוברוצקי, פרסומאי ומרצה לחדשנות במכללה האקדמית נתניה.

אוברוצקי מסביר כי אמנם לנסטלה אין קשר לקביעת המחירים הסופית לצרכן, והם לא אלה שייצרו את השוק האפור שהתפתח, אבל כחברה שחוותה את אותו התהליך בקיץ הקודם, היה עליה להיערך בהתאם. "יום אחרי ההשקה חציתי את כל הרצליה ותל אביב ולא היה בנמצא, מכיוון שהגבילו את השיווק. המוכרים בחנויות אמרו לי שהביאו להם כמות בודדת של ארגזים. כשיהיו גלידות בסופר, זה לא יגיע ל־80 שקל בשוק האפור.

"מצד שני, אם יש משהו שהציבור אוהב, זה את המסר של 'הקשבנו לכם'. לכן, התגובה של המנכ"ל מצוינת - אולי באיחור קל, אבל זה השיח שהצרכנים רוצים. הציבור די מאס בכל הטרנדים שהציפו אותו, וכנראה את הבעיטה בראש קיבלה נסטלה".

המהלך החדש לא יפגע בנחשקות?
"רוב הטרנדים בתחום הזה נבחנים בדיעבד. הפיסטוק לא שרד את מבחן הזמן, כי בפשטות הוא לא היה טעים לילדים. אבל קורנפלקס ילדים אוהבים, זה לא חייב להיות טרנדי. אם הגלידה טעימה אפשר למכור אותה כל השנה, ואם היא לא, הם יפסיקו את הייצור כי לא יהיה לזה ביקוש".

נסטלה הרוויחה או הפסידה פה?
"היא הרוויחה שווי מותג, שיח ברשת, ניטור תוצאות בגוגל, צפיות בטיקטוק. מצד שני, תראי את כמות הפוסטים שצוחקים עליהם. אם את הפיסטוק השוו ליהלום או לטסלה, כאן הטרנד התהפך לדאחקה על החברה. מעבר לזה, קיים גם ההיבט החינוכי. זו האמירה כשאנחנו מדברים על סחר הוגן ואחריות חברתית? שילדים יריצו את ההורים לחפש, ולהוציא הון?".

הפסיכולוגיה של המרדף

"כנראה שזה אחד המאפיינים של הטמטום האנושי - הנהירה אחרי טרנדים", קובעת בפסקנות ד"ר יעל פוזננסקי, מרצה בכירה במחלקה לפסיכולוגיה, המכללה האקדמית אחוה. "אנחנו חיות חברתיות. יוצא משהו שמצית את הסקרנות, בעיקר בקרב ילדים, אז כולנו מתלבשים, מדברים ואוכלים אותו דבר.

"אחת הסיבות שדברים מצליחים היא שעולם הפרסום עובד מאוד יפה. יש איזה וייב שאומר 'הוצאנו משהו חדש, ותוך יומיים זה נעלם'. אבל מה קרה קודם, המוצר נעלם או שאמרו שזה נעלם? אם אומרים שהוציאו משהו חדש שכבר קשה להשיגו, כולם נכנסים להיסטריה ויוצאים למרדף, ואז הוא באמת נעלם.

"זה עובד כי היום עולם הפרסום מבוסס בצורה חזקה על תהליכים פסיכולוגיים, מניעים אבולוציוניים, מה מפעיל את המוח - מנהלים את זה אנשים שזה המקצוע שלהם".

נסטלה הפכו להיות האוטוריטה?
"זה בגלל שהלך להם עם הקראנץ' פיסטוק. למה זה הלך בשנה שעברה? הרי לא כל מה שהם מוציאים מתפוצץ. לטיקטוק יש תפקיד, וגם התקשורת משתפת פעולה. אבל זה רק ממתק".

אולי זה "רק ממתק", אבל מה שבטוח - הוא הצליח להגיע למודעות ולהציג ביצועים במהירות שיא, משהו שהרבה מותגים היו שמחים לו, גם במחיר הבדיחה על המים של הנקניקיות.

עוד כתבות

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

בעקבות הסכם הסחר עם וייטנאם, נאסד"ק ו-S&P 500 ננעלו בשיאים

נעילה מעורבת באירופה ● קמעונאיות הביגוד זינקו בעקבות הסכם מכס בין ארה"ב לוויאטנם ● מיקרוסופט עומדת לפטר כ-9,000 עובדים ● נפילה של 13% במסירות של טסלה, רבעון שלילי שני ברציפות ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך ● המגזר הפרטי בארה"ב התכווץ לראשונה ממרץ 2023

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

משוויץ לעזה: היזם שהתחיל בסייבר התקפי ורוצה עכשיו לתפוס מחבלים דרך הסלולר

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

הטברנה שמגישה אוכל איטלקי קלאסי, פשוט ושמח

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד