גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

״יש בועה, חד-משמעית": הישראלי שעומד מאחורי עסקת ה-AI החמה בסיליקון ואלי

אלעד ציקליק, האיש הבכיר ביותר בתחום ה-AI בחברת אורקל, מסביר בראיון לגלובס על ההחלטה לשתף פעולה עם קוהיר ("יש לה יתרונות על פני OpenAI") ● וגם: למרות שלדבריו יש השקעות הזויות, הוא בטוח שההייפ סביב הבינה המלאכותית מוצדק ("משם תגיע גוגל החדשה")

אלעד ציקליק, מנהל תחום הבינה המלאכותית של אורקל / צילום: יוסי כהן
אלעד ציקליק, מנהל תחום הבינה המלאכותית של אורקל / צילום: יוסי כהן

אלעד ציקליק קיבל לאחרונה דוח חנייה בעיר מגוריו, קירקלנד, פרבר מנומנם של סיאטל בה הוא מתגורר מאז שעבר לארה״ב. בפעם הקודמת שזה קרה לו, הוא שכר עורך דין שניסח עבורו מכתב ערעור לעירייה. הפעם, החליט ציקליק לפנות ל-ChatGPT ותוך דקות הפיק מכתב שזיכה אותו בסופו של דבר מהקנס הטורדני. עבורו, בינה מלאכותית איננה דבר זר: ציקליק הישראלי הוא גם סגן הנשיא ל-AI בענקית התוכנה אורקל, האיש הבכיר ביותר בתחום בחברה האמריקאית שאמור לעצב את האופן בה היא תנגיש את תחום הבינה המלאכותית היוצרת לבתי חולים, ארגוני ביטחון ושיטור, בנקים ומשרדי ממשלה.

אאוטבריין משיקה פלטפורמת פרסום חדשה מבוססת AI
אינטל ירדה אתמול ב-6%, ומה עשו יתר חברות השבבים 
"עולים להתקפה": שינוי הכיוון של אחת מקרנות ההשקעה הגדולות בעולם

״חסכתי 100 דולר״, הוא מספר בשיחת זום מביתו. ״וזו בעיה לעורכי הדין, כי כמוני יש ככל הנראה עוד רבים. עורכי דין שלא יושבים עכשיו וחושבים איך העסק שלהם ישתנה בעקבות הבינה המלאכותית היוצרת, יישארו מאחור״, הוא מזהיר. אבל למרות הכבוד שרוחש ציקליק ל-OpenAI, חברת הבינה המלאכותית שעומדת מאחורי בוט השיחה ChatGPT, כשזה מגיע לכסף הגדול מהמגזר העסקי ציקליק עדיין סקפטי. רבים התרגלו להשתמש ב-ChatGPT עבור צרכים אישיים כמו תקצור מאמרים או יצירת תכניות לטיול משפחתי אבל מקומות העבודה שלהם נרתעים ממנו, ועבור ציקליק, שפגש את OpenAI לראשונה כבר לפני שלוש שנים עוד כשעבד במיקרוסופט החשש הוא מובן.

״הקופסה השחורה שמציעה היום OpenAI מייצרת בעיה חמורה״, הוא אומר. ״העולם הזה שבו מודל חכם מציע לי דבר מה ובזה נגמרת היכולת שלי להתעסק איתו ואני צריך לסמוך עליו בעיניים עצומות הוא רלוונטי אולי לשימושים מגניבים או לכתיבת שירי אהבה לבת הזוג - כי בשימושים כאלה לא ממש אכפת לך מהיכן התוצרים האלה מגיעים. אבל כחברה או כעסק אני לא יכול להרשות לעצמי להשתמש במוצר שיש למישהו עליו זכויות יוצרים, או שהוא טועה בלי שאוכל לתקן אותו, או שהאדם שפיתח אותו החליט שלספר בדיחה על דונלד טראמפ זה לא בסדר אבל על ג'ו ביידן זה בסדר. כי אותם מנגנוני בטיחות, מה שקוראים להם בעגה המקצועית ״מעקה בטיחות״, הוגדרו על ידי אנשי OpenAI בלי שקיפות ומבלי שיש לי יכולת להתאים אותם לארגון שלי - וזה לב הבעיה של הפתרונות שהם מציעים בחברה״.

 

ציקליק לא רק מדבר. בשבוע שעבר חשף המייסד לארי אליסון את הפרויקט שעליו עבד הישראלי בחודשים האחרונים: הובלת השקעה אסטרטגית של 270 מיליון דולר מטעם אורקל בחברה שמכונה על ידי התקשורת הטכנולוגית האמריקאית כמתחרה המשמעותית ביותר של OpenAI, קוהיר (Cohere), חברה קנדית שהוקמה על ידי יוצא גוגל מתוך, ״מטרה להביא בינה מלאכותית בסטנדרטים של גוגל״, כפי שאמר המייסד.

"בהיבטים מסוימים יש לקוהיר כמה יתרונות על פני OpenAI״, מציין ציקליק. ״למשל, יהיה ל-OpenAI יותר קשה להגיע לממשלות ולשכנע אותן לשים את הדאטה הסודי שלהן אצלה או בענן הציבורי של מיקרוסופט ובצורה זו לבנות יחד דברים. אל מול מודל סגור שכזה, אנחנו נביא לממשלות מודלי בינה מלאכותית של קוהיר אל השרתים שלהם ונגיד להם: לא ניגע בדאטה שלכם - כי הוא שלכם, אבל תוכלו לעשות שימוש במודלים הכבדים שלנו בקנה מידה שמתאים לכם, מבלי שתצטרכו להרים לצורך כך חוות שרתים עם אלף מעבדים גרפיים״.

כשציקליק מדמיין שימושים עסקיים בבינה מלאכותית הוא נצמד בדרך כלל לדוגמאות מעולם הבריאות, ולא בכדי: אורקל השלימה בשנה שעברה את הרכישה הגדולה ביותר בתולדותיה - 28 מיליארד דולר עבור סרנר (Cerner) חברת שירותי המחשוב לעולם הבריאות בארה״ב. ״לפי חוק אסור לנו להוציא את הנתונים של סרנר החוצה מהשרתים שלנו, לכן מודלים של ענן ציבורי (כמו זה שמציעה OpenAI - א״ג) לא מתאימה לנו״, הוא אומר.

כבר היום עורכת אורקל פיילוטים בבתי חולים בארה״ב המאפשרים לרופאים ואחיות לחסוך שעות של עבודה על סיכומי אשפוזים של חולים. ״לפעמים אתה מחכה שעתיים למכתב שכזה בחדר מיון - תחשוב שרופא יוכל ללחוץ על כפתור שיסכם את כל מה שעבר עליך באשפוז, יסביר לך מדוע אתה צריך ליטול תרופה ויפנה את הרופאים לטפל בחולים ולהשקיע במה שהם צריכים לעשות. בתור ישראלי בארה״ב זה תמיד מפתיע אותי לראות כמה הרופאים עסוקים בניירות, סיכומים, הדפסות, רגולציה, אישורים מול חברות הביטוח וכמות הזמן שהולכת לאיבוד בלא לטפל בחולה היא פשוט הזויה. יש כאן הזדמנות למהפכה מוחלטת בדרך בה מערכת הבריאות מתנהלת. זה מדהים כמה העולם הזה צמא לטכנולוגיה וכמה קשה להחדיר לו טכנולוגיה כי העולם הזה מאוד שמרני, אבל הבינה המלאכותית היוצרת, פשוט פתחה את הראשים לכולם בצורה שלא תיאמן״.

לא קצת מסוכן שבינה מלאכותית תייצר המלצות על טיפולים לאחר אשפוז?
״כמי שעוסק בבינה מלאכותית כבר 15 שנה, תמיד חשבתי שככל שהיא יותר מדויקת זה דבר טוב יותר - נכון? אבל מה אם המודל היה צודק רק ב-50% מהמקרים? במקרה שכזה רופאים יידעו שהוא מדייק אחת לשתי פעמים, כך שהם ייבדקו כל המלצה שבע פעמים. אבל אם המודל יהיה מדויק ב-99% מהמקרים הרופאים יקחו אותו כמובן מאליו ואחד מכל מאה חולים ימות - בגלל המלצה על תרופה לא נכונה או התעלמות מאלרגיה שהיתה צריכה להילקח בחשבון.

״לכן, כשאתה מייצר מודל בינה מלאכותית, בפרט לתחום קריטי כמו בריאות, אתה חייב לייצר לצידו מנגנונים, בקרות ו'מעקות בטיחות' שיאפשרו לאחרים להבין את השיקולים שהביאו אותך לקבל החלטה מסוימת, ולאפשר להם לבקר אותך. זו הבעיה וזו ההזדמנות של הבינה המלאכותית: OpenAI ישיקו את ChatGPT 4 או 5 או אפילו 9, והוא יעבור את מבחני לשכת עורכי הדין - אבל אם הוא לא יתחבר לחוקים העסקיים הרלוונטיים לעולמות הבריאות או המשפט או כל תחום עסקי אחר זה פשוט לא יעבוד. כבר היום אתה רואה שופטים בארה״ב שמבקשים גילוי נאות על כך שהצהרה כזו או אחרת נכתבה באמצעות בינה מלאכותית״.

קיבל הצעה שלא היה יכול לסרב לה

ציקליק, 46, שירת ב-8200, עבד בסטארט-אפ שקרס בבועת הדוט-קום וגיוס לאחר מכן כמהנדס הראשון במרכז המחקר והפיתוח החדש של מיקרוסופט בהרצליה שנבנה בעשור הראשון של המילניום. לאחר חמש שנים של עבודה על טכנולוגיות טלקום, לקח על עצמו ציקליק להקים מעין מאיץ טכנולוגי בתחום של מה שנקרא אז ביג דאטה, אנליטיקס ולמידת מכונה - טכנולוגיות ניהול הנתונים החכמות שנתפסו אז כבינה המלאכותית המתקדמת ביותר. ״מיקרוסופט עבדה אז בעיקר עם מנהלי מערכות מידע ורצינו להתחיל לדבר גם עם סמנכ״לים בכירים בארגון כמו משאבי אנוש, שיווק וכספים כדי לגייס אותם לענן של מיקרוסופט״.

הטכנולוגיה הראשונה בתחום הגיעה דווקא מאקס בוקס - קונסולת המשחקים של מיקרוסופט: ציקליק הוכיח שניתן ליישם את מנוע ההמלצות שלו, שהמליץ עד אז על סרטים ומשחקים גם לפתרונות צרכניים ועסקיים, והפרויקט הפך אותו למפורסם בכלל החברה - ג'וזף סירוש, מי שהיה אחראי על כל תחום למידת המכונה בחברה גייס את ציקליק וקבוצתו אליו כדי להקים את מה שמכונה היום Cognitive Services, תפריט של קוד בינה מלאכותית שמפתחי תוכנה שעובדים עם מיקרוסופט יכולים לאמץ לתוכנות שלהם. אחרי ההצלחה, החליטו ציקליק עם אשתו ושלושת ילדיו להסכים להצעה לעבור לסיאטל. אחרי 14 שנה במיקרוסופט קיבל ציקליק הצעה שלא היה יכול לסרב לה: לנהל את כל תחום הבינה המלאכותית באורקל: ״זה קסם לי, לקחת את כל הצלקות שהיו לי על הגב בתחום הזה, את כל השטויות שעשיתי אני ואחרים במיקרוסופט לחברת ענן אחרת שבונה את התחום מחדש - רק הפעם עם הידיים על ההגה״.

לפני כשנה, עוד בטרם השיקה המתחרה OpenAI את מחולל התמונות דאלי ואת מנוע השפה ChatGPT, הבין ציקליק שמשהו קורה בתחום. ״לא תיארתי לעצמי ש-ChatGPT תשתלט על העולם בכזו מהירות, אבל היה לי ברור שהטכנולוגיה הזו תייצר שיבוש מאוד רציני לתעשייה. פגשתי את OpenAI כבר לפני שלוש או ארבע שנים והבנתי לאן זה הולך. באורקל נפגשנו עם המון חברות בתחום - חלקם צוותים של אנשים גאונים, אבל כאלה שקצת פחות אכפת להם להציע מוצרים או שהם לא ממש בנויים לעבוד בשותפות. הפגישה הראשונה עם קוהיר היתה כבר באוגוסט בשנה שעברה - היה קליק כבר אז - היתה לנו תפיסת עולם משותפת לגבי האופן שבו אפשר לפנות לקהלים עסקיים שונים. היו גישושים פה ושם, ובשלושה-ארבעה החודשים האחרונים זה נכנס למשא ומתן מואץ עד שבחודש וחצי האחרונים היו לנו שיחות יומיות, כולל בלילות ובסופי שבוע, ולצערי או לשמחתי הייתי בכולם. לארי וצפרא כץ (המנכ״לים המשותפים באורקל- א״ג) היו מעורבים בפרטים הקטנים ואני עברתי אישית על כל אחד משלושת החוזים שחתמנו בעסקה הזו. אחריה, נסענו לטורנטו כדי לחגוג ולהבין איך אנחנו עובדים יחד מכאן והלאה״.

אבל צריך להגיד ביושר: לא רכשתם את קוהיר ולא חתמתם איתם על בלעדיות. המתחרים שלכם כמו סיילספורס וגוגל יושבים אתכם מסביב לשולחן. הם יכולים מחר בבוקר לעשות עסקה דומה עם קוהיר. אין לכם בלעדיות עליה.
"נכון, ואני חושב שזה מצוין שהרבה אנשים ישתמשו בהם. יהיו דברים שהם יתנו ולאחרים ויהיו דברים שנעבוד בשותפות אקסלוסיבית, למשל, מודלים שמבוססים על בריאות שמבוססים על דאטה של סרנר, או מודלים של בטחון פנים בהתבסס על עבודה שלנו עם ממשלות".

למה לא רציתם לעבוד במודל שמזכיר את מיקרוסופט ו-OpenAI, כזה שישנה בו אקסלוסיביות הדדית? OpenAI לא נותנים את הטכנולוגיה שלהם לחברות אחרות.
״זו שאלה טובה. אני לא יכול להגיד שרק אני מקבל את ההחלטות האלה, חלקם התקבלו מעל הרמה שלי, אבל אני אוהב את העובדה שיש פתח לחדשנות מצד עוד חברות ובאמת אנחנו לא יודעים מה יקרה עוד חמש שנים ומה יעבוד טוב ומה פחות. אני רוצה לשמור את הזכות למשל עם אנבידיה (Nvidia) בתחומים מסוימים, או עם חברות אחרות שמתמחות בתחומים ספציפיים שיש להם יתרון יחסי בו. לצפרא יש משפט שהיא אומרת מדי פעם: היום לקנות תפוח, זה לקנות פרי ב-15 שקל ממישהו שקנה אותו ב-14 שקל, ממישהו שקנה אותו ב-12. תפוח הוא תפוח והוא לא שווה 15 שקל. בשביל לעשות עסקה אקסלוסיבית אני לא חושב שצריך לשים 10 מיליארד דולר - שזה הסכום שלפי הדיווחים מיקרוסופט שמה. אני לא רואה יתרון כרגע בלקבל אקסלוסיביות על חברה אחת.

האם אנחנו בבועה פיננסית של בינה מלאכותית?
"יש בועה באופן חד-משמעי, כלומר יש חברות שאין להן לקוח, לא עושות דולר והן מגייסות 300 מיליון דולר לפי שווי של 2 מיליארד. אבל אני באמת חושב שחלק מהן יהיו החברות שיביאו את האינטרנט. אם מישהו שהשקיע בגוגל לפי שווי של מיליארד דולר לפני 20 שנה והיה מבקר - חלק מזה בסוף נהיה גוגל, חלקן ישלטו בעולם הזה ויהיו המובילות ואז תסתכל ותגיד מה זה מיליארד או 10 מיליארד דולר? יש בהחלט המון הייפ והשקעות הזויות, אבל האם ההייפ מוצדק? כן , כי מי שיצליח להשתלב ולהשתלט זה הגוגל הבא - כמו שגוגל ניהלה את האינטרנט עם החיפוש, הם ינהלו את הפרודוקטיביטי עם הבינה המלאכותית".

ראינו אצלכם בסרנר שפוטרו אלפי אנשים - זה נראה כאילו פוטרו אנשים כדי לתת מקום לבוטים.
"לפני חמש שנים אם מישהו היה שואל איך הרובוטים יחליפו אנשים - זה היה כנראה בעבודות הידניות, כי בוסטון דיינמיקס עם הרובוטים כולם היו מדברים על להפוך המבורגרים. אני לא חושב שבינה יכולה להחליף עורך דין אלא להפוך אותו יותר פורודוקטיבי, אם משרד עוד יתחיל להשתמש בזה כדי לחסוך זמן, לצמצם חומרים ולייצר חומרים - הוא יהיה הרבה יותר מהיר ויעיל. כנ"ל לגבי פיתוח תוכנה. יש מעט מקרים בעולם שהמשרות נעלמות - הן פשוט משתנות. משרות מהנדסי פרומפט, מה שלא היה קיים אתמול - אדם שלומד את ChatGPT ויודע לתת הוראות נכונות. הקוד מיוצר על ידי הבוט, אבל אתה צריך לתפעל את המפלצת כדי שתעשה מה שהיא תעשה".

עוד כתבות

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?