גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פאפאיה משקיעה מאות אלפי דולרים בהורדת המילה "גיימינג" משמה

פאפאיה גיימינג, שבעבר היו כאלה שהתקשו להבחין בינה לבין פאפאיה גלובל, יוצאת כעת בקמפיין מיתוג מחדש ● בנק לאומי ובנק ההשקעות האירופי (EIB) חתמו על הסכם לשיתוף-פעולה אסטרטגי בתחומי האקלים והקיימות ● ובנק מזרחי טפחות מפרגן למתחרים על המהלכים שהובילו לאחרונה בנושא השירות ללקוחות ● אירועים ומינויים

אוריאל בכר, מייסד ומנכ''ל פאפאיה / צילום: גיא סידי
אוריאל בכר, מייסד ומנכ''ל פאפאיה / צילום: גיא סידי

בשוק הישראלי יש לפחות שלוש חברות בשם פאפאיה. האחת היא רשת נעלי ילדים, השנייה היא פאפאיה גלובל של עינת גז, שבעקבות הרפורמה המשפטית הודיעה כי תוציא את כספיה מהארץ, והשלישית היא פאפאיה גיימינג - שרבים בלבלו בינה לבין גלובל באותה תקופה.

כדי לנסות להקטין את הבלבול, החברה יצאה עם סרטון שמבהיר את ההבדלים, אך כעת היא לוקחת זאת צעד אחד קדימה ומשנה את שמה ל"פאפאיה" בלבד. כחלק מהמיתוג החדש עולה קמפיין חדש ברשתות החברתיות שכולל סרטון של כ-3 דקות, בהפקת look&listen, שיצרו גם את סדרת הסרטונים "ברקוני". בנוסף נרכש הדומיין papaya.com תמורת מאות אלפי דולרים מזוג רופאים סינים שרכשו אותו בעבר, וכמובן עוצב לוגו חדש. בסך הכול משקיעה החברה במהלך מאות אלפי דולרים.

סצנה בסרטון החדש של פאפאיה / צילום: צילום מסך

שינוי שם מותג אינו יוצא דופן: אורנג' הפכה לפרטנר, מכתשים אגן הפכה לאדמה, פייסבוק הפכה למטא, וזו רק רשימה חלקית. "ההחלטה התקבלה לפני כשנה, ועכשיו זה הבשיל למשהו שאנחנו מרגישים בנוח לצאת איתו החוצה", מסביר המייסד והמנכ"ל אוריאל בכר. "המיתוג החדש הוא שלב חשוב בהתפתחות שלנו בעולם ההייטק הישראלי והגלובלי".

החברה נוסדה ב-2019, וכיום היא מתמקדת בתחום הטורנירים במובייל. למשחקים שלה יש כ-22 מיליון הורדות, היא מארגנת כ-15 מיליון תחרויות ביום, ויש לה כמיליון משתמשים ביום ברחבי העולם. "השם והלוגו המעודכנים משדרים את מה שאנו שואפים אליו - להיכנס לעולמות טכנולוגיים מגוונים. מבחינתנו גיימינג היה רק ההתחלה", מחדד בכר.

בחברה מועסקים כ-200 עובדים, מתוכם 110 גויסו בשנה החולפת, והיא מתכננת לגייס עוד כ-70 במהלך 2023. במילים אחרות, המהלך פונה לא רק לספקים ולשותפים של החברה אלא גם מהווה חלק ממיתוג המעסיק של החברה - במטרה לסמן למגויסים הפוטנציאליים שהיעדים העסקיים שלה צפויים להתרחב.

מזרחי טפחות מפרגן למתחרים

יוקר המחיה, האינפלציה ועליית הריבית הובילו בחודשים האחרונים לכך שהבנקים נלחמים על כל לקוח, וחלקם אף "נכנסו" זה בזה במסגרת מהלכים שיווקיים ופרסומיים.

כעת בוחר בנק מזרחי טפחות בכיוון אחר, ועולה בקמפיין שבו פרזנטור הבנק, דביר בנדק, פותר תשבץ ומקריא את ההגדרה "מילה חיובית בעלת חמש אותיות". בתו משיבה, "פרגון", ואז מתחיל מונולוג שבו הוא מפרגן לבנקים המתחרים על המהלכים שהובילו לאחרונה בנושא השירות ללקוחות.

דביר בנדק ובתו יולי / צילום: עופר חג'יוב

באופן מכוון, הבנק מתעלם מהעשייה שלהם בתחום המשכנתאות, שהן ההלוואות הגדולות ביותר של משקי הבית, וגם התחום שבו הוא השחקן החזק ביותר במערכת ובו הוא רוצה להמשיך להוביל.

לדברי תרי ישכיל, סמנכ"לית השיווק של מזרחי טפחות, "בעוד שהבנקים האחרים לאורך השנים האחרונות התכווצו, סגרו סניפים וצמצמו את מערכי השירות, אנחנו הבנו את הצורך בשירות אנושי ואישי. עכשיו סוף סוף, גם הם מבינים היום את מה שאנחנו יודעים כבר הרבה זמן".

הצד הירוק של לאומי ו-EIB

בנק לאומי ובנק ההשקעות האירופי (EIB) חתמו על הסכם לשיתוף-פעולה אסטרטגי בלעדי בישראל, שבמסגרתו יקדמו מימון פרויקטים בתחומי האקלים, סביבה חברה וקיימות.

נזכיר כי בתחילת השנה חתמו שני הצדדים על הסכם שבמסגרתו מעמיד ה-EIB ללאומי קו מימון של כחצי מיליארד אירו לצורך העמדת אשראי לפרויקטים ירוקים וסביבתיים, ומתן תנאים מועדפים לעסקים קטנים ובינוניים. המהלך העכשווי יאפשר לבנק לממן יותר פרויקטים בתחומי ה-ESG.

בכירי EIB ובנק לאומי / צילום: כפיר סיון

ההסכם נחתם במטה הנהלת בנק לאומי בתל אביב, במעמד היו"ר ד"ר סאמר חאג' יחיא, המנכ"ל חנן פרידמן, סגנית נשיא בנק ההשקעות האירופי גלסומינה ויליוטי, ושגריר האיחוד האירופי בישראל דימיטר טזאנצ'ב.

לדברי ויליוטי, לשני הגופים "חזון משותף למאבק בשינויי האקלים, באמצעות השקעות שיאפשרו עתיד בר קיימא. שילוב המומחיות והמשאבים של שני המוסדות יאפשר לנו להתמודד עם האתגרים הדוחקים של שינויי האקלים, להניע פרויקטים של קיימות סביבתית ולקדם השקעות בכלכלה כחולה" (מיצוי הפוטנציאל הכלכלי הטמון בים).

חדשות טובות

בית הנשיא, בראשות נשיא המדינה יצחק הרצוג, והחברה הארצית למתנ"סים, ישקיעו מיליוני שקלים בתוכנית "מחליפים מילה בקהילה" במטרה להפחית את תחושת הקיטוב בעם, לגשר על הפערים החברתיים, ולחזק את החוסן הלאומי.

טל בסכס, מנכ''ל החברה למתנסים, הנשיא ורעייתו יצחק ומיכל הרצוג / צילום: דוברות בית הנשיא

החברה למתנ"סים מפעילה מאות מרכזים קהילתיים ברחבי הארץ, המשרתים כ-2 מיליון תושבים. היוזמה, שבה ישתתפו כבר השנה מאות אלפי אזרחים, תבוצע בשיתוף-פעולה עם המגזר העסקי, הפילנתרופי והחברתי, רשויות מקומיות ומרכז השלטון המקומי.

בין הפעולות המתוכננות במסגרת המיזם: תוכנית פיתוח מנהיגות משותפת; האב-הידברות לקידום שיח משותף; משאיות ניידות חדשניות שיעברו ברחבי הארץ בין הקהילות השונות ויקדמו שיח ודיאלוג בין התושבים; גרפיטישראלי - פרויקט הגרפיטי הקהילתי הגדול בעולם ועוד.

עוד כתבות

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי