גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה יעלה בגורל הרפורמה המשפטית ומתי ביידן יזמין אותו לוושינגטון? הראיון המלא של נתניהו ל-WSJ

בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" אמר ראש הממשלה כי הוא רוצה למצוא דרך ביניים בשינויים במערכת המשפט ובנושא התמיכה באוקראינה ● נתניהו הצהיר כי פסקת ההתגברות ירדה מסדר היום, וכי הוא "קשוב לדופק הציבורי" בנוגע להמשך קידום הרפורמה המשפטית ● הראיון נסוב גם סביב יחסיו עם ממשל ביידן וחששותיו לגבי הקשרים המתהדקים בין רוסיה ואיראן ● תרגום בלעדי לעברית לראיון המלא

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: אלכס קולומויסקי, "ידיעות אחרונות"
ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: אלכס קולומויסקי, "ידיעות אחרונות"

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר כי יסיר את החלק השנוי במחלוקת ביותר ברפורמה המשפטית, ויקדם חבילת חוקים שיוסר ממנה הסעיף שהיה מעניק לכנסת יכולת להפוך פסיקות של בית המשפט העליון.

"זה בחוץ", אמר נתניהו בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" על פסקת ההתגברות. הראיון נסוב גם סביב היחסים עם ארה"ב, החלטתו לא לספק לאוקראינה כלי נשק וחששותיו לגבי הקשרים המתהדקים בין רוסיה ואיראן.

הכלכלן של הבנק השוויצרי שבטוח שאנחנו מתקרבים לסוף המשבר בשווקים | ראיון
המכשול החדש שעומד בפני פרויקט התשתיות הגדול ביותר בארץ 

בין המתנגדים לתוכנית הראשונית של נתניהו לעיצוב מחדש של מערכת המשפט, שעוררה הפגנות גדולות ששיתקו את ישראל מוקדם יותר השנה, ניצבים גם ישראלים ליברליים וחילונים רבים, שאומרים כי הם חוששים שהשינוי ייתן לממשלה כוח רב מדי ויוביל לנסיגה בחירויות הפרט. "אני קשוב לדופק הציבורי ולמה שאני חושב שיעמוד במבחן", אמר נתניהו, שבעבר אמר כי לא יתמוך ב"פסקת התגברות בלתי מוגבלת".

נתניהו רוצה שהרפורמה המתוקנת "תחזיק למשך דור"

נתניהו הרשה לכפופים לו לקדם את החקיקה בסיבוב הראשון, אבל השתלט על התוכן וגם על הדברור של התוכנית, אחרי שבחודש מרץ קידום הרפורמה הופסק כדי להרגיע את ההפגנות. ראש הממשלה אמר גם כי ישנו עוד חלק שנוי במחלוקת, שנועד לתת לקואליציה סמכות גדולה יותר במינוי שופטים, אם כי הוא עוד לא בטוח איך תיראה הגרסה החדשה של הרכב הוועדה לבחירת שופטים.

פוליטיקאים מהאופוזיציה לא צפויים להשתכנע לתמוך בתוכנית בשל השינויים, ובמקביל השינויים עשויים להוביל לניכור מצד מפלגות הימין הקיצוני-דתי והמפלגות החרדיות, שמשחקות תפקיד קריטי בקואליציה של נתניהו ורואות את בתי המשפט במדינה כאקטיביסטיים ועוינים מדי לאג'נדה שלהן.

גם לא ברור אם השינויים בתוכנית יהיו גדולים מספיק כדי למנוע את התחזקות ההפגנות ההמוניות, שנעשו קשות עד כדי כך שנתניהו השהה את החקיקה בחודש מרץ והחל בשיחות פשרה עם האופוזיציה. נתניהו אמר כי הצדדים לא הצליחו להגיע להסכם, וכי הוא רוצה להתקדם עם הגרסה המתוקנת שלו.

מפגיני ''אחים לנשק'' צועדים בדרך להפגנה המרכזית ברחוב קפלן בתל אביב / צילום: ניצן שפיר

נתניהו אמר כי בגרסה החדשה של הרפורמה המשפטית, הוא נחוש למצוא דרך ביניים, כך שכל שינוי שייעשה "יחזיק למשך דור". האופוזיציה אומרת כי נתניהו מסתכן בהחזרת המדינה למצב של תוהו ובוהו, אם לא יחזור לשולחן המשא-ומתן על הרפורמה.

"יש לנו חששות שאין לבנות הברית האחרות של אוקראינה"

ראש הממשלה אמר כי הוא מחפש את דרך האמצע גם בנושא התגובה הישראלית למלחמה באוקראינה. הוא דחה קריאות של חלק מהמחוקקים בוושינגטון ובכירים אוקראיניים להצטרף למאמץ של המערב לחמש את אוקראינה, ואמר: "יש לנו חששות שאני לא חושב שיש לאף אחת מבנות-הברית המערביות של אוקראינה".

נתניהו הוסיף כי הוא צריך לוודא שלישראל יש "חופש פעולה" בסוריה, שם טייסים ישראלים לעתים מפציצים מטרות איראניות שנמצאות בקרבת כוחות רוסיים, שמוצבים שם כדי להגן על הממשלה בדמשק.

נתניהו אמר כי הוא גם חושש שכלי נשק ישראליים בשדה הקרב באוקראינה יגיעו לידי איראן, שפיתחה מערכת יחסים צבאית קרובה יותר עם רוסיה בחודשים האחרונים. באופן ספציפי, הוא אמר כי ישראל לא יכולה להרשות לארה"ב לתת לאוקראינה את מערכת ההגנה האווירית "כיפת ברזל", שפותחה בשיתוף-פעולה עם ארה"ב ומגינה על ישראלים מפני התקפות תכופות של חמושים הפועלים בגיבוי איראן.

"היה והמערכת הזו תיפול לידי איראן, מיליוני ישראלים יישארו ללא הגנה ובסכנה גדולה", אמר נתניהו. הוא הוסיף כי ישראל הצטרפה להחלטות או"ם שגינו את רוסיה על הפלישה, ושלחה לאוקראינה מערכת התראה מוקדמת נגד טילים.

יירוט של מערכת כיפת ברזל / צילום: דובר צה''ל

שגריר אוקראינה בישראל כינה את החששות שנשק ישראלי יגיע לידיים איראניות "הנחות פיקטיביות וספקולטיביות לחלוטין".

נתניהו אמר כי הוא העביר לרוסיה מסר באשר לחששותיו סביב קשריה הצבאיים המתהדקים עם איראן, שסיפקה למוסקבה מל"טים שהופעלו בשדה הקרב באוקראינה. בתמורה לכך, מוסקבה עזרה לאיראן ביכולות הסייבר שלה, והיא שוקלת בקשות איראנית לסיוע במטוסי קרב, מסוקי קרב ואולי ביכולות ייצור הטילים שלה, כך דווח בעבר ב"וול סטריט ג'ורנל" ששוחח עם אנשים המעורים בנושא. "זו מערכת יחסים מאוד מטרידה", אמר נתניהו. "יידענו את הרוסים על החששות שלנו".

נתניהו סירב לומר מה התגובה שהשיבה רוסיה על המסרים הישראליים.

"סוגיית ההזמנה לבית הלבן גורמת לאנשים לראות תמונה לא ברורה"

נתניהו אמר כי יחסי ישראל עם ארה"ב נותרו חזקים, אם כי הוא עדיין לא קיבל מהנשיא ג'ו ביידן הזמנה לבקר בבית הלבן. "אני חושב שאולי זה ייקח זמן, אבל אני חושב, כמובן, שאני צריך לצפות להיפגש עם הנשיא ביידן", אמר.

שני המנהיגים מכירים אחד את השני כבר 40 שנה, אבל ממשלת נתניהו קידמה מדיניות שהרגיזו את ממשל ביידן, כולל אישור התנחלויות חדשות ופשיטות נגד חמושים פלסטינים בגדה המערבית. השרים של נתניהו מהימין הקיצוני לא הצליחו לקבוע פגישות עם בכירים בממשל ביידן.

"סוגיית ההזמנה גורמת לאנשים לראות תמונה לא ברורה", אמר נתניהו. "בפועל, שיתוף-הפעולה הביטחוני, שיתוף-הפעולה הצבאי ושיתוף-הפעולה המודיעיני, כולל סייבר, חזקים יותר מתמיד תחת שתי הממשלות שלנו".

נתניהו עשוי לפגוש את נשיא סין, שי ג'ינפינג, לפני שיפגוש את נשיא ארה"ב ביידן. במשרד של נתניהו הודיעו השבוע כי הוא יבקר בקרוב בסין, אם כי עוד לא נמסר תאריך - החלטה שלפי אנליסטים פוליטיים יכולה לגרום נזק נוסף ליחסים עם ביידן. בלשכת נתניהו אמרו כי זה יהיה ביקורו הרביעי בסין, וכי ארה"ב קיבלה הודעה על הביקור לפני חודש. הנשיא יצחק הרצוג צפוי לבקר בבית הלבן ביולי.

בנימין נתניהו עם נשיא סין, שי ג'ינפינג, בביקור ב-2017 / צילום: רויטרס

נתניהו: לא אסבול מצב שאנשים ייקחו את החוק לידיים שלהם

בגדה המערבית, שם העימותים של ישראל נגד הפלסטינים היו יותר קטלניים מאשר בכל תקופה אחרת מאז תחילת שנות ה-2000, נתניהו האשים את הרשות הפלסטינית בכישלון לספק ביטחון. הוא אמר כי דחה הצעות של חלק מחברי ממשלתו לפרק את הרשות, ואמר כי הוא תומך במאמצים לחזק את ההנהגה הפלסטינית הנתמכת על-ידי ארה"ב. "המדיניות שלי הייתה בהחלט לשמור על הרשות הפלסטינית. אני לא רוצה שהיא תתפרק כמו שאנשים אומרים. זה פשוט מגוחך", אמר.

נתניהו אמר כי חופש פעולה לכוחות הביטחון הישראליים לפעול בכל מקום בגדה המערבית היה מרכיב מכריע בהשבת הסדר לאזור. הוא אמר כי לא צפוי הסכם שלום עם הפלסטינים בקרוב, והוסיף כי הפלסטינים עדיין לא מכירים בזכותה של ישראל להתקיים.

עם זאת, בכירי הרשות הפלסטינית אומרים כי הם מכירים בזכותה של ישראל להתקיים, במסגרת הגבולות בהם מכירה הקהילה הבינלאומית, וכי הסיבה להמשך הסכסוך היא הכיבוש של הגדה המערבית והמצור על רצועת עזה, שנעשה בגיבוי מצרי.

בעוד שחלק מהבכירים הפלסטינים אומרים כי השליטה שלהם בגדה המערבית נשחקה, הם מאשימים בכך את הפשיטות הצבאיות התכופות מצד ישראל, היעדר מימון וייאוש כללי לגבי הכיבוש הישראלי.

בגדה המערבית גם חוו באחרונה סדרת התקפות מצד קבוצות של מתנחלים ישראלים, שתקפו כפרים פלסטיניים בנקמה על מתקפות קטלניות נגד ישראלים. עשרות מתנחלים הציתו עשרות מכוניות ובתים, פצעו יותר מתריסר פלסטינים והרגו אחד, על-פי ארגון זכויות האדם הישראלי "בצלם".

נתניהו הגדיר את התקפות המתנחלים כ"מוטעות, לא מקובלות ופליליות". ראשי מערכת הביטחון בישראל התייחסו לאלימות מצד כנופיות המתנחלים כ"טרור לאומני". כשנשאל אם הוא מסכים עם ההגדרה של ראשי מערכת הביטחון שלו, אמר נתניהו: "אתה יכול לקרוא לזה טרור לאומני. זה בסדר, אבל זה לא פותר את הבעיה". הוא הוסיף: "לא אסבול מצב בו אנשים לוקחים את החוק לידיים בצורה כזו. היחידים שיש להם מונופול על השימוש באלימות הם הצבא וכוחות הביטחון, לא אף אדם פרטי".

רכבים פלסטיניים שרופים לאחר פרעות מתנחלים ליד רמאללה / צילום: Reuters, Ammar Awad

נתניהו מתמקד בהרחבת "הסכמי אברהם"

נתניהו אמר כי ימשיך לפעול לטובת הסכמי שלום עם עוד מדינות ערביות ומדינות עם רוב מוסלמי, וכי לאורך זמן זה יקרב את הפלסטינים להכרה בנוכחותה של ישראל. "אני חושב ששלום הוא אפשרי עם מדינות ערביות נוספות, כזה שבאופן אפקטיבי יכול לסיים את הסכסוך הישראלי-ערבי", אמר, "ואני חושב שזה יוביל גם לשלום עם הפלסטינים".

בעוד שנתניהו אומר כי הוא ממוקד בהרחבת סדרת הסכמי השלום בין ישראל ומדינות עם רוב מוסלמי שהחלו ב-2020, אשר מוכרים כ"הסכמי אברהם", הקואליציה שלו העמידה בפניו אתגר.

במרץ 2022, השגרירים הזרים של ישראל, מצרים, בחריין, מרוקו, איחוד האמירויות הערביות וארה"ב נפגשו בנגב כדי לדון בשיתוף-פעולה אזורי בהמשך ל"הסכמי אברהם". הצדדים החליטו להיפגש שוב כל שנה כדי להמשיך את העבודה, אך הדבר התעכב בשל אי-הנוחות של המשתתפים הערבים לגבי המתחים הגוברים בין ישראל לפלסטינים.

נתניהו דחה את הרעיון שהקואליציה שלו, שכוללת מפלגות שנתפשות בקהילה הבינלאומית כבעלות דעות קיצוניות בנוגע לפלסטינים, מהווה מכשול להמשך קידום "הסכמי אברהם". "הם הצטרפו אליי. אני לא הצטרפתי אליהם", אמר על השותפות הקואליציוניות. "ובסופו של דבר, המדיניות נקבעת על-ידי ועל-ידי הקולגות שלי בליכוד". 

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם