גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרטים חדשים על פרשת הצוללות: עדותו המלאה של הבכיר בתאגיד הגרמני טיסנקרופ

גלובס חושף את עדותו של בכיר בתאגיד הגרמני טיסנקרופ בחקירת פרשת הצוללות ● המסמך מעלה סימני שאלה ביחס לנרטיב שהתקבע ציבורית ומשפטית כאילו שייקה ברקת, אחד העדים המרכזיים בפרשה, הודח מתפקידו כדי לפנות את מקומו למיקי גנור הנאשם בשוחד ● בשבוע הבא: פרטים נוספים על מעורבותם של גנור ומפקד חיל הים לשעבר אליעזר (צ'ייני) מרום

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL
צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

 

על פי כתבי האישום מדובר באחת מפרשות השחיתות החמורות שידעה המערכת הביטחונית בישראל. במרכזה עומד החשד כי מיקי גנור, נציג חברת טיסנקרופ בישראל, שיחד גורמים ישראלים בתפקידים ביטחוניים רגישים כדי לקדם את העסקה. כתבי האישום שהוגשו במאי 2021 כוללים שורה ארוכה של בכירים בממסד הביטחוני והפוליטי כמו תא"ל (במיל') אבריאל בר־יוסף ומנהל לשכת ראש הממשלה דאז דוד שרן.

זכויות שידור, נותני חסות ופרסום: הכסף הגדול שמאחורי הטור דה פראנס
שנתיים לאחר הגשת כתב האישום: העד הראשון מעיד בפרשת הצוללות 

עדותו של פרייטג, הנחשפת כאן במלואה לראשונה, קריטית לפרשה. פרייטג כיהן כמנכ"ל TKMS (חברת המערכות הימיות של טיסנקרופ) ואחראי תחום הצוללות בשיא הפרשה, ובא במגע עם גורמים שונים לאורך שנים. מדובר באדם עתיר ניסיון בתחום המספנות שהחל את עבודתו בחברת HDW ב־1985. את החברה רכשה טיסנקרופ, ובינואר 2005 היא התמזגה לתוך התאגיד הגרמני ושויכה ל־TKMS, בה עבד פרייטג עד סוף 2012.

עדותו התמקדה בשלוש דמויות: שייקה ברקת שהיה נציג חברת טיסנקרופ הגרמנית בישראל, מיקי גנור שהחליף את ברקת בתפקיד והוא אחד הנאשמים בפרשת הצוללות (לאחר שחזר בו מהכוונה לשמש כעד מדינה) ומפקד חיל הים לשעבר האלוף (במיל') אליעזר (צ'ייני) מרום שהתיק נגדו נסגר מאז. ​

תא''ל במיל' שייקה ברקת / צילום: אביב חופי

לשייקה ברקת, הסוכן שקדם לגנור, חלק מרכזי בחשיפת הפרשה. בנובמבר 2016, אחרי שנים ארוכות שבהן פעל בדממה, הוא התראיין באריכות בתוכנית התחקירים "המקור". שם טען ברקת כי מפקד חיל הים דאז צ'ייני היה הרוח החיה מאחורי מהלך שנרקם בשנת 2009 ושמטרתו הייתה להדיחו מתפקיד נציג טיסנקרופ בישראל והחלפתו במיקי גנור.

הנרטיב שיצר ולאחר מכן השתרש ציבורית ומשפטית היה כזה שלפיו שייקה ברקת גיבור ישראל הודח כדי למנות את מיקי גנור. גנור מצידו התכוון, לפי הטענה, להפריש חלקים מעמלות העתק שיגזור ממכירת ספינות לחיל הים וצוללת לאלה שעזרו לו לקבל את הג'וב, בהם מפקד חיל הים דאז אליעזר (צ'ייני) מרום, שהתיק נגדו נסגר בינתיים. לדברי ברקת, מהלך ההדחה התרחש בניגוד לרצונו של מנכ"ל מספנות טיסנקרופ דאז, וולטר פרייטג, שאותו תיאר ברקת כחבר קרוב.

הגרסה של פרייטג לאירועים שונה לחלוטין. בעדותו שנחשפת כאן לראשונה הוא מתאר רקע שונה להפסקת ההתקשרות עם ברקת, את התגמולים הגדולים שקיבל מטיסנקרופ לאורך השנים ואת הפעולות שביצע ברקת כדי להגדיל את הכדאיות הכלכלית של העסקה.

חלק מהפרטים פורסמו באופן חלקי מאוד בתקשורת וחלקם צפו בעדותו של ברקת, כיום בן ה־88, שהחלה החודש בבית המשפט המחוזי בתל אביב. אולם, הגרסה הגרמנית לאירועים שמאחורי החילופים בין ברקת לגנור לא נחשפה במלואה מעולם ועל כן אנחנו רואים ערך ציבורי בפרסומה כעת.

 

ייאמר מיד, פרסום זה לא נועד לקבוע מסמרות בפרשה, להקטין ממשמעות האישומים, להועיל או להזיק לצד כזה או אחר. פרסום המסמך המלא והגרסה השונה בפרשה הן בבחינת זכות הציבור לדעת. זכות זו מתחזקת עוד יותר לאחר שהפרקליטות הודיעו לאחרונה לבית המשפט כי זכרונו של ברקת, שהוא כאמור עד מרכזי בפרשה - נפגע.

תפקידו של ברקת וההימור שלקח

ברקת, איש חיל האוויר בעברו, טייס שלימים כיהן כמפקד מחלקת המודיעין של החיל במלחמת ששת הימים. הוא נחשב לאחד המוחות מאחורי מבצע מוקד, שבו ישראל פתחה את מלחמת ששת הימים. המבצע כלל הנחתת מכה מקדימה על חילות האוויר הערבים שהביאה לעליונות אווירית של ישראל. בהמשך מונה לממלא־מקום הנספח הצבאי בוושינגטון במלחמת יום הכיפורים, ואחרי שפשט את המדים שימש כדובר מפלגת שלומציון שהקים אריק שרון, וגם כדוברו האישי.

לאחר מכן נעלם מהעין הציבורית ועשה לביתו. הוא חי על ציר ישראל־גרמניה ויצר קשרים עם בכירים במספנות HDW שבבעלות תאגיד טיסנקרופ. בשנת 2005 קיבל חוזה לייצג את המספנה בעסקאות למכירת חמש צוללות לממשלת ישראל, תמורת עמלה שמנה, אבל לפי התיאור בעדותו של פרייטג הקשר עם הגרמנים נוצר עוד קודם לכן.

מיקי גנור / צילום: כדיה לוי

"את ברקת אני מכיר עוד מהפרויקט הראשון והוא הגיע אז, אני חושב שבשנת 2000, עם המידע שמשרד הביטחון של ישראל רוצה צוללות נוספות, שלוש נוספות", סיפר פרייטג ביולי 2017.

לשאלת החוקרים מה בדיוק היה התפקיד של ברקת עבור המספנה, ענה פרייטג: "להעביר את המידע שהישראלים מעוניינים בצוללות נוספות וללוות אותנו בישראל, לקבוע פגישות ולייעץ לנו. פשוט כל מה שיועץ רגיל עושה".

איזה תפקיד היה לברקת בין 2000 ו־2005 כשעדיין לא היה לו את החוזה מ־TKMS בתור יועץ?
"אנחנו אמרנו לו בשנת 2000, שאם באמת יגיעו 3 צוללות מישראל אז הוא יקבל את החוזה להיות יועץ. זה בוודאי לקח כמה שנים ובסוף בשנת 2005 הוא קיבל את החוזה. אבל לפני כן הוא לקח את ההימור על עצמו".

אותו "הימור" בדמות עיסוק בנושא היה מושכל למדי. בעשורים האחרונים, איראן הלכה ומיצבה עצמה כאיום המרכזי על מדינת ישראל, החל מפגיעה בספינות ישראליות שרואים בשנים האחרונות ביתר שאת באזור המפרץ הפרסי, דרך הפעלת פרוקסי נגד ישראל בזירות שונות ועד, כמובן, לתוכנית הגרעין. אל שורת האיומים התווספו בהמשך גילויי מאגרי תמר (2009) ולוויתן (2010) וההפקה מהם שהחלה ב־2013 וב־2019, וכן זו שהחלה באוקטובר האחרון ממאגר כריש שסמוך לגבול לבנון.

במקרה של הצוללות הישראליות רב הנסתר על הגלוי, אך ברור כי הן יכולות לשהות מתחת למים זמן רב, אפילו שבועות. מבחינת טווח שייט הן מסוגלות להגיע למפרץ הפרסי, ומכאן ניתן לשער את טיב פעילותן באזור. ביוני 2022, למשל, הצוללת אח"י תקומה סיימה אימון מורכב ומתמשך בים האדום עם ספינות הטילים אח"י אילת ואח"י חץ. הגורם שמהווה את האיום הימי הגדול ביותר על ישראל מדרום היא איראן.

תמלול התשאול של פרייטג מספק גם תמונה מעמיקה על מנגנון משא־ומתן בעסקאות ביטחוניות שכאלו, בהן מדובר על סכומים של מיליארדי דולרים.

"כל יועץ מקבל חוזה ברגע שפרויקט הופך לתקף", סיפר מנכ"ל TKMS לשעבר. "רק בתקופה לקראת 2005 זה נהיה קונקרטי. זה היה ההימור של היועץ. המקדמה הגיעה בספטמבר 2006, אז הוא קיבל את הכסף הראשון.

"הנציג מקבל את התשלום שלו פרו־רטה. זאת אומרת כשאנחנו מקבלים תשלום, הוא מקבל מזה אחוזים, זה בוודאי הולך ככה במשך כמה שנים. חוזה היועץ היה עבור 2 צוללות ואופציה. הוא קיבל רק כסף עבור הצוללות, לא עבור האופציה".

האם אתה מדבר על הצוללות 4 ו־5 והאופציה זה עבור צוללת 6?
"כן. הוא קיבל כסף עבור צוללת 4 ו־5 וכלום עבור האופציה לצוללת 6".

סוגיה זו משמעותית משום שמחד גיסא, ברקת אמר בעדותו במשטרה כי היה לו חוזה עם תמורה כספית מול המספנה עבור צוללות 4 ו־5, ומאידך גיסא בבית המשפט לא הכיר בקיומו. כאשר התובע בתיק הצוללות, עו"ד ירון גולומב, הטיח בו בתחילת החודש את הדברים שאמר בעדותו, ברקת ענה: "אני לא זוכר".

"ברקת לא פוטר. החוזה שלו לא היה תקף"

בחזרה לתשאולו של פרייטג. החוקרים שאלו אותו "אמרת שברקת קיבל אחוזים מהתשלומים מישראל. כמה אחוזים?" ראש המספנות השיב: "2%. הוא רצה יותר והורדנו אותו במשא־ומתן".

איך ומי קבע את העמלה של ברקת ומי אישר אותה?
"ברקת הכריז על איזשהו מספר של אחוז שאני לא זוכר מה הוא היה, אני חושב שזה היה 5, אבל אני לא זוכר את זה. אני אישית הורדתי אותו אז ל־2% ואז ההנהלה הכללית אישרה את זה".

כשהחוקרים שאלו את פרייטג "באיזו צורה העמלה של שייקה ברקת שולמה? האם עשו העברות בנקאיות לחשבון הבנק הישראלי שלו או שהכסף שולם לבנק מחוץ לישראל?" מנכ"ל המספנות סיפק סיפור מעורר תמיהה על ניסיון של ברקת לקבל את הכסף דרך צד שלישי, במסגרת מה שפרייטג חשד בו כניסיון להעלמת מס.

"קודם כל", פתח פרייטג את דבריו, "ברקת ניסה מאחורי הגב שלי עם עורכי הדין שלו ועורכי הדין שלנו לקבל את הכסף שלו דרך מוסד הולנדי. כשגיליתי את זה ניגשתי אליו ואמרתי לו שזה לא אפשרי. אמרתי שהוא יקבל את הכסף הזה לישראל, ואנחנו לא נותנים יד להעלמת מס. לא היה תשלום להולנד, רק לישראל. הוא רשם על זה קבלה".

כמה כסף זה היה עבור 2 צוללות ואופציה?
"המחיר היה מיליארד, 2% מזה יוצא 20 מיליון. כשאמרתי לברקת שאנחנו לא מעבירים כסף להולנד, ברקת ענה שהוא יקבל רק את החצי של 20 מיליון וכל השאר הוא ישלם למס".

כלומר, משמעות אותו משא־ומתן שניהל פרייטג הייתה הורדת הכנסותיו של ברקת בגין התיווך במכירת צוללות 4 ו־5 מכ־50 מיליון אירו ברוטו לכ־20 מיליון אירו ברוטו.

לפני כשבוע, ברקת הודה בבית המשפט בישראל כי קיבל 2% עמלה גם על שלוש הצוללות שקדמו להן, קרי כ־30 מיליון אירו ברוטו נוספים על כ־20 מיליון שציין פרייטג.

האם שייקה ברקת רשם לך או לעובד אחר של המספנה קבלה עבור הכסף שקיבל?
"כן הוא היה חייב לרשום קבלה, הוא היה מחויב לעשות את זה. בתור יוזם אתה חייב ניירת".

בשלב זה שאלו החוקרים "האם הייתה איזושהי התנהלות שקרית או בעייתית מצד שייקה ברקת, שגרמה לכך שהוא פוטר מתפקיד היועץ של המספנה?"

פרייטג הדגיש תחילה: "קודם כל הוא לא פוטר, מכיוון שהחוזה שלו היה לגבי צוללת 4 ו־5. החוזה שלו היה תקף לצוללת 4 ו־5, לא עבור קורבטות או ספינות אחרות".

"רצה לפצות על הפסד המסים"

במהלך התשאול פרייטג חשף אירוע שבו גילה, לכאורה, כי ברקת מחזיק בחוזה לא רק עם החברה שבה הוא עובד, אלא גם עם אטלס אלקטרוניק - חברה גרמנית שעוסקת במערכות אלקטרוניקה ימיות, ששימשה אז כקבלן משנה של HDW.

"כשהודענו שאנחנו לא נשלם דרך מוסד הולנדי, ברקת הבין שהוא צריך לשלם מסים בישראל, אז הוא הלך לחברה Atlas Elektronik, קבלן משנה של HDW. משם הוא הביא חוזה יועץ, שעמד על בערך 7 מיליון אירו".

לדבריו, "אנחנו כמובן לא ידענו על זה, אבל אז אנחנו קנינו, כפי שהגורל רצה את זה, את החברה הזו ובבדיקת נאותות עלה החוזה הזה. נתנו הוראה להנהלה של Atlas לבטל את החוזה. במילים אחרות, הוא רצה לפצות על הפסד מסים של 10 מיליון בחוזה עם Atlas, בזה ש־Atlas מכניסה את העלויות עבור העמלה בחשבונית ל־HDW. חברת HDW הייתה אז משלמת כפול, מצד אחד על בסיס חוזה היועץ עם ברקת ומצד שני במחירים המנופחים ל־Atlas".

האם החוזה עם טיסנקרופ ואטלס אלקטרוניק היו תקפים באותו זמן?
"לא ממש באותו זמן, הוא הלך ל־Atlas אחרי שאמרתי לו שאנחנו נשלם את הכסף רק לישראל. זה היה בטח בין נובמבר 2005 ו־2006".

איך זה יכול להיות שטיסנקרופ משלמת חשבונות של אטלס, שכוללות גם שכר יועץ של ברקת?
"הם לא יודעים מה היה שם מחושב. לא הכול חשוף".

מתי החוזים של ברקת הסתיימו?
"זה כנראה היה בערך 8 שנים לאחר סגירת החוזה. עם התשלום האחרון שאנחנו מקבלים, הוא מקבל את התשלום האחרון שלו. אם אני זוכר טוב, המסירה הראשונה של הצוללת הייתה אחרי 78 חודשים. ואז 12 חודשים לאחר מכן הצוללת השנייה. התשלום האחרון כנראה היה איפשהו ב־2013/2014".

זאת אומרת שברקת עבד עבור טיסנקרופ עד 2014?
"כן, כנראה שזה היה ככה, אבל אני בשלב זה כבר לא הייתי שם".

למה טיסנקרופ שילמה עמלות נוספות לברקת עד ל־2014, אפילו שגילתה לפני כן על האינטריגות שלו עם אטלס אלקטרוניק?
"קודם כל, בגלל שיכולנו לבטל את החוזה עם Atlas יכולנו לצמצם את הנזק. חשבנו גם על ביטול החוזה עם ברקת. לא עשינו את זה כדי שלא תיבצר הפרעה לפרויקט. החלטנו לסיים את החוזה של הצוללות ואז זהו זה".

עשוי להעמיד באור אחר את "גיבור ישראל"

מעדותו בישראל אנחנו למדים כי ברקת לא ממש מכחיש כיום כי הוא נהנה הן מעמלה בסך 20 מיליון אירו עבור הצוללות והן מ־7 מיליון אירו עבור שירותים לקבלן אטלס, אלא טען כי הוא לא פעל מאחורי גבה של חברת טיסנקרופ.

בשורה התחתונה, עדותו של פרייטג עשויה להעמיד באור אחר את ברקת. מגיבור ישראל שהודח לאחד שגזר עמלות שמנות מעסקאות הצוללות השונות של מדינת ישראל.

בשבוע הבא, בחלק השני של הכתבה, נחשוף את דבריו של פרייטג על יחסיו עם מפקד חיל הים לשעבר, אלוף (במיל') מרום, ועם מיקי גנור.

 

*** חזקת החפות: הנאשמים בפרשה לא הורשעו, מכחישים את העבירות, ועומדת להם חזקת החפות.

עוד כתבות

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים סובל מהתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

מוצרי שסטוביץ על מדפי סופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

במסגרת פרשת המזון: רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

מגמה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים, מניות הביטוח יורדות

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

האקזיט של המשקיעים הזרים על מניית הבורסה בת"א, ומדוע הגופים המקומיים נעדרים ממנו

שתי קרנות השקעה זרות מכרו בימים האחרונים מניות הבורסה ב־650 מיליון שקל, ובתשואה של יותר מפי 10 על השקעתן

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות