גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המטרה שלנו היא לאפשר לכל אחד ואחת בארץ להגיע לעבודה בתוך רבע שעה": החזון של ענקית המשרדים השיתופיים להקמת מרכזים חדשים

קרין ברי שגיא, מנכ"לית קבוצת חללי העבודה השיתופיים IWG ישראל, סבורה כי באמצעות מודל של יצירת שותפות עם בעלי נכסים ברחבי הארץ ניתן לקרב עד כמה שיותר את מקום העבודה לעובד • "הרווח הוא של כולם - בעל הבניין נכנס לעסקים עם חברה עולמית, אנחנו מסמנים עוד אזור במפה והעובדים יכולים להגיע עם קורקינט למשרד"

 

 

משרדי ריג'ס בחדרה / צילום: באדיבות IWG
משרדי ריג'ס בחדרה / צילום: באדיבות IWG

הכתבה בשיתוף IWG

לקבוצת חללי העבודה השיתופיים IWG ישראל (בעלת המותג הבינלאומי ריג'ס ומותג Spaces) יש חזון שאפתני - לאפשר לכל עובד להגיע למשרד בתוך 15 דקות בלבד, בלי פקקים ובלי לחצים. נשמע כמו מדע בדיוני בישראל של 2023? לדעתה של קרין ברי שגיא, מנכ״לית קבוצת IWG ישראל, זה אפשרי לגמרי, ולמעשה החברה שהיא מנהלת כבר נמצאת בחצי הדרך להגשמת החזון; כשהחל מהשנה הנוכחית, IWG נוקטת אסטרטגיה חדשה להקמת מרכזים שיתופיים שעשויה לקרב אותה לשם במהירות.

"המפתח הוא פרישה רחבה", אומרת ברי שגיא, בשיחה משולשת עם מנהלי הפיתוח העסקי ב-IWG, אמיר קרסו ואייל הרשקוביץ. "המטרה היא לקרב כמה שניתן את המרכזים המשרדיים שלנו לבתים של העובדים, ולנטרל את הצורך להתנייד אל תוך הערים הגדולות". הקבוצה מונה כיום בישראל 27 מרכזים, ועוד כמה שנמצאים בפיתוח מתקדם, במיקומים שמתפרשים מצפון ועד דרום. אבל זאת רק ההתחלה, כפי שמעידים המנהלים.

"90% מדור העובדים שחווה את הקורונה רוצים גמישות בתנאי העבודה ובמקום שממנו הם יעבדו", אומר אייל הרשקוביץ, "אבל בניגוד לדעה הרווחת, רק 10% מתוך אלה רוצים לעבוד רק מהבית. הרוב המוחלט מעוניין בגמישות, עבודה היברידית וחוויית משרד. מי שחווה חודשים ארוכים של עבודה בבידוד מהשולחן של המטבח בקורונה, רוצה היום לראות קולגות בבוקר לפעמים ולאכול צהריים עם אנשים אמיתיים - אבל עם גמישות במיקום ובאיזון עבודה-בית.  חלק לא מבוטל של המנהלים היום מאפשרים זאת או מתכננים לאפשר גמישות וחלק אחר רוצה להחזיר את הזמן אחורה לעבודה מלאה מהמשרד אנחנו מספקים פתרון אמצע".

מימין לשמאל: אמיר קרסו, מנהל פיתוח עסקי; קרין ברי שגיא, מנכ״לית קבוצת IWG ישראל; אייל הרשקוביץ, מנהל פיתוח עסקי / צילום: באדיבות IWG

"הפתרונות של ריג'ס קיימים כבר למעלה מ-30 שנה", מוסיף אמיר קרסו. "חללי משרד משותפים, כולל פסיליטיס כמו מטבח, חדרי ישיבות, שירותי מזכירות, חללי עבודה פתוחים וכן הלאה. היום אנחנו נמצאים בעיצומו של זינוק ענק בביקוש לעסקאות שותפות עם IWG, ואם ברגע זה 5% מכלל הפעילות המשרדית בעולם מתבצעת ממשרדים שיתופיים, התחזיות מדברות על כך שבתוך שנים ספורות, עד 2030, יותר מ-30% מחללי המשרדים יהפכו לחללי עבודה שיתופיים היברידים זה שינוי ב-DNA של תפישת המשרד וענף הנדל"ן", הוא מסביר. "עובדת של חברת הייטק שגרה ביישוב בשרון, נניח, לא רוצה להגיע לתל אביב כל יום. אם החברה שוכרת חללים דרך IWG, העובדת תוכל לעבוד מכל מרכז ריג'ס בארץ ואפילו בעולם".

ברי שגיא: "גם העסקים עצמם רוצים גמישות מבחינת החוזים שהם חותמים עליהם לשכירות משרדים - חוזים קצרים יותר ומחייבים פחות. הביקוש מגיע מהעובדים אך לא פחות חשוב גם מהחברות עצמן. IWG נכנסת במרווח שבין כל הרצונות, הצרכים והמגמות האלה. אנחנו מציעים פתרון ביניים, היברידי, גמיש, שמאפשר לשכור משרדים לפי הצרכים השונים: שטח המשרד, מיקום אחד או מיקומים מרובים, גמישות בחוזה ועוד. העבודה מהבית מתחלפת בעבודה היברידית ועבודה 'קרוב לבית', ושם אנחנו מספקים את השירות הטוב ביותר".

משרדי ריג'ס בחדרה / צילום: באדיבות IWG

"מספקים הרבה יותר מרצפה וקירות"

רשת IWG העולמית מפעילה יותר מ-3,500 מרכזים שיתופיים ברחבי הגלובוס, ביותר מ-120 מדינות עם 8 מיליון לקוחות ויותר מ-10,000 עובדים. כדי להמשיך לצעוד עם הזמן, עם הביקוש לתנאי עבודה גמישים ועם הצורך בפרישה הרחבה ביותר האפשרית - החברה מעוניינת להימצא באופן מתמיד בחזית החדשנות היזמית. כך נולד בשנים האחרונות המודל העדכני לפתיחת משרדים שיתופיים של ריג'ס בעולם ובישראל - הבעלות המשותפת.

 לפרטים נוספים על שירותי IWG ומתחמי העבודה של Regus הקליקו כאן>> 

ברי שגיא מסבירה: "ישנן שתי דרכים לפתוח מרכז לחללי עבודה משותפים כיום. הדרך הראשונה, הקלאסית, היא שחברה כמו IWG שוכרת בניין שלם או קומה שלמה, ובונה בהם את מה שעושה אותה המותג שהיא - השבחה, הקמת חללי משרד ברמה גבוהה, מתקנים משותפים וכדומה. עד 2020, זה היה המודל הרווח בכל העולם. מאז, התפתחה דינמיקה אחרת מול בעלי נכסים - וזוהי הדרך השנייה - שת"פ עסקי בין IWG לבעל הנכס".

קרסו: "המודל פועל כך - אנחנו מציעים לבעל הנכס שותפות מלאה במרכז שמוקם, כולל רווחים וניהול עסקי. ככה IWG מקבלת גישה לנכסים מצוינים במחירים אטרקטיביים שמגולגלים ללקוחות שלנו; ובעל הבניין נכנס לעסקי החללים השיתופיים - שהם העתיד של עולם העבודה ו-30% משוק הנדל"ן המסחרי. זה מודל שדומה מאוד למה שעושה רשת המלונות הילטון, למשל".

משרדי ריג'ס בחדרה / צילום: באדיבות IWG

"בעלי נכסים כבר מבינים שמי שלא יתקדם, ימצא את עצמו עם קומות ריקות", מוסיף קרסו. "אנחנו יודעים להשכיר מ"ר של משרדים בערך גבוה יותר, כי אנחנו מספקים לא רק רצפה וקירות, אלא מותג אירוח, ומתקנים היקפיים כמו מטבח וגישה לחדרי ישיבות מסביב לעולם, שירותי ניהול משרד ועוד. אז נכון שההשקעה הראשונית של בעל הנכס תהיה גבוהה יותר, כי הוא משתתף בהשבחה, אבל הוא הופך לשותף ברווחים. בסופו של יום, שולי הרווח מבחינתו יהיו גבוהים בהרבה. לכן מודל הבעלות המשותפת תופס תאוצה אדירה בענף שלנו".

הרשקוביץ: "הייתי אומר גם שהערך עבור בעל הנכס הוא הרבה מעבר לרווח הפוטנציאלי הגדול יחסית. 85% מהתאגידים הגדולים בעולם הם לקוחות של IWG העולמית. כשתאגיד גדול ירצה ליצור נוכחות בישראל, קרוב לוודאי שהוא יתחיל בהשכרה של חלל של ריג'ס. כשהפעילות תגדל, אותו תאגיד ירצה להשכיר קומה שלמה או שתיים - ובאופן טבעי הוא יבחר באותו בניין. כך בעל הבניין נהפך למגנט לפעילות של החברות הגדולות ביותר. גוגל ואפל התחילו בדיוק ככה בישראל".

משרדי ריג'ס בחדרה / צילום: באדיבות IWG

להיות בכל מקום

"האינטרס של בעל נכס משרדי להיות בשותפות עם ריג'ס הוא ברור - אפילו ברמת הלוגו על הבניין, שמוכר לכל איש עסקים בעולם", אומרת ברי שגיא. "אבל המוטיבציה האמיתית כאן היא שלנו - בדרך להשגת המטרה של IWG, להתקרב עד כדי 15 דקות מביתם של כל עובד ועובדת. במודל הישן, לא היה לנו כלכלי לשכור שטחים קטנים, מתחת ל-3,000 מ"ר נניח, כי ההשקעה לא הייתה מחזירה את עצמה. אבל עם שותפות של בעל נכס, אפשר לקחת חללים קטנים בהרבה, אפילו 1,000 מ"ר בלבד.

"נניח מצב של בעל בניין קטן בקריית שמונה. בבעלות משותפת, ריג'ס יכולה לפתוח אצלו באתר מרכז חללים שיתופיים קטן, מבלי להסתכן בהפסדים. ככה כולם מרוויחים - בעל הבניין נכנס לעסקים עם חברה עולמית, אנחנו מסמנים עוד אזור במפה, ותושבי קריית שמונה והסביבה יכולים עכשיו להגיע לעבודה בקורקינט. בנוסף אנחנו מביאים איתנו הכל, ובעלויות נמוכות - ניסיון של שנים, מערכי מכירות ושיווק, מערכי תמיכה טכנית ועוד".

העתיד יהיה משותף

בעשור החולף, נראה שעברנו בהילוך מהיר מתרבות תעסוקתית-תאגידית שמקדשת את הנוכחות במשרד; דרך עבודה מהבית ותרבות ה-remote; ועד למודלים ייחודיים של עבודה היברידית וחללי עבודה. לאורך הדרך, נדמה ש-IWG לא פספסה את המגמות. כעת, השאיפה שלה להמצאות ליד כל בית בישראל מונעת משילוב של האינטרסים של כולם - העובדים, המעסיקים, ובעלי הנכסים.

"זה העתיד, ואנחנו כבר שם", אומרת לסיכום ברי שגיא. "יש לנו כבר שלושה פרויקטים בבעלות משותפת שנמצאים בפיתוח מתקדם - בבאר שבע, בחדרה ובמבשרת ציון סמוך לירושלים. בשנה הקרובה נוציא לדרך עוד 5-10 שותפויות דומות. IWG העולמית מאמינה מאוד במודל הזה, אנו רואים את ההצלחה בשטח, ומאמצים את מה שעובד".

 לפרטים נוספים על שירותי IWG ומתחמי העבודה של Regus הקליקו כאן>> 

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; רובינהוד קפצה ב-13%, פלנטיר בכ-4%

נאסד"ק עלה ב-0.5% ● אירופה ננעלה בירידות קלות ● פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות ● קנדה מבטלת את המס על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל עם ארה"ב ● סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה ● בוול סטריט, שבוע המסחר יהיה מקוצר ויסתיים ביום חמישי ב-20:00 שעון ישראל

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

יציבות בבורסות אירופה; באסיה, על רקע משבר בשיחות הסחר עם ארה"ב, בורסת טוקיו ירדה ב-1.2%

הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

הוספת מיגון ליצירת ''חדר מוגן''. הביקוש עלה מאוד בשבועות האחרונים / צילום: אורטק

איך למגן חדר קיים במקרה שאי אפשר להוסיף ממ"ד

בעקבות מתקפת הטילים מאיראן ושיעורם הנמוך של דירות ובניינים ממוגנים, ישראלים רבים נמצאים בחיפוש אחר מרחב מוגן תקני ● חברות שונות מציעות פתרונות מיגון מעבר לממ"דים ולמקלטים, אולם פיקוד העורף אישר רק חלק מהשיטות ● גלובס עושה סדר

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי, נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בן זוגה ● שופטת העליון יעל וילנר קבעה כי התנהגות הזוג לאורך השנים מלמדת על הסכמה ביניהם לשתף גם את הנכס שהיה רשום רק על שם האישה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בת"א לאחר יום מסחר תנודתי; מדד הביומד ירד בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ● החשב הכללי: "השפעת המלחמה על הגירעון מתונה" ● פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת ● בעקבות פרישת המנכ"לים בנופר אנרג'י, בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ● במיטב מצביעים על חולשה של הכלכלה בארה"ב ● למרות שהיא בשיאה, בוול סטריט אופטימיים לגבי אנבידיה: "תגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר"

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

בעקבות חשיפת גלובס: דרישה לדיון בוועדת הכספים בנושא מצוקת השוכרים והמשכירים

חברי הכנסת נאור שירי וולדימיר בליאק מבקשים דיון דחוף בנושא הסדרת הפיצויים לשוכרים ולמשכירים עקב הטילים מאיראן ● בבקשה נכתב כי "בעלי הדירות נמצאים במצב בעייתי, הם נותרים עם נכס שאינו ראוי למגורים ושאינו מניב הכנסה"

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

איתמר בן גביר, עוצמה יהודית בוקר טוב דרום, רדיו דרום, 25.6.25 / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

האם בשנה שעברה נוספו למשטרה 3,500 שוטרים?

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר התגאה בהגדלת הכוח המשטרתי, אבל הוא לא הפריד בין הברוטו לנטו ● המשרוקית של גלובס

"כיפת סייבר": הפרויקט של ישראל עם בעלת הברית הקרובה באירופה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: קרן הפנסיה הנורבגית הודיעה כי לא תשקיע עוד בחברות טינסקרופ ואושקוש, פרטים חדשים על חיסול מדעני הגרעין האיראנים, וגרמניה מקימה עם ישראל "כיפת סייבר" ● כותרות העיתונים בעולם

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● החוק כבר תוקן לפני מספר חודשים כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את חיל האוויר האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בחיל האוויר האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך