גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"הפרויקט הגדול שעבדתי עליו בחיי": מנכ"ל אדידס ישראל מסביר איך דיזנגוף סנטר יעזור לו לנצח את נייקי

בספטמבר הקרוב ישיק מותג הספורט הגרמני חנות ענק שתתפרס על פני כ־1,300 מ"ר בדיזנגוף סנטר בת"א בהשקעה של 20 מיליון שקל ● בראיון לגלובס מסביר טיבו דוראנד מה כולל הפורמט החדש, מדוע הורחב שיתוף־הפעולה עם אלקטרה, ואיך הוא מתכוון לנצח בתחרות מול נייקי

טיבו דוראנד, מנכ''ל אדידס ישראל / צילום: דוד אייזנטל
טיבו דוראנד, מנכ''ל אדידס ישראל / צילום: דוד אייזנטל

בניגוד למותגים אחרים, מותגי ספורט לא באמת יכולים להמציא את עצמם בכל פעם מחדש - בסוף אלה בעיקר בגדים, נעליים וכדורים. מצד שני, הם יודעים שהלקוחות רוצים שיפתיעו אותם. אז הם מכניסים חדשנות, מייצרים חוויה ובוחרים את הערכים שלהם, אבל העיקרון נותר דומה: כדי למכור, אתה צריך להיות יותר גדול, מושקע ונוצץ.

מה אפשר ללמוד מהאיש שהציל את ברבי | חצי שעה של השראה
האם השליטה של ענבי טלי בדרך להתערער?
במשך שנים אוגוסט נחשב לחודש החזק ביותר בוול סטריט; אבל אז הגיע המהפך

זה, פחות או יותר, מה שעומד מאחורי חנות הדגל החדשה של אדידס, שתיפתח בספטמבר בדיזנגוף סנטר בתל אביב - מיקום שהפך בשנים האחרונות לאטרקטיבי לרשתות בינלאומיות - בהשקעה של כ־20 מיליון שקל.

החנות תפעל תחת מותג חנויות הענק של החברה halo, ולדברי טיבו דוראנד, מנכ"ל אדידס ישראל, "תביא לארץ את החוויה האדידסאית שקיימת בערים הגדולות בעולם - מרמת הדיגיטציה, דרך המסע הצרכני וכלה בהיצע הפריטים שיתרחב.

"זה הפרויקט הגדול ביותר שעבדתי עליו בחיי. מעולם לא השקענו כמות כזו של כסף באף חנות אחרת בארץ. יהיו בה כל הקטגוריות האפשריות, כולל מחלקות כדורגל, חלל שמוקדש לנשים בלבד ומחלקת לייף סטייל. המטרה היא לדבר לכולם, כך שגם טווח המחירים יהיה רחב".

 

למה בחרתם בדיזנגוף סנטר?
"כי הוא סמל והוא במיקום מהטובים בארץ, והמפתח מבחינתנו הוא ערכי הקיימות שלהם והפעילות שלהם בנושא. כשנפגשנו איתם והם הציגו בפנינו את כל מה שהם עושים, זה נתן לנו מוטיבציה להיות שם".

נזכיר כי בסנטר פועלות כ־350 חנויות, וטווח דמי השכירות רחב. כך, חנות לגו מתפרסת על כ־200 מ"ר ומשלמת לפי הערכות בענף 250-280 שקל למ"ר. סבן אילבן מתפרסת על כ־150 מ"ר, ומשלמת 400-500 שקל למ"ר.

החנות החדשה של אדידס תתפרס על פני 1,300 מ"ר במיקום של החנות הקיימת, שאליה תתווסף עוד קומה. לפי הערכות בשוק, דמי השכירות יעמדו על כ־400 אלף שקל לחודש, כשחלק מהשטח בבעלויות פרטיות וחלק בבעלות משפחת נקש.

פועלים בכל הערוצים

אדידס ישראל, שהחלה את פעילותה בארץ ב־2003, נמצאת בבעלות משותפת של גדעון מוליוב (15%) ושל אדידס העולמית (85%). ביוני 2022 חתמה אלקטרה מוצרי צריכה על מזכר הבנות להפעלת 18 חנויות של המותג אדידס בישראל, ובמאי השנה הורחב שיתוף־הפעולה, כך שעד סוף 2023 יועברו לתפעול אלקטרה 27 חנויות נוספות. למעשה, החברה הפכה לזכיינית המרכזית של המותג הבינלאומי בישראל.

"השוק בישראל הוא מאוד ספציפי, ולכן החלטנו לעבוד עם זכיין ישראלי חזק עם ניסיון מוכח, כדי שאנחנו נוכל להתמקד בריטייל", מסביר דוראנד. אחרי סוכות אלקטרה יתפעלו 45 חנויות שלנו מתוך ה־67 הקיימות בישראל, וזה יעמיק את הפעילות שלנו עמם.

"מלבדם יש לנו שותפים נוספים, בירושלים ובצפון. ישראל היא מדינה קטנה, ואנחנו רוצים להיות בטוחים שאנחנו נותנים את ההצעה הנכונה לצרכן הנכון. בין אם זה בריטייל, בזכיינות, באונליין ששם אתה מגיע לכולם, ובאופליין שבו צריך להבין איך לנהל את השוק".

פריטים שלכם נמכרים בחנויות של אלקטרה, מגה ספורט, פוט לוקר ו־JD, ובאתרים כמו טרמינל X, ולפעמים המחירים אצלם זולים יותר מאשר בחנויות שלכם.
"בכל עונה אנחנו שמים כמעט 2,500-3,000 מוצרים שונים חדשים בשוק. אנחנו מתאימים את המוצר הנכון לערוץ המתאים. השותפויות שלנו נותנות הצעות שונות לצרכנים שונים, אבל זה מקום שאני חושב שאנחנו צריכים להמשיך ולהשתפר. אחד הדברים החשובים לנו הוא גיוון ההיצע, שכשתיכנסו לאתר של אדידס לא תראו את אותם המוצרים שנמכרים בנקודות רבות אחרות".

אתגר יוקר המחיה

דוראנד הגיע לישראל ב־2021, והחליף את שלום מוליוב, שכיהן כמנכ"ל 18 שנה. הטעות הגדולה ביותר שלו, הוא מודה, הייתה שחשב שהוא מכיר את הארץ. "עשיתי דברים מהר מדי. זה היכה בי, שצריך להקשיב. לקח לי חודשים ללמוד איך עושים פה עסקים".

אתם מרגישים את השפעות יוקר המחיה בישראל?
"אני חי כאן שנתיים, ורואה את יוקר המחיה עולה ועולה. על חלק מהמוצרים אנחנו מורידים מחירים, בחלק מהמוצרים העלינו מחירים בטווח מסוים, תוך כדי שלקחנו בחשבון את המצב הכלכלי בישראל בתקופה זו. זה בהחלט מאתגר".

הענף שלכם מאוד תחרותי. איך אתם מבדלים את עצמכם?
"התחרות דוחפת אותך להיות טוב יותר בחדשנות, בצבעים, באופן שבו אתה מספר את הסיפור ללקוח. אבל אתה לא יכול להמציא הכול שוב בכל עונה. זה כמו שאתה ממציא מכונית, ואז גורם לה להיות מהירה ותחרותית יותר. כחברה, אנחנו דוגלים באותה גישה. אנחנו יוצרים משהו, כמו נעלי ריצה, ומחדשים אותו שוב ושוב".

אמרת לפני שנה שהיעד שלך הוא להגדיל את נתח השוק של אדידס, ולעקוף את נייקי. הצלחת?
"יש הרבה דרכים להסתכל על נתחי שוק. חלק שמים את אדידס במקום הראשון, וחלק את נייקי. מדובר בשוק תחרותי, אבל אדידס גדלה בישראל, ואנחנו במצב טוב מאוד. תמיד כדאי להסתכל על המתחרים, כי זה נותן לנו מושג מה הם עושים נכון, אבל זה הסמן, לא המטרה. המטרה שלי היא להיות טוב יותר בספטמבר מאשר באוגוסט".

לאיזה כיוון השוק שלכם הולך?
"אחד האתגרים הגדולים של מותגים היום הוא יצירת גשר בין הדיגיטל לפיזי, ואדידס משקיעה בזה המון. זה קריטי, כל חוויית הצרכן מושתתת על זה. הדיגיטל יהיה גדול יותר, אבל ישראל היא הדוגמה המושלמת לסיבה לכך שהאופליין לעולם לא ייעלם - אנשים אוהבים לעשות יחד קניות בעולם הפיזי".

מחפשים את דור ה־Z

כנהוג בענף, גם אדידס משתפת פעולה עם אמנים, אלא שלא תמיד היא מצליחה בכך. הפעילות עם קניה ווסט הופסקה השנה בעקבות התבטאויות אנטישמיות, מכירות הקולקציה של ביונסה היו פושרות, ובחברה שמים כעת את יהבם על הראפר האמריקאי המצליח באד באני.

אבל התחום בולט ביותר לשיתופי־פעולה הוא עם קבוצות ספורט, ודוראנד מתגאה במיוחד בהסכם שנחתם עם מכבי חיפה. "הכול מתמקד בדבר אחד: ערכים - שלנו כחברה, ושלהם כקבוצה", הוא מסביר.

"הרעיון הוא לייצר גשרים בין קהילות. מה שמיוחד בקבוצה הזו הוא ש־60% מהאוהדים בכלל לא מחיפה - אפשר למצוא אותם באילת, בנגב ובצפון. מה שחשוב בסוף היום היא שיש לנו קבוצה חזקה בתל אביב (הפועל), וקבוצה פנטסטית בחיפה".

לצד החיבור לאוהדי הספורט, לדוראנד חשוב להתחבר גם לדור ה־Z. "בקמפיינים של אדידס אנחנו לא מדברים על מוצר, אלא על ערכים ועל חזון החברה, וזה דור ה־Z - הוא מאמין בערכים לפני שהוא מסתכל על המוצר עצמו.

"תשעה מתוך עשרה פריטים בחנויות שלנו הם מחומרים ממוחזרים או עשויים מטכנולוגיות של קיימות. התחייבנו שעד 2025, 90% מהמוצרים שלנו יהיו כאלה, ואנחנו מקדימים את התחזית".

בין הפעילויות שאדידס יוצרת אפשר למנות את מרוץ למען האוקיינוס, במהלכו אדידס תורמת סכומי כסף על כל קילומטר ריצה במטרה למשות מהים פסולת פלסטיק. מפסולת הפלסטיק הנמשית מהים והחופים, החברה מייצרת חומרי גלם ממוחזרים המשמשים ליצור מחדש של מוצרי ספורט ואופנה.

בנוסף אדידס פיתחה מוצרי ספורט מחומר גלם אחיד בתוצרות שונות, מה שמאפשר מיחזור פשוט עם טביעה פחמנית מופחתת. לצד זה אדידס פיתחה בשיתוף־פעולה עם חברות נוספות חומרי גלם טבעיים המחליפים את חומרי הגלם הסינטטיים, כמו סוליית המיסליום (שורשי הפטריות) המשמשת ליצור סוליית דגמי נעלי סטאן סמית מסוימות (מיילו), סיבי SPINOVA ועוד.

"אנחנו נחושים להראות שאנחנו לא רק מדברים אלא שאנחנו באמת עושים את הדבר הנכון", אומר דוראנד. "נכון, אנחנו חברה, יש לנו מטרות שעלינו להשיג, אבל חשוב לנו כחברה ולי אישית זה איך עושים את הדברים. לא רק ה'מה', אלא גם ה'איך' וה'למה'".

נדבך נוסף בפעילויות שאדידס עושה מאחורי הקלעים נוגע לעזרה וקידום של נוער במצוקה וקהילות הלהט"ב. מכללת 'מרשה' שהוקמה על ידי עמותת איגי מציעה קורסים מקצועיים לצעירות וצעירים להט"בים, ואדידס נרתמה עם קורס למדריכי חדר כושר, וגם מציעים לבוגרים עבודה בסיומו.

פרויקט נוסף שדוראנד מספר עליו הוא מפגשים פעילויות וציוד שהחברה מייצרת עם החוט המשולש - עמותה ירושלמית הפועלת למען בני ובנות נוער במצבי סיכון, ולדבריו "זה דומה ללטעת עץ בלי לראות אותו פורח. זה אולי נשמע נאיבי, אבל זה איך אנחנו יכולים להשפיע מספיק כדי להפוך את הקהילה שאנחנו עובדים איתה למקום טוב יותר בעוד 5 שנים, 10 או 15. אני כבר לא אהיה פה עד אז, אבל אני רוצה להיות בטוח שאנחנו עושים מה שאנחנו יכולים כחברה גלובלית שיש לה את הכלים לעשות זאת, לא בטווח הקצר אלא לטווח הרחוק. ואנחנו מאמינים בזה. אנחנו נותנים נשמה לתהליך המסחרי. באחד המפגשים כשהם סיפרו מה הם עברו ישבתי מאחור ובכיתי. תוצאות זה דבר אחד, אבל לתת לכל אחד את הצ'אנס להצליח זה חלק גדול ממה שאנחנו מאמינים שאנחנו חייבים לעשות לטווח הרחוק. ואדידס בישראל כדי להישאר, אנחנו לא הולכים לכל מקום, ולא בגלל השותפות עם אלקטרה. אנחנו משקיעים פה בשביל העתיד".

עוד כתבות

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שעלתה לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

ציור שנוצר בעזרת chat GPT

כתב הגנה למשרדי פרסום בעידן ה–AI - בעקבות הטור של אמיר גיא

אם משרד פרסום הוא מה שהיה במשך עשרות שנים - שותף אסטרטגי, צומת שבו מרוכזת הבנת שוק, חדשנות מותגית ויכולת לראות את התמונה כולה - יש מצב שנמשיך לראות אותו עוד הרבה שנים ● רגע לפני שקוברים את המקצוע, הנה כמה דברים שבינה מלאכותית פשוט לא יכולה לעשות, נכון לעכשיו

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

תל אביב / צילום: Shutterstock

פס"ד דרמטי מציע גישה חדשה לחישוב היטל השבחה בפינוי־בינוי, שתעלה הרבה כסף ליזמים

פסק דינו של השופט גלעד הס מציג נוסחה לחישוב היטל השבחה בפרויקטים של פינוי־בינוי, שמעלה את שווי המצב החדש של הנכס ● המשמעות היא תוספת עלות מהותית ליזם, שעלולה לפגוע בהיתכנות הכלכלית של פרויקטים מהסוג הזה

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

רחובות טהרן / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

הקשיים של איראן בתחום הנפט והחשמל עשויים לזרז הסכם גרעין

הסכם גרעין חדש שיבטל עיצומים יעמיד את טהרן בפני ירידה במחיר הנפט, התפתחות שלילית מבחינתה, אבל זינוק ביצוא צפוי לפצות על כך ויותר ● בנוסף, למשטר יש צורך דחוף בסיוע אמריקאי בפרט ומערבי ככלל בשדרוג תשתיות

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

בנייני משרדים בתל אביב. מסתמנת בעת האחרונה מגמה חדשה בשוק / צילום: Shutterstock

חברות ההייטק הגדולות נוטשות את השכירות ובוחרות בבעלות

מאנבידיה עד קופת חולים מאוחדת: חברות גדולות במשק עוברות בעת האחרונה ממודל של השכרת שטחי משרדים לרכישתם ● מה עומד מאחורי המגמה?