גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדרך לטריליון? התרופות לאלצהיימר ולהרזיה שהזניקו את השווי של אלי לילי

ההימור של אלי לילי על תרופות לשוקי ענק השתלם ● הדוחות האחרונים שלה הקפיצו את המניה, והיום היא חברת הפארמה הגדולה בעולם מבחינת שווי שוק ● איך הפכה מחברה עם תדמית שמרנית למובילה בחדשנות, אילו מכשולים היא צריכה לעבור בדרך לטריליון דולר והאם העתיד שלה כולל גם שיתופי פעולה ישראליים

משרדי אלי לילי באינדיאנפוליס / צילום: Shutterstock, Jonathan Weiss
משרדי אלי לילי באינדיאנפוליס / צילום: Shutterstock, Jonathan Weiss

השנים האחרונות היו טובות לחברת הפארמה אלי לילי. אחרי תקופה של צוק פטנטים מאיים וכישלונות בניסויים גדולים, היא נוסקת מעלה על גבי תרופות חדשניות ועוברת מהפך תדמיתי. הדוחות האחרונים שפרסמה הקפיצו את המניה שלה ב־6%, תנועה חדה למדי כשמדובר בענקית ששווה היום, אחרי העליות, 510 מיליארד דולר.

השבוע בביומד | המזומן הוא מלך, והעסקה של ריווק היא דוגמה מצוינת לכך
סוף שהוא התחלה חדשה: צ'ק אפ תקלוט את פעילות קיסטון דנטל

אלי לילי היא חברת הפארמה הגדולה בעולם היום מבחינת שווי שוק. היא עקפה את ג'ונסון אנד ג'ונסון, ששווה 450 מיליארד דולר, והשאירה הרחק מאחור חברות כמו רוש, מרק, פייזר ונוברטיס, הנסחרות בשוויים הנעים בין 200 ל־300 מיליארד דולר. בשנה האחרונה עלתה המניה של אלי לילי ב־75%. מ־2020, היא עלתה ב־289%.

שוק שמחכה למענה

שתי התרופות שעל גבן נוסקת לילי אל הגבהים הללו לא היו הראשונות בקטגוריות שלהן, אבל הן מסתמנות כטובות ביותר. הראשונה היא התרופה לאלצהיימר, דוננמאב (Donanemab), שפועלת על אותו מנגנון כמו התרופה של ביוג'ן ואסאי, לקמבי, שכבר יצאה לשוק.

 

למעשה, ביוג'ן ואסאי יוצרות עכשיו את השוק שאליו צפוי להיכנס המוצר של אלי לילי עד סוף 2023, המוערך ב־14 מיליארד דולר בשנה.

בניסוי בדוננמאב, התרופה האטה את אובדן הזיכרון והירידה הקוגניטיבית ב־35%, בעוד שלקמבי האטה את ההתקדמות ב־27%.

אבל ההבטחה הגדולה עוד יותר של החברה היא מאונג'רו (Mounjaro), התרופה להפחתת משקל. היא פועלת על מנגנון דומה לזה של התרופות ווגובי (Wegovy) ואוזמפיק של נובו נורדיסק הדנית, אבל התוצאות של מאונג'רו בניסוי קליני היו טובות יותר. בכל מקרה, שוק ההרזיה צפוי להיות מספיק גדול כדי להכיל את שתי החברות.

מנכ''ל אלי לילי דיוויד ריקס / צילום: Associated Press, Carolyn Kaster

בשוק מצפים שמאונג'רו של אלי לילי תציג אותן תוצאות שהראתה נובו נורדיסק, שלפיהן התרופה שלה לא רק תורמת להרזיה אלא גם מפחיתה התקפי לב ושבץ ב־20%, ואולי אף תגיע להישגים טובים יותר לאור הירידה הגדולה יותר במשקל שהציגה. בצנרת המוצרים של אלי לילי נמצאת עוד תרופה מאותה קטגוריה, Retatrutide, שבניסויים קליניים נראית יעילה אפילו יותר.

שוק ההרזיה מוערך בלא פחות מ־100 מיליארד דולר. בניסוי של מאונג'רו, המטופלים איבדו 20% ממשקלם בתוך שנה וחצי, לעומת 15% בניסוי של ווגובי. התרופה כבר נמצאת בשוק לטיפול בסוכרת.

נובו נורדיסק, כמו אלי לילי, נהנית מהציפייה לתרופות להרזיה. החברה, שמתמחה בסוכרת, התמקמה בדרך כלל עמוק בעשירייה השנייה של חברות התרופות הגדולות, וכעת עקפה גם היא את רוב הענקיות והתמקמה אחרי ג'ונסון אנד ג'ונסון, עם שווי שוק של כ־400 מיליארד דולר. מכאן ניתן להבין כמה מהערך של שתי החברות מיוחס לשוק הטיפול בהשמנת יתר.

נובו נורדיסק נהנית מהיותה הראשונה בשוק, אבל השווי הזה ניתן לה על אף הקושי שלה לעמוד כרגע בביקושים בגלל בעיות בייצור ולמרות התחרות מהתרופה היעילה יותר של אלי לילי הנושפת בעורפה. עד כדי כך השוק הזה נראה אטרקטיבי בעיני האנליסטים.

ייתכן שניתן יהיה גם להרחיב בעתיד את השימוש בתרופות הללו, שהראו סימנים של תרומה להתמודדות עם התמכרויות, גם כאלה שאינן קשורות למזון.

ההכנסות נוסקות

אם נחזור לאלי לילי, שתי התרופות המבטיחות שלה הן העתיד של החברה, אבל גם ההווה לא רע. בדוחות הרבעון השני, שהובילו לנסיקה במחיר המניה, החברה רשמה הכנסות של 8.31 מיליארד דולר, גידול של 28% בהשוואה לתקופה המקבילה. הצמיחה הגיעה מתרופה לסרטן השד הניתנת בבליעה, וכן מההכנסות של מאונג'רו בתחום הסוכרת. חלק מהמטופלים בסוכרת משתמשים בתרופה גם לירידה במשקל, שתי התוויות הכרוכות זו בזו.

בשנה שעברה, התרופה הזאת רשמה הכנסות של 16 מיליון דולר בלבד ברבעון מקביל והיא הייתה עוד תרופה בין תרופות רבות לסוכרת. עכשיו כבר מדובר בכמעט מיליארד דולר ברבעון, עוד לפני שאושרה ההתוויה לטיפול בהשמנה.

התרופה עדיין לא משווקת בישראל למרות שיש לה אישור, וסוכרתיים יכולים להביא אותה מארה"ב ביבוא אישי. זה יעלה להם כמעט 100 אלף שקל.

לשם השוואה, פייזר רשמה ברבעון הזה הכנסות של 12.1 מיליארד דולר, מהן רק 1.6 מיליארד מפעילות הקורונה ההולכת ודועכת. השוק מעריך את הפוטנציאל של אלי לילי יותר מאשר את העסק היציב ויכולות החדשנות המוכחות של פייזר.

ואיך נראה העתיד של אלי לילי? הסמנכ"ל הרפואי של החברה, דניאל סקוברונסקי, אמר לאחרונה ל"פייננשל טיימס" שהחברה מתכננת להשיק 20 תרופות בעשור הקרוב, קצב גבוה גם לחברת תרופות בסדר הגודל שלה. כך היא מתכננת להפוך לחברה של טריליון דולר. היא מכוונת להתוויות עם פוטנציאל שוק גדול, כמו סרטן וכאב כרוני.

במשך שנים פנו חברות התרופות להתוויות מצומצמות בעקבות ההקלות הרגולטוריות והניסויים הקטנים יחסית שנדרשים בהן, ונטשו תחומים מאתגרים ורוויי כישלונות. כעת, ההצלחות באלצהיימר ובטיפול בהשמנה, שני תחומים שבעי כישלונות, מעוררים את התיאבון של אלי לילי. "לא מספיק לפתח תרופות טובות", אמר סקוברונסקי ל"פייננשל טיימס", "בואו נפתח תרופות אדירות ונשנה את ההיסטוריה הרפואית לנצח".

מהפך תדמיתי

מי שמוביל את השינוי המהותי והתדמיתי של החברה הוא המנכ"ל דיוויד ריקס, שמונה ב־2016. אלי לילי סבלה אז מצוק פטנטים, וכניסתו של ריקס לתפקיד לוותה בכישלון של מוצר אלצהיימר בשלבים מתקדמים. נראה אז שלא תהיה תקווה לקטגוריה הזאת בקרוב. החברה נאלצה לבצע רה־ארגון, אבל בכל זאת לא ויתרה על תחום האלצהיימר, וזה השתלם לה.

כדי להחזיק את עצמה בתקופה שבין תפוגת פטנטים להשקת מוצרים חדשים, היא עשתה ספין אוף לפעילות הווטרינרית שלה, והנפיקה 20% ממנה תמורת 1.7 מיליארד דולר. היום שווה הספין אוף 5.9 מיליארד דולר, לאחר ירידה משמעותית במחיר המניה מאז ההנפקה, כך שנראה שזו הייתה החלטה טובה להיפרד מהעסק הזה.

את הסכום שגויס הזרימה החברה למו"פ. את שני המוצרים החדשים שלה היא טיפחה בבית משלב מוקדם. אלה לא מוצרים שנרכשו כאשר היה ברור כבר שהקטגוריה תוססת. בכלל, החברה נמנעה בתקופה הזאת ממיזוגים גדולים. ההצלחה היא גם עניין של מזל. אף אחד לא ידע שהתרופה לסוכרת תהיה כל כך אפקטיבית גם בהפחתת משקל.

המהפך של אלי לילי משנה את תדמיתה בשוק. מדובר בחברה גדולה ומצליחה זה שנים, אבל הייתה לה תדמית מעט שמרנית ומנומנמת בשנים האחרונות. בארה"ב, תרמה לתדמית הזאת העובדה שהיא פועלת מאינדיאינפוליס שבמערב התיכון ולא מממרכזי הביוטק התוססים בחופים.

גם הביקורת על תמחור מוצרי האינסולין שלה לא הוסיפה לתדמית. החברה נפלה קורבן למתיחה שכלל לא נועדה נגדה. ביום שבו ביטלה טוויטר את הפיקוח על הווי הכחול, המסמן אתרים רשמיים, נפתח חשבון פיקטיבי על שמה ובו היא התחייבה, לכאורה, לחלק אינסולין חינם. המתיחה הובילה לצניחה מיידית של המניה והציפה את סוגיית המחיר במעגלים רחבים יותר מבעבר. זמן קצר לאחר מכן, גם בעקבות לחצים מכיוון נשיא ארה"ב ביידן, החברה נאלצה להודיע על הוזלה אמיתית ומשמעותית של המוצר.

כעת, מחברה שסוחטת מחירים ממוצרים ותיקים, היא הפכה לחברה שנתפסת כפי שחברות פארמה רוצות להיתפס - כתקווה למוצרים חדשים שנותנים מזור למחלות ללא מענה.

הסיכונים בדרך

פתיחה במקביל של שני שוקי ענק עם כמה מתחרות בכל קטגוריה עשויה לסכן מעט את תזת הטריליונים של החברה. מישהו צריך לשלם על התרופות הללו, מעבר לכל התרופות שכבר קיימות בשוק.

14 מיליארד דולר לשתי תרופות אלצהיימר הם כ־1.5% מתקציב מדיקר, המבטחת של בני ה־65 ומעלה בארה"ב. 100 מיליארד דולר בקטגוריית ההשמנה ישולמו בחלקם על ידי ביטוחים פרטיים ומכיסם של הלקוחות, אבל עדיין מדובר בעול כבד על תקציב הבריאות - תחילה של ארה"ב ובהמשך של מדינות נוספות בעולם.

ייתכן שיופעל על החברה לחץ להפחית את מחירי התרופות, למרות הביקוש. זהו סיכון בעיקר אם ביידן ייבחר לקדנציה נוספת. הפחתת מחירי תרופות היא אחד היעדים העיקריים שלו, אם כי הוא בדרך כלל מכוון לתרופות פחות חדשניות, שמחיריהן הגבוהים אחרי תקופת הפטנט מעידים על כשל שוק.

סיכון נוסף עשוי לנבוע מתרופות מתחרות. כפי שאלי לילי פיתחה את התרופות הטובות ביותר בקטגוריות קיימות, כך יכולות לכאורה להגיע תרופות עוד יותר טובות בקטגוריות הללו. כרגע, נראה שאין הרבה מתחרים בניסויים מתקדמים, וזה אומר שבמשך רוב שנות הפטנט שלה, אלי לילי תהיה אחת ממספר קטן של שחקניות בשוק.

וישנה גם סוגיית היצור. כמו נובו נורדיסק, לילי מתמודדת עם קושי לעמוד בביקושים למאונג'רו. חברה בגודל הזה יכולה להגדיל את כושר הייצור שלה יחסית במהירות, והיא כבר החלה לעשות זאת, אבל היא דיווחה שברבעונים הקרובים צוואר הבקבוק הזה ימשיך להיות משמעותי. נדרש כאן הימור, כי השקעה מוגזמת בכושר ייצור עלולה להתנגש חזיתית בהמשך בהתלהבות מופחתת מהמוצר, אם יתגלו בו תופעות לוואי או יעילות פחותה בטווח הארוך.

ציפייה לשת"פ ישראלי

האם נסיקתה של אלי לילי יכולה להשפיע גם על שוק הביומד בישראל? אלי לילי הייתה מחברות התרופות הראשונות שהקימו פעילות שיווק עצמאית בישראל, ב־1997, אבל מבחינת השקעות בשוק המקומי, שיתופי פעולה ורכישת חברות, החברה לא הייתה פעילה מאוד.

האם זה עומד להשתנות? רוברטה מרינלי, המנהלת כיום את הסניף הישראלי, מדגישה בתגובה לפניית גלובס שהחברה מתכננת להשקיע 8 מיליארד דולר בחדשנות בשנה הקרובה, כך שיש פוטנציאל גם לשיתופי פעולה אקדמיים ועם תעשיית הביומד הישראלי. לדבריה, החברה מתמקדת היום בנוירולוגיה, תחום חזק בעיקר אקדמיה, אך גם בתעשיית הביומד הישראלית.

"אלי לילי רואה בישראל מנהיגה פוטנציאלית בשוק הגלובלי בתחומים כמו השמנה, אונקולוגיה ואימונולוגיה", אומרת מרינלי. "אנחנו עורכים ניסויים קליניים בשיתוף פעולה עם בתי חולים בישראל, ואנחנו מחויבים להמשיך להשקיע בתחום הזה. אני מאמ ינה שהתעשייה הישראלית האינובטיבית בתחום הרפואה היא הזדמנות למחקר פרמצבטי ואנחנו מעריכים את הרוח החלוצית ואת התפקיד שהמדינה מילאה בהתמקדות הרפואית עד היום".

עוד כתבות

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אנתוני בלינקן / צילום: Associated Press, Evelyn Hockstein

שר החוץ האמריקני: ההצעה שעומדת בפני חמאס "נדיבה בצורה יוצאת דופן"

צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • החות'ים תקפו ספינת מכולות שעשתה את דרכה לסעודיה, ככל הנראה בשל קשריה עם ישראל • עדכונים בולטים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe FireFly)

מחקרים מגלים: המאבק בדמנציה מתחיל בשנות ה-40 שלכם

נקיטת פעולה לשיפור בריאות המוח בשלב מוקדם עשויה לעזור לכם להישאר חדים עם תהליך ההזדקנות ● "המאמצים להתמקד בדמנציה בקרב אנשים מבוגרים כשלו במידה רבה", אומר פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח מאוניברסיטת דיוק, ומוסיף כי בשל כך המדענים מחפשים רמזים במוח בשלבי חיים מוקדמים יותר

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"