גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כל מה שצריך לעשות כשהטלפון או המחשב נגנבים

גניבת מכשירים אישיים עלולה להביא לאובדן מידע ופגיעה בפרטיות, ולכן חשוב להקפיד על סיסמאות חזקות וגיבוי קבוע ● אחרי מעשה, ניתן לנסות לנטר את המכשיר, לנעול מרחוק ולנתק חשבונות

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

 

 

הטכנולוגיה הצרכנית והגאדג'טים הקיימים בשוק שינו את חיינו, אבל מעל כולם בולטים שניים: המחשב האישי והסמארטפון. אם אחד מהם הללו נגנב או הולך לאיבוד, מדובר בחוויה מעיקה שכוללת אובדן מידע חשוב וחשש לפגיעה בפרטיות או בחשבון הבנק.

בדיקה טכנולוגית | האם הסמארטפון החדש והמתקפל של סמסונג מביא בשורה לשוק?
בדיקה טכנולוגית | מחשבוני טיסות ותכנון עם ChatGPT: כל הכלים להוזיל את החופשה הבאה
בדיקה טכנולוגית | שמונה פיצ'רים שישדרגו את השימוש שלכם בנטפליקס

עם זאת, יש מה לעשות כדי לשמור על המידע שלנו מראש - משתמשים רבים אינם מאבטחים את המכשיר האישי עם קוד חזק או עושים שימוש חוזר בסיסמאות או בכתובות מייל, והדבר יכול לאפשר לגנבים לעשות ניצול לרעה גם בנתונים פיננסיים. בנוסף, יש מספר פעולות שניתן לבצע אחרי הגניבה. גלובס עושה סדר באחד התרחישים הכי לא נעימים בחיינו.

לפני הכול סיסמה חזקה

אחת הנקודות החשובות ביותר באבטחת מידע היא סיסמה חזקה. אם הסיסמה שלכם קלה לניחוש, הן בסמארטפון או במחשב (אם בכלל יש סיסמה), הדבר מאפשר לגנבים לפרוץ אליהם בקלות רבה יותר.

במקרה של סמארטפון, השתמשו בזיהוי ביומטרי כמו זיהוי פנים או טביעת אצבע, וכשמתבקשת סיסמה כדי להגן על המכשיר, אל תבחרו בסיסמאות גנריות כמו 0000 או 123456. סיסמה חזקה תורכב מאותיות גדולות וקטנות באנגלית, מספרים וסימנים מיוחדים כמו כוכבית, כרוכית, אחוז, דולר ועוד.

גיבוי מראש למנוע אובדן מידע

גם בסמארטפון וגם במחשב הנייד כדאי להפעיל גיבוי קבוע לחשבונות שלכם. במקרה של הסמאטרפון, באפל, בגוגל וביצרניות אחרות אפשר להפעיל גיבוי לשחזור המכשיר שנגנב במכשיר חדש שתרכשו.

במקרה של מחשב - ישנם שירותים ופלטפורמות שונות המאפשרות גיבוי של כלל הקבצים בענן. לדוגמה, מיקרוסופט מאפשרת במסגרת חבילת האופיס הביתית שלה גיבוי של עד 1TB בענן. אפל מציעה לבעלי מק לעשות גיבוי מהיר על גבי ה־iCloud. חשוב לגבות את הקבצים באופן קבוע.

ניטור ומעקב איך לזהות היכן המכשיר

רגע לפני שמכריזים שהמכשיר נגנב או שלא ברור איפה הוא, אפשר לנסות לאתר את המכשיר. במקרה של סמארטפון, הפיצ'ר Find my קיים גם באפל וגם באנדרואיד, ולשניהם יש תכונות שיכולות לעזור לאתר את המכשיר. אפשר להתחבר דרך המחשב או טאבלט כדי להשתמש ב־Find my של אפל, Find My Device של אנדרואיד, או Samsung Find My Mobile של סמסונג.

באפליקציות האלו ניתן לסמן את המכשיר כאבוד, לנעול אותו מרחוק ולקבל מיקום אחרון. בנוסף, אפשר להגדיר הודעה מותאמת אישית שתוצג על המכשיר, ובה יופיעו פרטי קשר.

איך נועלים את המכשיר מרחוק? אם מדובר במכשיר של אפל, צריך מכשיר אחר כמו מחשב או אייפד, שבאמצעותו תוכלו להיכנס לחשבון ה־iCloud שלכם, להתחבר לחשבון ולהפעיל את הפיצ'ר תחת Find My iPhone. כל שעליכם הוא להפעיל את ה־Lost Mode, ולהציג הודעה מותאמת. חשוב לציין שהפיצ'ר יפעל רק אם הדלקתם אותו לפני שהמכשיר אבד.

במקרה של אנדרואיד, יש להיכנס לחשבון הגוגל ממכשיר אחר, ולהפעיל את התכונה Find My Device. תחת האפשרות Secure device, אפשר לנעול את המכשיר עם הסיסמה, ואם אין סיסמה תוכלו להגדיר אחת שם.

מה עושים במקרה של מחשב? אם בעת הרכישה נרשמתם אצל היצרן, אפשר להתחבר לאתר היצרן בעזרת מחשב אחר, ולראות אם יש אפשרויות של מעקב אחרי המחשב שנרשם. אם המחשב הנייד מחובר לאינטרנט, בחלק מהפלטפורמות אפשר לראות את המיקום שלו על המפה.

לא רק זאת, חברות כמו מיקרוסופט ואפל מאפשרות שירותי מעקב. במקרה של אפל, תוכלו לראות תחת ה־Find My שמאגד לתוכו את כל המכשירים ששייכים לאותו חשבון, היכן המחשב שלכם יכול להיות.

גם בעזרת חשבון הגוגל שלכם תוכלו לנסות לאתר את המכשירים: תחת לשונית "המכשירים שלי" בחשבון הגוגל תוכלו לראות את המיקום האחרון, מה שיסייע למשטרה בהליך החיפוש.

סיסמאות וחשבונות לחזק את האבטחה

בעיקרון, אם לגנב יש גישה למכשירים שלכם, זה אומר שיש לו גישה גם לאימייל או לחשבונות אחרים שלכם. לכן, כדאי לשנות את הסיסמאות בכל חשבון שעלול להיפגע: רשתות חברתיות, אימייל, אפליקציות בנק או השקעות, אפליקציות סטרימינג כמו נטפליקס ועוד.

השתמשו בסיסמאות חדשות לכל החשבונות, והפעילו גם את האימות הדו־שלבי כדי שתשמרו כמו שצריך על המידע שלכם. מדובר בשכבת הגנה נוספת, שתחייב אתכם לאמת את החיבור דרך מכשיר נוסף או הודעה.

במקרה של מחשב, דפדפן כרום מאפשר לסנכרן את כל המידע למחשב החדש, ולשלוט על החשבון מרחוק. זאת באמצעות שימוש בלשוניות "פרטיות" ו"אבטחה". חשוב לומר: רבים משתמשים בשומר הסיסמאות של גוגל לכל דבר, ולכן חשוב מאוד לשנות את סיסמת חשבון הגוגל שלכם. בעת השינוי, החשבון יתנתק אוטומטית מכל מכשיר שלא משמש אתכם לאימות הזהות.

נקודה חשובה נוספת נוגעת לאלו השומרים את פרטי כרטיס האשראי או חשבון הבנק במחשב הנייד. אחרי שהחלפתם את הסיסמה בחשבון הגוגל או הדואר האלקטרוני שלכם, היזכרו בכל החשבונות הרגישים, והחליפו סיסמאות גם בהם. בנוסף, מומלץ להסיר את כל פרטי התשלום השמורים באתרי איקומרס, כמו אסוס או איביי.

להתריע ולהזהיר עדכון הגורמים הרלוונטיים

כשהמחשב או הסמארטפון נגנבים יש לגשת למשטרה ולהגיש תלונה - לא כדאי לנסות להתעמת עם הגנב לבד, בהתאם למיקום של המכשיר. במקרה של סמארטפון, השלב הבא הוא לפנות לחברת הסלולר, לעדכן שהמכשיר נגנב ולבקש לחסום את הסים - כדי שלא יתחזו אליכם.

אם המחשב או הסמארטפון משמשים אתכם גם לעבודה, עליכם לעדכן את הממונים עליכם. כמובן, יש לפנות גם לחברת הבנק או כרטיסי האשראי שלכם, כדי להזהיר מפעילות חשודה או שונה. יהיו כאלו שיעדיפו לבטל את כרטיסי האשראי ליתר ביטחון, אבל מה שבטוח - יש לעקוב אחרי ההוצאות בשבועות שאחרי. לצד זאת, אפשר גם לעדכן את החברים והמשפחה ליתר ביטחון, כדי שאם יקבלו הודעות פישינג, יידעו שזה לא מגיע מכם.

 

עוד כתבות

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

ח''כ משה גפני, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

עשרות אלפים נותרו מחוץ למתווה החל"ת - המאבק מגיע לכנסת

עובדי החנויות והקניונים ששבו לעבוד בעת הקלת הנחיות פיקוד העורף נאלצים כעת לראות כיצד מתווה החל"ת שגובש מדלג עליהם ● באיגוד לשכות המסחר יוצאים בחריפות נגד המתווה, ויוצאים בקמפיין שאמור למשוך את תשומת ליבם של חברי ועדת הכספים, במטרה למנוע את אישור הנוסח הנוכחי

הוספת ממ''ד לבניין בראשון לציון במסגרת תמ''א 38 / צילום: Shutterstock

האם בקרוב הממ"דים יגדלו? הצעות החוק בנושא עולות שלב

הצעת החוק להגדלת שטח הממ"ד אושרה לקריאה ראשונה אחרי הקפאה ארוכה ● ברשויות המקומיות צפויים להתנגד, אלא אם יקבלו פיצוי על אבדן דמי השבחה ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

רמפייג / צילום: אלביט מערכות

הידידה הקרובה של ישראל רוצה לקנות מאיתנו טילים חדשים

כהפקת לקחים מהמלחמה עם פקיסטן, ההודים מפנימים כי הם צריכים טילי אוויר־קרקע מדוייקים לטווחים רחוקים ● אייר לורה, שפיתחו במפעל מל"מ של התע"א ייעודי לפגיעה באתרי טילים, בסיסים צבאיים ומערכות הגנה אווירית, מבלי לסכן את הטייסים והמטוסים

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

ארז קמיניץ, לשעבר המשנה ליועמ''ש / צילום: אייל טואג

עו"ד ארז קמיניץ: "המדינה חייבת לעשות מסלול ירוק להיתרים"

על רקע הפגיעות בעורף, קמיניץ מציע מודל של שולחן עגול, בלי רפורמות חדשות, שנוטות להתעכב ואינן מתאימות למצב חירום ● "שיתוף פעולה בין מינהל התכנון, רשות המסים, רמ"י, משרד הפנים, משרד המשפטים וגופים נוספים הוא הכרחי. אין טעם להניע תהליכים ללא גיבוי ממשלתי רחב", אמר קמיניץ

לחיזבאללה יש דרישות מישראל בתמורה להתפרקות מנשקו

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הפרשן שמסביר איך פוטין הרוויח מהמלחמה באיראן; "בגידה"- בכירים באיראן כועסים על רוסיה; איראן מסרבת לשתף פעולה עם האו"ם בנושא הגרעין;  וגם: הדרישות של חיזבאללה כדי שיתפרק מנשקו • כותרות העיתונים בעולם

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

דן ברונר מנכ''ל חברת ורינט פותח את יום המסחר בנאסד''ק / צילום: יח''צ

דיווח: קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט

על פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן תומא בראבו מנהלת משא ומתן לרכישת ורינט, המספקת פתרונות למוקדי שירות ● מטעם החברות סירבו להגיב

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית המשרדים הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסה"כ 312 עורכי דין

האם בסקנדינביה יותר מ-80% מהעובדים מאוגדים לעומת 20% בישראל?

מה מצב ההתאגדות בישראל לעומת סקנדינביה? לא מדהים, אך יש לכך סיבות ● המשרוקית של גלובס

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

אילוסטרציה: Shutterstock

רשות המסים מגדירה מחדש: מי נחשב תושב ישראל לצורכי מס?

תזכיר חוק חדש מבקש לעגן את הקריטריונים שעל פיהם יקבע אם יחיד הוא תושב ישראל או תושב חוץ בעיקר בהתבסס על מספר ימי שהותו בישראל, ללא צורך בבחינת מכלול קשריו המשפחתיים, הכלכליים והחברתיים

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

בשיתוף ארה"ב וסעודיה: הפרויקט השאפתני של ראש אמ"ן לשעבר

האלוף (במיל') תמיר היימן מקדם קרן מחקר למחשוב קוונטי ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום ● התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה

פי דידי. זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות / צילום: ap, Willy Sanjuan/Invision

משפט פי דידי: הראפר הורשע בשידול לזנות, אבל זוכה משאר האישומים נגדו

חבר המושבעים במשפט פי דידי המואשם בשורה של עבירות מין וסחר בבני אדם הגיע להחלטה בבית המשפט הפדרלי בניו יורק ● הראפר זוכה מסעיפי האישום החמורים נגדו, אבל הורשע בשני סעיפים של שידול לזנות - שעשויים להוביל ל-10 שנות מאסר כל אחד

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

מיקרוסופט / צילום: Shutterstock

דיווח: מיקרוסופט מפטרת כ-9,000 עובדים, בסבב הרביעי מתחילת השנה

לפי CNBC, ענקית הטכנולוגיה הודיעה כי תקצץ פחות -4% מכוח העבודה הגלובאלי שלה, המונה כ-228 אלף עובדים, כאשר רק במאי האחרון, פוטרו כ-6,000 עובדים ● לפי שעה, עוד לא ברור איך המהלך ישפיע על עובדי החברה בישראל

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה