גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוח חדש מעריך שעשרות חברות ישראליות יהפכו ליעד השתלטות. אלו המועמדות

ניתוח של בנק ההשקעות ברקליס מלמד כי למעלה מ־80 חברות, רובן מתחומי הטכנולוגיה, עשויות להחליף בקרוב בעלות ● בין אלה נמנות חברות פרטיות שהגיעו למעמד של יוניקורן, ואחרות הן חברות ציבוריות שאכזבו ● מנכ"ל ברקליס ישראל: "המשקיעים במצב של 'בונקר', אז אם חברה לא רווחית זקוקה לכסף, יש לה בעיה"

עשרות חברות ישראליות עשויות להפוך בקרוב ליעד רכישה / אילוסטרציה: Shutterstock
עשרות חברות ישראליות עשויות להפוך בקרוב ליעד רכישה / אילוסטרציה: Shutterstock

למעלה מ־80 חברות ישראליות, רובן מתחומי הטכנולוגיה, נמצאות "על המדף" ועשויות להירכש בעתיד הקרוב, כך עולה מניתוח שערך בנק ההשקעות ברקליס. בבנק מעריכים כי עסקאות גדולות שדווחו לאחרונה - רכישת חברת אבטחת הסייבר פרימיטר81 על־ידי צ'ק פוינט ורכישת למינר הפועלת באותו תחום בידי רובריק - הן רק סנוניות ראשונות בשוק המיזוגים והרכישות (M&A) המתעורר.

המניה שחטפה מהמשקיעים ומה ירגישו החוסכים: סיכום אוגוסט בבורסה
עד מתי וול סטריט תמשיך לעלות? התחזית של האנליסט הבכיר

עסקה פוטנציאלית אחרת שעלתה לאחרונה לכותרות, אף היא בתחום הסייבר, היא מיזוג אפשרי בין Wiz וסנטינל וואן, שתי חברות שמקורן בישראל. זאת לאחר שסנטינל וואן, שאינה רווחית, איבדה מחצית משוויה מאז ההנפקה בוול סטריט ב־2021.

בברקליס מחלקים את החברות שעשויות להירכש לשתי קבוצות, שבמבט קדימה אין להן הרבה אלטרנטיבות אחרות להמשיך ולממן את פעילותן. הראשונה כוללת חברות פרטיות, שהגיעו למעמד של יוניקורן (חברה בשווי מעל מיליארד דולר) בעיקר בשנות השיא של סקטור הטכנולוגיה, 2020-2021, אך הגיוס האחרון שלהן היה בערך לפני שנה וחצי, והן נאלצו לבצע סבב פיטורים אחד או יותר. בקבוצה זו זיהו בברקליס 44 חברות.

הקבוצה השנייה כוללת חברות שכבר נסחרות בבורסות. החברות בקבוצה מציגות EBITDA שלילי (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות), פספסו את התחזיות שלהן ב־2022 או השנה, וגם הן כאלה שביצעו סבב או יותר של פיטורי עובדים. בקבוצה זו, ברקליס זיהה 38 חברות.

הבנק אמנם לא הציג רשימה שמית של חברות, אבל מספר חברות שעשויות להתאים לקריטריונים שבהם נקב, הן למשל חברות ישראליות מתחום האוטוטק (טכנולוגיות לרכב) שהתחילו להיסחר בוול סטריט במהלך 2021 באמצעות מיזוג עם חברות SPAC - לדוגמה, החברות REE ו־ולנס.

"המשקיעים הם שאחראים להתפכחות"

בחברות הפרטיות, אלה שמתאימות לקריטריונים שהציב הבנק הן למשל אפליקציית המוניות גט (לשעבר גט טקסי) שניסתה בזמנו להתמזג עם SPAC לפי שווי של מיליארד דולר, אך העסקה בוטלה. וכן חברות כמו לייטריקס, שמפתחת אפליקציה לעריכת תמונות ו־Sisense (סיינס) מתחום הבינה העסקית, שסבב הגיוס האחרון שלה היה ב־2020.

מחברת ולנס סמיקונדקטור נמסר: "ולנס הינה חברה איתנה פיננסית הפעילה במגוון תחומים, ובראשם אודיו-וידאו ואוטומוטיב, המוכרת מיליוני צ'יפים בשנה, לבסיס לקוחות רחב ונאמן. החברה בונה את עצמה לשנים קדימה כחברה עצמאית עם תוכניות צמיחה ארוכות טווח, ואף הודיעה כי היא מצפה להגיע לאיזון ברמת Adjusted EBITDA לקראת סוף שנת 2023".

משאר החברות לא נמסרה תגובה.

ניתוח ברקליס מצביע על אפשרות להתעוררות שוק המיזוגים והרכישות, אך דווקא מהכיוון של חוסר ברירה. כלומר, חברות שחלף זמן רב יחסית מגיוס ההון האחרון שלהן, ומבינות שלא ישיגו שווי דומה בקרוב. אילן פז, מנכ"ל ברקליס ישראל, מסביר כי "אלה חברות שנמצאות במצב, נקרא לו 'בעייתי': הגיוס האחרון שלהן היה די מזמן, והביזנס לא מתרומם כמו שהמשקיעים בסבב האחרון ציפו שיתרומם. מצד שני, המשקיעים במצב של בונקר, אז אם חברה לא רווחית והיא צריכה את הכסף, יש לה בעיה".

במילים אחרות, אנחנו רואים פה התפכחות אחרי השיאים של 2021?
"זו לגמרי התפכחות. בסופו של דבר, בחברה שנסחרת בשוק ההון מאוד קל לראות. אם היא הנפיקה בשווי X והיום נסחרת בעשירית ממנו, השוק דיבר וזה השווי. בחברות פרטיות, קשה יותר לראות את זה, ולכן אנחנו רואים עסקאות כמו פרימיטר 81 שהייתה עסקה מעניינת; המשקיעים שהשקיעו בה בסבב הגיוס האחרון הפסידו כסף, ואלה שהשקיעו בסבבים מוקדמים יותר, הרוויחו (משום שהייתה ירידה בשווי בין הגיוס האחרון למכירת החברה לצ'ק פוינט, ש.ח.ו).

"להערכתי, נראה יותר ויותר תופעות מסוג זה, שבהן קרנות הון סיכון שהשקיעו בחברות בסבבים המוקדמים יגידו לעצמן 'אוקיי, לא יהיה פה שווי מטורף אבל נעשה כסף', הן צריכות את הכסף והן הרבה פעמים דוחפות למכירה".

קיימות גם חברות שלא הפנימו את המצב?
"אני נפגש גם עם כאלה, אבל יותר ויותר חברות מבינות שהמצב השתנה. יש עוד חברות בהכחשה, אבל פחות. הרבה פעמים, משקיעים ובעלי מניות מהשלבים המוקדמים הם אלה שאחראים להתפכחות. הרי אם החברה צריכה עוד כסף, היא באה אליהם, והם אומרים 'אני לא שם עוד כסף' ודוחפים לתהליך של מכירה".

יש היום יותר תהליכים כאלה?
"יותר חברות שמתחילות תהליכי מכירה, הכי הרבה בשנתיים־שלוש האחרונות. כשהשווקים היו טובים, הן העדיפו להגיע לשוק הציבורי. היום, במקרים רבים האלטרנטיבה היחידה כדי להתקיים היא להימכר".

 

מחצית הרוכשות הפוטנציאליות - מארה"ב

לפי הניתוח של ברקליס, 1,204 חברות הן רוכשות פוטנציאליות. מדובר לדבריהם בחברות בעלות שווי שוק של למעלה מ־10 מיליארד דולר, עם יתרות מזומנים בסך מעל מיליארד דולר, מכל הסקטורים והאזורים הגיאוגרפיים. למעשה, מדובר בין היתר בחברות ענק כמו מיקרוסופט, גוגל ואחרות (גם בסקטורים אחרים). חברה ישראלית אחת שעונה על הקריטריונים של ברקליס כרוכשת היא חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט. החברה הודיעה לאחרונה כאמור על רכישת פרימיטר 81, בעסקה של כחצי מיליארד דולר. חברות אחרות מישראל שיכולות להתאים לפרופיל הרוכשות של ברקליס הן נייס ואמדוקס.

מבדיקת ברקליס עולה שמעל מחצית הרוכשות הפוטנציאליות מגיעות מארה"ב וקנדה, כרבע מהאיחוד האירופי, 21% מאסיה־פסיפיק ו־1% מאמריקה הלטינית.

בחלוקה לפי תעשיות, 21% מהרוכשות הפוטנציאליות הן מתחום השירותים הפיננסיים, ועוד 19% מכל אחד מהתחומים - מוצרי הצריכה והקמעונאות, הטכנולוגיה, המדיה והטלקום.

אתם מזהים בניתוח שלכם מעל 1,200 רוכשות פוטנציאליות, אבל בכל המקרים אלה חברות, ולא רוכשים פיננסיים, כגון פרייבט אקוויטי. למה בעצם?
"לקרנות פרייבט אקוויטי קרה משהו לא נעים בשנתיים האחרונות, כמו שכולנו יודעים, וזו עליית הריבית. בדרך כלל קרנות פרייבט אקוויטי שמות חוב בחברה הנרכשת וזו הדרך שלהן להציג תשואות מאוד גבוהות באקוויטי, אבל קרו שני דברים, החוב מאוד התייקר ואם בעבר היה עולה להם 4%־5%, היום זה כבר 9%־10%. מצד שני, בנקים וארגונים פיננסיים פחות ששים היום לתת הלוואות לקרנות פרייבט אקוויטי, בניגוד לתקופה של לפני שנתיים־שלוש. אז הקרנות האלה יותר זהירות היום.בנוסף, המצב הנוכחי משנה להן את כל המתמטיקה של השווי לפיו הן מוכנות לרכוש. לכן יש פחות עסקאות פרייבט אקוויטי".

במילים אחרות, רוכשים אסטרטגיים - חברות גדולות בתחומיהן שמעוניינות לרכוש חברות מתחרות או חברות בעלות נישה ספציפית בסקטור שלהן, על מנת להמשיך ולצמוח נהנות היום מתחרות מועטה יותר על יעדי הרכישה. זאת, בניגוד מוחלט למצב עד לפני כשנתיים, אז הרוכשים הפיננסיים בעלי הכיסים העמוקים היו הגורמים הבולטים בשוק ה־M&A.

לרוכשים האסטרטגיים, שהם לרוב חברות ציבוריות, יש יתרון נוסף בימים אלה. בעיקר בסקטור הטכנולוגיה, אך לא רק בו, מחירי המניות עלו באופן משמעותי מתחילת השנה, מה שמאפשר לחברות האלה להשתמש במניה שלהן כמטבע חזק יחסית בעסקת רכישה במניות, או כאלה שמערבות גם מזומן וגם מניות.

לדברי פז, העובדה שהיום הרוכשים האסטרטגיים הם כמעט הגורם היחידי בשוק משפיע מאוד על המו"מ. "תהליכי M&A לוקחים משמעותית הרבה יותר זמן מאשר בתקופות אחרות, והמו"מ הוא קשוח", הוא אומר. להערכתו, לקראת סוף השנה הנוכחית ותחילת 2024 נתחיל לראות מימוש של תהליכים שקורים כיום. "נראה ב־2024 הרבה יותר עסקאות מיזוגים ורכישות ממה שראינו ב־2023 ובטח מ־2022 שהייתה שחונה".

"החברות חושבות על אלטרנטיבות"

אחרי תקופה יבשה יחסית, גם בשוק ההנפקות הראשוניות (IPO) בוול סטריט, נראה שיש התחלה של התאוששות. מספר חברות גדולות שהגישו תשקיפים לאחרונה צפויות להגיע לשוק ולגייס סכומים גדולים (ביניהן חברת השבבים הבריטית ARM).

פז מעריך שלמרות זאת, לא תהיה השפעה של שוק ההנפקות על החברות הישראליות שלפי הניתוח של ברקליס עשויות להימכר. "הבנצ'מרק בשוק הציבורי עלה מאוד בשנתיים האחרונות", מזכיר פז. "אם פעם לדוגמה, חברה שקרובה ל־ARR (הכנסות חוזרות שנתיות, ש.ח.ו) של 100 מיליון דולר יצאה לשוק הציבורי, היום מדברים על סביב 200־250 מיליון דולר. כל החברות מבינות שזה לא ישתנה בקרוב, אז הן חושבות על האלטרנטיבות".

ואיך משפיעה סביבת המאקרו? פז מתאר כי עליית הריבית משפיעה מן הסתם על הקושי של חברות לגייס, אך מצביע על נקודה מעניינת נוספת: "אם חברה גדולה יושבת על הר של מזומנים שנותנים לה ריבית של 5%, האלטרנטיבה לכסף (כלומר השימוש בו לרכישות, ש.ח.ו) יותר יקרה. ככל שהבנקים המרכזיים יפסיקו להעלות ואז יתחילו להוריד ריביות, זה יעזור לחברות האלה לפתוח את הכיסים ולהעלות ואלואציות".

מה לגבי המצב בישראל, על רקע האי־ודאות בנוגע לחקיקה המשפטית?
"יש כאלה שמתנהגים כאילו לא קרה שום דבר, ויש כאלה שאומרים 'נחכה להחלטה בישראל לפני שנקפוץ'. זה בעיקר תלוי בסוג החברה הנרכשת", מסביר פז. "אם היא חברת טכנולוגיה שבמקרה נמצאת בישראל אבל 95% מהמכירות שלה לחו"ל, זה פחות משפיע, אבל אם זו חברה שהיא לגמרי כלכלה ישראלית - מזון, ביטוח וכדומה, אני מעריך שימתינו שהמצב יתבהר".

עוד כתבות

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע טיפס לכמעט 14 אלף שקל באפריל. מה קרה בהייטק?

מנתוני הלמ"ס עולה כי השכר הממוצע למשרת שכיר בישראל בחודש אפריל הגיע ל-13,905, עלייה של 3.6% לעומת אפריל 2024 ● מספר משרות השכיר של ישראלים עמד על כ-4.1 מיליון, עלייה של 2.1% לעומת אפריל אשתקד ● בהייטק, השכר הריאלי דווקא נמצא בירידה

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים