גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת התרופות שהקפיצה את כלכלת דנמרק ושווה יותר ממותג העל של לואי ויטון

בחסות הצמא העולמי לתרופות הרזיה, היצרנית הדנית "נובו נורדיסק" הפכה השבוע לחברה בעלת השווי הגבוה ביותר באירופה וכך עקפה את אימפריית מוצרי היוקרה הצרפתית LVMH ● החברה, שנוסדה לפני מאה שנה, אחראית כעת לקפיצה בתמ"ג הדני, לירידת האינפלציה במדינה ולדיונים כלכליים בשאלה: איך למנף את הבוננזה בשוק שצפוי לצמוח ל־100 מיליארד דולר בשנים הקרובות ● מה הסיכוי שהיא תישאר בפסגה?

הבורסה בקופנהגן, דנמרק / צילום: Shutterstock, Shutterstock
הבורסה בקופנהגן, דנמרק / צילום: Shutterstock, Shutterstock

כשהיא נישאת על גלי הצלחת התרופה שפיתחה למטרות מאבק בהשמנה ובסוכרת, הפכה בשבוע האחרון חברת נובו נורדיסק  הדנית לחברה הנסחרת הגדולה ביותר באירופה. עם שווי של קרוב לחצי טריליון דולר, החברה שנוסדה לפני מאה שנה עקפה בסיבוב ענקיות אירופיות אחרות בתחום המותרות והמזון, והדיחה מעמדת המובילה ביבשת את תאגיד הלוקסוס הצרפתי LVMH, אחרי שנים ללא תחרות.

מוצר חדש להרזיה התפוצץ בטיקטוק ותפס את היצרנית לא מוכנה

הסיבה העיקרית לזינוק בשווי המניות של החברה היא הפוטנציאל שרואה השוק בתחום תרופות ההרזיה, אותו מובילה "נובו נורדיסק" היום עם המוצרים אוזמפיק ו־ווגובי (Wegovy). שתי התרופות הללו מבוססות על אותו חומר פעיל, שפותח תחילה לטיפול בסוכרת, והתגלו לו השפעות יוצאות דופן בתמיכה בהרזיה. מאז שהסתברה היעילות של התרופות, במיוחד של ווגובי, בעלת המינון הגבוה יותר, מנייתה של נובו נורדיסק נסקה. בשלוש השנים האחרונות מחיר המניה עלה פי שלושה, עם עלייה דרמטית במיוחד מ־2022, כשהמוצר החדש החל להיכנס לתודעה הציבורית. כעת היא שווה יותר מ"רוש" ו"נובארטיס" יחדיו.

הבאז תודלק על ידי רמיזות של סלבריטאים. כאשר נשאל אלון מאסק איך ירד במשקל, ענה "צום", ואז בציוץ מאוחר יותר "וגם ווגובי". זה היה באוקטובר 2022, ואת ההשפעה של הציוץ אפשר ממש לראות בגרף של החברה. במרץ 2023 אמר ג'ימי קימל במונולוג הפתיחה של טקס פרסי האוסקר: "כולכם נראים כל כך טוב היום. אני לא יכול שלא לתהות - האם אוזמפיק מתאימה גם לי?". ברשתות החברתיות דובר על כך שקימל חשף סוד גלוי - את האובססיה של הוליווד לתרופות ההרזיה החדשות.

 

אבל זו לא רק תרופה אופנתית. ב־8 באוגוסט פרסמה החברה החברה הדנית תוצאות מחקר מקיף, שהראה שהמוצר לא רק תורם להרזיה של המטופלים, אלא שהרזיה זו מיתרגמת ישירות לחיסכון במחלות לב ושבץ, וכעת יש אינטרס לא רק למטופלים לשלם עבור התרופה, אלא גם לחברות ביטוח לשפות אותם עבור השימוש בה. עוד נמצא במחקר כי לתרופה אין סיכונים דרמטיים, אם כי ישנן תופעות לוואי לא נעימות שעלולות להקשות על נטילתה לפרקי זמן ארוכים. ניסויים אחרים כבר הראו כי הפסקת התרופה בדרך כלל מבטלת את ההישגים והמשקל עולה בחזרה.

אולם זה רק חולל את העניין של וול סטריט במוצר. לאחר שהתברר כי את התרופה יש כנראה לקחת לכל החיים כדי לשמר את האפקט, החלו אנליסטים בתחום להעריך את השוק למוצר בעד 100 מיליארד דולר. ווגובי הוא המוצר הראשון במנגנון זה המאושר ספציפית להרזיה. לרגעים נובו־נורדיסק לא עמדה בביקוש האדיר למוצר, ועד עכשיו ההכנסות שלה מוגבלות על ידי צווארי הבקבוק של כושר הייצור. ברבעון האחרון היא רשמה הכנסות של 3.25 מיליארד דולר מאוזמפיק ו־1.57 מיליארד מווגובי וסקסנדה, תרופה נוספת להרזיה.

אחרי פרסום הדוח עלו מניות החברה ב־20%, ובשבוע האחרון הן הוסיפו 4% לשווי שוק של 435 מיליארד דולר, נכון ליום חמישי. מדובר בסכום הגדול יותר מהתמ"ג השנתי של דנמרק.

מדה פרדריקסן, ראש ממשלת דנמרק / צילום: Associated Press

הזינוק במכירות מחזק את המטבע המקומי

העובדה כי החברה האירופית בעלת שווי השוק הגדול ביותר היא דנית מהווה הפתעה גדולה, בתוך המדינה הסקנדינבית וגם מחוצה לה. עד כה, חמשת החברות האירופיות הגדולות היו כולן בתחום המותרות. LVMH (לואי־ויטון־מואט־הנסי) הצרפתית החולשת על עשרות מותגי יוקרה כמו דיור, לואי ויטון ואחרים, למשל, רשמה צמיחה חדה בשנים האחרונות. הסיבה העיקרית הייתה שילוב של שיעורי רווח יוצאי־דופן הנובעים מעיסוק בתחומי לוקסוס כמו אופנה, עור, תיקים, מזוודות, יין, אלכוהול, אופנה ובשמים, וכן הערכות לגבי הצלחה עתידית בשוק האסייתי בכלל והסיני בפרט.

ההשקעה בחברה הצרפתית, אותה ייסד המיליארדר ברנאר ארנו בשנות ה־80', כמו גם בחברות מותרות אחרות, נחשבה להשקעה עקיפה בשוק הסיני. כעת, כאשר נראה שסין מתמודדת עם בעיות כלכליות הכוללות דפלציה - מניות החברות בתחום צונחות, ואיתן יורד שווי השוק המוערך.

"העובדה שנובו נורדיסק צימצה את הפער מבחינת שווי שוק משקפת את ההצלחה האחרונה שלה, בעוד המגמה לגבי LVMH היא יותר מתונה", אמר אנליסט מחברת Fiderlity לסוכנויות הידיעות האירופיות.

בינתיים, להצלחה היוצאת־דופן של התרופה שפיתחה החברה יש השלכות גם על הכלכלה הדנית, מדינה בה חיים כ־5.8 מיליון בני אדם בלבד. "המכירות העזות של הזריקות להרזיה ווגובי לא רק הופכות את המשתמשים לרזים יותר ואת הרווחים של נובו נורדיסק לשמנים יותר, הן גם הופכות את ההלוואות שלנו הדנים לזולות יותר", כתב בשבוע שעבר העיתון הדני "פוליטיקן".

ווגובי. שחקנית בולטת בשוק תרופות ההרזיה / צילום: Reuters

לפי הדיווח, ההכנסות של החברה והמכירות הן כה מסיביות, כך שהן למעשה "מחזקות" את הקרונה הדנית בצורה דרמטית, המשפיעה אפילו על שיעור הריבית ועל האינפלציה במדינה. המטבע הדני מקובע באופן דינמי לאירו האירופי (דנמרק חברה באיחוד האירופי אך לא בגוש האירו), כך שלבנק המרכזי יכולת לשלוט על הריבית במשק בטווח מסוים. לפי האנליסטים, התחזקות הקרונה בעקבות המכירות הרבות מאפשרת לבנק לשמור על ריבית נמוכה.

הממשלה מתלבטת מה לעשות עם הכסף שזורם

שער המטבע הוא רק אחד מהמדדים המושפעים מההצלחה של נובו נורדיסק. בעקבות הזינוק במכירות, והכסף הזורם לדנמרק, העלתה הממשלה הדנית את תחזית צמיחת התמ"ג שלה בשנה הנוכחית מ־0.6% ל־1.2%. גם האינפלציה במדינה צפויה לעמוד השנה על 3.8% בלבד, במקום 4.3%. משרד הכלכלה הדני העריך כי חלק גדול מכך נובע מ"המכירות הגוברות והמבוססות בשוק התרופות".

המרכזיות של התרופה הפכה אותה גם לנושא לדיון בדנמרק. על רקע המחיר הגבוה של המוצר, דיווח העיתון הדני "יילנדס־פוסטן" בימים האחרונים כי עובדים בכירים בתוך החברה, וגם חברות המשקיעות בחברה, לוחצות עליה להוריד את המחיר כדי להפוך אותה לנגישה יותר. "דנסקה בנק" העריך כי הדיווחים "לא מאיימים" על הרווחים של החברה.

העובדה כי התחום כולו עומד בפני צמיחה, וכי החברה הדנית ניצבת בפוזיציה מצוינת להוביל אותו, גם גוררת דיונים כלכליים בדנמרק לגבי הדרכים לנצל את הכסף הרב שצפוי לזרום למדינה. עד כה, הממשלה הסוציאל־דמוקרטית הפגינה משמעת תקציבית קשוחה יחסית, וכדי להגדיל את תקציב הביטחון בשל המלחמה באוקראינה, למשל, היא החליטה לבטל יום חג לאומי ואת הפגיעה בתמ"ג שהוא גורר. כעת, נשמעים קולות הקוראים לה למנף את ההצלחה הדנית האחרונה.

"הכסף זורם לדנמרק", כתב פרשן כלכלי דני, "חברות ענק כמו מרסק, לגו ונובו נורדיסק יוצרות הכנסות עתק בחו"ל, "אבל השאלה היא אם דנמרק מנצלת מספיק את העושר שלה". כלכלנים קראו לממשלה להשקיע בתשתיות ובמחקר ופיתוח כדי להבטיח גם הצלחה עתידית.

השאלה הפתוחה: מי ישלם על התרופה?

אבל השאלה המרכזית היא עד כמה באמת יצמח שוק תרופות ההרזיה, ואילו מתחרות יקומו לחברה הדנית בזמן הקרוב. אלי לילי, למשל, השיגה תוצאות עוד יותר מרשימות מבחינת אחוזי אבדן המשקל עם התרופה שלה מונג'ארו, שכבר מאושרת לשיווק לסוכרת ואמורה לקבל אישור שיווק להרזיה עוד השנה, ותרופה נוספת שנראית עוד יותר יעילה, נמצאת בצנרת הפיתוח שלה. חברות נוספות, ביניהן פייזר ואמג'ן, עובדות על פתרונות משלהן.

גודל השוק - האמנם 100 מיליארד דולר או הרבה פחות מכך - יקבע גם על בסיס הנכונות של המטופלים, או חברות הביטוח שלהם, לשלם עבור המוצר. מהיכן ימצאו בתקציב הבריאות העולמי, ובפועל - בעיקר האמריקאי - 100 מיליארד דולר לשנה לקטגוריה חדשה לגמרי של תרופות? תקוות השוק היא שכיוון שמדובר במוצר שיש לו גם משמעות אסתטית, חלק מן המטופלים יסכימו לשלם עליו מכיסם, כולל - איש לא יגיד זאת רשמית אבל זה סוד גלוי - כאלה שלא נכללים בדיוק תחת ההגדרה המדוייקת של עודף משקל ומחלות רקע שהגדיר ה־FDA כמצדיקים רישום של התרופה, אבל יצליחו למצוא את הרופא שירשום להם את המוצר בכל זאת.

ובכל זאת התקווה היא כי חברות הביטוח ישתכנעו מן הניסוי שערכה החברה, ויאמינו שהשקעה בתרופות ההרזיה תחסוך להן בעתיד פרוצדורות הרבה יותר יקרות לטיפול במחלות לב ושבץ של אותם מבוטחים. נקודת זמן משמעותית בהקשר זה צפויה להיות החלטת שירות הביטוח הציבורי "מדיקר" בארה"ב, אם לכלול את השימוש בתרופה למבוטחיו המבוגרים. בריטניה החלה השבוע לספק את התרופה למטופלים באמצעות מערכת הבריאות הציבורית שלה (NHS) וכן ללקוחות פרטיים. המחיר נע בין 74 ליש"ט ל־176 ליש"ט, תלוי במינון במערכת הציבורית, ועד ל־300 ליש"ט בבתי המרקחת הפרטיים. כמה חברות ביטוח פרטיות בריטיות הבהירו כי לא יכסו את עלות השימוש באופן גורף, למעט למטופלים הסובלים מבעיות כרוניות וחמורות.

צמיחה מובטחת או בוננזה מוגבלת בזמן

עוד גורם שאין להקל בו ראש הוא תופעות הלוואי. התרופה נמצאה בניסויים כבטוחה יחסית, אבל תופעות לא מסוכנות אבל מאוד לא נעימות כמו עצירות, הקאות או בחילה, עלולות להגביל את השימוש במוצרים המיועדים לצריכה כרונית, לכל החיים, אפילו אם התמורה היא לרזות. התופעות הללו מופיעות אצל עשרות אחוזים מן המטופלים בתרופה, אבל אצל חלקם הן נעלמות אחרי כמה שבועות של שימוש.

ישנם גם דיווחים ראשוניים על תופעות נדירות של דיכאון או מחשבות אובדניות. ההנחה היא שלפעמים, כמו שהתרופה מפחיתה את החשק לאכול, כך היא מפחיתה את החשק באופן כללי, גם לחיים עצמם. כרגע אלה רק דיווחים אנקדוטליים נדירים, כאמור. עוד חשש הוא מהתייבשות ואובדן מאסת שריר, בעקבות ירידה חדה מידי בצריכת מזון.

בנוסף, יש לציין כי תרופות, לעומת מותגי יוקרה, הן בהכרח בוננזה מוגבלת בזמן. הפטנט על המוצר יפוג ומתחרים יכנסו, והחברה ששוויה התנפח, וכל הכלכלה הדנית שעלולה להפוך תלויה בה, יצטרכו או להתמודד עם ההשלכות, או למצוא את הבוננזה הבאה. אבל שווקים עם פוטנציאל של 100 מיליארד דולר הם לא נפוצים, ולמעשה אין עוד אחד כזה. ישראלים מכירים אירוע כזה, בסדר גודל קטן הרבה יותר, מסיפור הקופקסון וטבע. נקווה בשביל הדנים כי נובו נורדיסק תשכיל להתמודד עם צוק הפטנטים בצורה אלגנטית יותר.

עוד כתבות

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שיודע אילו מילים בוטים רוסיים אוהבים

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח