גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבעלים של טיב טעם מתקשה לראות את קרפור שורדת בישראל ומסביר למה לעולם לא יהיה לו מותג פרטי

חגי שלום, מנכ"ל ובעל השליטה של רשת הקמעונאות הלא־כשרה הגדולה בישראל, טוען כי קרפור לא באמת נכנסה לארץ: "כל הסיכון על אלקטרה" ● בראיון לגלובס הוא מספר על פריצת הדרך שתכניס את טיב טעם לשוק המזון הכשר: "המכשול יהיה המחיר", ומדבר על התוכנית האסטרטגית החדשה של הרשת ● וגם: האם טיב טעם צפויה להעלות מחירים לקראת החגים?

חגי שלום, מנכ"ל ובעלים של טיב טעם / צילום: אסף לב
חגי שלום, מנכ"ל ובעלים של טיב טעם / צילום: אסף לב

לפני שנתיים הכריז חגי שלום, מנכ"ל טיב טעם, כי רשת השיווק תצמצם את פעילותה בתל אביב. "כל הרשתות נוהרות לשם וכולן יאכלו את הכובע כי התחרות מאוד קשה", הוסיף שלום. רבים הרימו גבה אז נוכח דבריו, אבל המציאות היום מראה כי ייתכן שהוא צדק. רשת ויקטורי לדוגמה - שהכריזה ב־2021 על פתיחת 50 סניפים בעיר שיתחרו ב־AM:PM, בטיב טעם, בסופר יודה ובשופרסל אקספרס - דיווחה לאחרונה כי היא עוצרת תוכניותיה לאחר הקמת שישה סניפים בלבד. 

הוא אחד מאנשי העסקים המבטיחים בישראל. אז איך זה שלא הכרתם אותו? 
ניתוח | המהפכה צרפתית, ההפסדים ישראליים: מה יעלה בגורל קרפור?

"בקורונה, כולם חשבו שהמגפה כאן כדי להישאר ופתחו סניפים נוספים, בעיקר בתל אביב. אבל כמו שהחוסן הוא לא לעולם, גם הקורונה לא נשארה לנצח", אומר שלום בראיון לגלובס. "נערכנו לזה. סגרנו חנויות שהגיע פרקן ושהחוזה שלהן נגמר. הבנתי שאם אסגור אותן, 40% מהלקוחות שאוהבים את המוצרים שלנו יגיעו לחנויות אחרות של הרשת ברדיוס הקרוב לביתם, ושם המכירות יגדלו משמעותית. כך אני מרוויח פעמיים: פעם אחת לא מפסיד בחנות מסוימת, ופעם שנייה מרוויח מתנועת הלקוחות בחנויות האחרות".

 

לדבריו, טיב טעם מתמודדת עם אתגר שרשתות אחרות לא חוות - סוגיית הכשרות. "אנחנו לא רשת כשרה שיכולה להתפרס בכל הארץ. אני צריך את הקהל שלי. באילת פנו אליי בבקשה לפתוח סניף, אבל יש שם הרבה מכולות פרטיות ולא בטוח שארצה להשקיע ולהתחרות בהן. איפה שיש 'קניבליזציה' של רשתות שיווק, אין לי מה להיכנס לשם".

הסכסוך עם החתן שסייע לחברה לשלש את כוחה

שלום (77) מכהן כמנכ"ל טיב טעם כארבע וחצי שנים. הוא נכנס לתפקיד לאחר חילוקי דעות חריפים שגרמו להדחתו של המנכ"ל הקודם, עדי כהן, חתנו לשעבר. כשנתיים וחצי לאחר הגירושים של כהן מבתו של שלום, עזב הראשון את החברה והאחרון מחזיק מאז במושכות. כהן טען כי ההחלטה על סיום תפקידו נעשתה בעקבות הגירושים. שלום, לעומת זאת, אומר כי לא היה קשר לעניין המשפחתי. כך או כך, מאז כניסתו לתפקיד המנכ"ל, הרשת הלא־כשרה הציגה צמיחה משמעותית ושילשה את שוויה, שעומד היום על כ־640 מיליון שקל, בתוך ארבע שנים.

למרות זאת, הוא לא מגדיר את עצמו כמומחה למזון. "אני מנהל, איש תעשייה. אני לא בא מעולם המזון. תשאלי אותי על מחיר של מוצר, ולא יהיה לי מושג מהו. אבל האסטרטגיה, ההכוונה, תפיסת המחיר, ניהול סיכונים - זה אני".

מה למשל?
"כשהורדתי מחיר של אלפי מוצרים והשוויתי אותם למחירי שופרסל דיל, לקחתי סיכון וההצלחה הייתה ענקית. הרווחיות שלנו זינקה ב־300%־400%. יש יחס ישיר בין רמת המחירים והיקף המכירות: כשמעלים מחירים, מוכרים פחות, וכשמורידים מחירים, מוכרים יותר. כשמוניתי למנכ"ל טיב טעם לפני ארבע שנים, החברה הייתה במצב רע, ולא הבנתי מדוע. התשובה היחידה שמצאתי היא המחיר שלא היה זול, והדרך בה הציבור תפס את הרשת כיקרה - ובאמת היינו יקרים. החלטתי להילחם בשניהם - במחיר ובתפיסה - וזה הצליח".

בשנת 2018, שנה לפני כניסת שלום לתפקיד, טיב טעם הרוויחה למעלה ממיליון שקל. שנתיים לאחר מכן, ב־2020, הרווחים שלה זינקו ללמעלה מ־60 מיליון שקל. "יש מי שטוען שזה קרה בזכות הקורונה, אבל ב־2021 הרווחנו 71 מיליון שקל. זה לא קרה רק בגלל הקורונה. מדובר בשינוי עמוק שעשינו בתפיסת המחיר - וזה ניהול. אתה לא צריך להבין כמה עולה עגבנייה או כמה עולה מלפפון, יש לי אנשים בשביל זה. וזה לא שאני לא רוצה לדעת, אני מנהל גם את טיב טעם וגם את הארגז, ואני צריך להיות ממוקד".

החשיבה הניהולית, לדבריו, סייעה לו גם לשפר את נתח האונליין של טיב טעם. "האונליין שלנו צמח ב־12% בשנים האחרונות. את הקפיצה הגדולה עשינו בקורונה, מ־3.5 מיליון שקל הגענו ל־10 מיליון שקל, ומשם אנחנו עולים כל הזמן, אבל לא בקצב של ימי המשבר אלא בקצב של ימים רגילים. הדרך בה אני עובד שוללת את 'החנויות השחורות' (מחסני הפצה של משלוחי מכולת, ש"ס) והמרכזים הלוגיסטיים. קשה להם מאוד להרוויח.

"אולם, בניתוח הממד החברתי, סופר זה בילוי עבור מי שלא עובד. אנחנו הופכים את הקנייה לחוויה, אז אנשים באים גם בשביל הכיף, בשביל לראות. אסור שמערך אונליין יפגע בחנויות, לכן הגדרתי שיהווה 15% בממוצע מהמערך שלנו".

"אם אתה לא מתחדש, אתה תיסוג לאחור"

קבוצת טיב טעם, בשליטת שלום (46.7%), פועלת בתחום קמעונאות המזון והינה הגדולה בתחום הלא־כשר. הרשת נוסדה בשנת 1990, מפעילה 46 סניפים ומונה כ־1,900 עובדים. בשנת 2004 הונפקה בבורסה בתל אביב. הרשת פועלת במגזר הקמעונאי, ובמגזר התעשייה באמצעות ישרקו, מזרע וזילבר והסקוטית, באמצעותם היא משווקת כ־1,500 מוצרי מזון ושתייה שונים.

"טיב טעם שונה לגמרי מכל הרשתות האחרות. זו קבוצה: הרשת הקמעונאית ישרקו, וחברות הסחר והשיווק, מזרע וזילבר. יש לנו ארבעה מנופי צמיחה שאנחנו מבססים עליהם את כל התוכניות שלנו: האחד הוא כאמור האונליין, להגיע לאותם 15%. השני הוא התעשייה - ישרקו, שאני בונה לה עכשיו מרלוג ב־350 מיליון שקל. יש גם את הפיתוח הפיזי של החנויות, ואת מועדון הלקוחות".

לאחרונה, הרשת השיקה מועדון לקוחות חדש, המבוסס על תוכנית צבירה של מטבעות דיגיטליים בשם TivCoins. התוכנית מיועדת ליותר מחצי מיליון חברי המועדון הקיימים, ובמסגרתה קנייה באחת מחנויות הרשת או באתר האונליין מובילה לצבירת מטבעות בשווי של 3% מערך הקנייה. כמו כן, את המטבעות הדיגיטאליים ניתן לממש במסעדות ברחבי הארץ, כולל במסעדות שף. בטיב טעם מתכננים להרחיב את ערוצי המימוש לתכנים נוספים, ביניהם סדנאות בישול וסיורים ביקבים.

"אם אתה לא מתחדש, אתה תיסוג לאחור", סבור שלום. "חברה צריכה לצעוד קדימה, ולהציב תחרות בשוק. אנחנו מאמינים שתוצאת המהלך תהיה הגדלה של המכירות בכמה אחוזים לפחות. אולם, יש לכך משמעויות כלכליות לא פשוטות, במיוחד כשמדובר בתקופה קשה מאוד בשוק. זה לא פשוט לרשום הפסדים בעקבות השקת התוכנית. אבל פרסנו את ההשקעה הזו על פני שנתיים: במקום להפריש סכום של 14 מיליון לשנה, אנו פורסים את המהלך על פני שנתיים. נספוג את המחיר עד שנתחיל להרוויח את התועלות ממנו, ונתייצב".

 

קרפור, שנכנסה לישראל השנה, השיקה לאחרונה מועדון לקוחות דומה, עם צבירה של 5%.
"צריך לראות לאן זה יגיע. קשה לי לראות איך היא תתקדם, אבל אני מאחל להם בהצלחה. אני לא מזלזל בכניסה של קרפור לארץ, אבל שיהיה ברור שהם לא נכנסו לישראל, הם לא השקיעו פה שקל. מי שלוקח את כל הסיכונים היא אלקטרה מוצרי צריכה (בעלת הזיכיון של קרפור ישראל, ש"ס), ולא קרפור. המותג אומנם קיים בארץ, אבל לא ממש הרגשנו אותו עד כה. טיב טעם פונה לקהל ספציפי, שפחות מחפש הרפתקאות".

ובכל זאת, קרפור בדרך לחולל מהפכת מחירים לדעתך?
"לא. היא לא יכולה לעשות מהפכה לפי ההגדרה. אני לא מזלזל בכניסה שלה לארץ, אבל 50%־60% מהמוצרים שלה חייבים להיות טריים, מיוצרים בארץ - והם לא. לכן, הם כבר יצאו מהדיון. אני חושב שכניסת קרפור לארץ צריכה לעמוד למבחן. קודם כל בגלל רמת הסיכון של האירו, שעלה דרמטית אל מול השקל מאז ההשקה. זה מחייב את קרפור להעלות מחירים.

"גם העניינים הפנימיים בתוך יינות ביתן־מגה משפיעים על הרשת הצרפתית. יש הרבה מכשולים פנימיים שיהיה קשה מאוד להתגבר עליהם. זה לא רק המחירים, אלא גם יחסי עבודה ו־וועדי העובדים, למשל. איך את כל זה מתרגמים לאופרציה? אבל שוב, אני מאחל להם שיצליחו. אני לא מתחרה בהם. הם עשו השקה מאוד יפה וחזקה, וברור שהם עלו באופן דרמטי בגלל הסקרנות וחגי פסח. עכשיו אני חושב שהם במקום אחר. יש לזכור שצריך להשקיע מאות מיליונים להסב את הסניפים של יינות ביתן ומגה, לצד התשלומים לקרפור והעמלה. לא הכול ורוד".

"לא מתכוונים להעלות מחירים בחגים"

בחציון הראשון של שנת 2023, ההכנסות של טיב טעם עלו ב־7% (מ־777.1 מיליון שקל ל־831.3 מיליון שקל), בעוד שהרווחים דווקא נשחקו ביותר מ־6% (מ־52 מיליון שקל ל־49 מיליון שקל), כך עולה מדוחות החברה.

"אנחנו יכולים להעמיס על הלקוחות שלנו ולהעלות מחירים, אבל אני מחויב לתפיסת המחיר. במגזר התעשייה אנחנו ספקים. אני מוכר ל־1,500 נקודות מכירה, אבל לא ממהר להעמיס את המחיר על הצרכנים. מחיר החזיר למשל, עלה ל־29 שקל לקילו, לעומת 10 שקל לפני כשלוש שנים בלבד. כל שקל שעולה, משמעותו עלייה של 3 מיליון שקל עבורנו בשורה התחתונה.

 

"ובלי קשר, בדרך כלל המחצית השנייה של השנה חזקה יותר, בגלל חגי תשרי. אבל יש לנו אסטרטגיה, מנופי צמיחה, תוכניות, פריסה ארצית. רשת טיב טעם מנוהלת לגמרי ברמה הכי גבוהה שאפשר ועתידה לפניה".

אפרופו חגים, צפויים לנו עוד גלי התייקרויות של הספקים לקראת החגים?
"אנחנו לא מעלים מחירים בכלל לקראת החגים. להיפך, אנו מורידים אותם ככל הניתן. למרות שהלקוחות שלנו מגיעים מחתך סוציו־אקונומי גבוה יחסית, חשוב לנו לא לנצל את זה. אין לנו תוכניות להעלות מחירים אחרי החג, אבל נזכיר שאנחנו צמודים במידה רבה למהלכים שעושים בשופרסל. אנחנו נראה מה קורה בארץ, אנו לא מנותקים.

"יוקר המחיה נשמע כמו סיסמה, אבל זה דבר אמיתי לחלוטין. אנחנו רואים אותו בא לידי ביטוי בסלי הקניות. הלקוחות רוכשים פחות. אם פעם היו קונים פילה, היום הם מעדיפים אנטרקוט או סינטה. גם באונליין יש ירידה בסל. זה הביטוי של יוקר המחיה, חוסר הוודאות משפיע על כולם. גם המסעדות ירדו, ואנחנו רואים את זה בישרקו. זה מקבל ביטוי בתוצאות, אבל זה לא פוגע ברשת הקמעונאית. האופק אולי לא ורוד אך יציב".

הכניסה של טיב טעם לשוק הכשר

השנה נכנסתם לתחום הייצור הכשר. איך זה קשור לרשת הלא־כשרה הגדולה בארץ?
"אנחנו מעניקים שירותי ייצור לחברה שפיתחה מוצרים טבעוניים בארה"ב. מזרע (אחת מחברות הסחר והשיווק של טיב טעם, ש"ס) סיפקה לה את שירותי הייצור. אם היא תצליח לפרוץ בשוק האמריקאי, המשמעות תהיה גדולה מאוד. במקרה כזה, אהפוך את המפעל לכשר, ואז אתחיל בייצור מוצרי פרימיום ונקניקים מיוחדים לשוק הכשר, מה שמאוד חסר בו כיום. לוקח ארבעה חודשים לייצר נקניקים כאלו, ויש לזה מחיר.

"בינתיים, רבים מתלהבים מזה. המכשול יהיה כשיראו את המחירים, שבשונה ממחיר של נקניק רגיל, הוא יקר יותר. אבל אני מניח שעדיין יהיה לכך ביקוש".

ההתנגדות למותג פרטי וההפתעה של וולט

בזמן שהמותג הפרטי צומח ברחבי העולם ומצליח לעיתים לערער נאמנויות של עשרות שנים למותגים, לשלום אין שום כוונה להקים מותג פרטי, אך לא פוסל לייצר אחד לרשתות האחרות. "אין מותג פרטי ולא יהיה מותג פרטי בטיב טעם. כשהגעתי לרשת היה, אבל הוא לא היה משמעותי, משתי סיבות: טיב טעם לא רשת גדולה. כדי לייצר מותג פרטי, אני צריך לסגור ייצור פרטי במפעל ולתת לו 5% מהרווח. כדי לעשות את זה, אני צריך להיות גדול כמו שופרסל. כ'שאהיה גדול', אוכל להחתים יצרנים לייצר עבורי מותג פרטי.

"הסיבה השנייה", אומר שלום, "היא שהלקוחות שלי אוהבים את המותגים הקיימים. הם רוצים את השוקולדים המיוחדים מהעולם, ואני מביא להם אותם. אני לא רוצה לעטוף אותם בקרטון אחר. 50% מהשיווק של הרשתות הגדולות בעולם שייך למותג פרטי. אנו עדיין קטנים בשביל זה".

צעד נוסף שהובלתם בשנה האחרונה, הוא ההצטרפות לרשת המשלוחים וולט. מה אתה חושב על החברה הזו?
"מדובר בצעד מצוין. אנחנו עדיין לא עובדים בכל החנויות שלנו עם וולט, אבל נהיה שם בתוך חודשיים. בכל שבוע אנחנו מצרפים שלוש חנויות לרשימה. ההפתעה הכי גדולה שלנו היא החנות בחיפה, שמוכרת ב־20 אלף שקל ביום בסופי שבוע, רק מוולט. יש חנויות שמוכרות ב- 10,000 שקל, או אפילו 9,000 שקל.

"אומנם וולט לוקחת עמלה גבוהה, אך זו כל התורה. אני לא מוציא הובלה או אריזה ולא צריך קירור בשביל הפריטים. אחרי העמלה שאני משלם לוולט, אני עדיין נשאר עם רווח גדול מאוד. ובגלל העמלה הגבוהה, אני חייב להעלות מחירים. אבל ללקוחות וולט לא אכפת מהמחיר, אלא מהזמן. בשורה התחתונה, חנות שהרוויחה 600 אלף שקל בחודש, היום מרוויחה 800 אלף שקל, בין השאר בזכות שיתוף־הפעולה עם וולט".

עוד כתבות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

עליות בתל אביב; היום עדכון המדדים, אלה שיוצאות ואלה שנכנסות למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עולה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

מנכ''ל SMCI, צ'ארלס ליאנג, מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מנכ''לית AMD, ליסה סו / צילומים: רויטרס - Jonathan Ernst, Mark Lennihan ,AP, Chiang Ying-ying

דוחות חברות השבבים חושפים את האתגר הגדול של הסקטור הלוהט בוול סטריט

השבוע פרסמו שתי חברות שבבים גדולות, AMD ו-SMCI, את התוצאות הכספיות שלהן ואיכזבו את המשקיעים ● בתגובה לדוחות, מניות שתי החברות צללו בחדות במסחר בוול סטריט יחד עם אנבידיה שנסחרת בירידות ● מומחים מסבירים: "יש ביקוש והשקעות של חברות גדולות, אבל ההכנסות לא מתרוממות"

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

גורם בענף הבנייה: 8,000 פועלים פלסטינים כבר נמצאים בישראל; במנהל האזרחי מכחישים

הגורם טוען כי מדובר בפועלים שכבר עבדו בעבר בארץ, וקיבלו לאחרונה אשרות חדשות מהשב"כ ● במנהל האזרחי מתעקשים: "אין כרגע אישור להכנסת פועלי בניין לישראל"