גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התרופה הפסיכדלית שהשוק מחכה לה

בחודשים הקרובים צפוי שוק התרופות הפסיכדליות לרשום אבן־דרך משמעותית: אחרי שורה של כישלונות ואתגרים פיננסיים שהוציאו את האוויר מבועת הפסיכדליה, יוגש לאישור מינהל המזון והתרופות בארה"ב מוצר לטיפול בפוסט־טראומה המבוסס על אקסטזי ● מה שיעלה בגורלו ישפיע על החברות האחרות בשוק

התרופה הפסיכדלית שהשוק מחכה לה / אילוסטרציה: Unsplash, Yuval Zukerman
התרופה הפסיכדלית שהשוק מחכה לה / אילוסטרציה: Unsplash, Yuval Zukerman

החודשים הקרובים אמורים להוביל לאבן־דרך בשוק התרופות הפסיכדליות: MAPS, עמותה ללא מטרות רווח למחקר בחומרים פסיכדליים, צפויה להגיש לאישור FDA את התרופה MDMA, לטיפול בתסמונת פוסט־טראומטית. אם המוצר יקבל אישור, תחום הפסיכדליה יעבור משלב החלום (ושברו, לפחות בשוק ההון) לשלב המפגש עם המציאות.

לפי התוכנית, המוצר יהיה בשוק כבר ב־2024. ההתרגשות סביבו כבר הובילה בחודשים האחרונים לעליות קלות במניות חברות התרופות הפסיכדליות, שמאז 2021 נפלו, כמו כל שוק הביומד וגם מסיבותיהן שלהן.

גיליאד לא זנחה את האיידס: "המוצר שלנו יכול לסיים את המגפה" 
החברה הישראלית שרוצה לשקם פגיעות בחוט השדרה דרך האף

תוצאות מרשימות בניסוי

הטיפול ש־MAPS פיתחה כולל נטילת MDMA בליווי פסיכולוג, בשלושה מפגשים. תוצאות הניסוי היו מרשימות: 86% דיווחו על שינוי שדורג כמשמעותי קלינית כ־18 שבועות לאחר הטיפול, לעומת 69% בקבוצת הביקורת. בעקבות הטיפול, 71.2% מהמשתתפים בניסוי לא עמדו בקריטריונים המגדירים הפרעה פוסט־טראומטית, לעומת 47.6% מקבוצת הביקורת. נרשם גם שיפור בתפקוד בחיי היומיום ולא היו תופעות לוואי חמורות.

אברהם דריזין מנכ''ל נקסטייג' / צילום: נקסטייג'

אם לא יהיו הפתעות או התערבויות פוליטיות, נתונים כאלה אמורים להוביל לאישור. "תוצאות הניסויים של MAPS הן תוצאות לאישור", אומר אברהם דריזין, מנכ"ל נקסטייג', נציגת תחום הפסיכדליה בבורסה הישראלית. אבל לא ברור עדיין אם יהיה זה אישור מוגבל - רק למי שכבר ניסו הכול וזה מוצא אחרון שלהם, או שניתן יהיה מיד לטפל בכל מי שסובל מתסמונת פוסט־טראומטית. דריזין גם לא לגמרי בטוח מתי יתקבל האישור. ב־MAPS מדברים על 2024, אבל להערכתו, שנת 2025 היא מועד יותר ריאלי, ואולי אפילו מעבר. "ה־FDA כותב עכשיו את ההנחיות הראשונות שיהיו תקפות לכל התחום. במקרה כזה, שנה־שנתיים לניסוח, דיון ואישור זה לא מוגזם".

שוק הפוסט־טראומה הוא שוק ענק. 12 מיליון אמריקאים מוגדרים נפגעי טראומה בעקבות אירועים כמו מלחמה, פגיעה מינית, תאונת דרכים, אלימות ופשע ועוד. אצל רבים מהם, התפקוד היומיומי נפגע. לעתים קרובות אלה אנשים בריאים במובנים אחרים, כך שהקלה בתסמונת תאפשר להם לחזור בהצלחה למעגל העבודה. העובדה הזאת, והעובדה שבפוסט־טראומה יש לחברה תחושת אחריות מוגברת לנפגעים, מאחר שלרוב התסמונת מופיעה בעקבות פעולה של אדם אחר, מעלות את הסיכוי שניתן יהיה להשיג שיפוי ביטוחי לטיפול, למרות העלות הגבוהה יחסית והמורכבות הלוגיסטית שלו.

עם זאת, ישנו חשש שהטיפול ימצא חן קצת יותר מדי בעיני המטופלים והם יתחילו לחפש MDMA גם בחוץ. "זו לא דאגה בלתי קיימת, אבל ב־MAPS באמת עשו כל מה שאפשר כדי להוריד אותה למינימום", אומר אורי הרשקוביץ, יועץ לבנק ההשקעות קנטור פיצג'רלד. "שיטת הטיפול המוצעת מבדלת את המוצר באופן משמעותי ממוצרי השוק השחור".

מחפשים מזומנים

MAPS איננה נסחרת בבורסה, אך מה שקורה אצלה משפיע על החברות הנסחרות. ב־2021 היא חתמה על עסקה למימון פעילותה באמצעות מכירת חלק מהתמלוגים העתידיים הצפויים מהמוצר לקרן Vine Ventures. "מהעסקה הזאת ניתן לגזור את השווי שהשוק נותן למוצר הזה. לא לחלום אלא למוצר ממש", אומר הרשקוביץ. העמותה מכרה 6.1% מהכנסותיה השנתיות בשמונה שנות המכירות הראשונות שלה תמורת 70 מיליון דולר, סכום שמגלם גם את הסיכון שלקחה הקרן כשביצעה את העסקה לפני פרסום תוצאות הניסוי.

 

לאחרונה נחשף ב"וול סטריט ג'ורנל" כי העמותה מחפשת השקעה פרטית של 85 מיליון דולר כדי להצליח להחזיק את עצמה עד 2024, אז צפויות להתחיל המכירות. זו הפעם הראשונה שהעמותה, שלאורך השנים הצהירה על רצונה להיות מנותקת מלחצים עסקיים וגייסה 130 מיליון דולר במענקים ותרומות, שוקלת לגייס הון מניות. לפי "וול סטריט ג'ורנל", שווי החברה בעסקה הוא 200 מיליון דולר, קצת נמוך יחסית לחלום אבל תואם את מצב השוק.

ההתעקשות של MAPS לא לגייס הון סיבכה אותה בעבר מבחינה תזרימית והיא נאלצה להפסיק ניסויים שערכה באירופה. אחרי שההכנסות יחלו לזרום, כל סכום שהעמותה תשלשל לכיסה אמור להמשיך לממן את הניסויים הקליניים שלה במוצר ה־MDMA ובמוצרים אחרים, כמו LSD ופסילוסיבין. היא מייעדת חלק מהתמורה גם לטיפול באנשים שלא יוכלו לממן אותו מסיבות שונות. החברה ערכה גם ניסויים קליניים בישראל, ושיתפה פעולה עם חברת הקנאביס בטר.

ב"וול סטריט ג'ורנל" העריכו ש־MAPS תצטרך להשקיע לפחות 500 מיליון דולר בתהליך הכרת המטפלים ובשיווק המוצר, בעיקר לרופאים הרושמים, כך שצפוי לה אתגר תזרימי משמעותי בשלב הראשון אחרי האישור.

כשחברת הדגל צוללת

לפי הפרסומים, MAPS חותרת לשווי התואם וכנראה מושפע מהשווי בבורסה של אחת החברות הנסחרות הבולטות בתחום, Atai Life Sciences הגרמנית. Atai נסחרת בשווי של כ־240 מיליון דולר, אחרי שעלתה מעט מתחילת השנה. היא הונפקה ב־2021 לפי שווי של יותר מ־3 מיליארד דולר. אבל זה היה בשוק ביומד אחר, והפסיכדליים עוררו התלהבות מיוחדת, במסגרת מה שכונה אז בשוק Shroom Boom.

"זו הייתה בועה של ממש", אומר דריזין. "נכנסו לתחום משקיעים מבחוץ וחברות הפסיכדליה נסחרו בשוויים גבוהים הרבה יותר מחברות פארמה באותו שלב. בפועל, אולי היינו צריכים לראות אותן נסחרות במחיר קצת נמוך מחברת פארמה, משום שלרובן אין בלעדיות על חומר הגלם. היו המון חברות שפיתחו בערך אותם חומרים לאותן התוויות, וכבר עכשיו יש התכנסות וחלק לא שרדו".

הנסיקה של Atai, שלקחה איתה קדימה את כל השוק, התרחשה על רקע הפריחה בתחום וגם על רקע השקעה שקיבלה מאיש הון הסיכון המפורסם פיטר תיל, משקיע פייפאל ופייסבוק שנודע בשנים האחרונות בחיבתו להשקעות בתחום אריכות הימים והבריאות. על רקע עוד כישלון של תרופה לאלצהיימר, התפיסה בשוק הייתה שדבר כבר לא יצליח בתחום בריאות הנפש והנוירולוגיה, חוץ ממוצרים שכבר ידוע שהם פועלים על המוח, כלומר חומרים פסיכדליים.

ל־Atai היו תוכניות רבות בעלויות גבוהות, והיא ביקשה להוציא אותן אל הפועל במודל עסקי מעניין: הקמת חברה או שיתוף פעולה עם חברה קיימת עבור כל פרויקט. ב־2022, המניה שלה החלה לצלול עם השוק ובאמצע השנה היא כבר הודיעה על סגירה של חלק מהתוכניות. בינואר השנה, נכשל בניסוי קליני המוצר שלה לטיפול בדיכאון על בסיס קטמין, והמניה המשיכה לצלול. החברה פיטרה 30% מכוח־האדם שלה כדי להאריך את חייה עד 2026, בתקווה שעד אז יהיו חדשות טובות יותר ומצב השוק ישתפר. לפני כחודש, החברה ביצעה מהלך לא טריוויאלי כשמכרה את רוב חלקה בשותפה שלה למוצר מבטיח המיועד לטיפול בדיכאון, Compass Bio. חלקה בחברה ירד מ־15% ל־2%.

החומר שאכזב את השוק

הקטמין, לאו דווקא של Atai, כנראה תרם לירידות בכל החברות הפסיכדליות. התרופה הזאת נחשבת פסיכדלית אף שלטיפול נפשי היא ניתנת במינונים שאינם משני תודעה. היא נחגגה בתור פתרון חדש לדיכאון, ונגזרת של קטמין אפילו עמדה בבסיס הטיפול של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון שיצא לשוק בקול תרועה אבל נתקל באתגרים מסחריים.

הטיפול ניתן בשאיפה לתוך האף ונדרש רופא כדי להשגיח על הפרוצדורה, אלא שמערכת הבריאות לא הצליחה להקצות מספיק רופאים לתרופה שהערך המוסף שלה אינו ברור דיו ויעילותו לטווח הארוך מוטלת בספק. בהדרגה, הצליחה ג'ונסון להצמיח את המוצר וברבעון השני הוא כבר רשם הכנסות של 169 מיליון דולר, אבל זה לא הלהיט הענק המיידי שהשוק ציפה לו. הסיפור הזה מטיל צל על טיפולים אחרים בתחום שדורשים נוכחות רופא.

אם נחזור ל־Atai, כרגע המוצר המוביל שלה, בשיתוף Compass Bio, הוא טיפול בדיכאון באמצעות פסילוסיבין, החומר הפעיל בפטריות הזיה. המוצר נמצא בשלב III של הניסויים הקליניים, וגם במקרה הזה מדובר בטיפול בליווי פסיכולוג. ניסויי שלב II הראו שיפור מובהק בדיכאון אחרי 12 שבועות, והתוצאות פורסמו בכתב העת המוביל NEJM, אבל הן היו קצת חלשות ביחס לציפיות השוק, ונרשמה גם דאגה מתופעת המחשבות האובדניות שהופיעו בקבוצת הטיפול, אם כי, כפי שאמר אז מנכ"ל החברה, זה צפוי בקבוצת מטופלים זו.

Compass נסחרת על בסיס מוצר זה ואחרים, שבחלקם שותפה Atai, לפי שווי של 430 מיליון דולר. בעבר, החברה כונתה "היהלום שבכתר" של Atai. קבוצת המייסדים של שתי החברות חופפת בחלקה והן נוסדו פחות או יותר יחד ובתמיכה הדדית. כאמור, Atai מכרה את רוב החזקותיה ב־Compass. החדשות הטובות הן שלסחורה היו קונים. קרנות ביומד מובילות שמחו מאוד לרכוש את המניות בשווי הזה.

החלום נפרט למציאות

לדברי הרשקוביץ, בשוק יש חברות רבות הפועלות בתחום התרופות הפסיכדליות, ולכל אחת מהן טוויסט משלה על החומרים הכימיים המוכרים. בגזרה הישראלית פועלת נקסטייג', הנסחרת בתל אביב לפי שווי של 24 מיליון שקל. החברה פעילה בעיקר בתחום הקנאביס, אבל היא גם שותפה במחקר ובפיתוח חומרים פסיכדליים. היא מקווה ליישם בתחום הזה את היכולות שלה בפורמולציה של תרופות.

נקסטייג' עצמה מפתחת חומר בשם 5meoDMT לטיפול בכאב כרוני. זהו חומר פסיכדלי שנמצא בצמח האיווסקה וגם בקרפדת הנהרות של קולורדו. מתברר שהאגדה האורבנית על ליקוק קרפדות כדי להתמסטל הייתה אמיתית. המוצר נמצא לפני ניסויים בבני אדם.

חברה נוספת ישראלית־קנדית היא Clearmind, הנסחרת בקנדה לפי שווי של 2.8 מיליון דולר קנדי, פיתחה חומר כימי חדש שיוצר אופוריה ללא נזק (ככל הידוע כרגע), ובמקביל מפחית חשקים. היא ממצבת אותו כטיפול נגד התמכרות לאלכוהול וחומרים ממכרים נוספים, ואפילו כטיפול בהשמנה.

בתקופה הקרובה, האתגר העיקרי של החברות בשוק יהיה מימון הניסויים הקליניים, על רקע שוק ביומד חלש ואכזבה מהתנפחות והתנפצות בועת הפסיכדליה הקודמת. בניגוד לחברות תרופות אחרות, נראה שהחברות בסקטור הזה מושפעות זו מזו, וכל הצלחה או כישלון ישפיעו על כולן.

הכניסה של MAPS לשוק, בהנחה שתתרחש באמצע 2024, היא אירו ע סמלי אך משמעותי מאוד לחברות האחרות. החלום מתחיל להיפרט לפרוטות של מציאות אל מול כוחות פוליטיים, רגולטוריים, ביטוחיים, דעת הרופאים והתוצאות הקליניות בשטח.

עוד כתבות

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט