גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פחות סדרות, יותר מיזוגים: הסכם התסריטאים מכניס את הוליווד לעידן חדש

המאבק בין התסריטאים וחברות הסטרימינג בנוגע לסוגיות התמלוגים תם לאחר חמישה חודשים ● בין הצדדים הוסכם ששירותי הסטרימינג ישלמו לפי מידת ההצלחה של הסדרות, כשמנגד ניתן יהיה להשתמש בכלי AI ● בהוליווד מבינים שההסכם יפגע בהיקף ההפקות

הפגנת התסריטאים בהוליווד / צילום: Reuters, Robert Hanashiro / USA TODAY NETWORK
הפגנת התסריטאים בהוליווד / צילום: Reuters, Robert Hanashiro / USA TODAY NETWORK

פחות סדרות חדשות בהפקה, רף גבוה יותר לזכות בחידוש של סדרה, משכורות גבוהות רק לאליטה קטנה - הסכם העבודה שהתסריטאים הגיעו אליו עם האולפנים ושירותי הסטרימינג השבוע, ומסיים חמישה חודשי שביתה, כנראה יאיץ את הצמצום שכבר מתבצע בהוליווד יותר משנה. הוא מייצג סיום רשמי ל"טלוויזיית שעות השיא", עשור שכלל פריחה עצומה בכמות התוכן לצופים - והזדמנויות תעסוקתיות לאנשים בעלי כישרון בהוליווד.

גלובס תרבות | סדרת הדוקו שחושפת את האמת המטרידה על הכת השמרנית האמריקאית
היא הייתה כוכבת גדולה. למה היום כל התקשורת מתנערת ממנה?

התסריטאים זכו בוויתורים גדולים במסגרת ההסכם, כולל תשלומי בונוס חדשים ותמלוגים גבוהים יותר. הניצחונות האלה, שזכו בהם בעמל רב, חשובים במיוחד בהתחשב במציאות הפיננסית הקשה בעסקי הבידור.

שילוב של מיזוגים עמוסי חוב, הפסדים גוברים בסטרימינג וחבילות הטלוויזיה בכבלים שהופכות למוצר שפחות ופחות נצרך, הובילו את וול סטריט לדחוף את חברות הבידור לצמצם הוצאות.

חברות הסטרימינג יצטרכו למצוא דרך לשלם יותר לטאלנטים שלהן - החל בהסכם עם התסריטאים, המשך בהסכם מוקדם יותר שעשו עם במאים וכלה באיזה הסכם שלא יסגרו עם השחקנים - מבלי להוסיף לעלויות ההפקה הכוללות שלהן.

המשמעות כנראה תהיה שהחברות יוציאו פחות סדרות חדשות ויבטלו אפילו יותר סדרות שמתנדנדות. למעשה, בעוד שרבים בהוליווד יקבלו שכר טוב יותר כתוצאה מההסכם, הכיווץ בהוצאות יגרום לכך שבסך-הכול, כמות העבודה לחלק בין כולם תקטן.

"ברז הכסף הנשפך - אני לא רואה את השוק הזה חוזר", אמר קווין ריילי, שהיו לו תפקידים מרכזיים בקביעת לוחות השידורים בפוקס, ב-NBC ובשירות הסטרימינג HBO מקס, וקידם סדרות כמו "המשרד" ו"המגן" בקריירה שלו. "כולם יקבלו חתיכה יותר נאה ממה שהם יצרו. אבל אם מישהו חושב ש'הזמנים הטובים הגיעו' - זה כבר לא יקרה שוב".

מפיק טלוויזיה וותיק אחד צפה שכמות הסדרות המתוסרטות שהוליווד תפיק צפויה לרדת בשליש בשלוש השנים הבאות. "ההתכווצות בהשקעה בתוכן תגביל בהגדרה את כמות העבודה שנצרכת", אמר.

במשך רוב העשור, חברות הסטרימינג היו מרדניות אנטי-ממסדיות. כעת שירותי הסטרימינג - מנטפליקס עד מקס ודיסני+ וכן אמזון פריים וידאו - הפכו לממסד החדש, והמשא-ומתן עם נציגי התסריטאים שיקף זאת.

מייק רויס, כותב ומפיק שהקרדיטים שלו כותבים את "כולם אוהבים את ריימונד" ואת הסדרה בנטפליקס "כל יום מחדש", חידוש של סיטקום משנות ה-70, אמר כי הדחיפה לתנאים טובים יותר הייתה משהו שלא צריך לחשוב עליו יותר מדי, בלי קשר לקיצוצים בתוכן שעלולים לבוא, בגלל שהמערכת הישנה כבר לא עבדה.

"אין פה 'תחתכו את האף כדי להעניש את הפרצוף'", אמר. "הפרצופים שלנו כבר נאכלו. בעולם בו היינו, הפסדנו כל-כך הרבה".

התסריטאים היו מתוסכלים שסטרימינג לא מציע אותו פיצוי על הצלחות כמו טלוויזיה מסורתית. במסגרת ההסכם החדש, הבטיחו בונוסים לכותבים כשהסדרות שלהם מצליחות. הם חששו מהמגמה להקטנת חדרי תסריטאים - צעד קיצוץ עלויות שעשו חברות הסטרימינג כשהמשיכו לדמם כסף - וזכו בסעיף הקובע דרישות מינימום לאיוש משרות כתיבה.

האולפנים עמדו על שלהם בכמה נושאים מרכזיים. חברות סטרימינג לא יפרסמו לציבור נתוני צפייה, למרות דרישת הכותבים לשקיפות, אבל במקום זה יספקו באופן חשאי נתונים לגילדה, והיא אחר-כך תשתף אותה עם חבריה בצורה מרוכזת.

כמו כן, האולפנים קיבלו רישיון לבנות כלי אינטליגנציה מלאכותית ולאמן אותם על תסריטים של התסריטאים, לאחר שדחו דרישה של התסריטאים שיבטיחו לא לעשות זאת. עם זאת, תסריטאים יקבלו גם הגנות משמעותיות בכל הנושא של אינטליגנציה מלאכותית. הם לא יאבדו קרדיט כתיבה או פיצוי כשכלי AI ישמשו ככלי עזר לכתיבת תסריטים.

הבעיות הנוכחיות בהוליווד הן נושאים מבניים הרבה יותר גדולים מהרדיפה המוכרת אחרי להיטים. הפעם צפויים הפתרונות להגיע מהדירקטוריונים ולא מחדרי התסריטאים.

הבעיה הבסיסית היא שיש יותר מדי שירותי סטרימינג. זה יוצר בלבול לצרכנים וכלכלה שאין לה סיכוי להצליח מבחינת החברות. קונסולידציה כלשהי, בין אם בצורת מיזוגים, שיתופי-פעולה או חבילות, צריכה להגיע לעולם הסטרימינג כדי שזו תהיה תעשייה בת-קיימא.

מתי אתחיל לראות שוב פרקים של הסדרות האהובות עליי?

תוכניות לייט-נייט, ביניהן "מאוחר בלילה עם סת' מיירס" ו"טונייט שואו" של ג'ימי פאלון, הודיעו כי יחזרו כבר שבוע הבא, אם כי יהיה קשה להביא שחקנים כאורחים בגלל ששביתת השחקנים, שעוד לא נגמרה, מגבילה את ההופעות שלהם לצורכי קידום מכירות. הטוק שואו של דרו ברימור, שמשודרת בשעות היום, צפויה לחזור לשדר בהמשך אוקטובר.

עבודת הכתיבה על סדרות מתוסרטות יכולה לחזור - מתוכניות משודרות כמו "Abbott Elementary" של ABC וסדרות "חוק וסדר" של NBC, ועד מוצרי סטרימינג וכבלים איכותיים כמו "דברים מוזרים" ו"הלוטוס הלבן". אבל הפקות לא יוכלו להתחיל שוב עד שגילדת שחקני המסך תגיע להסכם עבודה עם האולפנים, כך שעוד עלולים לחלוף שבועות - ומבחינת הרבה סדרות, עד 2024 - לפני שצילומים יתחילו שוב.

איגוד השחקנים הודיע לחבריו ביום רביעי כי הוא מתכנן לחזור למשא-ומתן עם האולפנים וחברות הסטרימינג ב-2 באוקטובר, וכי כמה מנהלים מהחברות החברות באיגוד מתכוונים להיות נוכחים בפגישה. מנהלים בתעשייה אופטימיים שהאיגוד והאולפנים יצליחו להגיע להסכם עד סוף אוקטובר.

האם תוכנות AI יכתבו תוכניות טלוויזיה בעתיד?

לא בקרוב. יותר סביר שבשנים הקרובות, אינטליגנציה מלאכותית תהפוך לכלי העוזר בסיעורי מוחות על רעיונות, לעבור על הגשות של תסריטים ואספקת אבני בניין לרעיונות לסדרות או אפילו שורות דיאלוג, אך בני אדם יעשו את העבודה היצירתית המשמעותית. היישום המהיר יותר של AI הוא בתחומים כמו אפקטים חזותיים.

עם זאת, שני הצדדים דנו בנושאים במשא-ומתן שיאפשרו לעבודה מסוימת בסיוע AI להתחיל. ההסכם החדש יגרום למצב בו יהיה יותר חשוב לתסריטאים ללמוד איך להשתמש בכלים האלה בצורה מיטבית כמסייעים לעבודתם.

"הכללים הבסיסיים של איך מספרים סיפור לא השתנו בהכרח, אבל הדרך בה מגיעים לתוצאות משתנה במהירות", אמר ג'ון דודקווסקי, עורך ומנהל "מסע בין כוכבים: דיסקברי" ועוזר מרצה באוניברסיטת דרום קליפורניה.

בסופו של דבר, גם הכותבים וגם האולפנים ניצבים מול איום משותף מעולם ה-AI, אמר דאג שפירו, יועץ לחברות תקשורת. "אם AI באופן נרחב יותר יוזיל את העלות של יצירת תוכן והאספקה של תוכן טוב-מספיק תתפוצץ, אז כל הבסיס הכלכלי של הוליווד הולך לזוז, אם לא להתפורר".

איך תיראה תקופת הסטרימינג החדשה מבחינת הצרכנים?

העלות של מנויים לשירותי הסטרימינג עלתה בחדות בשנה האחרונה, כאשר ההתמקדות של חברות הבידור ברכישת לקוחות חדשים וצמיחה בכל מחיר, פינתה דרכה למאמץ להגדיל רווחיות. המגמה הזו צפויה להמשיך, והעלויות של ההסדר לסיום השביתה יתנו לחברות הסטרימינג שוב סיבה להעלות מחירים.

באוגוסט, דיסני העלתה את המחיר של שירות הסטרימינג שהוא ספינת הדגל שלה, דיסני+, ואת שירות Hulu ביותר מ‏-20% כל אחד, הסבב השני של העלאות מחירים משמעותיות בתקופה של כשנה. המנכ"ל של אולפני פרמאונט אמר כי הוא מתכנן להעלות את המחיר של פרמאונט+. גם חברות אחרות צפויות ללכת בעקבותיהם.

הצרכנים ניצבים מול מערך יותר ויותר מורכב של שכבות מנוי וחבילות, כשחלק מחברות הסטרימינג עושות ניסויים בהוספת תוכניות המתמקדות בערוצי ספורט ומנויים הכוללים פרסומות. בנוסף, משקי בית יצטרכו לשלם על השירות שפעם קיבלו בחינם במסגרת הסדרי שיתוף בתוך המשפחה, כשיותר ויותר חברות סטרימינג נוקטות צעדים נגד הנוהג של שיתוף סיסמאות.

"לפעמים יהיה לך גל של תוכן מעולה, ופעמים אחרות לא כל-כך", אמר טארין מורגן השני, בן 36, מבולטימור. שירותי הסטרימינג, לדבריו, "מעלים את המחיר, אבל זה לא שהתוכן מעולה כל הזמן".

מורגן אמר כי הוא תמך בתסריטאים השובתים, והריע לשינויים בהם זכו, אך נשם נשימת רווחה כשראה שהשביתה נגמרה. הוא כבר לא יכול לחכות לראות עוד פרקים של סדרות כמו "Abbott Elemntary" ו-"Rap Sh!t" במקס.

האם המאבק היה שווה את זה בשביל הטאלנטים?

אין שאלה שחמישה חודשים של מאמץ השתלמו. התנאים שהשיגה הגילדה יעשו שינוי של ממש בחיי החברים בה - הישג לא מבוטל, לאחר חודשים שהותירו רבים מהם בקשיים פיננסיים. תסריטאים רבים התלוננו על תמלוגים עודפים לא מספיקים - התמלוגים המשולמים על-ידי האולפנים והמפיקים לשימוש חוזר בעבודתם, שהיו אבן-יסוד של השכר בעולם הטלוויזיה מאז שנות ה-50.

תמלוגים עודפים של סטרימינג במדינות זרות - נקודה כואבת במיוחד מבחינת הכותבים - יגדלו ב-76% בשירותי הסטרימינג הגדולים ביותר במסגרת ההסכם. בדוגמה אחת שניתנה על-ידי הגילדה, כותב או כותבים של תוכנית באורך שעה שהופקה על-ידי נטפליקס יקבלו תמלוגים נוספים השווים לסך של 32,830 דולר לפרק לאחר שלוש שנים, לעומת 18,684 במסגרת ההסכם הקודם.

הניצחון הגדול ביותר היה שכמו בטלוויזיה המסורתית, הטאלנט יקבל תשלום גדול יותר כשהתוכניות מצליחות. תוכניות שנצפו על-ידי לפחות 20% מבסיס המנויים המקומי של שירות הסטרימינג ב‏-90 הימים הראשונים לאחר שיצאו - או 90 הימים הראשונים של שנים עוקבות - יקבלו בונוס.

להיטים יגיעו לרף הזה. העונה השנייה של הקומדיה הקולינרית "הדוב", המשודרת ב-Hulu, נצפתה על-ידי כ-27% מתוך כ-44 מיליון המנויים בשירות בחמישה השבועות שאחרי עלייתה לאוויר בסוף יוני, על-פי ניתוח גס של נתוני נילסן הזמינים. "המלכה שרלוט: סיפור של ברידג'רטון" של נטפליקס גם היא עומדת ברף הזה. אבל לתוכניות רבות יהיה קשה יותר.

סכום הבונוס יכול לנוע החל מכ-9,000 דולר ועד כ-40 אלף דולר בשירותי הסטרימינג הגדולים ביותר, תלוי בסוג ובאורך התוכניות.

רויס אמר כי הוא מקווה שכניסתן לשוק של רמות מנוי נתמכות-פרסומות של נטפליקס ושירותי סטרימינג אחרים תעזור גם היא לתסריטאים. בעבר סדרות היו שורדות על-ידי שהוכיחו שהן מצליחות למשוך מנויים חדשים. כעת הן יהיו יכולות להוכיח את ערכן גם בדרך אחרת.

"ההיגיון אומר שאם יש לך סדרות שמצליחות אצל מפרסמים, אתה הולך לרצות עוד פרקים מהסדרות האלה", אמר. "אתה חייב להמשיך לעשות דברים שהמפרסמים אוהבים".

שרה קראוז וג'סיקה טונקל השתתפו בהכנת הכתבה

עוד כתבות

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

פתיחת המסחר בבורסת דרום קוריאה בתחילת השנה. מזנקת לשיאים חדשים / צילום: Reuters, Matrix Images/Jung Ui-Chel

הקוספי זינק בכ-3% לשיא חדש: "קוריאה היא שוב השוק המוביל באזור"

לאחר חופשת ראש השנה הירחי, הקוספי זינק בכ-3.1%; גם הניקיי הוסיף לערכו כ-0.7% ● החוזים העתידיים על וול סטריט רושמים עליות קלות ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● הביטקוין ממשיך לאבד גובה, הזהב חזר לרף 5,000 דולר ● עדכונים שוטפים

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

אטרקצ׳י במתקפה: הנגיד פחדן, הדולר יחליף קידומת ומחירי הדירות בת"א ייפלו

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

בית בקיבוץ. לא נחתם הסכם ממון / צילום: איל יצהר

הבעל סירב להיות חבר קיבוץ ודרש מחצית מהדירה. מה קבע בית הדין?

לצורך רכישת הבית נלקחה משכנתא שנרשמה על שם שני בני הזוג, והבעל השתתף בתשלומי המשכנתא למשך תקופה מוגבלת של כשנה ● הבחירה שלא להצטרף לקיבוץ עלתה ביוקר והבעל נותר בלי זכויות בבית

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

מיזוג ענק בשוק הנדל"ן: ישראל קנדה מתמזגת עם אקרו לחברה בשווי 10 מיליארד שקל

יזמית הנדל"ן ישראל קנדה רוכשת את פעילות אקרו לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל ● במסגרת המהלך, תמוזג פעילותה של אקרו שנמצאת כיום בשליטת איש העסקים צחי ארבוב לתוך ישראל קנדה

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"שבועיים" גורליים: האם טראמפ ישתמש באותו טריק פעמיים?

ממבצע לחיסול הצמרת באיראן עד תקיפת הגרעין: האופציות הצבאיות שהוצגו לטראמפ ● הפלסטינים מדווחים על ירי טנקים ממזרח למחנה אל-בוריג' שבמרכז רצועת עזה ● צה"ל תוקף תשתיות של חיזבאללה בדרום לבנון ● על רקע איומי המלחמה: טראמפ כינס דיון עם יועציו בנושא איראן ● עדכונים שוטפים

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

הלייזר הישראלי עוקף אפילו את זה של הסינים

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?