גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מטוס עם ציוד, מיליונים בסיוע: בעולם מתגייסים לעזור לישראל

תרומות בעשרות מיליוני דולרים מטעמן של יוזמות אזרחיות בדרך לישראל על מנת לסייע בשיקום ובתמיכה ● חברות הון וענקיות טכנולוגיה בעולם מזועזעות מהאכזריות חסרת הרחמים כנגד אזרחים ומפרסמות הצהרות תמיכה פומביות בישראל

עצרת תמיכה בישראל מול בניין האו''ם בניו יורק / צילום: מייקל פריסט, באדיבות הפדרציה היהודית של ניו יורק (UJA)
עצרת תמיכה בישראל מול בניין האו''ם בניו יורק / צילום: מייקל פריסט, באדיבות הפדרציה היהודית של ניו יורק (UJA)

כשיוזמות אזרחיות מקומיות פועלות ככל יכולתן כדי לסייע לישראל הכואבת והמדממת, התמיכה מבחוץ מעודדת וחשובה יותר. כך, המתאגרף האגדי פלויד מייוות'ר מצטרף לתמיכה בישראל. השבוע הודיע מייוות'ר כי ישלח את המטוס הפרטי שלו ובו מזון ואפודים חסיני כדורים עבור חיילי צה"ל. "אני עומד לצד ישראל ויהודים בכל העולם. אני מגנה את האנטישמיות בכל מחיר. אני בעד שלום. אני בעד זכויות אדם!" כתב בפוסט באינסטגרם.

ישראל מתגייסת: גלובס מציג את היוזמות האזרחיות והעסקיות לסיוע בזמן המלחמה
אנשי העסקים שמטיסים עשרות לוחמים בחזרה לישראל, על חשבונם הפרטי

בכלי החדשות נטען כי מייוות'ר מאחד כוחות עם ארגון סיוע בישראל. על פי הדיווחים, המטוס "אייר מייוות'ר" ישלח אספקה כולל מזון, ואפודים חסיני כדורים עבור צה"ל ואזרחים.

מייוות'ר מצטרף לשורה של תומכים פרטיים וארגוניים, לאחר שאמש נודע כי הקרן של סיטיבנק, אחד הבנקים הגדולים בארה"ב, תעמיד סיוע מיידי של מיליון דולר לטובת סיוע הומניטרי לארגונים הפועלים בישראל.

"הרוסים מהאלימות והטרור"

ביום שישי האחרון הודיעה חברת וולט דיסני כי היא תורמת 2 מיליון דולר לארגונים המספקים סיוע הומניטרי בישראל. וולט דיסני דיסני תורמת מיליון דולר למגן דוד אדום, שלוחה של הפדרציה הבינלאומית של אגודות הצלב האדום והסהר האדום המספקת שירותי רפואת חירום ושירותי בנקאות דם בישראל ומיליון דולר לעמותות חברתיות אחרות הפועלות בישראל, במיוחד אלה המתמקדות במתן סיוע לילדים.

ענקית הסרטים האמריקאית פרמאונט גם תומכת בישראל. המנכ"ל רוברט באקיש ונשיאת החברה שרי רדסטון הוציאו מכתב בו הם מגנים את ההתקפה החמאס על ישראל והודיעו כי החברה תתרום מיליון דולר לארגונים שתומכים במאמצי סיוע הומניטריים ותשווה תרומות של עובדי החברה. "חברת פרמאונט גלובל מגנה את התקפת הטרור של החמאס. אנו עומדים לצד עם ישראל והקהילה היהודית העולמית. אנו עומדים לצד כל חפי הפשע שחייהם הושפעו מהתקפת הטרור. אנו עומדים לצד הילדים שרק רוצים להיות ילדים. אנו עומדים מאוחדים כנגד כל מעשי טרור ושנאה באשר הם", נכתב.

גם חברת השירותים הפיננסיים האמריקאית ג'פריס הצטרפה לגל של מאמצי מימון ותרומות. ביום רביעי הודיעה החברה כי תתרום 8.6 מיליון דולר ל-10 ארגוני צדקה המספקים סיוע הומניטרי לנפגעי האלימות והטרור בישראל. לפי דיווח של אתר מרקט מדיה, הכספים גויסו מהכנסות של עמלות ומתרומות של למעלה מ-5,500 עובדיה של ג'פריס.

ג'פריס כחברה אמרה שהיא תתרום מיליון דולר ישירות. לפי דיווח של הביזנס ווייר, הודות לתמיכה הנדיבה של לקוחותיה, שותפיה ועובדיה, סך התרומה כבר גדל ל-13 מיליון דולר. אחד השותפים, המיליארדר מייקל בלומברג, יתרום 2 מיליון דולר למגן דוד אדום, ושותפים נוספים יתרמו 2 מיליון דולר לאיחוד הצלה. "קיבלנו גם 400 אלף דולר נוספים מהעובדים-שותפים ומהלקוחות שלנו", הודיעו מטעם החברה לפי הדיווח.

"אנחנו הרוסים מהאלימות והטרור שהשפיעו על משפחות וקהילות בישראל", מסר בהצהרה מנכ"ל ג'פריס, ריץ' הנדלר. "ארגוני צדקה הפועלים כדי לספק סיוע ושירותים לאותם פצועים, שעברו טראומה או עקורים יקבלו את תמיכתנו".

בין חברות הון סיכון אמריקאיות, General Catalyst ו-Insight Partners התחייבו לתרום כספים עבור עבודת סיוע הומניטרי בעקבות התקפות על ישראל. לפי בלומברג, ביום שני התחייבה Insight Partners לתרום מיליון דולר לעבודות סיוע הומניטרי בעקבות התקפות על ישראל.

"העולם עד למתקפה חסרת תקדים וחסרת רחמים על ישראל"

גנרל קטליסט הודיעה כי תתחייב לתרומה ראשונית של 250 אלף דולר כדי לתמוך במאמצים הומניטריים בשטח. "העולם היה עד למתקפה חסרת תקדים וחסרת רחמים על ישראל ואנשיה", אמרה החברה בהצהרה, והוסיפה: "אנו מעודדים אחרים בקהילת היזמים הבינלאומית לעמוד איתנו בנחישותנו לתמוך בישראל ולהצטרף אלינו בהבטחת כספים להמשך סיוע הומניטרי". החברה הבהירה כי היא נמצאת בקשר ישיר עם חברות הפורטפוליו והשותפים שלה שבסיסם בישראל, וכי היא מחויבת לעשות הכל "כדי לתמוך ולסייע להם בזמן קריטי זה".

גם ענקית הטכנולוגיה אורקל מתחייבת לסיוע לישראל. אורקל, שפעילה בישראל כבר יותר מ-20 שנה, הודיעה בתחילת השבוע על תרומה של מיליון דולר למגן דוד אדום, לצד קמפיין גיוס תרומות עולמי עבור מגן דוד אדום בקרב 150 אלף עובדיה ברחבי העולם והתחייבות להכפיל את הכספים שגויסו. עד כה, העובדים של אורקל גייסו מעל 600 אלף דולר.

גם תאגיד פוקס הודיע על תרומה של מיליון דולר ל-United Jewish Appeal עבור סיוע דחוף בישראל, לפי אתר החברה.

לצד מאמצי גיוס הכספים, מנכ"ל הבנק הגדול בארה"ב, ג'יימי דיימון, היה בין המנהיגים הראשונים במגזר העסקי שהביעו את תמיכתם בישראל ביום ראשון. דיימון אמר לכ-250 העובדים של ג'יי פי מורגן שבסיסם בישראל לעבוד מהבית "לעתיד הנראה לעין" בהודעה שנשלחה לצוות.

מנכ"ל גולדמן זקס, דוד סולומון, שלח תזכיר דומה לצוות המתחייב בתמיכה בישראל תוך הנחיות לעובדים באזור לעבוד מהבית. "כולנו בגולדמן זקס חושבים עליכם ועל משפחותיכם לנוכח התוקפנות המזעזעת הזו שהופנתה לעם ישראל", כתב.

מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי, הודיע כי החברה "יצרה קשר עם כל העובדים המקומיים שלנו, ונמשיך לתמוך בהם". "לגוגל יש מעל 2,000 עובדים בישראל. זה בלתי נתפס מה שהם חווים", אמר פיצ'אי. עוד הוסיף כי הוא "עצוב עמוקות מהתקפות הטרור בישראל, ומהסכסוך המתגבר שמתנהל".

במכתב לעובדים כתב ברביעי מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, בפלטפורמה החברתית X כי הוא "שבור לב מהתקפות הטרור הנוראיות על ישראל ומהסכסוך המתגבר". במכתב גינתה ענקית הטכנולוגיה האמריקאית את "השנאה והאכזריות" של התקפות ארגון הטרור חמאס על ישראל. "יש לנו כמעט 3,000 עובדים בישראל שהושפעו ישירות", כתבה החברה.

גם הפדרציה היהודית של ניו יורק, שתומכת בישראל מאז הקמתה, מתגייסת למאמצים ומובילה בימים אלה מסע תמיכה מהגדולים שהיו אי פעם. לאור פניית ראש עיריית שדרות אלון דוידי לסיוע, הפדרציה תעביר בימים הקרובים 300 אלף דולר לקרן שדרות, וזאת נוסף על סיוע ותמיכה בעשרות רשויות מקומיות, ארגוני חירום ועמותות.

"האכזריות מדגישה את טבעו של האויב של ישראל"

כבר בשבת, סטיב פורבס, יו"ר ועורך ראשי של פורבס מדיה, פרסם סרטון בלינקדאין בתגובה לסכסוך שגינה את התקפות חמאס. "העולם החופשי נחרד מהפלישה הטרוריסטית האדירה של חמאס לישראל הבוקר", אמר. "האכזריות, המעשים הברבריים שכבר מבוצעים, החטיפות מדגישות את טבעו של האויב".

למחרת, ביום ראשון, הועלה מסר של תמיכה באמצעות דגל ישראל בוהק שבלט בין עומס שלטי החוצות הדיגיטליים שבטיימס סקוור שבניו יורק. אמריקן איגל, קמעונאית הבגדים שמפעילה את השלט בחנות הדגל שלה, הביעה את תמיכתה בישראל. אמריקן איגל ניצבת לצד רשימה שלמה של מותגים, מפרסמים, סוכנויות, וחברות פרסום טכנולוגיות רבות שהפיצו השבוע מסרים של תמיכה בישראל.

הצהרות תמיכה פומביות רבות של מפורסמים עלו ברשתות השבוע, ביניהן של גל גדות, דוויין "דה רוק" ג'ונסון, נטלי פורטמן, שרה סילברמן ורבים אחרים. "העולם לא יכול לשבת על הגדר כשמעשי הטרור הנוראיים האלה מתרחשים!" כתבה גדות באינסטגרם. גם כוכב ה-NBA ולוס אנג'לס לייקרס, לברון ג'יימס, התייצב הלילה לצד ישראל.

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

קריסת אגרסקו: נדחתה תביעת המיליונים נגד פירמת EY

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד רואי החשבון ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר"

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

אנדרו מאונטבטן-ווינדזור / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

טלטלה בבריטניה: אנדרו נעצר בחשד לעבירות הפרת אמונים בפרשת אפשטיין

עפ"י דיווח ב-BBC, הנסיך לשעבר אנדרו מאונטבטן-ווינדזור נעצר לאחר שכוחות משטרה פשטו על ביתו ● המעצר מגיע על רקע דיווחים כי אנדרו מסר לג'פרי אפשטיין מידע ממשלתי מסווג במסגרת מערכת היחסים ביניהם ● עפ"י דיווחים ועדויות, אנדרו ביצע עבירות מין קשות ורבות לצד אפשטיין

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

פתיחת שולחן של ניני הא'צי / צילום: אפיק גבאי

המסעדה הכשרה שנותנת תמורה מעולה בפחות ממאה שקלים

ניני האצ'י לא ממוקמת באזור עסקים, וכדי להביא סועדים לצהריים הגיעו שם לפיצוח: פתיחת שולחן נדיבה, ססגונית ומוצלחת ב–39 שקל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

בתחילת השבוע ההסתברות להורדת ריבית בישראל הייתה 80%. המצב השתנה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית בשני הקרוב ● עד לפני יומיים ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

קיה ספורטאז' ''לונג'' הייבריד / צילום: יח''צ

החל מ-190 אלף שקל: הרכב שלא מפסיק להשתדרג

הספורטאג' הוותיק, קיה ספורטאז' "לונג" הייבריד, מקבל חיים חדשים בזכות עיצוב עדכני ● הוא משמר את מערכת ההנעה ההיברידית החסכונית שלו ויש לו תא נוסעים שלא נופל מזה של מותגי פרימיום. לא בטוח שזה יעזור מול הסיניות בטווח הארוך

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה על ידי בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

טראמפ נואם במועצת השלום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

טראמפ מרחיב את הדד-ליין לאיראן: "15 ימים זה המקסימום"

טראמפ בהצגת מועצת השלום:"חייבים להגיע עם איראן להסכם בעל משמעות" ● ישראל מאיימת על חיזבאללה: אם תצטרפו למערכה מול איראן, תחטפו מכה אנושה ● יועצו של יו"ר הפרלמנט האיראני: "מוכנים לעימות היסטורי" ● דיווח בלבנון: תושבים עוזבים את אזור ביירות מחשש להתערבות חיזבאללה במערכה ● עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: Shutterstock, Quality Stock Arts

סל הבריאות ל-2026: תרופות נגד השמנה בפנים, ומה בחוץ?

יותר מ־600 תרופות וטכנולוגיות התמודדו על תקציב של 650 מיליון שקל ● תרופות ההרזיה למבוגרים ותרופות חדשות לאלצהיימר נותרו מחוץ לסל ● יותר ממחצית התקציב הוקצה לטיפולי סרטן