גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סיוע העתק של האמריקאים לישראל עשוי להיתקע. אלה הסיבות

כאוס בבית הנבחרים וחוב מעמיק הובילו את ארה"ב למשבר פוליטי ולשיתוק בקונגרס שמאיימים לפגוע בחימוש הישראלי, אבל לא רק ● תקציב שנת 2024 לא יעסוק בשינוי איזוטרי בכספי משרד החינוך בלבד, אלא גם בנשמת אפה של אמריקה ובעתיד העולם החופשי

נשיא ארה''ב ביידן לצד ראש הממשלה נתניהו, הסיוע עלול להתעכב / צילום: Reuters, Debbie Hill
נשיא ארה''ב ביידן לצד ראש הממשלה נתניהו, הסיוע עלול להתעכב / צילום: Reuters, Debbie Hill

שעה שנשיא ארה"ב ושריו הבכירים ממהרים למזה"ת בנסיון להציל את ישראל מידי ממשלתה החצי מתפקדת ונכסים צבאיים בעלי עוצמה מועברים לקירבתה בכדי לנסות ולמנוע מערכה צבאית כלל איזורית נרחבת, אשר את תוצאותיה הסופיות קשה להעריך, בינתיים אין לאמריקה בית נבחרים מתפקד.

יואב קרני, פרשנות | בלייבור רבים בשל התמיכה בישראל והקונגרס מנסה לצאת מהשיתוק
איך תשואה של 5% על האג"ח, יכולה לצנן את כלכלת ארה"ב הלוהטת

לפני כשלושה שבועות, ובפעם הראשונה בהיסטוריה של ארה"ב הדיחה מפלגת הרוב, המפלגה הרפובליקנית האוחזת ברוב זעום של 3 מושבים מעל קו ב־218 הנדרשים, את יו"ר הבית מטעמה קווין מקארת'י. ההדחה נעשתה בקולות של 8 חברים בלבד, מהאגף הטראמפיסטי הקיצוני ביותר של המפלגה. אך לא רק תקדים היסטורי זה נשבר החודש.

רק השבוע, בחלוף שלושה שבועות ומועמד שכשל כמה פעמים בהצבעה במליאה, הצליחה המפלגה לבחור במועמד חדש למישרת היו"ר, שהוא התפקיד השלישי בחשיבותו באמריקה לאחר הנשיא וסגנו. היו"ר הנבחר, חבר קונגרס חדש וחסר ניסיון, בשם מייק ג'ונסון, גם תמך באופן מלא ונחרץ בטענה כי בחירות 2020 נגנבו.

יו''ר בית הנבחרים הנכנס מייק ג'ונסון, מונה לאחר שלושה שבועות / צילום: ap, Alex Brandon

כל זה יכל היה להיות פרסה, זיקוקי דינור מרהיבים, שעה שהמפלגה של רונאלד רייגן, לינקולן, וגורג' בוש, הולכת ומתפרקת תחת הקיצוניות והפופליזם הטראמפיסטי. אך אליה וקוץ בה. בספטמבר נגמרה שנת הכספים ומהראשון באוקטובר החלה שנת הכספים החדשה של הממשלה הפדרלית. עם שנת הכספים החדשה הממשלה הפדרלית זקוקה לתקציב ובהעדרו שום פעולה תקציבית שהיא לרבות הפעלת הצבא, סיוע לישראל ולאוקראינה, או תשלומי הביטוח הלאומי, אינם אפשריים.

בתחילת אוקטובר סיכם היו"ר הרפובליקני המודח, קווין מקארת'י, על העברת תקציב זמני ל־45 יום, שיותיר את הממשלה הפדרלית בתפקוד, עד שהצדדים, הנשיא והקונגרס, יוכלו להעביר תקציב מוסכם לכל השנה. אך מה שהיה מאז ומתמיד שיגרתי למדי באמריקה, הפך בטירלול הטראמפיסטי שעובר על המפלגה הרפובליקנית מאז ינואר 2021, לאירוע שהביא שמונה חברי קונגרס רפובליקנים להדיח את יו"ר בית הנבחרים ממפלגתם על כי "העז לשתף פעולה" עם הדמוקרטים.

בין הדרישות של האגף הטראמפיסטי מהתקציב החדש ניתן למנות את ביטול התקציב למשרד המטפל בתביעות המשפטיות הפדרליות כנגד טראמפ, ביטול הסיוע הצבאי לאוקראינה, ומיני קיצוצים חדים בתוכניות חברתיות כמו למשל קיצוץ של 80% התקציב המיועד לבתי ספר שבאיזורים בהם גרה אוכלוסיה חלשה (סכום מגוכח שלא עולה על 14.7 מיליארד), וכדומה. לתוכניות הקיצוץ נלוות רטוריקה לוהטת על כך שהמטרה להביא את אמריקה לאיזון תקציבי בתוך עשור.

המציאות אפורה כשק

הדרמה הפוליטית בשיאה, אך המציאות פשוטה ואפורה. איזון תקציבי אינו באמת אפשרי ללא הפיכה רבתי, או אם ארה"ב מתכוננת לסגור את כל הממשלה הפדרלית, כולל לפרק את הצבא. ניקח למשל את 2023, בה אגב הגרעון הצטמצם ב־1.43 טריליון דולר לעומת 2021. באותה שנה סך הוצאות הממשלה על התוכניות הקבועות בחוק ושאינן ניתנות לשינוי בחוק התקציב, המכונות גם non discretionary, והכוללות את הביטוח הלאומי, מדיקר, ביטוח רפואי לתושבים מעל גיל 65, ובתוספת תשלומי הריבית על החוב, עמדו על 4.35 טריליון דולר. סך תקבולי הממשלה ממיסים למינהם עמד על כ־4.65 טריליון. יתרת התקציב ללא גרעון עמד איפוא על כ־300 מיליארד דולר, אפילו לא מחצית מתקציב הבטחון לבדו. ל־2024 עם עליית הריבית המספרים גרועים עוד יותר.

במילים פשוטות, גובה הגרעון שווה פחות או יותר לגובה התקציב הזמין לכל הפעילות הממשלתית, בטחון, משפטים, חינוך, תשתיות, חוץ וכו' (החלק המכונה discretionary). כך אפילו יקוצץ זה, כולל הבטחון המהווה יותר ממחצית ממנו, בהיקף דרמטי של נניח 20% עדיין יעמוד הגרעון על 1.5 טריליון דולר, ובהתאמה יצטרך לגדול החוב, אשר בתחילת החודש עבר את הקו הסימלי של 33 טריליון דולר.

הביקוש הממשלתי לכסף גדל

בינתיים עם עליית הריבית עלות מימון החוב הולך וגדל. בתקציב הנשיא ל־2024 סך עלות הריבית על החוב עומדת על כמעט 800 מיליארד דולר, כמעט הכפלה של העלות מתקציב 2022. אך גם מספר אסטרונומי זה הינו אופטימי משהו. זאת הואיל ואת הריבית על חובותיה לא קובעת הממשלה אלא השווקים והפדרל רזרב. בשנים עברו, חלק ממשי מהחוב הממשלתי נרכש על ידי הפד (בכסף שהודפס מהאוויר) דרך מנגנון ההרחבה הכמותית, סך של כ־3.6 טריליון בין סוף 2019 למחצית 2022. רוכשים נוספים היו ממשלות ומשקיעים זרים, אשר בסוף 2014 החזיקו במצורף כ־48% מהחוב המוחזק בידי הציבור.

בנוסף לרכישת החוב קיבע הפד את הריבית הבסיסית במשך עשור וחצי על כמעט אפס. כך, בגין רכישת החוב על ידי הפד ומשטר הריבית האפסית, הממשלה היתה יכולה לשלם על הלוואותיה קצרות הטווח ריבית נמוכה. ב־2018 למשל שילמה הממשלה על אג"ח לשנה ריבית בשיעור 1.3% ועל האג"ח לשנתיים סך 1.5%. אף פחות משיעור האינפלציה. זאת לעומת 2.25% על האג"ח ל־10 שנים ו־2.75% על האג"ח ל־30 שנה. הואיל ומחיר האשראי לטווח קצר היה כה זול, הרבתה הממשלה לגייס חוב שכזה ועתה מגיע שלב הפרעון.

לבסוף האוצר הודיע כי ברבעון הרביעי יצטרך לגייס כמעט טריליון דולר,כ־25% יותר ממה שהעריך אך לפני כמה חודשים. על פי הערכת הכלכלן הראשי של חברת אפולו בשנת התקציב 2024 כולה, יגיעו לפרעון וחידוש סכום של 7.6 טריליון דולר של חוב ממשלתי ישן.

בשעה שביקוש הממשלה לכסף גדל, דווקא רוכשי החוב המסורתיים הפכו את טעמם והחלו מקטינים את רמת אחזקתם בחוב הממשלתי. כך צימצמה סין בכמעט 300 מיליארד דולר את אחזקותיה בחוב מאז 2018, והפדרל רזרב הקטין את אחזקתו בחוב הממשלתי ביותר מ 800 מיליארד דולר מאז השיא במחצית 2022, ואף מבטיח להמשיך להקטינו בכ 70 מיליארד נוספים לחודש.

החוב הממשלתי והריבית

בהעדר קונים לחוב הממשלתי בשעה שהביקוש שלה לאשראי גדל, הממשלה נאלצת להעלות את המחיר (הריבית) שהיא מוכנה לשלם למלווים. העלייה בריבית שהממשלה נאלצת לשלם למלווים, מעלה את כל הריביות במשק. סיבה אחת היא משום שהאגח הממשלתי נחשב לבסיס הריבית, בהיותו "נכס חסר הסיכון" המהווה את ריבית המינימום. אך ישנה גם סיבה נוספת לא פחות חשובה. בעידן של נזילות מתכווצת אם הממשלה שואבת סכומים גדולים והולכים מהשוק, לא נשאר מספיק לאחרים. תופעה זו מכונה crowding out והיא בהכרח מביאה לכך שמחיר הכסף לכל הלווים האחרים יזנק.

לפד תוכנית שהיא מדד לנזילות במשק. התוכנית מכונה "רוורס ריפו" ומאפשרת למוסדות פיננסיים להחנות ללילה בפד כסף נזיל ולקבל עבורו ריבית יומית. ריבית זו עומדת כיום על כ־5.30% לשנה, זאת לעומת 0.05% אך לפני שנה וחצי. תוכנית זו גם מתחרה בממשלה על המלווים לטווח הקצר. ומשכה את הריבית שהממשלה נאלצת לשלם על החוב ל־30 יום לכדי 5.58%, לעומת 0.03% בפברואר 2022. עליה של פי 180. בינתיים היתרות בתוכנית הרוורס־ריפו של הפד צנחו מ־2.55 טריליון בסוף השנה שעברה, לכ־1.138 טריליון בתחילת השבוע. כ־1.11 טריליון דולר של נזילות שנעלמו, רובו כנראה נזל למימון חובות הממשלה קצרות הטווח.

במידה והמגמה תמשך, והיתרות ברוורס־ריפו יגיעו פחות או יותר לאפס, יש לצפות שהריבית במשק כולו תזנק בחדות.

טראמפ יעשה הכל כדי שהתקציב לא יעבור

כולם בוושינגטון מכירים את המספרים ומבינים שאין דרך מעשית להמנע מאישור תקציב עם גרעון ענק, ובהמשך גם להגדיל את תקרת החוב. אלא שהפעם בחירות 2024 באופק ומעל הקונגרס בעל הרוב הרפובליקני הזעיר מרחפת גם רוחו ההרסנית־פופוליסטית של המועמד טראמפ. יש לציין כי בתקופת כהונתו שלו, גדל החוב בכ־25% או בכ־7.8 טריליון דולר. טראמפ אשר שלח את נאמניו הקיצוניים להדיח את היו"ר הרפובליקני ולזרוע כאוס מוחלט במפלגה, יעשה ככל יכולתו לוודא כי תקציב לא יעבור והכאוס הכללי במדינה ימשך.

כך תקועה ישראל וצרכיה הדחופים בהריסות הקונגרס והשיתוק בוושינגטון. קשה לדעת איך ומתי יסתיים קרב התקציב בכלל והאם היו"ר החדש, טראמפיסט קיצוני וחסר ניסיון של ממש בהליכי הממשל וקרבות התקציב, יוביל את הממשלה הפדרלית לשיתוק. תסריט שאינו דמיוני כלל ועיקר. אם כך יקרה עלולה ישראל להפגע גם היא. אבל אפילו יעבור הסיוע לישראל, ואולי אף התקציב כולו, הלחצים על הנזילות במשק האמריקאי צפויים רק לגדול. במקביל עלול חוסר השקט הפוליטי לפגוע בתחושת הבטחון והאמון בממשל כלווה בטוח ואמין. כל אחד מאלו, ילחצו מעלה את הריביות לסוגהן, בארה"ב ובעולם כולו.

מלחמות התקציב מבטאות את הפינה בה תקועה ארה"ב פוליטית, חברתית וכלכלית. שעה שהאגף הטראמפיסטי של מפלגתו של רייגן מנצח המלחמה הקרה, הפך לתומך פוטין ורוסיה. בעוד ההצגות הפוליטיות והשיתוק הפנימי נמשכים, עננים מקדירים את שמי הגאו־פוליטיקה העולמית. אירועים אלה, והמערכה סביב התמיכה הכספית בבעלות בריתה של ארה"ב, מבטיחים כי תקציב 2024 לא יהיה רק על שינוי איזוטרי בתקציב משרד החינוך, אלא על נשמת אמריקה ועתיד העולם החופשי. הסיוע לישראל, אוקראינה וטיוואן ילמד האם ארה"ב עדיין מנהיגת העולם החופשי, והאם יש בוושינגטון מנהיגות שאפשר לסמוך בטוקיו, ירושלים, טייפה, קייב, ריאד, מנילה וברלין.

עוד כתבות

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן

חמאס פרסם אות חיים משני חטופים: קית' סיגל ועמרי מירן ● אזעקות בצפון: מטרה חשודה הופלה מעל מנרה ו-2 טילי נ"ט שוגרו לעבר הקיבוץ ● היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון ● מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה ● עדכונים שוטפים

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אילוסטרציה: Shutterstock

גבולות אחריות המתווך לספק מידע ללקוחו

האם מתווך יכול להסתפק בנתונים שנמסרו לו על ידי המוכרים, או שעליו לקיים בדיקות עצמאיות לגבי מצב הנכס?

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס ל-AFP: אין בעיות מהותיות עם ההצעה לעסקה שהוצגה לנו


דיווח: מצרים הזמינה בכירים ישראלים לקהיר, במקביל להגעת משלחת חמאס • הבית הלבן: הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי, שר החוץ הורה להיערך ל"גל אנטישמי" • שרים איימו בהפלת הממשלה, גורם מדיני: עסקה לא תפגע במטרות המלחמה • עדכונים בולטים

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

החלפת בתים. ''להיכנס לחופשה שונה מאורח החיים שלך'' / צילום: Shutterstock

36 פעמים החלפנו דירה: האנשים שיוצאים לחופשה בחינם

בעלי נכסים ואפילו שוכרים מחליפים דירות ומוצאים את עצמם בחופשה חלומית בבית של מישהו אחר ● מה היתרונות ומה הסכנות, ולמה צריך לשים לב

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הבית הלבן: ביידן חזר על עמדתו הברורה בנוגע לרפיח

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים